Lopen onder een waterval door, dat doe je bij de Steinsdalsfossen. Hoe gaaf is dat, dus dat hebben we gedaan! Onze ervaringen om ook jouw bezoek onvergetelijk te maken deel ik uiteraard met je!

Steinsdalsfossen Norway
Bros Steinsdalsfossen Norway
Steinsdalsfossen Norway

Wat zijn de Steinsdalsfossen?

De Steinsdalsfossen zijn verwarrend genoeg ook bekend als Øvsthusfossen of Øfsthusfossen. Als je de naam Steinsdalsfossen tijdens je roadtrip Noorwegen aan houdt vind je ze gelukkig gewoon. Mocht je de andere namen tegen komen dan weet je wat er bedoelt wordt. De waterval is zo’n 50 meter hoog, het water komt van de Fosselva rivier, een uitloper van het meer Myklavatneten. Het gave is dat je heel makkelijk bij de waterval kunt komen én er onder door kunt lopen zonder nat te worden. In mei en juni is de waterval op z’n mooist vanwege het smeltwater, dus wij troffen het!

Ook bij de Seljalandsfoss in IJsland & Giesbach in Zwitserland liepen we onder de waterval door!

Steinsdalsfossen Norway
Steinsdalsfossen Norway
Steinsdalsfossen Norway

Tussen Bergen en Eidfjord

De Steinsdalsfossen vind je tussen Bergen en Eidfjord langs de Tourist Route Hardanger, een absolute aanrader voor je roadtrip Noorwegen. Je vindt de waterval enkele kilometers vanaf Norheimsund in de gemeente Hardaland. De Steinsdalsfossen zijn absoluut een bezoek waard als je op doorreis bent. Je hoeft er niet speciaal voor om te rijden en een uur van je tijd is absoluut voldoende voor dit pareltje. Reis je net als wij met een camper, dan is het handig om te weten dat er voldoende (ruime) parkeergelegenheid is. Het parkeerterrein is vrij nieuw (2022) en keurig aangelegd. Ook zijn er openbare toiletten en er is een tourist office die geopend is in de zomerperiode. Je kunt de waterval gratis bezoeken.

Tip: bezoek vlakbij Eidfjord de magische Voringsfossen!

Steinsdalsfossen Norway
Steinsdalsfossen Norway
Marcella Steinsdalsfossen Norway

Onder de waterval

Vanaf het parkeerterrein heb je meteen al een goed uitzicht op de Steinsdalsfossen. Als je de winkels hebt gepasseerd sta je direct aan de voet van de waterval. Hier kan je al volop genieten van de waterval en prachtige foto’s maken. De ultieme beleving is natuurlijk om onder het watergeweld te staan en dus moet je een stukje omhoog lopen. Via een pad omhoog en een aantal treden sta je er direct onder. Het water ruist in je oren een gesprek voeren is onmogelijk. Waarom zou je ook, genieten is wat je hier doet! Het is heel intrigerend om zo’n bak water boven je hoofd te hebben en dat leg je op video nog veel beter vast dan op foto.

Marcella en Jan Steinsdalsfossen Norway
Steinsdalsfossen Norway
Marcella Steinsdalsfossen Norway

Uitkijkplatform

Loop je verder, kan kom je op een uitkijkplatform. Hier heb je van opzij zicht op de Steinsdalsfossen en de omgeving. Wij troffen er een schoolklas en deelden het platform vervolgens met een aardig stel wat ons op de foto zette. Nadat we ons een tijdje verwonderden liepen we terug naar beneden. En ja, dan loop je dus wéér onder de waterval door! Hoewel het pad nat is had ik geen regenjas aan. Ik heb geen water gevoeld, maar wellicht is dit met een andere windrichting anders.

Steinsdalsfossen Norway
Steinsdalsfossen Norway

Winkel & restaurant

Beneden maakten we nog een paar foto’s van de Steinsdalsfossen en namen een kijkje in de souvenirwinkel. Het rode gebouw lijkt ook een winkel, maar toen wij er waren (juni 2022) was alleen het witte lage gebouw open. Hier vind je een enorme collectie met leuke aandenkens aan je reis door Noorwegen. Wij kochten hier onze ansichtkaarten voor de familie. Ook kan je er eten en drinken kopen, maar dat hadden we bij ons in de camper.

Eidfjord Norway

Overnachten

Overnachten bij de Steinsdalsfossen is niet nodig, tenzij je er de omgeving wilt ontdekken natuurlijk. Wij reden door naar de Voringsfossen en overnachtten bij Eidfjord bij Saebø Camping. Dit is de gaafste camping van onze roadtrip Noorwegen want we hadden een voortreffelijk uitzicht op het magische Eidfjord. Natuurlijk kan je ook een accommodatie bij Eidfjord zoeken zoals het Vøringsfoss Hotel en het fijne vakantiehuis Fjordperlen.

Meer moois in Noorwegen:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x