Na drie dagen op ontdekking in Vancouver haalden we onze camper op bij Cruise Canada. Helemaal klaar voor het grote avontuur in de natuur. Maar toch was het ook spannend. Want hoe begin je zo’n camperreis? Hoe gaat het met het legen en vullen van die tanks? En waar kunnen we overnachten?

Route Vancouver EC Manning
228 kilometer van Vancouver naar Manning Park, vlak langs de Amerikaanse grens

9 meter camper

Het scheelde weinig of een stel Fransen had onze camper voor onze neus weggekaapt. Na een superkorte uitleg (die normaal gesproken kennelijk veeeel langer duurt) reden we het terrein af. Als je thuis een VW UP hebt, is een camper van 9 meter lang, 3,7 meter hoog en zo’n 3 meter breed toch best wennen… Op het volle parkeerterrein van de eerste supermarkt vonden we dan ook geen plekje. Gelukkig ging het bij de Wallmart beter. En toen de koelkast vol was, werd het hoog tijd voor het eerste natuurpark: EC Manning Provincial Park. Een stukje op weg richting de Rockies, maar toch ook goed te doen vanuit Vancouver.

Go camping BC EC Manning Provincial Park

Campings in een boekje

Omdat we tijdens stedentrips of roadtrips vaak onze accommodaties via Booking.com reserveren, was het voor ons even spannend het hoe nou moest met de campings. Moesten we die nou vooraf reserveren? Het leek een wazig systeem, dus we besloten ter plekke maar te gaan kijken. Gelukkig lag er een campinggids voor de provincie British Colombia (BC) in onze camper. Hierin vind je de mooiste campings in de Provincial Parks. En Canada heeft veeeel Provincial Parks, dus keuze genoeg! Met icoontjes worden de beschikbare faciliteiten per camping weergegeven.

Kamperen langs een kabbelend beekje

En zo belanden wij op onze eerste camping in EC Manning Provincial Park: Coldspring campground. Met slechts een pit toilet (wc pot boven een gat in de grond) en een simpel kraantje. Maar we mochten wel onze eigen campingplek bepalen, dus we kozen er eentje langs het kabbelende beekje. Super rustgevend, meer heb je niet nodig. ’s Avonds kwam een beheerder onze gegevens noteren en de $23,- innen (€16,50).

EC Manning Provincial Park
E.C. Manning Provincial Park

Klotsend naar de Cascade Lookout

De volgende ochtend reden we met een klotsende afvalwatertank omhoog naar de Cascade Lookout. Want ja, we hadden afgewassen en gedoucht en dan is zo’n tank al best snel vol (en dus is de ‘verswatertank’ leeg). Na 8 kilometer omhoog over slingerweggetjes kregen we de vraag of we onderweg de beer ook hadden gezien. Die hebben we gemist, maar het geweldige uitzicht over de vallei en de bergen met de sneeuwrand maakten veel goed.

Beren op de weg

Vervolgens wilden we een lange wandeling maken langs het meer, maar omdat we van de campingbeheerder hadden gehoord dat er twee beren langs het water scharrelden, voelde het toch wat eng om over dat smalle paadje te lopen met links een bergwand en rechts water. We hebben als alternatief twee korte wandelingen gemaakt om zo toch de pracht van EC Manning Provincial Park te ontdekken. En ik kan het je zeker aanraden als eerste stop na Vancouver. Het is een fijn rustig gebied met amper toerisme. Perfect om te ontstressen en alle hectiek uit Nederland achter je te laten.

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Cascade Lookout, E.C. Manning Provincial ParkE.C. Manning Provincial Park

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

18 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda | Meisje van de Wereld

Dat lijkt me ook best spannend met zo’n camper! Maar wel heel gaaf. De omgeving ziet er in ieder geval fantastisch uit!

mhilboezen

Wow dit is nog eens een camper! Het lijkt me inderdaad wel even wennen om in zo’n groot ding te rijden 😉 Wat moet het mooi geweest zijn om te verblijven op een camping midden in een Provincial Park!

Bianca

Echt een droom! Mijn oom en tante zijn tegelijk met jou daar geweest. Geweldig die foto’s van jullie. Ze hadden ook zo’n enorme camper en meerdere beren gespot!

Jessica

Wat een gave camper! Snap dat het inderdaad even wennen is :p Ben benieuwd naar de rest van jullie reis 🙂

Wanda

Dus geen film met uitleg over de camper en alle toebehoren? Wij hebben toen iets van 1,5 uur bij het verhuurbedrijf gezeten en hadden op een gegeven moment zoiets van kom nu maar op met die sleutels!

Marijke

Wow, moet wel even wennen zijn om plots met zo’n 9 meten lange camper te moeten rijden! Ik zou het niet gedurfd hebben (maar zou Jeroen wél zover gekregen hebben :p). Heb jij zelf ook gereden?

Caro Cools

Het lijkt me bijzonder om met een camper er zo op uit te trekken en inderdaad ook best spannend waar je op een camping terecht kunt! En dat natuurpark ziet er mooi uit, schitterende foto’s!

Sieds | Sieds My Travels

Wat een joekel van een camper zeg, maar wel supergaaf! Zo te lezen een prachtige eerste kennismaking met de natuur na Vancouver, mooie foto’s hoor. 😀

Kirsten

Gaaf zeg, met zo een camper. Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben maar ik krijg echt een gevoel van vrijheid bij het zien van jullie foto’s!

maudgeniet

Pfff. Ik moet echt even bijlezen op je blog! Gelukkig begint mijn ‘bijlezen’ meteen met een gaaf artikel. LIKE! 🙂

Reismuts

Waua, wat is het er mooi en rustgevend! Dat plekje bij het beekje lijkt me heerlijk om te camperen.

Sandra

Wat een geweldige plek zo langs het water, onwijs mooi! Ik zie mezelf al helemaal zitten… Het is onwijs mooi, maar man… Die beren… Ik geloof niet dat ik er echt van had kunnen genieten… Helaas! Misschien maar eens in therapie om toch naar Canada te kunnen ;-)!

Ester

Vol genieten van de natuur!

Lot*

Hey Marcella, ik ontdek net je site op zoek naar wat laatste inspiratie en insiders info voor onze 23 daagse Roadtrip door West-Canada, waarvan 20 dagen met 9m lange camper, heen en terug: Vancouver over een maandje (14/09-08/10) ! Hele goeie site zeg, knap gedaan van je en wat een toeval dat we min of meer dezelfde route voor ogen hebben, tof! Na een jaar ( na boeking van vliegtickets en camper) wachten op ons groot avontuur heb ik nog een paar vraagjes die jij misschien kan beantwoorden als je daar tijd en zin voor hebt natuurlijk ;). Hoelang rekenen… Lees verder »

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x