Nationaal Park Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Emerald Lake in Canada

29 november 2015
Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

Na de natuurpracht van Lake Louise en Moraine Lake werd het tijd voor een wandeling. We reden naar Yoho National Park zodat we om het prachtige Emerald Lake konden lopen. En we liepen een flink stuk omhoog door een dichtbegroeid bos om het uitzicht op Emerald Bassin te bewonderen. Een enge wandeling, want er waren tekenen dat er beren dichtbij ons konden zijn…

Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

Emerald Lake, Yoho National Park, CanadaNatural Bridge, Yoho National Park

Yoho National Park ligt in de Canadese Rocky Mountains ten westen van de Continental Divide in het zuidoosten van British Columbia. Yoho NP wordt begrensd door Kootenay National Park aan de zuidelijke kant en Banff National Park aan de oostelijke kant in Alberta. Yoho bevat zo’n 61 meren en vijvers, maar Emerald Lake is veruit het grootste meer. Het is dan ook een van de belangrijkste toeristische attracties van het park. DeTrans-Canada Highway loopt dwars door het Park. Bron: Wikipedia

De laagjes van de Natural Bridge

We werden alweer wakker van de regen die op de camper tikt. Toch besluiten we maar op pad te gaan voor een wandeling in Yoho. We douchen in de camper, ontbijten en legen en vullen vervolgens de watertanks. Een klusje wat inmiddels zo geklaard is. We stopten onderweg nog even bij de Natural Bridge wat een bijzonder natuurverschijnsel is. Het doet ons denken aan de laagjes van de Pancake Rocks in Nieuw-Zeeland.

We kunnen onze 9 meter nog net parkeren

Bij het Emerald Lake is het druk en kunnen we onze 9 meter lange camper nog net parkeren. Ik hoop altijd maar dat we tijdens onze afwezigheid niet ingebouwd worden door een andere camper (of auto), want met zo’n lengte heb je toch wat ruimte nodig bij het uit rijden. Gelukkig gaat dit nog altijd goed. (Op de foto zie je onze camper op een campingplek, niet op de volle parkeerplaats)

Camper, Canada
Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

De besjes die beren graag eten

Tijdens onze wandeling is het overigens niet druk. Het eerste stukje langs het meer komen we wel wat mensen tegen, maar als we halverwege het meer een stuk omhoog klimmen richting Emerald Basin, is het uiterst rustig. En juist dat zorgt ervoor dat ik het steeds enger begin te vinden zo met z’n tweetjes. We treffen een struik met besjes die beren graag eten, we hebben geleerd hier extra alert te zijn omdat er beren in de buurt kunnen zijn. We zien even later ook uitwerpselen die van een beer zouden kunnen zijn. Mijn bearbell klingelt er lustig op los, deze zou beren moeten afschrikken. Maar of dit echt gebeurt, dat weten we natuurlijk niet zeker. En wat gebeurt er als je een beer op je pad treft?

Een rondje om Emerald Lake

Het eindpunt van deze wandeling zien we niet, want op mijn aanraden besluiten we om te keren. Het uitzicht bij Emerald Basin belooft veel goeds, maar het voelt niet echt fijn om door te lopen. Eenmaal terug bij Emerald Lake maken we onze ronde om het meer af. En dat is echt ontzettend mooi. Het water is onwijs helder, en de reflectie van de immens hoge bergen is alweer prachtig. Onze wandeling is zo’n 10 kilometer, maar als je het alleen bij een rondje om het meer houdt, dan loop je 5,5 kilometer.

Later kocht we een kaart met gegevens over sporen en uitwerpselen. Zo leren we dat de poep waarschijnlijk van een hert was. Ach, better safe than sorry!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Tessa over de Wereld 29 november 2015 at 13:15

  Wat een mooie reis heb je gemaakt, de foto’s zijn ook mooi! Wat zal je daar hebben genoten!

  • Reply Marcella 30 november 2015 at 19:53

   Het was echt een prachtige reis door het westen van Canada. Zo’n bijzonder gebied! Ik heb echt genoten, was top om met een camper rond te reizen!

 • Reply marie 29 november 2015 at 13:18

  very beautiful place 🙂

  http://allornothing-blog.blogspot.co.uk/

 • Reply Jessica 29 november 2015 at 16:30

  Haha ja ik snap dat je het best spannend vindt als er beren in de buurt kunnen zijn, ik zou van ieder geritsel opschrikken! ;p Wat een mooi meer trouwens!

 • Reply Sabine 29 november 2015 at 17:00

  Prachtig! En ja ik snap die angst wel, zou ik ook hebben! Ze zeggen altijd dat je meteen een foto moet maken als je er eentje ziet toch? 😛

 • Reply Patricia 29 november 2015 at 19:08

  Wij zijn daar ook geweest! Een prachtige kleur heeft dat meer. Wij hebben daar nog op een terrasje gezeten en heerlijk gegeten bij het restaurant Cilantro on the Lake. Prachtige ligging en heerlijk eten! Wij hebben ook wat afgewandeld in Canada, maar ik was ook constant angstig dat we beren zouden tegenkomen, brrrr 🙂

 • Reply Liliane 29 november 2015 at 19:30

  Wauw, wat mooi! Niet zo gek dat het Emerald Lake heet 😉
  En ja, better safe than sorry toch!

 • Reply Stéphanie 29 november 2015 at 20:05

  Emerald Lake is prachtig he, wat een mooie foto’s weer! Lekker wegdromen 🙂 Leuk dat jullie daar ook hebben gewandeld. Wij zijn daar ook geweest maar hebben slechts 15 minuten rondgelopen want er waren busladingen vol chinese touristen à la Lake Louise en we waren er even klaar mee. We hebben gelukkig wel mooie foto’s kunnen maken. Ik begrijp je gevoel heel goed. Met z’n tweetjes wandelen en continu je ogen en oren moeten openhouden kan best beangstigend zijn, zeker als er beren in de omgeving gesignaleerd zijn. Het went gelukig wel. Slim dat je toch naar je gevoel hebt geluisterd en terug bent gekeerd, je weet maar nooit waar het goed voor is geweest!

 • Reply iliveformydreams.com 29 november 2015 at 21:19

  Oh die laatste foto<3 Mooi met de lucht er zo bij en het sfeertje. Lijkt me erg mooi en magisch om te zien

 • Reply Ester 29 november 2015 at 21:59

  Prachtig, de kleuren van het water en de besneeuwde bergtoppen. Het ziet er zo aardig fris uit!

 • Reply Yvonne 29 november 2015 at 22:09

  Goed dat je naar je eigen gevoel hebt geluisterd en bent teruggegaan… anders loop je toch niet lekker. De plaatjes zien er nu ook super uit trouwens, wat een mooie kleur zeg!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 30 november 2015 at 10:50

  Wat een prachtige omgeving. Canada staat hoog op onze bucketlist!
  Begrijpelijk hoor dat jullie terug zijn gekeerd. Je zal er maar wel eentje tegenkomen…

 • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 30 november 2015 at 17:28

  Mooie foto’s! En Emerald is een goede naam voor het meer, prachtige kleuren! Die sneeuw op die toppen op de berg maken het helemaal af. Wel eng om een beetje in een gebied te wandelen waar beren zijn, ieekk.

 • Reply Mario (vakantaseren) 30 november 2015 at 20:47

  Leuk! Ik zou hier graag heengaan maar ik vrees dat ik mijn partner niet mee krijg als er beren alert is! Dat is ook de reden dat Canada iedere keer weer sneuvelt!

 • Reply Sandra 18 december 2015 at 21:42

  Oh my god… Ik zou het echt in m’n broek gedaan hebben van angst haha. Wie weet wat mensen van die sporen zouden denken haha! Maar ik blijf het echt eng vinden, maar jij gelukkig ook. Soms denk ik weleens dat ik de enige sukkel ben die dat zo eng vind. Canada lijkt me echt prachtig, maar ik merk dat ik mij hierdoor wel laat tegenhouden. Hoe stom is dat eigenlijk? Misschien moet ik in berentherapie…

 • Leave a Reply