Boeken & Tijdschriften Reistips

5x Mijn favoriete reisboek

11 maart 2017
Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

Reizen is heerlijk, maar als het even niet kan, pak ik er thuis graag een fijn reisboek bij. Zo waan ik me op de mooiste bestemmingen vanaf mijn bank. Ik geef je mijn tips!

365 dagen onderweg365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Dit boek van Floortje Dessing heb ik al jarenlang in huis. Floortje neemt je een jaar lang mee op reis, zodat je zelf kunt ontdekken hoe bijzonder onze planeet is. Het boek is ingedeeld met de leukste tips per maand. Je krijgt elke keer een tip voor een long trip, festival, reistips, short trip en een hotel. Boordevol fijne inspiratie om op reis te gaan! Zo krijg je bijvoorbeeld tips over Australië, Brazilië, Panama, Sint-Maarten, Venetië en Bhutan. Fijn boek!

Lees 365 dagen onderweg!

Reizen Waes 2 – Tom Waes

Heb je al eens een aflevering van Reizen Waes gezien? De Belgische Tom Waes neemt je mee naar ontzettend bijzondere plekken op de wereld. Hij is nieuwsgierig, kritisch en vooral erg leuk. Ik heb alle afleveringen (tot nu toe gezien), maar het reisboek staat nog op mijn wishlist. In dit boek vertelt Tom honderduit over absurde gewoonten en situaties, over armoede, conflicten en corruptie, over natuurpracht en menselijke schoonheid, over riskante én hilarische trips. In Reizen Waes 2 vind je de volgende bestemmingen: Bangladesh, Sierra Leone, Haïti, Tuvalu, Venezuela, Georgië, China en de noordelijke staten van de VS.

Lees Reizen Waes 2!

De wereld in 27 vakantiedagenDe wereld in 27 vakantiedagen – Johannes Keuning

Ook dit boek heb ik al jarenlang in huis. Het leuke van dit boek vind ik dat het je slimme tips geeft om zoveel mogelijk te reizen met je vakantiedagen. Je vindt korte trips ingedeeld tot 4 vakantiedagen of lange trips tot 20 vakantiedagen. Tot 4 dagen kan je bijvoorbeeld naar Edinburgh, Porto, Belgrado of Riga reizen. Voor een reis tot 20 dagen kan je denken aan Japan, Cuba, Laos of China. Het boek staat boordevol fijne tips, echt inspirerend!

Lees De wereld in 27 vakantiedagen!

Wild – Cheryl Strayed

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het boek Wild niet gelezen heb, maar de film heb ik wel gezien. Wild gaat over een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven in haar eentje de 1.700 kilometer Pacific Crest Trail wil lopen. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit. De film is prachtig, en geeft je regelmatig kippenvel. Het boek wil ik graag lezen!

Lees Wild van Cheryl Strayed!

Miss Yellow Hair, hello! – Iris Hannema

Iris schrijft op een originele manier over de reizen die ze heeft gemaakt. Het zijn de rauwe, geestige en absurde avonturen. Allesbehalve verhalen waarbij je verlekkerd kunt wegdromen naar exotische vakantiebestemmingen. Want ziek word je toch wel, kamperen doe je in Togo óp de auto, aan corrupte politie in Colombia ontkom je niet en wat doe je als er een dronken Iraniër ongevraagd in je bed opduikt? Heerlijk boek!

Lees Miss yellow hair, hello!

Meer reistips: 11x De leukste reisspellen!

Wat is jouw favoriete reisboek?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maud

Leuke boeken, Marcella! Ik vind het heerlijk om reisboeken te lezen! Heb je de andere boeken van Floortje Dessing al gelezen?

Reizen Waes 2 heb ik nog niet gelezen, moet ik maar eens verandering in brengen!

Sieds | Sieds My Travels

Stuk voor stuk leuke boeken. Het boek van Floortje wil ik ook graag nog een keer lezen en Reizen Waes 2 wil ik ook graag hebben. Zijn eerste boek heb ik wel gelezen, heerlijk boek! 🙂

Matthijs

Een echte boekenworm ben ik niet, maar toch mag ik af en toe graag op de bank neer ploffen en een boek lezen. Ik doe al een tijd over Shantaram. Ondanks het mooie verhaal heb ik het boek nog niet uit kunnen lezen. Een ander (spiritueel / reisboek) vind ik Ki, dit boek had ik in een waar weken uit. Het boek van Reizen Waes wil ik graag toevoegen aan mijn collectie met reisboeken =).

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x