Wij gaan regelmatig op pad in de natuur voor een fijne wandeling. Vaak is dat één van de 20 Nationale Parken in Nederland. Zo wandelden we al in De Alde Feanen, Lauwersmeer en de Utrechtse Heuvelrug. Op een warme dag in oktober spraken we af met een lieve vriendin en haar kleine man om Nationaal Park Drents-Friese Wold te ontdekken.

Drents-Friese Wold
Drents-Friese Wold
Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Op de grens van de provincies Friesland en Drenthe wisselen bos, heide, stuifzand en grasland elkaar af. Zo’n 12.800 voetbalvelden groot en voor lange tijd beschermd.

Bron: Natuurmonumenten

Wandelen in Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Nationaal Park bestaat uit heide, stuifzand en bos. De natuur wordt beschermd door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Drents Landschap. Er zijn veel activiteiten te doen in het Nationaal Park, zo kan je er goed wandelen, fietsen of op pad met een paard. In het Nationaal Park is 130 kilometer aan wandelpaden beschikbaar. Wij liepen zo’n 5 kilometer door het bos en over een heidevlakte. Een prachtige wandeling!

Kale duinen, ree, eekhoorn en roofvogels

Het Drents-Friese Wold is bekend vanwege De Kale duinen, dit het Aekingerzand. Met grazers wordt het gebied vrij van gras en bomen gehouden. Er komen veel diersoorten in het Nationaal Park voor: Ree, Haas, Konijn, Egel, Vos, Roofmarters en Eekhoorn. Een bijzondere bewoner is de zeer zeldzame Boommarter.

Drents-Friese Wold
Drents-Friese Wold
Drents-Friese Wold
Drents-Friese Wold

Leuke winkel & gezellig Appelscha

Bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold (Terwischa 6 a in Appelscha) parkeer je jouw auto. Hier vind je een gezellig café en een bezoekerscentrum met mooie biologische producten. Wij kochten hier een prachtige vogelhuisje voor mijn moeders verjaardag. Na onze wandeling zijn we het centrum van Appelscha in gegaan en genoten we van een heerlijk stuk appeltaart. ’s Avonds aten we er een goeie wrap en spareribs. Een fijne afsluiting van een topdag!

Meer leuks in Nederland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

15 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy- All Lovely Things.nl

Een appeltaartje na het wandelen is een must! Lekker zo’n dagje.

DE PATATGENERATIE

Dat is mijn ‘speeltuin’! Ik kom al sinds mijn geboorte in Diever (familie vakantiehuis) en ik ren, wandel, mountainbike en geniet dus al mijn hele leven van het Drents Friese Wold! Ken de bossen op mijn duimpje daar 🙂 Leuk!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Heel mooi, ik houd van de Nederlandse bossen en heide! Ben je wel eens bij de Kootwijkerduinen vlak bij Apeldoorn geweest? Ook heel erg de moeite waard 🙂

Laura

Wat ziet dat er weer fijn uit <3

Nicetobeout

Deze bestemming staat ook nog op mijn lijstje! Mooie foto’s!

Saskia

Heerlijk zo het bos en de natuur in. Helaas houdt manlief niet zo van wandelen….

Saskia

Count me in.

Wanda

Ziet er inderdaad prachtig uit! Vrienden van ons stonden op een camping in Appelscha, dus ken het centrum wel een beetje en heb er ook weleens gegeten maar helaas is het van wandelen nooit gekomen…

Sas

Lijkt me erg mooi om te lopen!

Linda

Oh heerlijke foto’s weer! Lijkt me een hele fijne wandeling, ik wandel niet zo vaak, zou ik wel moeten doen eigenlijk.

Sandra

Heerlijk zo die herfstfoto’s, één van de mooiste tijden van het jaar… (voor fotografie dan hè!)

15
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x