Ik ben alweer een tijdje terug van onze roadtrip door Canada en ook ons weekend Ierland is achter de rug. Het viel me op dat ik best originele vragen krijg over mijn trips. Goede reden om een nieuwe tag te maken, met toffe vragen over jouw reis!

Vancouver Island, Canada

Ik zou het leuk vinden als je de vakantievragen-tag overneemt en de vragen beantwoordt over jouw laatste (of een na laatste) vakantie. Plaats je dan een linkje naar mij als de bedenker van deze tag? En stuur mij ook even een linkje via social, ik vind het onwijs leuk om jouw lijstje te lezen!

Ik beantwoord de vakantievragen-tag over onze roadtrip door Canada. Ik vind het leuker om de vragen te beantwoorden over een langere reis ipv een weekend weg. Maar uiteraard kan je hier zelf wel voor kiezen. Verras me vooral met jouw antwoorden!

Mount Robson, Canada

Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Wij waren vier dagen in Vancouver en reisden drie weken rond met een camper. Nóg drie weken langer reizen was ons met gemak gelukt. Met pijn in mijn hart verliet ik de Rocky Mountains met de onwijs hoge bergketens en het felblauwe water. Ervan overtuigd dat er niets mooiers zou komen. Maar Vancouver Island verraste me enorm. We hebben het rondje gereden door British Colombia en Alberta wat we vooraf bedacht hadden. Dus we hebben gezien wat we wilden zien. Al hadden we met gemak nóg veel meer moois kunnen zien. Reizen is altijd keuzes maken. Als we nog eens terug gaan naar Canada, dan gaan we vast een heel andere route rijden. Maar dat is iets voor over een aantal jaar. 

Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada

Wat is je grootste aanrader?

Ik vond Kootenay National Park echt te gek! Het park is ontzettend veelzijdig. Zo liepen wij naar Dog Lake, zagen mysterieuze donkerrode bronnen, bewonderden de geweldige Marble Canyon en ook onderweg zagen we de mooiste plekken. Daarnaast waren er niet veel toeristen in het park, echt perfect! Een andere aanrader is Vancouver Island. Het kost een duit om met je camper naar de andere kant te komen (je betaalt na een bepaalde lengte per feet…), maar het is het dan ook absoluut waard. Neem minimaal 4/5 dagen voor Vancouver Island en geniet volop!

En wat raad je juist af?

Wij kwamen in de Rocky Mountains veel bussen vol toeristen tegen. ‘Even’ uitladen, wat foto’s maken en weer door. Dat idee. Echt zo jammer om zo’n vluchtige kennismaking met de immense Rocky’s te hebben. Wandel er volop, kies paadjes om op de mooiste plekken te komen en stop om te genieten van het uitzicht wat nóg gaver en indrukwekkender is dan de vorige keer. Neem er echt de tijd voor! Geniet!

Bow Summit, Banff, Canada

Wat is je favoriete vakantiefoto?

Stiekem is de foto met de berg en de paarse bloemetjes ook een favoriete foto. En zo heb ik er nog vele meer. Maar deze verdiend het om hier geplaatst te worden. Ik vind de reflectie van het licht op de bergen heel mooi, terwijl de voorgrond juist warm bruin gekleurd is. Moraine Lake is nog zo’n favoriet. Dat gebied is echt een plaatje. Bijna onrealistisch mooi.

Moraine Lake, Canada

Wat heeft het meeste indruk gemaakt?

Na twee flink regenachtige dagen in Banff National Park besloten we dan maar de was te doen. Omdat de droger er lang over deed, konden we net zo goed alvast een pannenkoek bakken. We stonden toch met camper en al op de parkeerplaats. En toen we eenmaal klaar waren met eten, was het gestopt met regenen. Op naar Lake Louise en Moraine Lake! Daar waren we zo’n beetje alleen zónder regen en mét geweldig mooi licht. Wat een natuurpracht, echt onrealistisch mooi! Op de bovenstaande foto zie je Moraine Lake met haar ’ten peaks’ en felblauwe water. Moraine Lake is nog ruiger dan Lake Louise, en ook een stuk minder toeristisch. Sla dit te gekke meer dus écht niet over! Ga wel ’t liefst ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, om de drukte te ontlopen.

Marcella, Ireland

Wat is je mooiste souvenir?

Ik kocht een vrij simpel kettinkje met een maple leaf. Hét symbool van Canada en een souvenir wat ik vaak kan dragen. Daarnaast kocht ik een toffe hoodie me een bever erop, het symbool van National Parks Canada.

Doorgeven maarrrr!

En nu is het tijd om deze kersverse tag door te geven! Ik geef de vakantievragen-tag aan de volgende reisbloggers: Milou van Explorista, Anita van Reisvlinder, Marijke van Wanderer’s Blues en Annemiek van Travel list. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! En vul de tag vooral in als je zin hebt. Leuk!!

De vragen op een rij!

  • Heb je alles gezien wat je wilde zien?
  • Wat is je grootste aanrader?
  • En wat raad je juist af?
  • Wat is je favoriete vakantiefoto?
  • Wat heeft het meeste indruk gemaakt?
  • Wat is je mooiste souvenir?

Nog een leuke tag invullen? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden op mijn Reis Top 5!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis. Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

40 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Eva - eighty7

Leuke tag Marcella; vooral leuk om jouw antwoorden te lezen 🙂

Linda | One Day Trip

Hele leuke tag! Vind het altijd zo leuk om lijstjes in te vullen/te lezen…

reisvlinder

Leuke vragen en leuk om je antwoorden te lezen. Ook tof dat je me getagd hebt. Thanks! Even goed nadenken welke bestemming ik kies. Ik ben dit jaar namelijk alleen nog maar op stedentrips geweest en het is inderdaad misschien leuker om de vragen over een langere vakantie te beantwoorden…

exploristanl

Super leuk! En dit herinnert me eraan dat ik nooit souvenirs koop en dat dat eigenlijk zonde is, haha.

Marijke

Haha, ik was tijdens het lezen aldoor aan het denken “laat mij please getagged zijn, want die wil ik zo graag invullen” 🙂 Dankjewel dus!! Ik ben het er trouwens helemaal mee eens dat die plaatsen in Canada waar iedereen snel een foto maakt en snel weer weg is, het minst indruk maken. Die foto van Moraine Lake en de ten peaks is wonderwondermooi!!!

Kim

Wat een leuke tag! Leuk om zo wat meer te horen over je reis 🙂

Laura

Ah wat een leuke tag! En die foto met dat blauwe water, echt prachtig!

Reismuts

Super leuke tag! En leuk om je antwoorden te lezen. Die favoriete foto van je snap ik wel, die is echt schitterend!

Nathalie

Leuk! Kootenay ken ik nog niet, maar ik zit gelukkig nog in de oriëntatiefase voor onze Canadareis. Vancouver Island stond ook niet op de to do list, maar daar hoor ik de laatste wkn zoveel moois over. En ja Lake Moraine: dé Instagramhit. Verbaasd me dat je daar minder toeristen zag. Hopelijk blijft dat zo 😉

Daphne |Travelshot.nl

Leuke tag en wat een schitterende favoriete foto!

Daphne | Travelshot.nl

Ja zeker, ga ik doen Marcella !

Stephanie van Drunen

Leuk een nieuwe tag en WAUW Moraine Lake. Love it <3
Ik ga hem ook invullen ^^

Thomas

Die favoriete foto van je is echt heel erg mooi!

Jose l Gezond op Slippers

Erg leuk om te lezen en prachtige foto’s! Ik hoop Canada ook snel te mogen bezoeken en ben al druk must-sees aan het verzamelen 🙂 Ik heb al een kort artikel met mooie foto’s geplaatst over mijn reis door Portugal, daarin worden al wel een paar van jouw vragen beantwoord.

Jessica

Leuk om op deze manier wat meer over jouw reis door Canada te weten te komen! Goed verzonnen tag 😉 Die favoriete foto is trouwens fantastisch. Ik ben net terug uit Spanje, dus ik ga jouw tag vandaag invullen met deze vragen, als dat mag natuurlijk! 🙂

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Super leuke tag Marcella. Ik ga kijken of ik hem over ga nemen. Hoewel ik ook nog wat tags heb liggen 😉 Deze tag herinnert mij er wel aan dat ik ook echt naar West-Canada MOET! 😉 Mooi hoor meid!!

Wanda

Krijg spontaan zin om naar Canada te gaan en al die mooie plekjes opnieuw te gaan bekijken! Inderdaad zo zonde om even 5 minuten te stoppen om een foto te maken, dan heb je het echt niet goed gezien, laat staan dat je ervan hebt genoten.
Leuke tag, die ik zeker ga overnemen!

Liesbeth | Wacca

Oh Super! Ik ga hem overnemen over onze vakantie naar Portugal 😀
En tja, Canada… Ziet er fantastisch uit 😀

Iris

Wat een leuke tag! Ik ga hem ook snel een keer invullen 😀

Morgaine

Prachtige foto’s en vooral diegene die je zelf als mooiste hebt neer gezet, nu zie ik Bob Ross in het echt tot leven komen 😉

X

trackback

[…] is weer een nieuwe Travel Tag opgedoken in bloggersland. Marcella Molenaar bedacht de Vakantievragen-tag die ze meteen doorgaf aan mij. Of ik een paar leuke vragen over mijn […]

[…] Marcella heeft vorige week een leuk artikel geplaatst met een door haar bedachte Vakantievragen-tag over […]

trackback

[…] te zetten, en met jullie te kunnen delen, leek het me een goed idee om de vakantievragen-tag van Marcella Molenaar in te vullen. Een rijtje vragen over de laatste reis die je gemaakt hebt. Ideaal! Zo kan ik wat […]

40
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x