Noord-Amerika Roadtrips Stedentrips

7x eten in Vancouver

29 augustus 2015
Eten en drinken, Vancouver

In Vancouver kan je heerlijk eten. Ik genoot er van een goddelijke scone, fijne vegaburger, supergroen sapje en we ontdekten een supermarkt vol fijne bio-producten. In deze blog mijn tips voor ’t lekkerste eten in Vancouver!


Fatburger Vancouver

Goddelijk eten bij Fatburger

Na een vlucht van 11 uur kwamen we aan in Vancouver. Rond 16 uur zetten we onze spullen op de veels te krappe hotelkamer. We waren moe en wilden slapen, maar het is beter om direct in het juiste ritme te komen. We besloten een rondje in de buurt van ons hotel te doen voor wat boodschappen én wat eten & drinken. Zo aten we onze zoveelste maaltijd van die dag (hallo tijdsverschil!) bij Fatburger. Ik had een goddelijke burger met avocado en ei. Fatburger heeft veel vestigingen in British Colombia en Alberta, dus je komt de heerlijkste hamburgers regelmatig tegen tijdens je roadtrip West-Canada.

Locations Fatburger in Canada

Granville Island,

Vancouver, Canada

Een hal vol lekkers op Granville Island

Omdat we om 20 uur écht niet meer wakker konden blijven, werden we de volgende ochtend vroeg wakker. Het ontbijtbuffet was niet inbegrepen, dus we gingen al vroeg op pad. De watertaxi zette ons af bij Granville Island, een enorme foodmarket. En daar was het nog best lastig kiezen uit al het lekkers! Ik ontbeet met een chocoladecroissant met amandel en lief ging voor een bagel. Voor de lunch namen we ook wat mee, zodat we nóg meer van al dat lekkers konden uitproberen.

Explore Granville Island

Urban Fare, Vancouver

Een groene smoothie bij Urban Fare

Toen we ’s middags dorst hadden, belanden bij de gave supermarkt Urban Fare dichtbij de haven. Bij Urban Fare vind je heerlijk verse producten die je eigenlijk allemaal wel wilt uitproberen. Het assortiment bio-producten is er hoog. In het bijbehorende restaurant kan je lekker eten. Lief zwichtte er voor de lasagne, ik had al teveel lekkere broodjes gegeten van Granville Island, dus ik hield het bij een heerlijke groene smoothie. Er zijn meerdere vestiging van Urban Fare in Vancouver en er is er ook eentje in Kelowna.

Locations Urban Fare

Grote schermen bij Boston Pizza

Een begrip in Canada, naar sport kijken terwijl je eet. Boston Pizza heeft meer dan 350 locaties in Canada, dus er is er altijd wel eentje in de buurt. Al moet je wel zin hebben in een restaurant vól schermen en keihard live commentaar. Ik vond de pizza heerlijk, maar de sportuitzendingen waren mij wat té overheersend. Maar ja, ik hou dan ook niet echt van sport kijken…

Locations Boston Pizza

Sciue, Vancouver

Sciue, Vancouver

Het lekkerste ontbijt van Vancouver bij Sciue

Bij ons hotel kregen we de tip om te ontbijten bij Sciue. Een paar straatjes achter ons hotel vonden we een vestiging, maar er zitten nog meer zaakjes verspreid door Vancouver. Bij Sciue is het overheerlijke eten en drinken geïnspireerd op Rome. Ik at er de lekkerste scone die ik ooit gehad heb en het broodje ei was ook erg goed. Voor een heerlijke start van de dag zit je zeker goed bij Sciue!

Locations Sciue

Breka, Vancouver

De keuze is reuze bij Breka

De tip om te lunchen bij Breka kreeg ik op Twitter, van bloggers die net in Vancouver waren geweest. Na onze fietstocht door Stanley Park stapten we er naar binnen. En ook hier was de keuze reuze en álles zag er goed uit. Breka heeft naast de lekkerste broodjes ook goddelijke taartjes. Ik koos voor een warme quiche met geitenkaas met een verkoelende smoothie en een plak bananenbrood. De producten zijn van erg goede kwaliteit voor een prima prijs. Oprecht een aanrader!

Locations Breka

Whitespot, Vancouver

Een goede bodem leggen bij Whitespot

Op de laatste ochtend in Vancouver kozen we voor Whitespot, een familierestaurant. Ik twijfelde tussen de havermout en pannenkoeken, en overwoog nog even om beide te nemen. Gelukkig zag ik daar vanaf, want alleen de havermout was al een opgave. Maar wat was het heerlijk! Bij Whitspot kan je ook terecht voor een heerlijk diner.

Locations Whitespot

Heb jij nog goede tips voor lekker eten in Vancouver?

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis. Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply lottevdw 29 augustus 2015 at 15:35

  Mmm, krijg er honger van 😀 Vancouver lijkt me echt wel een fijne stad, “ooit” komt het er van 🙂

  • Reply Marcella 30 augustus 2015 at 10:05

   Moet je echt doen Lotte, en dan natuurlijk ook alle onwijs gave natuur ontdekken daar. Zo onwijs mooooi land! <3

 • Reply Bart - Vetexbart 30 augustus 2015 at 09:12

  Aan eten blijkbaar geen gebrek daar :p Die pot havermout zou nu niet direct mijn eerste keuze zijn, maar je bent er wel mee gevuld! Ik wil ook een keertje naar Canada, lijkt me een super land.

  • Reply Marcella 31 augustus 2015 at 12:30

   Nee, dat zeker niet Bart! Er zijn veel leuke zaakjes, dus de toffe hotspots vind je dan ook vrij makkelijk. Ik ben gek op havermout, maar er zijn ook velen die het maar niks vinden. Ziet genoeg anders lekkers bij gelukkig 😉 Je moet zéker naar Canada gaan, en dan vooral ook de onwijs mooie natuur ontdekken. Prachtig land!

 • Reply Sandra 30 augustus 2015 at 10:59

  Dat ontbijt bij Sciue! Dat ziet er echt goddelijk uit! Die vegaburger klinkt trouwens ook heel goed, alleen… Fatburger?! Wat een bijzondere naam voor een restaurant haha! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weer of ik daar wel was gaan eten (zonder eerst even op internet te checken haha).

  • Reply Marcella 31 augustus 2015 at 12:32

   Sciue was dan ook het perfecte begin van onze dag. Zó lekker vers en onwijs heerlijke smaak. Ik snap dat je de naam Fatburger wel wat raar vind Sandra. Ik dacht er niet zo over na met mijn jetlag. Maar goed ook, want de burgers waren er goddelijk lekker. Echt een aanrader dus, niet teveel nadenken over de naam 😉

 • Reply Kimber - Reisgenie 30 augustus 2015 at 12:11

  Hihi, ik heb totaal geen plannen om binnenkort naar Vancouver te gaan, maar door de titel móest ik deze blog even lezen. Jammie, wat ziet dat er allemaal geweldig uit!

  • Reply Marcella 31 augustus 2015 at 12:36

   Mocht je concrete plannen maken voor Vancouver, dan weet je goed kunt eten Kimber! 😉 Ik krijg er ook weer honger van, vooral Sciue mag zéker ook een vestiging in Groningen openen! 😉

 • Reply Linda | One Day Trip 30 augustus 2015 at 17:53

  Ahh, ik krijg meteen trek als ik je foto’s zie. Ziet er allemaal heerlijk uit (behalve de havermout dan 😉 )!

  • Reply Marcella 31 augustus 2015 at 12:37

   Havermout is voor veel mensen niet aantrekkelijk, en het is ook zeker niet fotogeniek. Ik ben er inmiddels dol op, maar als ik kan kiezen, dan ga ik voor de scone van Sciue! 😉

   • Reply Linda | One Day Trip 31 augustus 2015 at 17:23

    Ik heb het eigenlijk nog nooit geproefd, het is alleen niet zo fotogeniek. Misschien moet ik het toch een keer proberen…

 • Reply Marlies 1 september 2015 at 18:18

  Bedankt voor de tips! Komt goed uit voor mijn trip naar Canada binnenkort!
  En ik zie ook dat je nog meer artikels hebt over Canada. Ik ga ze zeker lezen!

  Marlies aka Magnificent Escape

  • Reply Marcella 1 september 2015 at 20:49

   Wat onwijs gaaf dat je naar Canada gaat Marlies! Benieuwd wat je plannen precies zijn! Ik heb al veel geschreven over onze camperreis door Canada, maar er komen nog veel meer artikelen aan. Stay tuned!

   En ik kom ook bij jou lezen, top!

   • Reply Marlies 2 september 2015 at 19:25

    Ja ik heb er zin in! Oh leuk, ik kijk er al naar uit en dank je!

  Leave a Reply