In de Rocky Mountains is het landschap eindeloos verrassend. De bergen zijn er ontzettend hoog waardoor ze altijd versierd zijn met een laagje wit. De meren zijn er knalblauw of felgroen en je komt er tientallen prachtige dieren tegen. Ik vond het dan ook onwijs jammer dat we na een dikke week de Nationale Parken Banff en Jasper achter ons lieten. Maar dat er meer moois is dan alleen de Rockies, dat bewijst Wells Gray Provincial Park. Na de Niagara Falls dacht ik dé waterval wel gezien te hebben. I was wrong!

Wells Gray Provincial Park
Marcella, Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park is een 5000 km² groot natuurgebied in de Oostelijke Cariboo Mountains. Het park ligt dicht bij het plaatsje Clearwater. Het is een park met grote diversiteit: diepe riviervalleien, hoge bergen met gletsjers, alpiene bergweiden en uitgestrekte oerbossen. Wandelroutes zijn er spectaculair, onder meer door de vele watervallen. Een bekende waterval is de Helmcken Falls. Ook Murtle Lake ligt in het park, het grootste meer in Noord-Amerika. Bron: Wikipedia

Eerst een aanrijding in Wells Gray…

Vanuit Jasper National Park is het een flink eind rijden naar het plaatsje Clearwater. We rijden de toegangsweg naar Wells Gray in zodat we kunnen wandelen bij een van de watervallen voordat we een camping op zoeken. De parkeerplaats is aardig vol, maar gelukkig vinden wij nog een prima plek. We eten een broodje, tot we plotseling een harde klap horen én voelen. En Duitser is vol tegen onze bumper aan gereden met zijn camper… Dat levert ons een hoop papierwerk en een ritje terug naar Clearwater op. En helaas ook ons eigen risico blijkt later…

Camping Canada

Helmcken Falls

Maar goed, we willen natuurlijk nog wel wat zien van Wells Gray, dus we doen een tweede poging. Dit keer besluiten we eerst naar de camping te rijden, er is er eentje halverwege het park. We eten wat, en gaan dan naar Helmcken Falls. Heel eerlijk verwacht ik er niet iets indrukwekkends. Misschien komt het door de deceptie met de aanrijding, of het feit dat we al eens overweldigd zijn door de Niagara Falls. Dat ik ongelijk heb bewijzen de foto’s!

Helmcken Falls, Wells Gray
Helmcken Falls, Wells Gray
Helmcken Falls, Wells Gray
Wells Gray Provincial Park
Wells Gray Provincial Park

Dawson Falls, Moul Falls & Saphata Falls

Een dag later staan we al vroeg op. We gaan voor de herkansing van de wandeling die we vanwege de aanrijding niet meer gelopen hebben. De Dawson Falls worden de Little Niagara genoemd. Ze zijn dan ook net als Horseshoe Falls heel breed, maar een stuk minder hoog. We rijden door naar de Moul Falls waar we zo’n 8 kilometer op en neer lopen voor de watervallen. Het laatste stuk is vrij steil en glibberig, maar uiteindelijk staan we echt heel dichtbij de waterval. Prachtig! Volgens onze reisgids kan je onder de waterval door lopen, maar ter plekke blijkt dit toch best onmogelijk. Als afsluiter van ons bezoek aan Wells Gray kijken we nog even bij een uitzichtspunt en bij de Saphata Falls. En dat leverde een mooie serie foto’s op!

Meer West-Canada!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Wells Gray Provincial Park
Wells Gray Provincial Park
Wells Gray Provincial Park Canada

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

13 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rowan

Ohh Canada, zucht… Ik wil er zo graag een keer naar toe. Dit park kende ik nog niet, maar ziet er prachtig uit. Vooral die watervallen. Het lijkt mij wel schrikken hoor, zo’n aanrijding!

Stéphanie

Wells Gray vond ik ook een prachtig park, ik heb hier eerder ook een blogje over geschreven 🙂 Leuk dat jullie ook naar de Moul Falls zijn gewandeld, ik heb zelf onwijs genoten van deze wandeling en waterval. Wel balen dat jullie nog steeds jullie geld niet terughebben. Ik vrees dat het ook niet meer gaat komen. Dit zijn dan weer de mindere dingen van reizen.. Hopelijk overkomt dit jullie niet nog een keer!

Stéphanie

Oh toch! Ik dacht, na een jaar kun je het wel schudden maar gelukkig er is nog hoop, fingers crossed! Ja, we zijn ook naar de Moul Falls gelopen, tot onderaan. Wij konden tot onder de waterval lopen maar dan werd je echt zeiknat haha. Een wandelaar die kort na ons aankwam ging zelfs het water in brrrr en er was ook nog eens een vrij krachtige stroming. Canada blijft inderdaad verrassen, op plekken waar je het juist niet verwacht 🙂

Bianca

Wells gray staat ook op onze planning bij ons bezoek aankomende zomer. Ik kijk er erg naar uit. Jouw tips gaan zeker helpen om het park goed te kunnen ontdekken.

Michelle | Travellifestyle.nl

Ziet er ook weer heerlijk uit! Wat een pracht van een reis was dat toch. Wel schrikken zeg, zo’n aanrijding. Gelukkig maakt het uitzicht een hoop goed 🙂

Sabine

Wat mooi weer! Wel balen van die aanrijding, lijkt me echt enorm vervelend.

Wanda

Oh, die foto met die regenboog… prachtig joh! Wells Gray Park zijn wij toen ook geweest, ik ben mijn ring toen nog verloren bij Helmcken Falls. Maar inderdaad wat een prachtig park, wij verwachten toen ook niet zoveel bijzonders van deze waterval maar waren vervolgens dus ook diep onder de indruk. Balen van het ongeluk en de problemen met de verzekering!

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x