Op onze eerste volle dag in Zwitserland besloten we maar meteen een mooie wandeling te maken. In UNESCO Biosferenpark Entlebuch wandelden wij van de Mettlenalp naar Napf. Ik ben op slag verliefd op Zwitserland!

Genussgasthaus Tiefmatt Switzerland
Mettlenalp Napf Switserland

Wandelen in Zwitserland: van de Mettlenalp naar Napf

Omdat we laat in de middag aankomen op de luchthaven van Basel, overnachten we de eerste nacht bij Genussgasthaus Tiefmatt. Dit mooie hotel in een landelijk gebied ligt een op uurtje rijden met onze huurauto ten zuiden van Basel. Het is even zoeken waar we moeten zijn, maar als we de weg willen vragen blijkt dat we onze bestemming al hebben bereikt. We eten een heerlijk diner op het terras en hebben een prima overnachting. De volgende dag rijden we door naar Adelboden waar we een huisje hebben voor 6 dagen. Omdat we alle tijd hebben om er te komen besluiten we onderweg een wandeling te doen. UNESCO Biosferenpark Entlebuch ligt op onze route en via de app Bergfex vinden we de wandeling van de Mettlenalp naar Napf.

Facts wandelen van de Mettlenalp naar Napf

Kilometers: 6,77
Tijdsduur: 2:35 uur
Geklommen én gedaald: 390 meter
Hoogste punt Napf: 1.408 meter

Mettlenalp SwitzerlandMettlenalp Switzerland Mettlenalp Switzerland Mettlenalp SwitzerlandOp de Mettlenalp

We rijden naar restaurant Mettlenalp waar we kunnen parkeren (tegen een consumptie). Vanaf hier lopen we al snel een stuk omhoog, dus onze trekking stokken komen meteen goed van pas. Ondanks de bewolking is het uitzicht tof. Het is heerlijk groen, we zien kronkelende paadjes, her en der een houten huisje en een langgerekte bergketen op de achtergrond. Zo’n uitzicht waar ik uren naar kan blijven kijken. Onze broodjes eten we op een bankje met een geweldig zicht op een dal. De bergen zijn in dit deel van Zwitserland nog niet zo hoog, maar dat maakt het landschap zeker niet minder indrukwekkend!

Trub Switzerland
Napf Switzerland
Trub Switzerland

Van Mettlenalp naar Napf

Na een flinke klim komen we op de bergkam waar we van de Mettlenalp naar Napf lopen. We komen bij een boerderij (spot de geit!) waar je wat te eten en drinken kunt bestellen. Vanaf dit punt heb je een geweldig zicht op de vallei aan beide kanten. Wij lopen nog een stuk verder omhoog waar we uit komen bij Berghotel Napf. Hier plof ik op een bankje want ik merk dat ik nog wel even flink moet wennen aan al die hoogtemeters. In no time drinken we samen een grote fles apfelschörle leeg terwijl we genieten van ons uitzicht. Wat is Zwitserland prachtig!

De Napf is een berg op de grens tussen de Zwitserse kantons Bern en Luzern. Met een hoogte van 1.408 meter is dit de top van het Napfgebiet, het heuvelachtige gebied tussen Bern en Luzern.

Napf SwitzerlandNapf SwitzerlandNapf Switzerland Napf Switzerland Napf SwitzerlandVanaf Napf naar beneden

Als we weer wat zijn opgeladen beginnen we aan de afdaling. Die vond ik best pittig omdat het zo’n 400 hoogtemeters zijn die je in vrij korte tijd moet dalen over een pad vol stenen. Mijn beenspieren moesten hier nog even aan wennen… Maar ook nu is het uitzicht weer tof. Ik was overigens blij dat we aan het begin van onze route langzaamaan in hoogte stegen en dat we nu snel dalen. Ik had het niet graag andersom gedaan. Als we weer terug bij onze huurauto zijn bestellen we nog wat te eten en drinken op het terras van restaurant Mettlenalp. Nagenietend van onze eerste wandeling in Zwitserland. Wat is UNESCO Biosferenpark Entlebuch prachtig!

Meer Zwitserland:

Wil jij wandelen van de Mettlenalp naar Napf?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Mettlenalp Napf

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

21 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dominique | dominiquetravels.com

Wat een mooi landschap! Dit lijkt me wel een redelijk zware wandeling – hadden jullie geen spierpijn de dag erna van de afdaling? Haha ik denk dat ik hier nog wel even voor zou moeten trainen!

Linda

Het is 6 km he…

Wanda

Wat is Zwitserland toch een prachtig land! Een stuk ruiger nog weer dan Oostenrijk. Ik wil zeker weten nog terug naar Zwitserland, maar vooralsnog houden de prijzen ons eigenlijk wel een beetje tegen. Of valt dat inmiddels weer mee?

Maaike

Ziet er prachtig uit! Ik wil sowieso graag naar Zwitserland en ik ben dol op wandelen, dus dit komt perfect uit. Ik zou dan wel meteen een wandeling van 20 km willen doen!

Ech Wel

Zwitserland lijkt me ook echt kick, de Matterhorn bijvoorbeeld, dat is voor mij toch wel een van de meest iconische bergen ter wereld. Persoonlijk zou ik het dus wel wat hogerop zoeken in dit land..

Wat ik me nou altijd afvraag, die wandelstokken, heb je die nou echt nodig?

Manon Ruitenberg

Ziet er uit als een geweldig landschap! Zo te lezen kwamen de wandelstokken goed van pas.

Linda

Wat een heerlijk begin van een prachtige reis! Die uitzichten zijn prachtig. Het klinkt wel als een wandeling die goed te doen is (zijn na Nieuw-Zeeland en Amerika heel wat stijging gewend met wandelingen haha). Zwitserland staat hoog op mijn lijstje, alleen de prijzen houden ons voor nu echt tegen

Anne - Ditisanne

Leuk, ziet er uit als een hele mooie wandeling! Zwitserland is inderdaad prachtig maar helaas zo duur dat wij niet zo snel voor een vakantie in dit land kiezen als er nog genoeg andere alternatieven zijn. 😊

Aniek

Dit ziet er uit als iets voor mij! Als ik te lang niet meer in de bergen ben geweest, begint het bij mij te kriebelen. Dus ik wil deze wandeling wel maken 😀

Kelly

Wow…wat een prachtig landschap! Nog nooit in Zwitserland geweest maar wil er zeker een keer naar toe. Liefst met de trein 🙂 De prijzen houden mij nog een beetje tegen want Zwitserland heeft natuurlijk een reputatie.

Janet

Ik wil daar zeker wel wandelen hoor, wat mooi daar! Het zijn weer prachtige uitzichten… heel gaaf en dat is wel even wat anders dan in Nederland. 😉

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x