Nationaal Park Oceanië Outdoor

Wishlist Nieuw-Zeeland: Tongariro Alpine Crossing!

29 oktober 2013

Tijdens onze roadtrip door Nieuw-Zeeland willen we vooral zoveel mogelijk zien en doen. We willen het land ontdekken, de cultuur absorberen en vele nieuwe ervaringen opdoen. We willen de gave steden als Auckland, Christchurgh en Wellington verkennen. Maar in een land als Nieuw-Zeeland draait het vooral om de bizar mooie natuur. Dus we willen vooral zoveel mogelijk tochten lopen, denken erover om paard te gaan rijden en ik wil stiekem wel erg graag met dolfijnen zwemmen.

Maar laten we beginnen met die wandeltochten. Op het noordereiland kan je de 20 kilometer lange Tongariro Alpine Crossing lopen.

De Tongariro Alpinge Crossing is een wandeling in het Tongariro National Park in Nieuw-Zeeland. De wandeling wordt gezien als een van de spectacualiarste wandelingen op het Noordereiland. De wandeling loopt over een vulkanisch terrein dat ontstaan is door uitbarstingen van de Mount Ngarahoe en de Mount Tongariro.

Een wandeling die gemiddeld 7 uur duurt. Het is geen extreme wandeling, maar de wandeling heeft wel flink wat steile stukken waardoor het een pittige tocht is. Toch lijkt het me zo geweldig om door dat prachtige landschap heen te lopen. Over dat terrein waar de effecten van de vulkanische activiteit nog zichtbaar zijn. En waar diverse poelen pruttelen en geisers spuiten.

Het betekent wel we onze conditie moeten trainen. Racefietsen doe ik met dit herfstige weer tenslotte niet meer. Dus ik duik het zwembad weer regelmatig in, maar we willen ook tochten gaan lopen in het mooie Nederlandse landschap. En dan maar hopen dat we goed weer treffen en de tocht daadwerkelijk kunnen lopen, want bij wat slechter weer kan dit niet. Er zijn dan genoeg alternatieven, zoals in het Abel Tasmanpark, maar stiekem heb ik m’n zinnen gezet op deze tocht. Hij lijkt me uitdagend en gaaf. I like!

You Might Also Like

14
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
EveyiliveformydreamsMiekeCarpe DiemMarlou Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Annika
Reiziger

Wat goed dat je je al aan het voorbereiden bent! Het ziet er prachtig uit, de natuur kan mij soms echt verbazen…

Eva
Reiziger

Wauw wat ontzettend mooi! Het lijkt me ook wel gemakkelijker trainen als je weet dat je zo’n mooie tocht voor de boeg hebt, doe je het toch direct voor iets moois 🙂

Michelle @ The World is a Book
Reiziger

Oh die is inderdaad zo mooi! Zou heel graag terug willen om hem helemaal te lopen. Ik duim voor je dat je beter weer hebt dan ik 😀

Daphne - It's Travel O'Clock
Reiziger

Ik heb de Tongariro Crossing niet gedaan, maar ben er wel langsgereden en het is er super mooi! Sowieso is NZL prachtig met al die bergen en meren en ruige landschappen!

Anne
Reiziger
Anne

Oh wat een prachtig landschap! Lijkt me heel erg gaaf om te lopen (maar inderdaad wel fijn als je ook de conditie hebt die daarvoor nodig is.. 😉 anders kun je nog niet genieten!).. Wauw wauw!

Willemvk
Reiziger
Willemvk

Zie ik daar Mount Doom daar op de foto? Vast wel

Marlou
Reiziger

Heel leuk om je plannen te lezen, en een beetje mee te dromen 🙂

Carpe Diem
Reiziger

Ziet er zo gaaf uit!! Zou daar graag met m’n fotocamera rondlopen. 😀
Veel plezier met de verdere voorbereidingen.

Mieke
Reiziger

Ziet er super mooi uit! Leuk hoor, die voorpret!!

iliveformydreams
Reiziger
iliveformydreams

wat een fijne wishlist. Krijg spontaan zin in een reis.

Evey
Reiziger
Evey

Ziet er echt geweldig uit Marcella, lijkt me superawesome! Leuk dat je bijna naar Nieuw Zeeland gaat en mooie dingen gaat doen en zien!