(race)Fietsen Noord-Amerika Roadtrips

Fietsen in de Myra Canyon in Canada

26 juni 2015
Myra Canyon, Canada

De wind door je haren, lekker buiten zijn en net een stukje verder kunnen dan wanneer je lopend bent. Fietsen vind ik heerlijk. Ik doe het thuis regelmatig en ik fiets graag tijdens stedentrips. Maar niet in een natuurpark. Daar moest in Canada dus maar eens verandering in komen!

Myra Canyon, Canada

Route Vancouver Kelowna

470 kilometer vanuit Vancouver via EC Manning naar de Myra Canyon

Past niet op de plattegrond

Vanuit Kelowna is het een eindje rijden naar de Myra Canyon. Toen we bij het informatiecentrum vroegen waar we moeten zijn, paste de route niet op de plattegrond. De uitleg was echter helder, en de bordjes op het laatste stuk gaven duidelijk aan dat we vooral moesten blijven rijden. Op dat laatste stuk schudden we met de camper over de weg, de gravel weg is iets minder comfortabel. Gelukkig bleven onze spullen keurig in de kastjes. Al had alles intussen wel een ander plekje gevonden door het schudden.

18 spoorbruggen

Bij de Myra Canyon kan je langs de canyon fietsen over een oud spoor met maar liefst 18 spoorbruggen. Het totale traject is 22 kilometer lang, en vooral in het begin vind je veel spoorbruggen, en ook een aantal tunnels. De bruggen zijn van 1904 tot 1912 gebouwd en gebruikt tot de late jaren ’60. In 2003 heeft een grote brand meerdere bruggen verwoest, maar deze zijn zorgvuldig gerestaureerd.

Myra Canyon, Canada

Kelowna, Canada

Geen last van hoogtevrees

Wij zijn eerst een stukje gaan lopen. Ik heb last van hoogtevrees, dus het was even de vraag wat zo’n canyon met mijn angst doet. Maar al snel bleek het een prima pad, en de bruggen zijn ook goed te doen met hoogtevrees. De weg zelf is niet stijl en je hoeft dus geen goede conditie te hebben.

De mooiste vergezichten

Bij de Myra Canyon huur je een fiets voor $40,- per persoon. Best een bedrag, maar de ervaring is het onwijs waard. Je krijgt de fiets mee voor 4 uur, en over de rit korter doen lukt je amper. Elke spoorbrug is uniek en de vergezichten zijn spectaculair. Je stopt dus erg vaak om te genieten van het uitzicht. Je kunt het traject ook wandelen, maar wij vonden het een voordeel dat we met de fiets naar het einde konden fietsen. Lopend doe je dat niet zo snel. We hadden onze GoPro mee, dus bewegend beeld van de Myra Canyon komt er zeker nog aan!

Na onze eerste natuurpark EC Manning reden we door naar het Okanagan lake, wat langs Kelowna loopt. Hier sliepen we twee nachten, langs het meer. De perfecte uitvalsbasis om de Myra Canyon te bezoeken.

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis. Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Myra Canyon, Canada

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 26 juni 2015 at 15:41

  Gaaf zeg, zo te zien was het een prachtige fietstocht, heerlijk om lekker zo sportief bezig te zijn! 🙂 Ben benieuwd naar de bewegende beelden..

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 19:46

   Het was echt een prachtige fietstocht, een heerlijke begin van onze reis! Ik ben ook benieuwd naar de bewegende beelden, maar ik moet echt nog gaan zitten voor alle opnames van de GoPro. Vandaar eerst maar even zo, dan komt er nog een blog met film(pjes)!

 • Reply Marijke 26 juni 2015 at 16:03

  Wow, ziet er héél mooi uit! Goed idee om fietsen te huren. Gelukkig dat het meeviel que hoogte!

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 19:54

   Met de fiets het hele traject fietsen was ook wel zo leuk! En man, wat was het leuk. Ik was eerst bang voor die spoorbruggen, maar dat was juist echt heul leuk. Onwijze aanrader dit!

 • Reply Yvon 27 juni 2015 at 01:40

  Ziet er mooi uit! Ik kijk uit naar je filmpje!

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 19:56

   Naar dat filmpje ben ik ook benieuwd, maar het vereist nog even wat monteerwerk. Wordt vervolgd dus 😉

 • Reply Eva - eighty7 27 juni 2015 at 07:58

  Gaaf zeg! Heerlijk om zo actief bezig te zijn in deze mooie natuur..

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 19:57

   Ja, echt onwijs fijn om lekker actief te zijn in de natuur. We hebben later ook veel gewandeld, maar fietsen als afwisseling is echt heel tof!

 • Reply Simone 27 juni 2015 at 08:00

  Klinkt ideaal om te fietsen! Het is altijd zo jammer dat Tom echt een hekel heeft aan fietsen. Ik krijg hem er gewoon niet op… Ben benieuwd naar de bewegende beelden!

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 20:00

   Dat snap ik echt niet hé, ik ben zo dol op fietsen. Vandaar dat het eigenlijk idioot was dat we nooit met de fietsen de natuur in doken tijdens vakanties. Juist de perfecte combi! Ik vond het spannend, maar ik ben onwijs blij dat ik dit avontuur heb beleefd. Het was zó gaaf!

 • Reply Wandernan 27 juni 2015 at 09:53

  Wat gaaf om dat zo te doen over die oude spoorbruggen. Ik ben benieuwd naar de andere beelden, maar dit ziet er echt te gek uit!

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 20:01

   De bewegende beelden volgen, dat kost nog wel wat uitzoekwerk & ik moet het nog (leren) monteren. Maar in foto’s ziet het er al tof uit hé!

 • Reply Mieke 27 juni 2015 at 09:59

  Wauw, wat gaaf zeg! Zo te zien was het een prachtige fietstocht. Wel even wat anders dan fietsen in ons eigen kikkerlandje. Hoewel dat ook heel mooi kan zijn. 😉

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 20:02

   Fietsen in ons eigen land doe ik juist erg graag, maar zo langs een canyon rijden is wel een heel andere rit. Echt onwijs mooi en die spoorbruggen bleken niet eng, maar juist superleuk! 🙂

 • Reply Caro 27 juni 2015 at 17:46

  Wauw wat ontzettend gaaf dat je per fiets de canyon bent gaan verkennen! Ziet er geweldig uit!

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 20:03

   Het was ook echt geweldig Caro, een heel tof avontuur!

 • Reply iliveformydreams.com 27 juni 2015 at 19:49

  Och wauw, dit lijkt me echt wel super gaaf om te doen. Mooi dat jullie deze prachtige fietstocht hebben gedaan. Kan niemand jullie meer afnemen<3

  • Reply Marcella 27 juni 2015 at 20:04

   Het was ook echt supergaaf, een heel mooie rit om op terug te kijken. Wat was het uitzicht elke keer ook adembenemend. Wauww!

 • Reply Puck 27 juni 2015 at 23:51

  Canada is zoooo mooi. Ik ga al je blogs erover teruglezen… Kan ik mezelf weer een beetje daar dromen.

  • Reply Marcella 29 juni 2015 at 09:22

   Ik heb nog een hele lijst met blogs die ik nog ga schrijven, dus ik laat je dromen over Canada, haha! Wat een onwijs fijn land hé, echt op en top genieten!

 • Reply Jessica 28 juni 2015 at 13:06

  Ziet er heerlijk uit, ben benieuwd naar het bewegende beeld van de canyon!

  • Reply Marcella 29 juni 2015 at 09:23

   Ja, daar ben ik ook benieuwd naar! Maar heb nog zo’n stapel foto’s + filmpjes om uit te zoeken, dus je houdt nog veel tegoed over Canada! 😉

 • Reply Nathalie 30 juni 2015 at 22:34

  Wat heerlijk om zo actief te reizen. Wij willen volgend jaar mei of juni naar Canada, maar dan ws gecombineerd met Amerika. Dus ik laat me door je inspireren de aankomende tijd 🙂

  • Reply Marcella 1 juli 2015 at 22:11

   Wat een heerlijke plannen Nathalie, ik zal je zeker inspireren! Stay tuned!

 • Reply ivonnecalis 20 juli 2015 at 23:06

  Lijkt me helemaal geweldig om dit te doen. Ik hou ook zo van fietsen en dan helemaal op zulke bijzondere plekken.(gelukkig heb ik geen hoogtevrees). Heb je ook Banff of Jasper NP bezocht?

  • Reply Marcella 21 juli 2015 at 19:36

   Fietsen bij de Myra Canyon was echt te gek! Absoluut een aanrader! Jazeker, we hebben Banff en Jasper ook bezocht. Maar ik ben over alle NP’s aan het schrijven die we bezocht hebben, dus Banff en Jasper volgen nog! Stay tuned!

 • Reply Saskia 19 december 2017 at 16:04

  Hoi Marcella,

  Hoe zijn jullie op het eindpunt weer terug gekomen naar het beginpunt (waar neem ik aan jullie camper stond)?

  Groetjes Saskia

  • Reply Marcella 19 december 2017 at 20:07

   Hallo Saskia,
   We zijn heen en weer gefietst door de spoorbruggen en tunnels. In totaal geen lange afstand, goed te doen!
   Groetjes!

  Leave a Reply