Onze camperreis door West-Canada eindigden we met een bezoek aan Vancouver Island. Met heimwee naar de immense Rocky Mountains stappen we op de ferry. Verrast door de mooie boottocht en het vooruitzicht om onze laatste dagen op het prachtige Vancouver Island door te brengen rijden we de boot weer af. Op naar het relaxte Tofino!

Ferry Vancouver Island
Ferry Vancouver Island

Vancouvereiland heeft een oppervlakte van 32.134 vierkante kilometer (454 km lang, 100 km breed) en is daarmee het grootste eiland aan de westkust van Noord-Amerika. Op het eiland wonen ongeveer 750.000 mensen. Het eiland wordt al achtduizend jaar bewoond door Indianen. Bron: Wikipedia

Je kunt op drie plekken oversteken naar Vancouver Island. Wij nemen de ferry van Horshoe Bay naar Nainamo, en gaan na vier nachten terug van Zwartz Bay naar Tsawwassen. Een goedkope overtocht is het niet, want voor onze 9 meter lange camper betalen we een fikse prijs. Maar het is het zeker waard om dit mooie eiland te bewonderen. Wij rijden van Nainamo naar Tofino, en verkennen vanaf daar het relaxte surfdorp en de omgeving.

Tofino, Vancouver Island

Sunset Vancouver Island

Relaxen bij Crystal Cove Beach Resort

We hebben vooraf een camperplaats geboekt bij Crystal Cove Beach Resort. Normaal gesproken reden we op de bonnefooi naar de campings, maar omdat het inmiddels halverwege juni is, wordt het al wat drukker met toeristen. We worden hartelijk ontvangen op de camping, en er wordt ons een mooie plek gewezen. Na heel wat passen en meten past onze camper er wel op, maar kunnen we onszelf niet aansluiten op de afvoer. Tsja, daar maakten we amper gebruik van, maar het is toch handig dat het er nu wél bij inbegrepen is. Gelukkig hebben ze zó een andere plek voor ons geregeld. Je vindt bij dit resort trouwens ook enorm schattige huisjes, met uitzicht op de zee. Aanrader!

We eten wat en trekken warme kleding aan. Bij het strand van Crystal Cove Beach Resort heb je namelijk een geweldig uitzicht op de zonsondergang. Het is er steenkoud, maar we genieten onwijs van de rode bal die langzaam onder gaat. Prachtig!

Tofino, Vancouver Island
Marcella, Vancouver Island
Vancouver Island

Fietsen huren

De volgende ochtend besloten we om fietsen te huren om een stukje meer van Vancouver Island te zien. Onze fiets huurden we bij Tofino Bike Co en voor een halve dag betaalden we €71,- voor 2 mountainbikes (tarief 2022). En dan kom je vrij makkelijk bij de mooiste stranden en het leuke stadje Tofino. Je kunt er met gemak einden fietsen en kilometers afleggen, maar wij doen het vandaag lekker rustig aan. Ook wel eens fijn na al die volle reisdagen! Natuurlijk maak ik nog wel even een foto voor mijn collectie verwaaide kapsels.

Tofino, Vancouver Island
Chocolate Tofino
Tofino, Vancouver Island
Lezen op de camping

Relaxen in hippiedorp & surfdorp Tofino

In Tofino hangt een leuk sfeertje. Het centrum voelt als een hippiedorp met winkels in vrolijke kleuren en gezellige muziek bij de restaurants. Een stukje verderop vinden we vlakbij Crystal Cove Beach Resort een soort surfdorpje vol boards en outdoor spullen. Ook vinden we er wat leuke foodtrucks, maar we zwichten voor een ijsje van Tofino Chocolate. Goddelijk! ’s Middags zit ik een paar uurtjes in de zon met het Handboek voor wereldburgers. Later op de avond spelen voor ’t eerst Skip Bo. Het grappige is dat dit spel zelfs al met ons naar Nieuw-Zeeland is gereisd, zonder het te spelen. Na één keer spelen zijn we al verslaafd, dit gaan we nog veeeeel vaker spelen!

Lees ook over Vancouver Island: Wild Pacific Trail & Whale Watching Vancouver Island

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Karlijn

Ziet er weer prachtig uit, wat hebben jullie toch veel moois gezien in Canada!

Sabine

Prachtig weer! Als ik ooit in de buurt ben ga ik daar zeker heen!

Stéphanie

Vrolijke cover foto en die zonsondergang is inderdaad de moeite waard geweest! Wat is VI mooi he, zucht.. Wij hebben op VI geen fietsen gehuurd, leuk dat jullie dat wel deden. Zo zie je ook veel. Wij verbleven in Ucluelet en in Tofino zijn wij maar kort geweest om de boot naar Meares Island te pakken voor een stevige hike. ’s avonds aten wij in Tofino wel bij een food truck, Tacofino, ook een aanrader! Tofino Chocolate heb ik gemist 🙁

Annemarie

Jaaa, Tofino! Super was het daar. Wel jammer dat ik Chocolate Tofino heb gemist (of misschien was het er toen nog niet).

Kim

Heel mooi om te zien! Ik krijg gelijk weer zin om mijn koffers te pakken

ivonne

Ik vond Vancouver Island geweldig en Tofino idem. Ik hoop binnenkort in het noorden van de VS die sfeer weer te kunnen proeven!

anto

Ik vond Tofino echt super relaxt, al ben ik maar heel even geweest. De eerste keer in Canada hadden we het overgeslagen, de tweede keer overnachtte ik in Ucluelet dus was ik alleen ’s middags in Tofino. Maar oh wat mooi. Die woeste stranden en dan dat wildlife … ik zou er graag nog eens terug gaan!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x