Heel eerlijk: ik had helemaal geen zin om naar de Hljóðaklettar te gaan. We hadden net een eind gelopen bij Ásbyrgi en ik was een beetje moe. Ik ben blij dat Jan mij overhaalde, want Hljóðaklettar is dé ontdekking van Noord-IJsland! Kijk mee naar deze bijzondere natuur!

Hljodaklettar Iceland
Hljodaklettar Iceland

Basaltrotsen, overal waar je kijkt

Hljóðaklettar (onuitspreekbaar) of de Echo rocks is een vulkanisch gebied wat ontdekt is in 2009. Het bijzondere gebied vol basaltrotsen is een tijd geleden gevormd door de lava van vulkaan Rauðhólar. Wat overbleef na alle natuurgeweld is een gebied vol rotsen met bijzondere zeshoeken, spiralen, vormen en symmetrieën. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de samentrekking van het gesteente door het afkoelingsproces van de hete lava. Je blijft kijken naar alle bijzondere vormen. Het deed me denken aan de Giant’s Causeway in Noord-Ierland en de Svartifoss in het zuiden van IJsland.

Hljodaklettar Iceland
Hljodaklettar Iceland
Hljodaklettar Iceland

Diverse wandelingen

Wij wilden ‘even’ kijken bij Hljóðaklettar, maar waren al snel gefascineerd door de natuurpracht. We wilden meer zien. Er staan diverse bordjes met routes, maar heel erg duidelijk zijn de routes niet. Onze wandeling werd steeds weer een stukje langer omdat we van route veranderden. Op een gegeven moment zijn we de bordjes Rauðhólar gaan volgen. In de Rother wandelgids IJsland vind je een wandeling van 1 uur en drie kwartier naar Rauðhólar. Aan het kaartje te zien hebben wij een groot deel van deze route gelopen.

In dit deel van Noord-IJsland kwamen we bijna niemand tegen. Heerlijk!

Hljodaklettar Iceland
Hljodaklettar Iceland

Kleurrijk Rauðhólar

Na een tijdje rondwandelen tussen de intrigerende rotsen liepen we een eindje omhoog en stonden we opeens bij de (niet meer actieve) vulkaan Rauðhólar. Dit is gebied is erg kleurrijk met knalrode grond. Onze route liep een eindje langs de krater, maar omdat ‘het pad’ flink steil was speelde mijn hoogtevrees op. We maakten een aantal foto’s en besloten een andere route terug te lopen. Gelukkig hebben we wel een blik kunnen werpen op de bron van dit bijzondere gebied! Hljóðaklettar is echt een aanrader in Noord-IJsland!

Meer IJsland!

Wil jij Noord-IJsland ontdekken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther

Helaas ben ik niet in het noorden van IJsland geweest, maar een volgende keer zou ik zeker deze kant van het land verkennen. Dit landschap vol met basaltrotsen lijkt me indrukwekkend en bijzonder om door heen te wandelen. Ik kan me voorstellen dat je bij zo’n krater en steil pad even last van hoogtevrees krijgt….spannend.

Sabine

Ik durf je artikelen over IJsland bijna niet meer te lezen, want steeds wordt mijn IJsland-lijstje maar langer en langer haha 😛 Heerlijke post weer, prachtig mooi daar. Ook dit hebben wij dus gemist, maar ooit… 🙂

Britte

Ohh prachtig! Als we naar IJsland gaan, zet ik dit gebied zeker op het lijstje! Je hoort hier helemaal niet veel over. Die vermoeidheid en dat gevoel dat je even helemaal niets wilt na een lange, vermoeiende wandeling ken ik ook maar al te goed. Gelukkig is de natuur vaak zo mooi dat je vergeet dat je geen zin had om te lopen :p

Yvonne

Grappig is dat, dat de dingen waar je het minste zin in hebt vaak het leukste blijken te zijn. Zelf ook al een paar keer meegemaakt. Prachtige foto’s van dit stukje IJsland.. en wat een afwisselend land is het toch!

Judith

Wat ziet dat er gaaf uit Marcella! Je mag blij zijn dat Jan je over heeft gehaald. En ja die namen hè, echt onuitspreekbaar. Ik ben alvast een beetje begonnen met het plannen van een roadtrip door IJsland maar kan bijna geen naam uitspreken en/of onthouden. Ik heb IJsland op de planning staan voor volgend jaar dus ik kom zeker nog eens terug op je blog om de andere artikelen te lezen.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x