Canada Roadtrips

Ottawa, de hoofdstad van Canada

2 november 2013
Ottawa, Canada

In juni 2012 maakten we een roadtrip van 3 weken door het mooie Canada. We reisden van Toronto via Ottawa naar Montreal en Quebec. Onderweg namen we de natuur in Algonquin park mee en in het noorden keken we van dichtbij naar de zwarte beren. Een prachtige reis waar we mooie herinneringen aan hebben!

Tijdens onze rondreis door het oosten van Canada kwamen we na Toronto en natuurpark Algonquin terecht in Ottawa. Een stad die me vaag bekend voor kwam van de aardrijkskundelessen van vroeger. Niet gek ook, want Ottawa is de hoofdstad van het op een na grootste land ter wereld.

Hoofdstad vanaf 1857

Ottawa ligt in het oosten van Canada, in het zuidoosten van de provincie Ontario, en tegen de grens van de provincie Quebec. De helft van de inwoners spreekt Engels en een derde heeft Frans als moedertaal. In de federale hoofdstad van Canada zie je veel regeringsgebouwen, waarvan het parlementsgebouw het bekendst is. Ottawa werd op 31 december 1857 gekozen als de hoofdstad van Canada. De keuze voor de stad was een compromis, omdat andere kandidaten zoals Montréal en Toronto te uitgesproken in de Franse of Engelse traditie stonden. Ook ligt Ottawa verder van de grens met de Verenigde Staten, wat een militair voordeel is.

Ottawa, Canada

Ottawa, Canada

Gemoedelijke stad

Toen wij rond de middag in de stad kwamen was het bloedheet. Toch maakten we even een rondje. De bezienswaardigheden zijn goed lopend te bekijken. Zo liepen we langs Parliament Hill, Château Laurier, de Rideau Locks (acht sluizen die een hoogteverschil van 25 meter overbruggen), een aantal musea en een stuk langs het Rideau Canal. De stad straalt statigheid uit met zijn prachtige gedetailleerde gebouwen. Deze zijn overigens pas gebouwd nadat de stad als hoofdstad werd gekozen. Ottawa moest natuurlijk ook de status van hoofdstad uitstralen. Van hoogdravendheid is geen sprake, de sfeer is er goed en gemoedelijk.

Lichtshow en wisseling van de wacht

In de zomermaanden is er bij het parlementsgebouw iedere avond tussen 9 en 10 uur ‘s avonds een spektakel te aanschouwen. Deze licht- en geluidsshow neemt je mee naar de geschiedenis van de stad. Ik heb er op televisie een deel van gezien, maar in het echt waren we helaas een paar dagen te vroeg. Ze waren de show nog aan het opbouwen. Een andere grote toeristische attractie is de wisseling van de wacht. Ook deze misten we net. Dus mocht je in de buurt komen, pak deze aanraders dan vooral mee. Het hele jaar door worden er rondom Ottawa verschillende festivals georganiseerd zoals het Tulip Festival, Ottawa Bluesfest, het International chamber Music festival en het Jazz festival. Genoeg te doen dus in de Canadese hoofdstad!

Sluizen in Ottawa, Canada

Een bezoekje waard!

Ottawa is een stad die je op weg naar Montréal zeker niet links moet laten liggen. Het is alleen al speciaal om in de hoofdstad van het op een na grootste land ter wereld te lopen. En met zoveel statige gebouwen om je heen voelt dat extra speciaal. Een tussenstop in een leuke, gezellige stad als Ottawa is altijd de moeite waard. Gewoon doen dus, mocht je in Canada zijn!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jess

Dat lijkt me een gave stad zeg! Ik ben twee jaar geleden een paar dagen in Toronto geweest en echt, Canada smaakt naar meer!

Wanda

Leuk om te lezen! Ik ben zelf ooit in British Columbia en Alberta geweest en zou er zo weer naar terug willen, wat een prachtige land/natuur en ontzettend vriendelijke mensen. Helaas is het tegenwoordig een stuk moeilijker om langere tijd weg te kunnen maar hopelijk lukt het ooit nog eens…

Mieke

Canada trekt me enorm, het lijkt me zo gaaf om dat land eens te bezoeken. De prachtige natuur en mooie steden. Ottawa klinkt ook heel gaaf!

Annika - De Andere Wereld

Gaaf ! Ik ben zo benieuwd naar Canada!

iliveformydreams

Super gaaf zeg! Vrienden van mijn ouders wonen in Canada… Lijkt me geweldig eens heen te gaan 🙂

Ooh mooi! Canada lijkt me zo geweldig.

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x