De wind door je haren, lekker buiten zijn en net een stukje verder kunnen dan wanneer je lopend bent. Fietsen vind ik heerlijk. Ik doe het thuis regelmatig en ik fiets graag tijdens stedentrips. Maar niet in een natuurpark. Daar moest in Canada dus maar eens verandering in komen!

Myra Canyon, Canada
Route Vancouver Kelowna
470 kilometer vanuit Vancouver via EC Manning naar de Myra Canyon

Past niet op de plattegrond

Vanuit Kelowna is het een eindje rijden naar de Myra Canyon. Toen we bij het informatiecentrum vroegen waar we moeten zijn, paste de route niet op de plattegrond. De uitleg was echter helder, en de bordjes op het laatste stuk gaven duidelijk aan dat we vooral moesten blijven rijden. Op dat laatste stuk schudden we met de camper over de weg, de gravel weg is iets minder comfortabel. Gelukkig bleven onze spullen keurig in de kastjes. Al had alles intussen wel een ander plekje gevonden door het schudden.

18 spoorbruggen

Bij de Myra Canyon kan je langs de canyon fietsen over een oud spoor met maar liefst 18 spoorbruggen. Het totale traject is 22 kilometer lang, en vooral in het begin vind je veel spoorbruggen, en ook een aantal tunnels. De bruggen zijn van 1904 tot 1912 gebouwd en gebruikt tot de late jaren ’60. In 2003 heeft een grote brand meerdere bruggen verwoest, maar deze zijn zorgvuldig gerestaureerd.

Lees ook: 25x Fietsen op reis: onze tips!

Myra Canyon, Canada
Kelowna, Canada
Myra Canyon, Canada

Geen last van hoogtevrees

Wij zijn eerst een stukje gaan lopen. Ik heb last van hoogtevrees, dus het was even de vraag wat zo’n canyon met mijn angst doet. Maar al snel bleek het een prima pad, en de bruggen zijn ook goed te doen met hoogtevrees. De weg zelf is niet stijl en je hoeft dus geen goede conditie te hebben.

De mooiste vergezichten

Bij de Myra Canyon huur je een fiets voor $44,- per persoon. Best een bedrag, maar de ervaring is het onwijs waard. Je krijgt de fiets mee voor 4 uur, en over de rit korter doen lukt je amper. Elke spoorbrug is uniek en de vergezichten zijn spectaculair. Je stopt dus erg vaak om te genieten van het uitzicht. Je kunt het traject ook wandelen, maar wij vonden het een voordeel dat we met de fiets naar het einde konden fietsen. Lopend doe je dat niet zo snel. We hadden onze GoPro mee, dus dat leverde mooie beelden op!

Na onze eerste natuurpark EC Manning reden we door naar het Okanagan lake, wat langs Kelowna loopt. Hier sliepen we twee nachten, langs het meer. De perfecte uitvalsbasis om de Myra Canyon te bezoeken.

Lees ook: 3x Fietsen in Canada

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

27 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sieds | Sieds My Travels

Gaaf zeg, zo te zien was het een prachtige fietstocht, heerlijk om lekker zo sportief bezig te zijn! 🙂 Ben benieuwd naar de bewegende beelden..

Marijke

Wow, ziet er héél mooi uit! Goed idee om fietsen te huren. Gelukkig dat het meeviel que hoogte!

Yvon

Ziet er mooi uit! Ik kijk uit naar je filmpje!

Eva - eighty7

Gaaf zeg! Heerlijk om zo actief bezig te zijn in deze mooie natuur..

Simone

Klinkt ideaal om te fietsen! Het is altijd zo jammer dat Tom echt een hekel heeft aan fietsen. Ik krijg hem er gewoon niet op… Ben benieuwd naar de bewegende beelden!

Wandernan

Wat gaaf om dat zo te doen over die oude spoorbruggen. Ik ben benieuwd naar de andere beelden, maar dit ziet er echt te gek uit!

Caro

Wauw wat ontzettend gaaf dat je per fiets de canyon bent gaan verkennen! Ziet er geweldig uit!

iliveformydreams.com

Och wauw, dit lijkt me echt wel super gaaf om te doen. Mooi dat jullie deze prachtige fietstocht hebben gedaan. Kan niemand jullie meer afnemen<3

Puck

Canada is zoooo mooi. Ik ga al je blogs erover teruglezen… Kan ik mezelf weer een beetje daar dromen.

Jessica

Ziet er heerlijk uit, ben benieuwd naar het bewegende beeld van de canyon!

Nathalie

Wat heerlijk om zo actief te reizen. Wij willen volgend jaar mei of juni naar Canada, maar dan ws gecombineerd met Amerika. Dus ik laat me door je inspireren de aankomende tijd 🙂

ivonnecalis

Lijkt me helemaal geweldig om dit te doen. Ik hou ook zo van fietsen en dan helemaal op zulke bijzondere plekken.(gelukkig heb ik geen hoogtevrees). Heb je ook Banff of Jasper NP bezocht?

Saskia

Hoi Marcella,

Hoe zijn jullie op het eindpunt weer terug gekomen naar het beginpunt (waar neem ik aan jullie camper stond)?

Groetjes Saskia

27
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x