Elke reis heeft de juiste bagage nodig. Daarbij komt natuurlijk ook je persoonlijke voorkeur kijken. Ik zet de mogelijkheden voor het kiezen van de juiste reistas op een rij!

Marcella Maasduinen Limburg

Altijd goed: de daypack

Sommige mensen maken een wekenlange reis met alleen een kleine rugtas. Vaker wordt de daypack gebruikt om je spullen voor een dag in mee te nemen. Zelf heb ik altijd een rugtas bij me. Regelmatig kom ik er tijdens een reis achter dat ik geen andere tas bij me heb en dus beland ik ook bij een (romantisch) etentje met rugtas en al…

Ik kies liefst voor een rugtas die niet direct tegen mijn rug hangt, maar op een frame vast zit. Ik zweet snel en dan is die extra ruimte tussen rug en tas extra fijn. Hou er ook rekening mee dat je het juiste formaat tas kiest én dat een bepaalde indeling handig kan zijn. Zoals een vak onderin of juist ruimte voor een laptop of waterzak. Uiteraard is dat afhankelijk van het soort trip dat je maakt, dus het is handig om daar over na te denken als je jouw juiste reistas kiest.

Gdansk Poland

De kleine koffer

Wij kiezen er bewust voor om tijdens lange vliegreizen geen kleine koffer meer mee te nemen als handbagage. Een rugtas is veel praktischer want die gebruik je tenslotte ook ter plekke. Wel kiezen we bij korte trips voor een kleine koffer, zoals bij de stedentrip Gdansk. Bij het kopen van koffers is het formaat belangrijk. Zeker wanneer je regelmatig met alleen handbagage reist, gaat je interesse vast uit naar koffertje die je bij je mag houden. Het lastige is dat airlines verschillende regels en afmetingen hebben, let daar goed op als je je keuze maakt.

Marcella met koffers

De grote koffer

Ook aan bagage die meegaat in het ruim worden vaak eisen gesteld, dus neem die ook even door voor je een aankoop doet. Zo is een heel grote koffer niet handig omdat je simpelweg teveel mee neemt en ook past hij ongetwijfeld lastig in je auto. Voor onze reizen naar Amerika kochten we een koffer met TSA slot omdat ze die tijdens controles kunnen openen. Heb je die niet en willen ze wel je tas checken? Dan kan er geweld gebruikt worden. Sowieso wordt er tijdens reizen wel eens ruig omgegaan met jouw spullen, dus daarom is het handig om te kiezen voor een stevige koffer, zoals een Samsonite. Ja, dat is even een aanschaf, maar het is duurzamer én goedkoper omdat je koffer langer dan 2 reizen mee gaat.

The North Face duffels

Een handzame duffel

Voor onze reizen door Nieuw-Zeeland, Mexico en IJsland was voor ons de duffel de juiste reistas. De kofferbak van de huurauto’s in Nieuw-Zeeland en Mexico was voor een koffer te krap en ook in IJsland konden we geen koffer kwijt in de garage van de camper. En dus was een duffel ideaal omdat ie leeg lekker klein op te vouwen is. Er zitten handige schouderbanden bij zodat je de tas op je rug een stukje mee kunt sjouwen. Wel zo handig, want zo liepen we tijdens ons weekend Vlieland vanaf de boot zo naar het hotel. Omdat wij reizen met een hond en amper ruimte hebben in de kofferbak gebruiken we een dakkoffer en ook daarin zijn onze duffels ideaal!

Jan en Marcella Chichen Itza Mexico

De backpack

Wil je nóg flexibeler zijn, dan is een backpack ideaal. Vaak wordt hiervoor gekozen als je wat langer loopt met je reistas, bijvoorbeeld een paar kilometer om bij je verblijf te komen. Dat is met een koffer niet op alle ondergronden makkelijk te doen en met een duffel loopt het voor een langere afstand niet prettig. Wij hebben nog nooit met een backpack gereisd omdat we houden van roadtrippen en dan is er geen noodzaak voor een backpack (vinden wij). Ik heb er overigens wél eentje gehad, vroeger toen bij bij scouting zat.

Meer reistips

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jacomijn

Wat heb je veel verschillende tassen! Voor elke reis de juiste fit. Ik reis toch vaak met mijn backpacks. 3 verschillende groottes heb ik en vind het altijd handig dat ik ze makkelijk op mijn rug kan doen.

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x