Tag-lijstjes

I love Leeuwarden-tag

18 april 2015
Varen in Leeuwarden

De I love Groningen-tag vulde ik al in voordat ik verhuisde naar de stad. Omdat ik Groningen pas nu ontdek, wil ik de tag over een half jaar opnieuw invullen. Ik geef dan vast heel andere antwoorden, want ik ben nu al goed bezig met het verkennen van fijne hotspots! Ik woonde de afgelopen 10 jaar in Leeuwarden, dus van die stad deel ik nu mijn favoriete must sees. Deze tag is bedacht door de dames van Not so stuffy.

1. Favoriete plek om koffie te drinken?

De lekkerste koffie & thee (en chocolademelk met marshmallows!) drink je bij Andere Koffie. Wij zitten ’t liefst voorin aan de leestafel. Relaxt een boekje lezen, kletsen of lekker naar buiten kijken. En heb je zin in wat lekkers bij je drankje, dan zit je ook zeker goed bij Andere Koffie!

Update: helaas bestaat deze hotspot niet meer. Gelukkig zijn er wel andere leuke hotspots in Leeuwarden!

Chocolademelk, Andere Koffie

2. Must sees voor mensen die maar 1 dag naar Leeuwarden gaan?

Loop sowieso een rondje door het sfeervolle centrum, kijk in het leukste winkelstraatje van Leeuwarden – de Kleine Kerkstraat – en drink een drankje op het gezellige Wilhelminaplein bij Café Thûs. En neem natuurlijk even een kijkje bij de karakteristieke Oldehove.

3. Mooiste natuurgebied in de stad?

In Leeuwarden vind je de Prinsentuin, een groot park aan het water waar je heerlijk de drukte van de stad kunt ontvluchten. In de zomer ligt het er vol bootjes. Drink een drankje bij De Koperen Tuin en geniet van een openluchtconcert.

4. Favoriete vintage winkel?

Wij kijken vaak even bij Jouw Marktkraam, daar vind je vaak heel leuke spullen!

Leeuwarden, Friesland

5. Mooiste uitzicht?

De bovenstaande foto maakte ik vorig jaar vlakbij ijssalon Min 12 aan de Voorstreek. Ik vind het een prachtig doorkijkje! Maar wil je het hogerop zoeken, dan moet je de Oldehove of de Achmeatoren op. Erg leuk!

6. Favoriete museum/galerie?

Als kind ging ik wel eens met school naar een museum, maar intussen heb ik jarenlang geen museum bezocht in Leeuwarden. Het Fries Museum is verhuisd naar een imposant nieuw gebouw op het Wilhelminaplein en dit museum wil ik nog erg graag bezoeken!

De Walrus, Leeuwarden

7. Waar eet je in de zomer het liefst je lunch in de buitenlucht?

Wij lunchten vaak bij De Walrus. Met een supergroot terras in de zon een erg fijne plek om even van de zon te genieten. Het broodje brie (en de kroketten voor lief) smaakten ons ook erg goed!

8. Beste winkelstraat?

Leuke winkels vind je op de Voorstreek, de Wirdumerdijk, het Naauw, de Peperstraat, de Sint Jacobsstraat, en in winkelcentrum Het Zaailand. Ook de voormalig leukste winkelstraat van Nederland vind je in Leeuwarden, de Kleine Kerkstraat ontving namelijk meerdere keren deze titel.

9. Favoriete winkel top 3?

Ik keek altijd graag even bij Boekwinkel Van der Velde, maar ik ben ook gek op de Hema en Esprit. Niet bijzonder origineel.

Varen in Leeuwarden

10. Beste restaurant?

Gek genoeg heb ik nooit over mijn favoriete restaurant in Leeuwarden geschreven. Het lekkerste eet je bij de Mexicaan Yucatan. Een goede reden om daar nog eens te eten én erover te schrijven als mijn favoriete hotspot!

11. Stadsschouwburg de Harmonie?

Ja, daar was ik toevallig gisteravond nog. Jarenlang gingen we nooit naar concerten, maar mijn lief besloot vorig jaar wat concertkaarten voor De Harmonie aan te schaffen. Zo hadden we kaarten voor Bløf in Leeuwarden in plaats van in Groningen. Maar wat leuk om weer eens terug te zijn in onze oude stad!

12. Al zoveel jaar in Leeuwarden en nog nooit…

… Tsja, geen idee? Ik woonde vanaf mijn studententijd in Leeuwarden, en dat werd uiteindelijk ruim tien jaar. Ik heb niet het idee dat ik iets gemist heb.

Leeuwarden

13. Mooiste gebouw?

Leeuwarden heeft heel mooie gebouwen, maar het meest typerende gebouw is de Oldehove. De beroemde scheve toren is 40 meter hoog en dateert uit 1529. Het is hét symbool van Leeuwarden.

14. Wat mis je nu dat Leeuwarden vroeger wel had?

Eigenlijk niks. De afgelopen jaren is de stad alleen maar mooier geworden. Vooral door het opknappen van het Wilhelminaplein is er meer sfeer in de stad gekomen. Met het oog op Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 ben ik erg nieuwsgierig wat er nog meer gaat veranderen in de stad. Er komen in elk geval nog meer leuke events!

15. Leeuwarden is pas echt compleet als …

…de zon schijnt. Dan zitten alle terrasjes vol en is het onwijs gezellig in het centrum.

16. Beste sportieve uitje voor toeristen?

Vorig jaar zijn we het water op gegaan om Leeuwarden te ontdekken met een boot. En dat was echt onwijs tof! Als je maar één dag in Leeuwarden bent, wil je vast niet de hele dag het water op, maar dan kan je altijd nog praamvaren door het centrum. Je hebt dan een gids bij je die je vanalles verteld over Leeuwarden, echt leuk!

17. Hiervoor kun je de stad best een paar uurtjes verlaten? (iets in de provincie)

Wij wandelden afgelopen zomer een eind door Nationaal Park De Alde Feanen. Wat een onwijs mooi natuurgebied!

 

18. Leeuwardens best bewaarde geheim?

De Potmarge is een prachtig stukje natuur vlakbij het centrum. Je komt er langs als je met een bootje door Leeuwarden vaart, maar ik las dat er ook plannen zijn om een stadsstrand aan de Potmarge aan te leggen. Ziet er tof uit! Oh, en Leeuwarden is erg sfeervol verlicht in de winter rond de feestmaanden. Ik bleef er maar foto’s van maken!

19. Dit heb ik nooit begrepen van Leeuwarden…

Ik vind het jammer dat veel mensen Leeuwarden nog niet gezien hebben. Als ik schrijf over Leeuwarden, dan merk ik dat mijn lezers best nieuwsgierig zijn naar de stad. Dus ga er vooral eens naartoe!

20. Waarom I love Leeuwarden?

Het is niet groot, maar wel een heel sfeervolle stad. De grachten in het centrum geven Leeuwarden een fijne sfeer. Ik kwam vroeger al vaak in Leeuwarden en ik heb met veel plezier tien jaar in Leeuwarden gewoond. Ik kan het iedereen aanraden om de stad te verkennen. Ik schreef ook over leuke todo’s in Leeuwarden.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
iliveformydreams.com

Super leuk om wat meer over Leeuwarden te lezen! Ik kom er zelden (is dan ook niet om de hoek) maar tof om zo toch een beetje een beeld erbij te hebben/krijgen!

Anneloes en Janet

Wat leuk om de tag over Leeuwarden te lezen. Zo leuk om ideeën op te doen. We moeten gauw weer eens naar Leeuwarden toe! Naast Groningen zeker de leukste stad van het noorden. Ben benieuwd naar dat Mexicaanse restaurant: dol op Mexicaans en ik wil ook graag beide natuurgebieden bezoeken. De zomer komt eraan, dus dat gaat vast goedkomen 🙂

Wanda

Gek is dat toch, op zich is Leeuwarden voor ons niet eens zo gek ver rijden en toch ben ik er slechts 1 keer geweest in een grijs verleden waardoor ik me niks meer van de stad kan herinneren. Ik roep al jaren dat ik er een keertje weer naar toe wil en toch komt het er niet van. Uberhaupt Friesland heel weinig, laatste keer was 2 jaar geleden toen we in Hindeloopen en Stavoren waren…

Ik krijg na het lezen van dit steeds meer zin in Leeuwarden hihi

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x