Nationaal Park Nederland Outdoor

Nationaal Park Drents-Friese Wold

5 november 2014
Drents Friese Wold

Wij gaan regelmatig op pad in de natuur voor een fijne wandeling. Vaak is dat één van de 20 Nationale Parken in Nederland. Zo wandelden we al in De Alde Feanen, Lauwersmeer en de Utrechtse Heuvelrug. Op een warme dag in oktober spraken we af met een lieve vriendin en haar kleine man om Nationaal Park Drents-Friese Wold te ontdekken.

Drents-Friese Wold

Drents-Friese Wold

Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Op de grens van de provincies Friesland en Drenthe wisselen bos, heide, stuifzand en grasland elkaar af. Zo’n 12.800 voetbalvelden groot en voor lange tijd beschermd.

Bron: Natuurmonumenten

Wandelen in Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Nationaal Park bestaat uit heide, stuifzand en bos. De natuur wordt beschermd door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Drents Landschap. Er zijn veel activiteiten te doen in het Nationaal Park, zo kan je er goed wandelen, fietsen of op pad met een paard. In het Nationaal Park is maar liefst 130 kilometer aan wandelpaden beschikbaar. Wij liepen zo’n 5 kilometer door het Drents-Friese Wold door het bos en over een heidevlakte. Een prachtige wandeling!

Kale duinen, ree, eekhoorn en roofvogels

Het Drents-Friese Wold is vooral bekend vanwege De Kale duinen, ofwel het Aekingerzand. Met behulp van grazers wordt het gebied vrij van gras en bomen gehouden. Er komen veel diersoorten in het Nationaal Park voor: Ree, Haas, Konijn, Egel, Vos, Roofmarters en Eekhoorn. Een bijzondere bewoner is de zeer zeldzame Boommarter.

Drents-Friese WoldDrents-Friese WoldDrents-Friese WoldDrents-Friese Wold

Leuke winkel & gezellig Appelscha

Bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold (Terwischa 6 a in Appelscha) parkeer je jouw auto. Hier vind je een gezellig café en een bezoekerscentrum met mooie biologische producten. Wij kochten hier een prachtige vogelhuisje voor mijn moeders verjaardag. Na onze wandeling zijn we het centrum van Appelscha in gegaan en genoten we van een heerlijk stuk appeltaart. Er zitten allemaal leuke restaurants op een rij, dus ’s avonds aten we er ook een goeie wrap en spareribs. Een fijne afsluiting van een topdag!

Meer natuur in Nederland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

16
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
SandraLindaMiekeSasWanda Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mandy- All Lovely Things.nl
Reiziger

Een appeltaartje na het wandelen is een must! Lekker zo’n dagje.

DE PATATGENERATIE
Reiziger

Dat is mijn ‘speeltuin’! Ik kom al sinds mijn geboorte in Diever (familie vakantiehuis) en ik ren, wandel, mountainbike en geniet dus al mijn hele leven van het Drents Friese Wold! Ken de bossen op mijn duimpje daar 🙂 Leuk!

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Heel mooi, ik houd van de Nederlandse bossen en heide! Ben je wel eens bij de Kootwijkerduinen vlak bij Apeldoorn geweest? Ook heel erg de moeite waard 🙂

Laura
Reiziger
Laura

Wat ziet dat er weer fijn uit <3

Nicetobeout
Reiziger
Nicetobeout

Deze bestemming staat ook nog op mijn lijstje! Mooie foto’s!

Saskia
Reiziger
Saskia

Heerlijk zo het bos en de natuur in. Helaas houdt manlief niet zo van wandelen….

Wanda
Reiziger

Ziet er inderdaad prachtig uit! Vrienden van ons stonden op een camping in Appelscha, dus ken het centrum wel een beetje en heb er ook weleens gegeten maar helaas is het van wandelen nooit gekomen…

Sas
Reiziger

Lijkt me erg mooi om te lopen!

Mieke
Reiziger

Het lijkt me echt mooi om daar eens rond te wandelen. Super leuk ook, die kabouterpaaltjes. En mooie foto’s ook weer!

Linda
Reiziger
Linda

Oh heerlijke foto’s weer! Lijkt me een hele fijne wandeling, ik wandel niet zo vaak, zou ik wel moeten doen eigenlijk.

Sandra
Reiziger
Sandra

Heerlijk zo die herfstfoto’s, één van de mooiste tijden van het jaar… (voor fotografie dan hè!)