Wist je dat Ottawa de hoofdstad van Canada is? Je vindt mooie bezienswaardigheden in Ottawa, ik vertel je er alles over in dit artikel.

Bezienswaardigheden in Ottawa

Ottawa ligt in het oosten van Canada, in het zuidoosten van de provincie Ontario, en tegen de grens van de provincie Quebec. De helft van de inwoners spreekt Engels en een derde heeft Frans als moedertaal. In de federale hoofdstad van Canada zie je veel regeringsgebouwen, waarvan het parlementsgebouw het bekendst is. Ottawa werd op 31 december 1857 gekozen als de hoofdstad van Canada. De keuze voor de stad was een compromis, omdat andere kandidaten zoals Montréal en Toronto te uitgesproken in de Franse of Engelse traditie stonden. Ook ligt Ottawa verder van de grens met de Verenigde Staten, wat een militair voordeel is.

Als je met het vliegtuig naar Canada reist heb je een visum / eTA (electronic Travel Authorization) nodig. Je ontvangt geen fysiek document, maar een elektronische toestemming om zonder visum naar Canada te vliegen. Een eTA Canada aanvragen doe je gemakkelijk online. Als er geen bijzonderheden zijn wordt dit meestal binnen 3 dagen goedgekeurd. Je verblijf in Canada mag maximaal 6 maanden duren, de eTA is maximaal 5 jaar maanden geldig.

Ottawa Canada

Gemoedelijke stad

Toen wij rond de middag in de Ottawa kwamen was het bloedheet. Toch maakten we even een rondje. De bezienswaardigheden in Ottawa zijn goed lopend te bekijken. Zo liepen we langs Parliament Hill, Château Laurier, de Rideau Locks (acht sluizen die een hoogteverschil van 25 meter overbruggen), een aantal musea en een stuk langs het Rideau Canal. De stad straalt statigheid uit met zijn prachtige gedetailleerde gebouwen. Deze zijn overigens pas gebouwd nadat de stad als hoofdstad werd gekozen. Ottawa moest natuurlijk ook de status van hoofdstad uitstralen. Van hoogdravendheid is geen sprake, de sfeer is er goed en gemoedelijk.

Sluizen in Ottawa, Canada

Lichtshow en wisseling van de wacht

In de zomermaanden is er bij het parlementsgebouw iedere avond tussen 21 en 22 uur ‘s avonds een spektakel te zien. Deze licht- en geluidsshow neemt je mee naar de geschiedenis van de stad. Ik heb er op televisie een deel van gezien, maar ‘live’ waren we helaas een paar dagen te vroeg. Ze waren de show nog aan het opbouwen. Een andere grote toeristische attractie is de wisseling van de wacht. Ook deze misten we net. Dus mocht je in de buurt komen, pak deze aanraders dan vooral mee. Het hele jaar door worden er rondom Ottawa verschillende festivals georganiseerd zoals het Tulip Festival, Ottawa Bluesfest, het International chamber Music festival en het Jazz festival. Genoeg te doen dus in de Canadese hoofdstad!

Een bezoekje waard!

Ottawa is een stad die je op weg naar Montréal zeker niet links moet laten liggen. Het is alleen al speciaal om in de hoofdstad van het op een na grootste land ter wereld te lopen. En met zoveel statige gebouwen om je heen voelt dat extra speciaal. Een tussenstop in een leuke, gezellige stad als Ottawa is altijd de moeite waard. Gewoon doen dus, tijdens je reis door Canada!

Boek je activiteit!


Canada Marcella

Rondreis Oost-Canada

Onze eerste kennismaking met Canada was tijdens een roadtrip van 3 weken. Na een paar dagen Toronto (en het vieren van Canada Day) reisden we met de huurauto naar de immense Niagara Falls. Via hoofdstad Ottawa reisden we naar het multiculti Montreal en feestelijk Quebec. In het hoge noorden hadden we het gevoel dat we de wereld uit reden en keken we van dichtbij naar de zwarte beren. Een prachtige reis waar we mooie herinneringen aan hebben!

Meer leuks in Canada:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jess

Dat lijkt me een gave stad zeg! Ik ben twee jaar geleden een paar dagen in Toronto geweest en echt, Canada smaakt naar meer!

Wanda

Leuk om te lezen! Ik ben zelf ooit in British Columbia en Alberta geweest en zou er zo weer naar terug willen, wat een prachtige land/natuur en ontzettend vriendelijke mensen. Helaas is het tegenwoordig een stuk moeilijker om langere tijd weg te kunnen maar hopelijk lukt het ooit nog eens…

Annika - De Andere Wereld

Gaaf ! Ik ben zo benieuwd naar Canada!

iliveformydreams

Super gaaf zeg! Vrienden van mijn ouders wonen in Canada… Lijkt me geweldig eens heen te gaan 🙂

Michelle @ The World is a Book

Ooh mooi! Canada lijkt me zo geweldig.

5
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x