Personal

Dag lief paspoort

29 januari 2015
Paspoort Marcella

Ik heb vanavond een nieuw paspoort aangevraagd. Volgende week krijg ik drie hele grote gaten in mijn paspoort. Dwars door al die mooie stempels heen. Zo zonde van een document waar ik 5 jaar lang de mooiste reizen mee heb gemaakt. Gelukkig is het nieuwe paspoort 10 jaar geldig. Kan ik iets langer genieten van die gave stempels.

Paspoort Marcella

Uhm, tsja, dat ik een nieuw paspoort krijg is maar goed ook. Want wie is dat op de foto?!? Ik lijk er echt niet meer op! Lang, donker haar, geen bril, 15 kilo zwaarder, 5 jaar jonger. Een enorm verschil met hoe ik er nu uit zie. Ik werd wel herkend, maar een foto waar ik écht op lijk vind ik ook wel zo fijn. Al draag ik ook op de nieuwe foto geen bril. Mocht niet.

Paspoort Marcella

Stempel New York

Mijn eerste keer Amerika en onze allereerste reis samen. We vlogen naar New York waar we in 4 dagen de stad verkenden. Wat was het gaaf om eindelijk door die magische stad te lopen die we al zo vaak in series en films hadden gezien! Vervolgens vlogen we door naar Miami voor een mini-roadtrip van een week via de Keys, de Everglades en Kennedy Space Center. Een topvakantie die onze reiskriebels alleen maar verder aanwakkerde…

Paspoort Marcella

Stempel Houston & Toronto

Een jaar later volgde de stempel in mijn paspoort van Houston, terwijl we niets van de stad gezien hebben. We zouden via New York naar Seattle vliegen, maar vanwege een orkaan vlogen we via Houston. Onze roadtrip met een huurauto van een maand in het westen van Amerika startte in Seattle en ging via Yellowstone, Arches National Park, Bryce en Zion, Las Vegas en Yosemite naar eindpunt San Francisco. Een onwijs gave trip!

Een jaar later belandden we onverwachts in Toronto omdat ik tickets voor een erg goede prijs vond. Hier reisden we via de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park naar hoofdstad Ottawa, Montreal en Quebec weer terug naar Toronto. We vonden veel herkenning van Amerika, al was het Franstalige deel juist heel Europees. Een bijzonder mooi land.

Paspoort Marcella

Stempel Marrakech

In 2012 werd ik 30 en dus vierden we mijn verjaardag op een bijzondere manier. Ik wilde graag een stedentrip Marrakech om mijn 30e te vieren en dus vertrokken we 20 dagen na mijn verjaardag naar Afrika. Marrakech is een bijzondere stad, heel indrukwekkend. Maar liefde op het eerste gezicht was het niet.

Paspoort Marcella

Stempel Singapore & Auckland

En dan de laatste bonte verzameling stempels in mijn paspoort. Het meest recent, van vorig jaar januari, februari en maart. Van Singapore heb ik 4 stempels: ik kreeg er 2 bij binnenkomst van het land en 2 bij vertrek. De zwarte stempels zijn van binnenkomst, de groene van vertrek. De rechthoek is van Nieuw-Zeeland, waar we op 2 februari binnen kwamen op de luchthaven van Auckland. Ik heb nog mazzel dat deze stempels zo keurig bij elkaar geplaatst zijn, bij mijn lief staan ze kriskas door zijn paspoort heen.

Op naar nieuwe stempels!

En dan heb volgende week een volledig leeg paspoort. Wat ik weer kan vullen met nieuwe stempels van gave reizen. In mei krijg ik een nieuwe stempel van Canada, op de luchthaven van Vancouver. En wat er volgt is nog onbekend. Ik ben benieuwd!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
31 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kirsten | Travelaar.nl

Wooww.. Je lijkt echt totaal niet meer op die foto inderdaad zeg! En 3 gaten in je paspoort!??! Zoooveel? Belachelijk zonde! Ik moet ook over een paar maandjes 🙁 Ik wil niet!

Coby Bergsma-Hagebeek

Ja ik ken dit gevoel. Maar waar ik nu meer moeite mee heb is dat de foto verouderd 🙂

Mieke

Beste wel zonde inderdaad, die grote gaten door je mooie stempels. Maar zo’n vers nieuw paspoort met weer veel ruimte voor nieuwe stempels is ook wel weer leuk!

Vera

Ik kwam Israel bijna niet meer uit door m’n foto! Sta erop met m’n haar vast en lenzen in, maar vloog terug met haar los en bril op… En ja die 20kg verschil hielp ook niet haha! Ben 4x gecontroleerd en steeds weer die blik die zei: Hmmz ik vertrouw je niet helemaal… En vroeg me zelfs of ik veel was afgevallen!

Wandernan

Ik zou je echt niet herkennen! Wat een totaal ander gezicht. Grappig zeg! Ik heb er ook zo’n hekel aan dat het moet, die grote gaten. 1x heb ik iemand gehad die er rekening mee hield en er een beetje omheen wilde schieten. Op de volgende ;-)!

Miranda

Veel stempels!
Toen ik een nieuw paspoort kreeg heeft de mevrouw ook geprobeerd de stempels te ontwijken met het gaten maken.

Marijke

Wow, op die foto ben je helemaal anders 🙂 In België moet je je oude paspoort inleveren. Anders moet je naar de politie om een bewijs van diefstal of verlies van identiteitsdocumenten te krijgen. Ik hou mijn paspoort stiekem bij en ga dat doen, denk ik 🙂

karlijntravels

Je bent onherkenbaar op die foto, wat grappig om te zien! En wat traumatisch dat je paspoort vervangen moet worden 😉 Ik baal er nog steeds van dat ik mijn vorige paspoort niet meer mag gebruiken, met tientallen stempels en pagina’s met visa. En niet te vergeten mijn stempeltjes van de Galapagos Eilanden en Paaseiland. Hoog tijd om mijn nieuwe paspoort met visa te gaan vullen!

Saskia

Al ken ik je alleen van foto, toch heel onherkenbaar 🙂
Inderdaad atlijd zo zonde die gaten
Twee passpoorten liggen met gaten en stempels. die bewaar ik ook altijd zuinig. Die stempels zijn stoer!

Laura

Je bent inderdaad echt veranderd haha! Altijd zonde als de gaten door de stempels heen gaan. Het zijn toch een soort herinneringen.

Eva - eighty7

Altijd zonde, die gaten in je paspoort maar wel weer een heel nieuw boekje om te vullen met mooie visa 🙂 Gelukkig mag je hem bewaren, stel je voor dat je hem in moet leveren! (Al lijkt 1 gat me ook afdoende)

Yvon

Hé, wat toevallig dat je dit blogje plaatst. Ik heb afgelopen precies zo’n zelfde blog ingepland 🙂
Zonde is het he? Als je een nieuw paspoort moet en je hem niet vol kan maken?
Mijn paspoort moest ik laatst ook vervangen. Heb nu een zakenpaspoort (wel zo handig nu ze zo lang geldig zijn) en mijn oude paspoort heeft de gaatjes heel mooi aan de zijkant 🙂

Saskia

Huh, bizar… jij lijkt echt niet op die foto! Grappig om te zien dat je toch erg kan veranderen in een relatief korte tijd. Inderdaad erg zonde van de gaten. Ikzelf had laatste hetzelfde probleem, maar heb het anders opgelost….

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Ik denk dat ik ergens 2017 mijn paspoort ‘kwijt’ raak ofzo! Gaten staan mijn geliefde paspoort niet zo goed 😉

Jenny - ikreis.net

Ik ben ook altijd dol op stempels <3 Het is me nog maar één keer gelukt een paspoort vol te krijgen in 5 jaar, ik ben benieuwd of dat in 10 jaar vaker gaat lukken.

Maareh, bril af, is dat nieuw ?!! Bizar.

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Ik was ook oprecht teleurgesteld toen ik mijn oude paspoort vol mooie herinneringen moest inruilen voor een nieuwe. Maar gelukkig staan daar inmiddels ook alweer wat mooie plaatjes in :).

Tessa | 52druppels.nl

Oh zo herkenbaar! Ik moet binnenkort ook, maar wil niet!!!

31
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x