Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Revelstoke National Park in Canada

3 juli 2015
Revelstoke National Park, Canada

Na onze gave fietstocht bij de Myra Canyon was het tijd voor een nieuw avontuur. We waren intussen al een stuk dichterbij de Rocky’s en zo bezochten we ons eerste National Park! Zouden we er wildlife spotten?


Revelstoke National Park

Revelstoke National Park

Annual Pass, Park Canada

Mount Revelstoke National Park is een nationaal park in Canada. Het ligt in het zuiden van Brits-Columbia in de Selkirk Mountains. Het park werd opgericht in 1914 en heeft een oppervlakte van 260 km², wat niet zo groot is voor een nationaal park. Elk jaar komen er zo’n 600.000 bezoekers, die vaak voor de bergpas, Rogers Pass, komen. Bron: Wikipedia

26 kilometer omhoog

Al vroeg vertrokken we van de camping. Op naar de natuur! Het was eerst even zoeken naar Meadows in the sky parkway. Het bleek dat we een stukje terug moesten rijden voor de 26 kilometer lange weg omhoog. Omdat we vroeg in het seizoen zijn (eind mei), konden we maar 12 kilometer van de weg rijden vanwege de sneeuwval. In de zomer rij je een stuk verder omhoog en doe je het laatste stuk met een shuttlebus. Ons uitzicht was al mooi, maar als je twee keer zo hoog op de berg bent, moet het helemaal geweldig zijn! We hadden mazzel, omdat we op 12 kilometer hoogte nog net helder zicht hadden. Even later trok de lucht dicht.

Een jaar in de Canadese National Parks

Om Meadows in the sky parkway te kunnen rijden ga je door de entreepoort van Revelstoke National Park. Hiervoor moet je een toegangskaartje kopen, maar wij besloten direct om een Annual Pass aan te schaffen. Hiermee kan je een jaar lang de Canadese National Parks bezoeken. Ideaal voor ons, omdat we er nog wel een aantal op ons lijstje hadden staan 😉 De prijs lijkt hoog, maar als je naar de entreeprijzen voor de afzonderlijke parken kijkt, dan kan de prijs wel uit. (Nu kunnen we voor juni 2016 dus nog eens terug…!)

Revelstoke National Park
Revelstoke National Park

Grote bomen en stinkende kool

Revelstoke National Park is niet heel groot, dus wij combineerden dit met Glacier National Park. Vandaar dat we twee wat kortere trails kozen, om toch nog wat meer van Revelstoke te zien dan alleen de Meadows in the sky parkway. Wij liepen de Giant Cedars Boardwalk van ongeveer een kilometer en de Skunk Gabbage Boardwalk van ongeveer anderhalve kilometer. Om de Giant Cedars te zien, liepen we over een trappenstelsel naar beneden. Stiekem vonden wij de reuzenbomen in Sequioa National Park wel wat indrukwekkender. Ik was nieuwsgierig naar de stinkende kool, maar ik rook eigenlijk niets raars. Dit pad was vooral fijn omdat het je er veel verschillende soorten planten zag, een mini regenwoud. In het gastenboek lag geen pen, dus wij besloten er een stukje promotie voor Groningen achter te laten.

Helaas, de wildlife-teller bleef nog op 0!

Benieuwd hoe je meer kunt zien in dit gebied? Collega blogger Melissa maakte een gave rondreis door Canada en de Verenigde Staten!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Revelstoke National Park, Canada
Marcella, Revelstoke National Park, Canada

Revelstoke National Park, Canada

You Might Also Like

28
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
14 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
15 Auteurs van reacties
StéphanieLindadaLet's travel and seeWandalivelovetravelblogger Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
beineffableblog
Reiziger
beineffableblog

*zucht* Oh zo mooi…
Puck.

Eva - eighty7
Reiziger
Eva - eighty7

Wat een mooie omgeving!

iliveformydreams.com
Reiziger

Wauw, mooie omgeving. Prachtig met die bergen<3

naomiinwonderland
Reiziger
naomiinwonderland

Super cool om te zien en wat een prachtige plaats! Mijn beste vriendin trekt voor een jaar naar Canada deze herfst, ik zal haar op de hoogte houden van die pass, lijkt me super interessant voor haar!

Caro
Reiziger

Wat ziet het er weer ontzettend mooi uit! Kan me goed voorstellen dat je volgend jaar terug wil gaan!

Mieke
Reiziger

Wauw, wat een prachtige foto’s weer! Wat is het daar mooi.

Bart - Vetexbart
Reiziger

Instant jaloers! Zulke mooie foto’s…

Liesbeth | Wacca
Reiziger

Waw, die uitzichten! Prachtig…

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Wauw Marcella, super mooi!

Wanda
Reiziger

Revelstoke zijn wij toen ook geweest, is zeker een erg mooi gebied! Mooie foto’s!

livelovetravelblogger
Reiziger
livelovetravelblogger

Wat is het genieten om je verhalen te lezen en de foto’s te zien van Canada. Geweldig!

Let's travel and see
Reiziger

Wauw wat prachtig zeg! Geweldige uitzichten! Ik ben zelf heel lang geleden eens in Canada geweest maar alleen in British Columbia, lijkt me een heel gaaf land om nog eens meer van te zien!

Lindada
Reiziger
Lindada

Stiekem had ik deze posts over Canada allemaal bewaard tot ik meer tijd had om alles uitvoerig te lezen. Wat een heerlijke verhalen en prachtige foto’s zeg.

Stéphanie
Reiziger

Zo mooi! Ik ben er zelf niet geweest tijdens onze rondreis, dat maakt het extra leuk om te lezen! Toch gaat mijn hart echt naar de Rockies 😊