Personal

Top 10 mooiste bestemmingen ter wereld – according to me

21 augustus 2015
Top 10 mooiste bestemmingen ter wereld

Ik las op de blog Is het nog ver? een top 10 met de mooiste bestemmingen ter wereld. Annemarie heeft stuk voor stuk prachtige foto’s geselecteerd en maakt me extra nieuwsgierig naar de Victoria Falls, Isle of Skye, de Alhambra en de Plitvice meren. En het leek mij de perfecte aanleiding om mijn eigen top 10 met mooiste bestemmingen te delen!

Étretat – France

Vorig jaar september maakten we een roadtrip door Normandië. We startten met de prachtige krijtrotsen langs de Faillaisekust. In het plaatsje Étretat kan je de prachtige boog Falaise d’Aval bewonderen. Lees meer over Etrétat!

Étretat, Frankrijk

Yellowstone National Park – America

Onze roadtrip door Amerika startten we in Seattle zodat we ook Yellowstone National Park in onze route konden opnemen. Mijn eerste Amerikaanse National Park, en met recht de allermooiste. Geisers die onverwachts spuiten, pools met de mooiste kleuren én bizons en pronghorns. Een te gek park wat absoluut op je wishlist hoort! Meer over Yellowstone!

Yellowstone, America

Salzburgerland – Austria

Een week reisden we door de regio Salzburgerland, eenmaal thuis had ik meteen heimwee naar de eeuwige bergketens, frisse lucht en ruige natuur. Van Oostenrijk wil ik graag nog veel meer zien! Meer over Salzburgerland!

Salzburgerland, Oostenrijk

Gent – Belgium

Een Belgische stad tussen alle natuurgeweld. Gent heeft mij echt verrast met haar veelzijdigheid. Een prachtig oud kasteel vind je er vlakbij een hippe winkel. En de sfeer van deze studentenstad is heel gemoedelijk. Meer over Gent!

Belfort, Gent

Moraine Lake – Canada

Een bijna onwerkelijke foto van het sprookjesachtige Moraine Lake. Sprakeloos stond ik naar dit natuurgeweld te staren. Ik had er wel urenlang willen blijven. Wauww! Ik schreef het blog Lake Louise vs Moraine Lake waarin ik beide meren met elkaar vergelijk. Benieuwd naar mijn favoriet? Meer over Canada!

Moraine Lake, Canada

The Catlins – New Zealand

Onze roadtrip Nieuw-Zeeland was een reis volop hoogtepunten. Wat een bizar mooi land! Toen ik verwachtte dat ik écht niet meer verrast kon worden, kwamen we in National Park The Catlins. Felblauw water, spelende zeeleeuwen, een ruig beukende zee, wilde kustlijn en een schattige vuurtoren. Meer over The Catlins!

The Catlins, New Zealand

Český Krumlov – Czech republic

Onderweg vanuit Praag naar Oostenrijk brachten we een bezoekje aan Český Krumlov. Het stadje heeft een knusse oude binnenstad en kasteel uit de 13e eeuw met prachtig uitzicht over de stad. Een heus pareltje! Meer over Český Krumlov

Český Krumlov

Arthurs Seat in Edinburgh – Scotland

We gingen zonder verwachtingen naar Edinburgh, en kwamen dolenthousiast terug. We bewonderden het kasteel, shopten in het nieuwe- én oude stadsdeel, klommen naar de Akropolis, doken ondergronds in de closes voor de historie en genoten van het uitzicht vanaf Arthurs Seat. Meer over Edinburgh!

Fotoboek Nieuw-Zeeland

Arches National Park – America

Stiekem nog een topper uit Amerika. Er zijn meer dan 2000 natuurlijke bruggen (arches) in Arches National Park. Het is echt bizar om tussen het rode gesteente te lopen waar de ene boog nog spectaculairder is dan een ander. Meer over Arches National Park!

Arches National Park in Amerika

Wicklow Mountains – Ireland

Een recente ontdekking tijdens een korte roadtrip door het oosten van Ierland. We klommen 600 treden op voor een prachtig zicht over Upper Lake. En we klauterden over ruige stenen in Glenealo Valley. Een geweldig mooi gebied! Meer over Wicklow Mountains!

Wicklow Mountains, Ireland

Top 10 van de Lonely Planet

Annemarie van Is het nog ver? heeft haar top 10 mooiste bestemmingen ter wereld gemaakt naar aanleiding van de top 10 van de Lonely Planet. Hier kon zij zich niet helemaal in vinden, vandaar dat ze haar eigen lijstje heeft gemaakt. Onwijs leuk natuurlijk!

Ik ben benieuwd naar jouw top 10! Stuur me het linkje van jouw top 10!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
44 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenny - ikreis.net

Oef, wat een mooie lijst. En wat lastig om samen te stellen!

Ik heb geen idee wat mijn mooiste plekken zijn… Misschien moet ik daar maar eens over na gaan denken. Indonesië zal zeker een paar keer op die lijst staan, maar verder?

puckbeineffable

Ik kan me meer vinden in de lijst van LP, waarschijnlijk ook omdat ik er daar meer van gezien heb. Angkor staat bij mij ook met stip op 1, dus dat helpt al. Die zou op geen enkele top 10 mogen missen… Dus, als je er nog niet geweest bent, snel plannen!

Kirsten | Travelaar.nl

Wat een fijne plekken heb je hier beschreven Marcella. Zijn zeker een paar plekken waar je me erg nieuwsgierig naar maakt 😉 Wel lastig hoor om dit zelf samen te stellen. Lijkt me wel leuk om eens voor te gaan zitten, dus wie weet komt ie bij mij binnenkort ook online..

Annemarie | Ishetnogver.nl

Wat leuk dat je mijn idee hebt overgenomen, Marcella! Het is leuk om voor jezelf zo’n lijstje samen te stellen, tenminste, dat vond ik. Van jouw top 10 wil ik heel graag Yellowstone zien, en Ierland en Nieuw-Zeeland staan ook op mijn bucketlist. Moraine Lake staat ook in mijn top 10. 😉

Patricia

Fijn lijstje met mooie foto’s! The Catlins in New Zealand, Moraine Lake in Canada en Arches NP in de Verenigde Staten zijn inderdaad echt prachtig! Ik zou het wel ontzettend moeilijk vinden om een top 10 te maken. Vooral in Western Australia heb ik al zoveel bijzondere en prachtige plekjes gezien, die vullen op zich al een top 10 haha!

Patricia

Haha, nou wie weet verschijnt deze binnenkort wel op mijn blog 😉

Roëlle

Wauw wat een mooie lijst! Leuk ook dat er goed bereikbare bestemmingen tussen staan, zoals Etretat en Gent! Ik ben het trouwens bij bijna alles met je eens, maar zou zelf nog véél meer willen toevoegen! Leuke blog heb je trouwens, hele leuke artikelen 🙂 Krijg spontaan weer reiskriebels…

lottevdw

Wat een prachtige top-10! Ik heb er zelf nog niets van gezien maar de foto’s zijn prachtig, dus ik geloof je op je woord 😉

lottevdw

Oeps, Gent heb ik natuurlijk wel al bezocht 😀 Was overdonderd door het natuurschoon van de andere foto’s 😉 Ik ga er over denken, al vind ik zo’n top-10 wel lastig hoor!

esterdekoning

Mooie plekken! LeukI zo’n top 10 om te zien wat jouw hoogtepunten zijn, wat natuurlijk voor iedereen weer anders is. Een keuze maken uit al die bestemmingen, niet makkelijk!

Leonie | Troikatripper

Wauw, dat Moraine Lake in Canada ziet er echt perfect uit. Mooie mix tussen natuur en stad heb je in je top staan! Leuk idee om zo’n lijstje te maken, misschien waag ik me er ook wel aan. Al lijkt het me moeilijk om het bij tien te houden. 😉

Joan Lufting

Oh jeetje… prachtig overzicht! Bij sommige ben ik ook geweest. Ik probeer een overzicht te maken:

Ayers Rock, Australië
Monkey Mia, Western Australia
Lake Malawi, Malawi
Sossusvlei, Namibië
Drakensberg, Zuid-Afrika
South Luangwa National Park, Zambia
Victoria waterfall, Zambia
Kaapstad, Zuid-Afrika (incl. Robbeneiland)
Kustlijn Mozambique (snorkelen met walvishaaien)
McLoad Ganj, Dharamsala, India
Kathmandu, Nepal

Och, ik kan niet kiezen. De wereld is zo mooi!!!
Groetjes Joan

Lastig zeg om zo’n lijst te maken!
Je hebt er mooie bestemmingen op gezet! Krijg er nog meer zin in reizen van 🙂

Sandra

Heel gaaf Marcella! Ik wist dat Yellowstone erin zou staat, dat kan ook niet anders haha! Overigens, wat leuk dat je Gent en Étretat erin hebt staan, dat ligt wat minder voor de hand (maar niet minder mooi inderdaad). Erg leuk! En wat grappig dat jij Arches erin hebt staan, dat vond ik na al het natuurgeweld dat ik heb mogen zien echt één van de mindere bestemmingen. Maar, smaken verschillen. Gelukkig maar haha! Mijn mooiste bestemmingen… Sowieso Yellowstone, maar ook Death Valley heeft veel indruk achtergelaten, zeker de offroad plekken. Verder vond ik het offroad rijden in Dubai ook… Lees verder »

Nies | Reismicrobe

Oh jee, wat kriebelt het bij het zien van zo’n lijstje. Ik heb gisteren toevallig ook een ultieme bucketlist gedeeld op mijn blog. Ik wil alles, nu! 🙂

iliveformydreams.com

Oh wauw, wat een prachtige top 10 zeg! Kan me voorstellen dat deze pareltjes erin staan

Jose l Gezond op Slippers

Je hebt er echt een super top 10 van gemaakt zeg! Van jouw lijstje ben ik enkel in Salzburgerland geweest. Étretat lijkt me ook erg mooi (en niet zo ver weg ;-))

ivonne calis

Stuk voor stuk mooie bestemmingen. Ik moet geloof ik even ophouden met blogs lezen, te veel input 😉 Ben benieuwd naar de rest van Moraine Lake! Prachtig die bergen met deat helderblauwe meer.

Sabine

Yes! Ik kan je weer volgen vanaf het verre westen 😀 Bedankt voor het aanpassen! Wat een hoop heb je al gezien zeg… nu de rest van je blogs nog even inhalen 😉

Liesbeth | wacca

Oh, Prachtig lijstje! En Uiihhn, ik heb nog veel te zien 😉 (stiekem wel fier als een gieter dat ‘mijn stad’ Gent’ er tussen staat. Na al die jaren geniet ik nog evenveel van de sfeer en de prachtige gebouwen.’.)

Sieds | Sieds My Travels

Een heel gaaf lijstje Marcella! Zo’n lijstje doet je als maar weer beseffen wat voor moois je allemaal al gezien hebt, super. Ik ga dit lijstje ook maken, heerlijke post! 🙂

betsie

Jee wat een prachtige foto’s, echt genieten. Fijn dat je alles met eigen ogen gezien hebt.

Mellisa - Grenzeloosreizen

Ooh wat wil ik toch graag naar Nieuw-Zeeland. Lijkt me echt prachtig!

Elise

Wat een leuke lijst. Er staan een paar locaties bij waar ik graag naar toe zou willen. Sparen maar weer 😉

44
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x