Zwitserland

Giessbach waterval – De waterval waar je achter langs kunt lopen

13 september 2020
Giesenbach Switzerland

Op zoek naar ’t mooiste uitzicht op de Brienzersee belandden wij bij de Giessbach waterval. Verwacht een immense hoeveelheid water waar je achterlangs kunt lopen. Superleuk!

Brienzersee SwitzerlandOp zoek naar uitzicht

Tijdens onze roadtrip Zwitserland reden we rond de Thunersee en de Brienzersee die naast Interlaken liggen. Vlakbij Brienz kan je omhoog rijden op de Axalp waar wij net als bij de Thunersee een mooi uitzicht verwachtten op het knalblauwe water van het meer. Helaas hadden we onderweg omhoog mooi uitzicht, maar eenmaal boven was er niets meer te zien van de Brienzersee. Jammer! Op de terugweg zijn we maar ergens langs de weg gaan staan om toch van ’t uitzicht te kunnen genieten (en een foto te maken). Omdat we op borden de Giessbach waterval zagen, namen we daar op de terugweg even een kijkje.

Giessbach waterval Switzerland Giessbach waterval SwitzerlandDe Giessbach waterval

De imposante waterval ontstaat uit de bergbeek Giessbach die in 14 trappen over een afstand van 500 meter vanuit de Axalp-Faulhorn naar beneden valt. Rond de Giessbach waterval is er een park met hoogteniveaus en plateaus zodat je op verschillende plekken bij de waterval kunt komen. Hier heb je een mooi zicht op het geweldige watergeweld. Het leukste is het pad waar je achter de waterval langs kunt lopen (zonder nat te worden). Wij deden dat ook bij de Seljalandsfoss in IJsland en die ervaring is absoluut leuk. Ook heb je vanaf hier een tof uitzicht op het iconische Grandhotel Giessbach en een stukje van de Brienzersee.

Giessbach waterval Switzerland Giessbach waterval SwitzerlandMet de kabelbaan

Wij reden met de auto naar de Giessbach waterval, maar je kunt er ook komen met de kabelspoorbaan. Deze is speciaal aangelegd om het Grandhotel Giessbach te bereiken en daarmee ook de watervallen. In 4 minuten leg je een traject af van 345 meter een hoogteverschil van 93 meter. Je komt langs bossen, over bruggen en langs watervallen. Voor de kabelspoorbaan betaal je een tientje voor een retour, maar als gast van het hotel kan je hier gratis gebruik van maken.

Giessbach waterval SwitzerlandOvernachten

Het iconische Grandhotel Giessbach is er eentje met een geweldig uitzicht op de waterval én de Brienzersee. Er zijn 70 romantische kamers, torenkamer en suites. Je tikt hier een flinke prijs voor af, maar je bevind je dan ook op een fantastische plek. Je smaakpapillen stel je tevreden bij parkrestaurant ‘Les Cascades’. Heb je hier het budget niet voor dan vind je in de omgeving van Brienz ook erg leuke accommodaties.

Giessbach waterval SwitzerlandAlle informatie op een rij

Hoogte: 666 meter
Bereikbaar: met de kabelspoortrein naar het hotel en waterval. Met de auto rij je omhoog op de Axalp en zie je de Giessbach waterval op borden langs de weg.
Uitzicht: de waterval waar je ook onderdoor kunt lopen, zicht op het iconische hotel, de Brienzersee en de Brienzer Rothorn
Kosten: €10,- voor parkeren, €9,30 (2020) voor de kabelspoortrein. Als gast van het hotel maak je hier gratis gebruik van.

Meer Zwitserland:

Wil jij naar de Giessbach waterval?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x