In Vancouver kan je heerlijk eten. Ik genoot er van een goddelijke scone, fijne vegaburger, supergroen sapje en we ontdekten een supermarkt vol fijne bio-producten. In deze blog mijn tips voor ’t lekkerste eten in Vancouver!

Fatburger Vancouver

Goddelijk eten bij Fatburger

Na een vlucht van 11 uur kwamen we aan in Vancouver. Rond 16 uur zetten we onze spullen op de veels te krappe hotelkamer. We waren moe en wilden slapen, maar het is beter om direct in het juiste ritme te komen. We besloten een rondje in de buurt van ons hotel te doen voor wat boodschappen én wat eten & drinken. Zo aten we onze zoveelste maaltijd van die dag (hallo tijdsverschil!) bij Fatburger. Ik had een goddelijke burger met avocado en ei. Fatburger heeft veel vestigingen in British Colombia en Alberta, dus je komt de heerlijkste hamburgers regelmatig tegen tijdens je roadtrip West-Canada.

Granville Island,
Vancouver, Canada

Een hal vol lekkers op Granville Island

Omdat we om 20 uur écht niet meer wakker konden blijven, werden we de volgende ochtend vroeg wakker. Het ontbijtbuffet was niet inbegrepen, dus we gingen al vroeg op pad. De watertaxi zette ons af bij Granville Island, een enorme foodmarket. En daar was het nog best lastig kiezen uit al het lekkers! Ik ontbeet met een chocoladecroissant met amandel en lief ging voor een bagel. Voor de lunch namen we ook wat mee, zodat we nóg meer van al dat lekkers konden uitproberen.

Explore Granville Island

Urban Fare, Vancouver

Een groene smoothie bij Urban Fare

Toen we ’s middags dorst hadden, belanden bij de gave supermarkt Urban Fare dichtbij de haven. Bij Urban Fare vind je heerlijk verse producten die je eigenlijk allemaal wel wilt uitproberen. Het assortiment bio-producten is er hoog. In het bijbehorende restaurant kan je lekker eten. Lief zwichtte er voor de lasagne, ik had al teveel lekkere broodjes gegeten van Granville Island, dus ik hield het bij een heerlijke groene smoothie. Er zijn meerdere vestiging van Urban Fare in Vancouver en er is er ook eentje in Kelowna.

Grote schermen bij Boston Pizza

Een begrip in Canada, naar sport kijken terwijl je eet. Boston Pizza heeft meer dan 350 locaties in Canada, dus er is er altijd wel eentje in de buurt. Al moet je wel zin hebben in een restaurant vól schermen en keihard live commentaar. Ik vond de pizza heerlijk, maar de sportuitzendingen waren mij wat té overheersend. Maar ja, ik hou dan ook niet echt van sport kijken…

Sciue, Vancouver
Sciue, Vancouver

Het lekkerste ontbijt van Vancouver bij Sciue

Bij ons hotel kregen we de tip om te ontbijten bij Sciue. Een paar straatjes achter ons hotel vonden we een vestiging, maar er zitten nog meer zaakjes verspreid door Vancouver. Bij Sciue is het overheerlijke eten en drinken geïnspireerd op Rome. Ik at er de lekkerste scone die ik ooit gehad heb en het broodje ei was ook erg goed. Voor een heerlijke start van de dag zit je zeker goed bij Sciue!

Breka, Vancouver

De keuze is reuze bij Breka

De tip om te lunchen bij Breka kreeg ik op Twitter, van bloggers die net in Vancouver waren geweest. Na onze fietstocht door Stanley Park stapten we er naar binnen. En ook hier was de keuze reuze en álles zag er goed uit. Breka heeft naast de lekkerste broodjes ook goddelijke taartjes. Ik koos voor een warme quiche met geitenkaas met een verkoelende smoothie en een plak bananenbrood. De producten zijn van erg goede kwaliteit voor een prima prijs. Oprecht een aanrader!

Locations Breka

Whitespot, Vancouver

Een goede bodem leggen bij Whitespot

Op de laatste ochtend in Vancouver kozen we voor Whitespot, een familierestaurant. Ik twijfelde tussen de havermout en pannenkoeken, en overwoog nog even om beide te nemen. Gelukkig zag ik daar vanaf, want alleen de havermout was al een opgave. Maar wat was het heerlijk! Bij Whitspot kan je ook terecht voor een heerlijk diner.

Locations Whitespot

Boek je activiteit!


Meer Canada!

Heb jij goede tips voor lekker eten in Vancouver?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

17 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
lottevdw

Mmm, krijg er honger van 😀 Vancouver lijkt me echt wel een fijne stad, “ooit” komt het er van 🙂

Bart - Vetexbart

Aan eten blijkbaar geen gebrek daar :p Die pot havermout zou nu niet direct mijn eerste keuze zijn, maar je bent er wel mee gevuld! Ik wil ook een keertje naar Canada, lijkt me een super land.

Sandra

Dat ontbijt bij Sciue! Dat ziet er echt goddelijk uit! Die vegaburger klinkt trouwens ook heel goed, alleen… Fatburger?! Wat een bijzondere naam voor een restaurant haha! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weer of ik daar wel was gaan eten (zonder eerst even op internet te checken haha).

Kimber - Reisgenie

Hihi, ik heb totaal geen plannen om binnenkort naar Vancouver te gaan, maar door de titel móest ik deze blog even lezen. Jammie, wat ziet dat er allemaal geweldig uit!

Linda | One Day Trip

Ahh, ik krijg meteen trek als ik je foto’s zie. Ziet er allemaal heerlijk uit (behalve de havermout dan 😉 )!

Linda | One Day Trip

Ik heb het eigenlijk nog nooit geproefd, het is alleen niet zo fotogeniek. Misschien moet ik het toch een keer proberen…

Marlies

Bedankt voor de tips! Komt goed uit voor mijn trip naar Canada binnenkort!
En ik zie ook dat je nog meer artikels hebt over Canada. Ik ga ze zeker lezen!

Marlies aka Magnificent Escape

Marlies

Ja ik heb er zin in! Oh leuk, ik kijk er al naar uit en dank je!

Mia Amram

Wij hebben in Vancouver eigenlijk alleen aziatisch gegeten; ramen, sushi, Chinees, Koreaans, Japans. Er is een grote aziatische gemeenschap in Vancouver en dat vertaalt zich ook in het aanbod, probeer het uit, vaak stuk goedkoper en nog nergens niet lekker gegeten….
En dan meer dan 80% van de jongeren in Vancouver eet vegan, dit was al zo ruim voordat het in NL nog ontdekt moest worden. Is vaak wat prijziger maar kwaliteit en originaliteit is van grote hoogte en het geld vaak meer dan waard!

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x