Noordsche Veld is een prachtig gebied in Norg, vlakbij Groningen stad. De perfecte plek om de natuur op te snuiven mét een stukje historie, want ook dat vind je hier volop!

Noordsche Veld Norg Holland

Over het Noordsche Veld

Zoals je ongetwijfeld weet zijn wij dol op wandelen in Drenthe. We zijn er zó vanuit Groningen en staan toch opeens in een heel andere wereld. Vol in de natuur! Norg is een plaats waar we sowieso graag komen, en vinden we extra leuk sinds we natuurgebied Noordsche Veld ontdekt hebben. Dit is een natuurgebied van ongeveer 140 hectare groot van Staatsbosbeheer. Het bestaat uit bos, heide en beekdalgraslanden. Het Noordsche Veld is vanaf 2017 een archeologisch monument, vanwege de goed bewaarde grafheuvels en hunebedden. Aan de rand van het natuurgebied vlakbij het plaatsje Norg vind je Natuurplaats Noordsche Veld. Hier is ook een speeltuin.

Lees ook: 7x Wandelen in Drenthe

Noordsche Veld Norg Holland

Facts wandelroute Noordsche Veld

Wij hebben diverse keren gewandeld bij Noordsche Veld. Je kunt zo het bos in lopen en bijvoorbeeld een stuk losloopgebied mee pakken. Leuker is het om een wandelroute te lopen zodat je op de mooiste plekken komt.

Afstand: 6 kilometer als je de paarse paaltjes volgt
Startpunt: parkeerplaats Natuurplaats Noordsche Veld, Donderseweg 22, Norg
Honden: aangelijnd mag je beestje mee. Hou er wel rekening mee dat je een wildrooster over moet om op het Noordsche Veld te komen.
Let op: het gebied kan vrij drassig zijn, dus trek goede wandelschoenen aan die ’t liefst ook waterdicht zijn.
Horeca: je kunt heerlijk eten en drinken bij Natuurplaats Noordsche Veld. Ook vind je onderweg op diverse plekken een bankje voor een fijne picknick.
Andere wandeltochten: Laarzenpad Norg van 2,5 kilometer en Boswachterspad erfgoedroute van 15 kilometer

Noordsche Veld Norg Holland

Start door het bos

De wandeling start bij Natuurplaats Noordsche Veld. Je vindt hier prima horeca, maar ook leuke educatieve plekken, een speeltuin met kabelbaantje en geitjes. Achter op het terrein staat zelfs een cabine waarin je kunt werken. De ideale plek als je geen genoeg krijgt van het weidse uitzicht. Vanaf het terrein loop je het bos in waar je op zonnige dagen kunt genieten van de schaduw en in de herfst van paddestoelen en de mooiste kleuren. Het bos is deels losloopgebied, maar eerst loopt je hond een tijdje aan de lijn met je mee.

Noordsche Veld Norg Holland

Over het Noordsche Veld

Het Noordsche Veld is omheind, maar er loopt een wandelpad dwars door dit gebied. Je moet hiervoor wel over een veerooster, dus met een grote, zware hond is dit wellicht niet zo handig. Je kunt dan om het Noordsche Veld lopen om de route te volgen, maar komt dan dus niet op het mooiste stuk. De paarse wandelroute loopt dwars door het prachtige gebied met grafheuvels. Op het veld staat de berk de ‘olde witte’. Dit was vroeger een ontmoetingsplaats voor herders. Ook geeft ie aan waar de vroegere marken van Peest, Donderen en Zeijen aan elkaar grensden.

Na het stuk over het veld loop je het bos weer in. Hier kan je hond los rennen en dollen, nog even alle energie eruit voor Bros!

Noordsche Veld Norg Holland

Natuurplaats Noordsche Veld

Aan de rand van natuurgebieden het Noordsche Veld en de Peestermaden vlakbij het plaatsje Norg vind je Natuurplaats Noordsche Veld. In het prachtige opvallende gebouw vind je informatie over het natuurgebied, kan je er wandelroutes of de speurtocht ophalen en deelnemen aan natuuractiviteiten. Je kunt hier ook heerlijk eten en drinken. De ‘Drenttea’ is een uitgebreide hightea met diverse zoete en hartige streekproducten. Een leuke extra kennismaking met de regio!

Lees meer over Drenthe:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda

Ziet eruit als een mooie plek om te wandelen. Ik kende het nog niet! Het is jammer dat Drenthe zo ver weg is, maar ik ga hem zeker onthouden voor als we eens in de buurt zijn

Wanda

Deze route zet ik direct even mijn lijstje, want Norg is eigenlijk vrij onbekend terrein voor ons, dus hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Chayenne

Wat hebben we toch mooie plekjes in Nederland. Als ik dit zie dan moet ik echt vaker naar Drenthe toe. Ik zou dan inderdaad mijn waterdichte wandelschoenen aantrekken, omdat het drassig kan zijn. Avontuurlijk!

Aniek

Deze ga ik onthouden voor als ik weer in Drenthe ben: wordt tijd om vanuit daar Groningen ook eens wat beter te gaan ontdekken. Noordsche Veld lijkt me ook in de winter mooi.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x