Tijdens ons weekend weg sliepen wij bij Loods Hotel Vlieland. Dit authentieke pand is de perfecte uitvalsbasis om dit prachtige waddeneiland te ontdekken!

Loods Hotel Vlieland Holland
Loods Hotel Vlieland Holland

Het oude postkantoor

Het Loods Hotel Vlieland bestaat sinds 1877 en vind je lekker centraal in het dorp. Logisch ook, vroeger was het een postkantoor. Direct na de karakteristieke toegangspoort van de Dorpsstraat vind je het hotel. Vanaf de boot loop je er zó naartoe, dus je bent verzekerd van zicht op het wad. Als je dit niet vanuit je kamer hebt, dan loop je zo naar de dijk voor het mooiste uitzicht. Ook ben je zó bij de fietsverhuurders op het eiland en diverse restaurants en de supermarkt vind je ook dichtbij.

Loods Hotel Vlieland Holland
Loods Hotel Vlieland Holland

Huiselijk en authentiek

Vanaf 2017 is dit prachtige pand een hotel met 27 kamers en 9 luxe kamers. Er werd nog druk verbouwd in november 2021, dus er komen vast nóg meer mooie kamers bij! Het mooie is dat de authentieke elementen van het pand bewaard zijn gebleven. Ook is het er lekker huiselijk zodat je je er meteen thuis voelt. In de standaard kamers heb je een klein zitje, in de charme kamers is er meer ruimte voor een eigen plek. Beneden in het hotel zijn voldoende hoekjes om je even terug te trekken met een boekje. Ook vind je er de minibar en koffie en thee om wat te drinken te pakken.

Loods Hotel Vlieland Holland
Loods Hotel Vlieland Holland

Speciaal voor de hond

Het leuke is dat de hond mee mag naar Loods Hotel Vlieland! Je verblijft dan in een standaard kamer en deze heb je vanaf €79,- per nacht. Je kunt de kamers met of zonder balkon of terras krijgen. Een deel van de kamers heeft uitzicht op het wad, de andere kamers bevinden zich aan de Dorpsstraat. Alle kamers hebben een eigen badkamer en een zitje met televisie. Neem je je hond mee, dan vind je twee voerbakken en een kleedje op je kamer. Als warm welkom zat er wat lekkers in één voerbak, maar dit hebben wij niet kunnen zien want Bros at dit direct op! Voor je verblijf met hond betaal je €16,50 per nacht extra. Je kamer wordt elke dag schoon gemaakt en dat is geen overbodige luxe na een lange strandwandeling met je viervoeter.

Lees ook: reizen met een hond

Loods Hotel Vlieland Holland

Charmekamers bij Loods Hotel Vlieland

Het Loods Hotel Vlieland staat bekend om de prachtige charmekamers. Maaike van reisblog Reisgelukjes sliep in één van de charmekamers van het Loods Hotel Vlieland, waar honden niet worden toegelaten. De charmekamers zijn de nieuwste kamers van het hotel en ze zitten in een apart, prachtig gebouw. Het zijn fris ingerichte kamers, met als bonus een schommelstoel voor een gaskachel. Dat is lekker opwarmen na een lange dag op het wad! De echte bonus is het prachtige uitzicht vanuit de badkamer. Douchen met uitzicht op de opkomende zon op het wad, terwijl je weet dat er een kopje zelf gezette Nespresso op je wacht: mooier wordt het niet.

Lees meer over het verblijf van Maaike op Vlieland en de zeehonden die zij op de Engelsmanplaat hebben gespot

Loods Hotel Vlieland Holland
Loods Hotel Vlieland Holland

Leuke arrangementen

Het Loods Hotel Vlieland biedt leuke arrangementen aan voor een nóg fijner verblijf. Zo kan je bijvoorbeeld een blaf-arrangement boeken als je met een hond naar het hotel reist, arrangementen inclusief fietshuur en met korting op de boot of juist een verblijf in een prachtige charmekamer met een borrelplank. Je vindt de arrangementen op de website van Loods Hotel Vlieland, maar als trouw volger zie ik dit ook vaak voorbij komen op Instagram. Zeker goed in de gaten houden dus!

Loods Hotel Vlieland Holland

Eten & drinken

Je kamer boek je inclusief ontbijt buffet. Hier vind je lekkere broodjes met een ruim assortiment beleg, eieren, yoghurt en muesli en lokale specialiteiten als suikerbrood en rozijnenbrood. Heb je een hond bij je, dan kan je het diertje meenemen naar een speciale ontbijtruimte in het hotel. Je ontbijt samen met andere hondeneigenaren, maar zo stoor je geen andere mensen.

Direct naast het hotel vind je LoodsCafé, een oud bruin café. Je vindt er 10 bieren op de tap, met natuurlijk het eigen Loodsbier. Met mooi weer vind je een terras voor de deur zodat je lekker mensen kunt kijken in de Dorpsstraat.

Loods Hotel Vlieland heeft een ook eigen restaurant, dit is Plezant wat je aan de overkant van de straat vindt. Je kunt hier heerlijk borrelen (bij de gashaard!) en goed dineren. Ook hier vind je de kenmerkende huiselijke sfeer en kan je genieten van een fijn zonnetje op het terras.

Lees ook: Wandelen op Vlieland: bos, duin & strand & Vliehors Expres, rijden over de Sahara van het Noorden

Meer leuks in Friesland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Judith van Bilsen

Oh dat klinkt heerlijk! Vlieland staat nog op mijn lijstje, dus dan hoef ik direct niet meer naar een leuke overnachtingsplek te zoeken. En goed om te weten dat er een bruin café naast ligt, dan moet ik dus even wachten met gaan tot de horeca weer open mag! 😉

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x