Tag-lijstjes

The Travel Tag

20 oktober 2017
Marcella, Slope Point

Bij Op reis met Co zag ik de Travel Tag. Ontzettend leuk natuurlijk, dus ik vul ‘m ook in! Benieuwd aan welk land ik mijn hart verloren heb, naar welke plek ik zeker eens terug wil, en wat mijn favoriete stad is? Ik vertel het je!

View of views, Lake Matheson, New ZealandAan welk land heb je je hart verloren?

Dat is niet zo moeilijk: Nieuw-Zeeland is echt een onwijs bijzonder land. Ten eerste al omdat het totaal aan de andere kant van de wereld ligt, maar daarnaast is de natuur is er werkelijk schitterend. Wij startten onze reis op het Noordereiland en reden meteen naar ’t meest noordelijke puntje, Cape Reinga. Hier spotten we orca’s in de zee, een geweldig begin van onze reis! Vervolgens verkenden we Auckland, reden we over de Coromandel, verbaasden ons over de geothermische activiteit bij Rotorua en genoten van de Jan van Genten bij Napier. Na een kijkje in Wellington staken we over naar het Zuidereiland.

Op het Zuidereiland startten we met tropisch Abel Tasman en stonden even later bij de regenachtige Pancake Rocks. Gek genoeg was het weer heel zonnig bij de Franz Josef Glacier en troffen we weer regen bij de fjorden van Milford Sound. Een eiland vol contrasten. Het meest verrast was ik bij National Park The Catlins en we genoten optimaal van het pinguïns spotten bij Dunedin. Ervaringen voor het leven!

Benieuwd? Lees ook mijn artikelen Route Noordereiland en Route Zuidereiland!

KLMHoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Roadtrippen vinden we heerlijk, maar in de meeste gevallen rijden we rond nadat we een (lange) vlucht hebben gemaakt. Die verre landen blijven nou eenmaal interessant. We maakten al roadtrips door onder andere Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Cuba, IJsland, Italië, Noord-Ierland en Zweden. En onze roadtrip-wishlist is nog heel lang! Reizen met een camper vinden we ook erg leuk. Lekker met je eigen huisje op pad en kamperen op de mooiste plekken. Heerlijk! We reisden al met een camper door West-Canada en reden met een camper door IJsland.

Inspiratie nodig voor je roadtrip? Ik heb een pagina met roadtrips & tips!

Marcella, Wells Gray Provincial ParkNoem een land waar je nooit naar toe zou willen

Twee jaar geleden deelde ik mijn artikel Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist. Deze lijst is in principe nog steeds hetzelfde: India, Bhutan en Midden-Afrika. Mijn wishlist is nog zó lang dat ik vooralsnog alleen landen bezoek ik die echt hoog op mijn lijstje staan. Of ik heel wat jaartjes later dan alsnog in Bhutan, India of Midden-Afrika kom? We zullen zien. Inmiddels is mijn lijstje met Afrikaanse landen overigens wél uitgebreid. Het dierenrijk lijkt me er zó intrigerend!

Moraine Lake, Canada

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Jeetje, wat een vraag… Elke bestemming heeft gave plekken! Maar als ik een selectie moet maken: Peyto Lake in Canada, Yellowstone National Park in Amerika, National Park The Catlins in Nieuw-Zeeland, Moraine Lake in Canada (foto) en de Seljalandsfoss in IJsland.

Ronda, Espana, MarcellaWat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?

Ik ben een echte ontdekker, maar dan niet met een backpack. Ik neem liever wat meer mee, al vraag ik me steeds vaker af waarom. Lijkt me heerlijk hoor, rondreizen met maar 10 kilo. Maar ik ben niet zo goed in (kleding)keuzes maken geloof ik. Stil liggen op het strand kan ik voor een paar uurtjes met een goed boek, of toen ik ziek was in Cuba. Een luxepaardje ben ik niet, maar ik vind een fijne accommodatie wel zo prettig. Vaak kozen we voor een goedkoop motel of hotel en sliepen we slecht. Dan liever een tientje extra voor een fijnere kamer met goed bed. Jan en ik hebben afgesproken dat sowieso de laatste overnachting goed moet zijn. Zo sliepen we na onze roadtrip Oostenrijk in Cocoon Hotel la Rive in het Luxemburgse Bourscheid. Wat een heerlijke plek, daar hadden we best wat extra voor over!

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Ik heb een Wishlist ABC vol bestemmingen die ik graag wil bewonderen. Toch heb ik wel een aantal bestemmingen on top: Australië, Portugal, Mexico, Slovenië, Argentinië & Japan. Vooral Australië en Portugal staan al heel erg lang in mijn lijstje en moeten hoognodig eens bezocht worden. Voor Portugal is dit wel een stukje makkelijker dan voor Australië. Down Under willen we graag wekenlang door dat grote land reizen met een campertje. Dat vraagt nog wel wat planning en geld, dus hopelijk kunnen we onze grote wens over niet al te lange tijd uit laten komen! En anders gaan we gewoon eerst naar Portugal 😉

Jan en Marcella, Chi Cheemaun ferry

Wie is je favoriete reisgenootje?

Dat kan er maar eentje zijn: samen met mijn Jan reis ik ’t liefst de hele wereld over. Samen met hem beleef ik de mooiste avonturen op reis. Ver weg of juist dichtbij huis, er is altijd wel wat leuks te ontdekken. Het is zó geweldig om samen te wereld te ontdekken. Ik zou niets anders willen.

Shutterstock AmericaBen je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Vaak plannen we globaal onze reis. Wat willen we zien en doen, en hoeveel tijd hebben we overal voor nodig? Tijdens onze reizen van 5 weken in West-Amerika en Nieuw-Zeeland planden we vooraf een klein deel, en vulden ter plekke de rest in. Dat was fijn want het gaf ons vrijheid, maar we waren ’s avonds ook nog vaak aan het uitzoeken waar we de volgende dag(en) naartoe wilden. Voor ons is een camper dé uitkomst. Daarmee rijden we elke dag op de bonnefooi rond om de mooiste plekken te zien. In IJsland wilden we graag naar de westfjorden, maar lieten dit ter plekke achterwege omdat het teveel tijd zou kosten. Zo hadden we meer tijd op andere (geweldige!) plekken. Fijn, die vrijheid!

Heb je het filmpje van onze roadtrip IJsland al gezien?

Rotorua, New Zealand

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

Een tijdje terug schreef ik de Top 5 gemiste highlights. Ik schreef over mooie plekken die ik gemist heb in Nieuw-Zeeland, Amerika, Oost-Canada, Marokko én Duitsland. Van dit rijtje denk ik dat we zeker terug gaan naar Amerika om onder andere Horseshoe Bend en Death Valley te bewonderen. We gaan dan rondreizen met een camper in Amerika, lijkt me echt heerlijk!

Il Cardinale, MechelenWaar heb je het lekkerste gegeten?

Grappig genoeg heb ik ’t meest lekker gegeten in een stad dichtbij huis: Mechelen. Daar vind je Il Cardinale waar ik echt de meest lekkere vegaburger ooit at. Hij heeft de briljante naam ‘you must be nuts’ en het is een hazelnootburger met currydressing en koolsla met appel en rozijn. Echt, ga die eten als je in de buurt bent. Yum!

Benieuwd naar Mechelen? Bekijk mijn fotoblog & het filmpje van Mechelen!

ChicagoWat is je favoriete stad?

Het is al járen geleden dat we er waren, maar ik vond Edinburgh echt zó verrassend leuk! Misschien omdat toen nog helemaal niemand naar de stad reisde, maar er zijn ook gewoon veel leuke bezienswaardigheden. Ik wil graag eens terug. Gent vond ik ook fijn, Oslo is erg tof, en Valencia verraste me. Buiten Europa vind ik Chicago (foto) een erg leuke stad. We waren er net iets meer dan een volle dag, maar wat een fijn sfeertje. Echt een aanrader als je weer eens wat anders wilt dan New York!

Marcella in AmerikaNoem je mooiste reismoment

Lucky me, die mooie reismomenten blijf ik maar aanvullen. Ik schreef in 2015 over mijn mooiste reismomenten en vorig jaar maakte ik een tweede artikel over mijn mooiste reismomenten #2. Van deze twee artikelen vond de mooiste momenten toch wel het moment dat we tóch Moraine Lake en Lake Louise konden bewonderen, dat we pinguïns spotten bij de Otago peninsula én natuurlijk ten huwelijk gevraag worden in Amerika.

Wegenatlassen Nieuw-Zeeland, Europa en AmerikaWat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Mijn iPhone, camera en mijn e-reader. Bij de e-reader heb ik een Kobo Plus abonnement, ik ben er onwijs fan van. Zo ideaal om altijd op een compacte manier een stapel boeken bij je te hebben! Voor onze roadtrips heb ik een lijstje 5x Handig voor je roadtrips, maar ook de Paklijst – reizen met een camper je goed helpen. Vooral de wegenatlassen vind ik een goeie aanrader. Ideaal om onderweg een compacte wegenkaart bij je te hebben om de leukste plekjes te vinden!

Wild Pacific Trail, Vancouver IslandWat is je favoriete werelddeel?

Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, aangezien ik tot nu toe ’t meest in Europa en Noord-Amerika ben geweest. Oceanië is onwijs tof, maar zo ver weg. Afrika en Azië trekken ons nu wat minder, maar misschien blijkt dat wel onze grote favoriet. Als ik nu moet kiezen, dan zeg ik Noord-Amerika. Een continent met prachtige natuur, gave steden en vriendelijke mensen. Absoluut een aanrader voor een heerlijke reis!

Op de foto zie je een deel van de Wild Pacific Trail op Vancouver Island. Zo mooi daar!

Maria la Gorda, CubaHeb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

Ik moest even zoeken, want ik gebruik niet zo vaak een reisquote. Hij is misschien een beetje afgezaagd, maar dit blijft een mooie:

‘The world is a book, and those who do not travel read only one page’

En ook deze vind ik tof:

‘Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do’

Vooral blijven reizen dus!

Marcella in San Fransico, AmerikaWat is je minst leuke reiservaring?

Tijdens onze roadtrip West-Amerika zijn we bestolen, en flink ook. Mijn tas werd gestolen uit de (afgesloten) auto met onder andere mijn camera, portemonnee, smartphone en gloednieuwe iPod. Als klap op de vuurpijl werd ook Jan’s portemonnee nog mee gegrist, dus we hadden he-le-maal niets meer. Wat een drama… Wil je het complete verhaal lezen? Klik dan even door naar mijn artikel ‘bestolen worden op reis‘.

Ocra

And last bot not least: wat is je gaafste reiservaring?

Lastig kiezen… Ik heb ontzettend goede herinneringen aan de afsluiter van onze reis door West-Canada. We brachten onze laatste dagen door op Vancouver Island en gingen hier voor Whale Watching. Walvissen zagen we niet, maar wél een stuk of 15 orka’s. Wat een onwijs gave ervaring! Wat nog meer geweldig was? Hiken bij de Drei Zinnen, pinguïns spotten bij Otago, beren zien in Canada en fietsen door de Myra Canyon.

Dit vind je vast ook leuk!

Vul jij The Travel Tag ook in?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co | Op reis met Co

Superleuk om je antwoorden te lezen! Hoe vaker je schrijft over Nieuw-Zeeland, des te meer ik er een keer naar toe wil. Moet ik toch maar eens onbetaald verlof gaan nemen 😉

Janine

Wat een leuke tag! En jij hebt echt al superveel gereisd zeg! 🙂 leuk om de verhalen te lezen.

Sabine

Leuk om te lezen! Leukste stad en mooiste plek vind ik altijd wel moeilijk haha. Er is zoveel moois en leuks! Ik wil nog een keer terug naar Argentinië. Met name Patagonië, want daar ben ik nog niet geweest.

Saskia

Wat een prachtige tag heb je ervan gemaakt! Leuk geschreven en lekker divers. Ik hou ervan! Zo leuk altijd om over je reizen te lezen 🙂

Gabriëlle

Leuke tag! Ik had al geraden dat je aan Nieuw-Zeeland je hart bent verloren. Lijkt mij ook geweldig. Ik hoop dat Midden-Afrika ooit verplaatst naar je wishlist, in Ghana en Burkina Faso heb ik echt een geweldige tijd gehad.

Jenny

Wat een fijn overzicht! Het verbaast me helemaal niks dat je graag terug wilt naar Nieuw-Zeeland. Je bent er altijd zo enthousiast over.

Martin

Wat een leuke tag en leuke vragen. Nieuw-Zeeland lijkt me prachtig! Maar zo zijn er nog veel en veel meer plekken die me heel mooi lijken. Ben bijvoorbeeld nog nooit in Canada, Amerika of Scandinavie geweest…ook prachtige natuur. Genoeg te doen dus 😃

Shamira | Kompas 24

Helemaal eens met je keuze voor Nieuw-Zeeland, wat een prachtig land is dat. Ik zou er graag nog eens naar terug willen 🙂

Marcel

Leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen. Ik ben het helemaal met je eens dat je liever een tientje meer betaalt voor een fijne accommodatie dan dat je voor de laagste prijs gaat. Nieuw-Zeeland lijkt me geweldig maar dan wil ik wel een aantal weken gaan, helaas zit dat er momenteel niet in.

Janet

Ik had de tag ook al voorbij zien komen en zo leuk om je antwoorden te lezen! Ik lees altijd zo veel op je blog over Canada en Nieuw Zeeland. beide bestemming staan zo hoog op mijn wishlist! Oh, en Australië moet je echt heen! Dat is ook zo’n mooi land! 🙂

Sanne

Leuke tag! Roadtrippen en op pad met de camper zijn voor mij ook de leukste manieren van reizen. Ooit hoop ik drie maanden op pad te gaan met een camper om zo Scandinavië nog beter te ontdekken. Eerst Thijs nog maar wat enthousiaster zien te krijgen, hij loopt nog niet heel warm voor mijn idee. 😉

Laura | Travelvibe

Wat een leuke tag is dit en wat een mooie en diverse reiservaringen! Geeft een mooi beeld over jou!

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x