Tijdens onze workation in Limburg bezochten wij Nationaal Park De Maasduinen. Prachtige glooiende natuur en een geweldig meer vind je hier, en nog veel meer. Ik neem je mee!

Maasduinen Holland
Marcella Maasduinen Holland

Over Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is een van de drie nationale parken in Limburg, eerder bezochten wij Nationaal Park de Meinweg. De Maasduinen is een bos- en heidegebied op een langgerekte zandrug tussen de Maas en Duitsland. Je vindt er de langste rivierduingordel van Nederland. Het gebied is ruim 4500 hectare groot, 20 kilometer lang en zo’n 2 tot 3 kilometer breed. Ruim 30 verschillende dagvlinders komen er in het gebied voor, net als de gladde slang en de zandhagedis. Nationaal Park De Maasduinen is een pareltje om te ontdekken en moet je gezien hebben!

Jan Bros Maasduinen Holland
Jan Marcella Maasduinen Holland

Fietsen naar Well

Wij verbleven in Grubbenvorst tijdens onze workation in Limburg en fietsten naar het natuurgebied toe. Dat leverde ons behoorlijk wat kilometers op én een heleboel natuurschoon. Als Groninger verras ik me altijd over de intrigerende glooiend natuur in het zuiden van het land. Wij hadden van locals de tip gekregen om Reindersmeer te bezoeken. Dit bezochten wij vanuit Bezoekerscentrum De Maasduinen buiten het plaatsje Well. Alle faciliteiten, routes en belevenissen vind je overzichtelijk op het kaartje op de website van dit gebied.

Jan Bros Maasduinen Holland
Maasduinen Holland

Wandelen in het nationaal park

In het prachtige glooiende landschap van dit nationaal park is een heleboel tofs te doen! Er zijn maar liefst 17 wandelroutes uitgezet die je kunt lopen. De wandelingen zijn gemarkeerd met gekleurde paaltjes zodat je goed je weg kunt vinden. Ook is er een aantal routefolders beschikbaar. Wij liepen geen route omdat onze Bros nog erg jong was en we geen flink eind wilden lopen. We zijn een eindje langs het Reindersmeer gelopen en het uitzicht was schitterend.

Honden zijn welkom in Nationaal Park De Maasduinen, maar moeten wel aangelijnd zijn. Zowel in Afferden in het Bergerbos, als in NieuwBergen bij het Eendenmeer is een losloopgebied van ruim 10 hectare groot.

Weetje: langeafstandswandeling Pieterpad loopt door De Maasduinen!

Maasduinen Holland
Maasduinen Holland

Andere activiteiten in De Maasduinen

Uiteraard kan je ook fietsen in dit prachtige natuurgebied. Je kunt hiervoor het fietsknooppuntennetwerk gebruiken of je koopt de Fietskaart Noord-Limburg. Ook zijn er drie mountainbike routes van 16 tot 28 kilometer. Ze laten je kennismaken met de typische glooiende landschap van de Maasduinen. Tot slot zijn er ook ruiter- en menroutes beschikbaar voor de paardenliefhebbers.

Van kasteelexcursie tot paddenstoelentocht en van vollemaanwandeling tot vogelochtend: in De Maasduinen zijn vaak leuke activiteiten. Om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod kan je de agenda van het park goed in de gaten houden!

Maasduinen Holland
Horeca Maasduinen Holland

Eten en drinken bij De Maasduinen

Het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Maasduinen vind je bij het dorp Well. Dit gebouw hangt in feite in de oude sluisbak die het Reindersmeer verbindt met het Leukermeer. In het bezoekerscentrum vind je volop informatie over het mooie natuurgebied, maar je vindt hier ook Bosbrasserie In de Sluis waar je heerlijk kunt eten en drinken. Met mooi weer kan je er heerlijk op het terras zitten. Parkeren doe je vlakbij de brasserie en het bezoekerscentrum.

Bezoekerscentrum De Maasduinen en Bosbrasserie In de Sluis, Bosserheide 3e, 5855 EA Well

Maasduinen Holland
Maasduinen Holland

Overnachten bij Maasduinen

Zoek je een fijne plek om te overnachten in Nationaal Park Maasduinen, ga dan een huisje huren middenin de natuur. Bij de thema’s kan je aangeven wat je zoekt. Zo kan je gaan voor een huisje in het bos of aan het water en zelfs in the middle of nowhere. Maar je kunt ook gaan voor duurzaamheid of een verblijf in een dorp. Zoek je een vakantiehuis met een hond, dan kan je hier op selecteren zodat je het juiste aanbod ziet. Vink dit aan bij ‘voorzieningen’ zodat je alleen huisjes te zien krijgt waar je terecht kunt met je beestje.

Meer leuks in Limburg

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Ziet er mooi uit!

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x