Fotoblogs Hotspots Nederland Stedentrips

Een fotoverslag van een dag in Amersfoort

9 juni 2014

Vrijdag de 6e ging ik een dag op pad samen met mijn moeder. Ik had van die goedkope dagkaarten voor de trein van de Appie en het leek ons leuk om Amersfoort te ontdekken. De stad die ik vaak met de trein voorbij rijd onderweg naar Utrecht of Amsterdam. Het was hoog tijd om het centrum eens te bekijken. En wat is het een mooie stad! Ik maakte een verslag van een heerlijk dagje weg.

Bij de Koppelpoort van Amersfoort, Nederland

Stadsmuren en imposante poorten

Toen we heel langzaam met de trein het station binnen rolden zagen we een prachtige stadspoort. Die wilden we graag bekijken. Omdat we bijna 2 uur stil gezeten hadden, besloten we eerst naar de poort te lopen. Binnen een kwartier hadden we hem al gevonden. De Koppelpoort is voorzien van een prachtig wapen en stamt uit de Middeleeuwen. Ook op andere plaatsen in Amersfoort zijn prachtige poorten, al dan niet bij het water. Opmerkelijk is dat er rondom het centrum een strook groen langs het water loopt, als een soort groene stadsmuur. Het geeft de stad een heel fijne sfeer.

Cocomiesje, Amersfoort

Lunchen bij Cocomiesje

We besloten het centrum te verkennen en liepen tegen Cocomiesje aan. ‘Lekker eerlijk’ staat er op de ramen en dat maakte nieuwsgierig. Aan de achterkant vind je een heerlijk terras aan het water waar wij een fijn plekje kozen. Het was nog lastig kiezen uit alle heerlijke vegetarische gerechten, maar uiteindelijk kozen we voor een broodje eiersalade en een tosti met geitenkaas en pesto. En wat smaakte dat heerlijk! Omdat de taartjes er zo goed uit zagen, sloten we af met een cheesecake met bessen en een chocoladetaartje met mango-chili chutney. Alles homemade, absoluut de moeite waard!

Cocomiesje, Krommestraat 64a, website Cocomiesje 

Cocomiesje, Amersfoort

Eten bij Cocomiesje, Amersfoort

Dille & Kamille en een grote smoothie

Vervolgens hebben we eigenlijk gewoon lekker door de stad gestruind. Genieten van zomaar een mooi uitzicht over het water, weer een toffe stadspoort ontdekken, zomaar een straatje in slaan en leuke winkels ontdekken, mijn moeder kennis laten maken met Dille & Kamille en hier lekkere thee kopen, sneupen bij de Wereldwinkel en wat leuke kledingwinkels, even bijkomen bij La Place met de grootste smoothie die er is en natuurlijk kletsten we flink bij. We kochten beide weinig, maar dat maakte niet uit. We hadden topweer en genoten volop van de gezellige stad en kletsten volop. Wat was dat fijn!

Amersfoort, Nederland

Stadspoort, Amersfoort, Nederland

Kennismaken met frozen yoghurt

In Amerika probeerde ik voor ’t eerst frozen yoghurt. Mijn moeder had er over gelezen, maar het nog nooit gegeten. Frozen yoghurt is caloriearm en vetvrij, een gezonde keuze dus. Ik koos voor passievrucht met aardbei, mijn moeder voor kiwi en naturel. Voor de toppings was het aanbod enorm. Van blauwe bessen, ananas, M&M’s, kitkat en diverse sauzen. En alles kan je zelf pakken (het ijs overigens ook). Ik voegde nog wat caramelstukjes en chocoladesnippers toe en vond het zo voldoende. Uiteindelijk betaal je voor het gewicht van je ijsje, dus je kunt het zo bont maken als je wilt.

Nomy’s frozen yoghurt, Arnhemsestraat 26A, Facebook Nomy’s frozen yoghurt

Nomy's frozen yoghurt, Amersfoort

Lepeltje Lepeltje

Op de heenweg hadden we al even een kijkje genomen bij het festival, maar ze waren nog in opbouw. Aan ’t einde van de middag liepen we dus nog even opnieuw langs foodfestival Lepeltje Lepeltje.  De eerste editie van een foodfestival in Amersfoort. Kleinschalig, maar het zag er absoluut gezellig uit. Na ons ijsje hadden we nog geen trek, dus we sloegen even over. Maar het eten zag er erg goed en onwijs lekker uit. Mocht je nog een bezoekje willen brengen, dan kan dat maandag 9 juni nog!

Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Wij haalden nog een heerlijk broodje bij de Subway en rond half 7 vertrok onze trein uit de Amersfoort. Een stad die ik erg knus en gezellig vind en waar ik absoluut nog wel eens naar terug zou willen voor een fijn dagje weg. Of voor een bezoekje aan Petra, haar heb ik tenslotte ook al veels te lang niet meer gezien!

Centrum Amersfoort

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Anne 9 juni 2014 at 10:28

  Amersfoort is tof! Ik kende het niet, maar was er een tijdje geleden met m’n schoonfamilie en vond het er zo leuk uit zien 🙂

 • Reply CrazyGreatLife 9 juni 2014 at 11:03

  Wat een heerlijke dag hebben jullie er van gemaakt! Amersfoort is zeker een leuke stad! De treinkaartjes voor een dagje web blijven ook hier favoriet.

  • Reply Marcella 10 juni 2014 at 20:13

   Door die kaartjes kom je soms op plekken waar je anders niet snel komt. Leuk is dat! Het was dan ook een heerlijke dag weg samen met m’n moeder. Gewoon nog eens een andere toffe stad ontdekken 🙂

 • Reply blauwesokken 9 juni 2014 at 11:06

  Prachtige stad Amersfoort! Ik kom er graag (maar niet vaak). Mooie foto’s en leuk verslag! 🙂

 • Reply Wanda 9 juni 2014 at 11:24

  Wat een leuke stad joh! Ik ben er ooit weleens geweest maar kan me er niet zoveel meer van herinneren maar ga het zeker onthouden om misschien in de zomer nog naar toe te gaan!

 • Reply Ruurdje 9 juni 2014 at 11:31

  Ik kom altijd met de trein langs Amersfoort, misschien moet ik inderdaad maar ‘ns uitstappen! Ziet er leuk uit! 🙂

 • Reply Eva 9 juni 2014 at 13:58

  Amersfoort is inderdaad erg leuk! Ik ben er regelmatig een dagje geweest maar meestal om te winkelen niet echt hotspots ontdekken en bijzondere plekjes, misschien maar eens doen als we weer in NL zijn!

 • Reply Laura 9 juni 2014 at 14:52

  Wat ziet Amersfoort er eigenlijk leuk uit zeg! Ben er zelf nog nooit geweest en zie alleen maar de poort vanuit de trein, die er inderdaad nog mooier uit ziet als je er bij staat geloof ik. Misschien toch maar eens een keertje er naar toe.

 • Reply Klasine | Krealicious 9 juni 2014 at 17:32

  Wauw, ziet er inderdaad prachtig uit! In Nederland is nog zoveel moois te ontdekken!

 • Reply Mieke 9 juni 2014 at 21:53

  Wat een leuke dag hadden jullie! Gezellig zo samen met je mams.
  Moet ik ook echt vaker doen, met m’n mams op stap.
  Amersfoort lijkt me een leuke stad!

 • Reply Suavemente 10 juni 2014 at 11:05

  Mooie stad!

 • Reply Sylvia Kuijsten 10 juni 2014 at 16:12

  Leuke foto’s! Fijne stad ook. Een tante van me woont daar, prima excuus om de stad binnenkort weer eens te bezoeken 😉

 • Reply Merin Veronique 10 juni 2014 at 16:10

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet eruit als een prachtige stad en een heerlijke dag! Gezellig zo samen met je moeder!

 • Reply Laura - what about her 10 juni 2014 at 18:50

  Ja, is een hele leuke stad! Ik liep er ooit stage, en genoot altijd enorm van mijn wandeling van het station naar kantoor. Like!

 • Reply beautylisz 10 juni 2014 at 20:53

  ziet eruit als een hele mooie stad!

 • Reply iliveformydreams.com 11 juni 2014 at 08:09

  Wat een mooi foto verslag! Ziet er erg mooi uit 🙂

 • Reply Nathalie 23 juni 2014 at 14:35

  Wat ik gister op IG al zei: ik kom al mijn hele leven in Amersfoort (familie van mij en mijn vriend komt ervandaan) maar ken het centrum niet echt. Wil er binnenkort gaan struinen. Voor mij lijkt het op Utrecht in het klein. Benieuwd!

  • Reply Marcella 23 juni 2014 at 16:56

   Dat had ik met Delft. Kwam er regelmatig op visite, maar was nooit in het centrum geweest. Have fun @ Amersfoort, benieuwd naar je tips!!

  Leave a Reply