Op een druilerige dag verlang je vast hevig terug naar je fijne vakantie. Als de volgende vakantie nog even duurt heb je vast wat aan mijn tips om je vakantiegevoel vast te houden!

Kandersteg Switzerland

Foto’s als mooie herinneringen

Vele honderden foto’s maak ik tijdens onze reizen. Ik deel ze uiteraard bij de artikelen die ik maak om jou te inspireren. Ook Instagram staat bomvol foto’s van mijn hand. Zonde dat het daarbij blijft natuurlijk! Jarenlang maakten wij fotoboeken van onze verre reizen. Omdat deze trips altijd minimaal een week duren heb je een mooi overzicht van je reis. En wat leuks om te vertellen én te laten zien als je visite hebt! Omdat we intussen achter lopen met het maken van fotoboeken voelt de drempel hoog om er weer mee te beginnen. Gewoon maar doen op een druilerige dag!

Reizen in huis

Reizen in je interieur 

Bij ons in huis is het duidelijk dat we houden van reizen. Onze herinneringen hebben we vastgelegd in ons interieur om het vakantiegevoel zoveel mogelijk vast te houden. Zo hangen boven de bank zwart-wit foto’s van allerlei reizen en dit vullen we regelmatig aan. Op de kast staat de kaart van IJsland te pronken en er hangt een kangoeroe aan de muur. Voordat we in bed stappen zien we de print van New York en als we wakker worden kijken we naar een prachtige zelfgemaakte foto van Zwitserland. De ultieme verzameling Starbucks steden- en landen mokken van Jan vind je op zolder. Het zijn er intussen zo’n 150!

Echinea at home

Een fijne tuin

Bij een fijn vakantiegevoel hoort wat mij betreft het buitenleven. Het is dus heerlijk om te kunnen genieten van je tuin en/of balkon. Je kunt tropische planten kiezen zoals de palm of yucca die ook in warme oorden voor komen. Onze tuin heeft organische vormen met planten die in verschillende periodes bloeien. Zo is er altijd een plant die je tuin opvrolijkt. Hiervan genieten doe je op een mooie dag natuurlijk het liefst vanaf een luxe tuinset of aan een tuintafel met fijne stoelen zodat je lekker buiten kunt eten. Voor de eerste zonnestralen is een tuinbank van Kees Smit ideaal, dan zit je zó buiten zodra het kan!

E-reader met Nutz

Lezen over reizen

Over reizen is een heleboel geschreven. Vanuit historisch perspectief, over eigen ervaringen of in fictieve vorm. Welk type boek je ook kiest, je waant je sowieso even in een heel andere wereld. Met andere gebruiken, belevenissen en ervaringen. Soms met een herkenbaar vakantiegevoel, andere keren voel je je juist geïnspireerd. Niets is fijner dan je in een prachtig verhaal te verliezen op een regenachtige dag met een grote kop thee en stuk chocolade. Ik krijg er spontaan zin in!

Jan en Marcella Lofer september 2021

Een nieuwe reis boeken

Heb je nu nog steeds heimwee naar je mooie reizen en lukt het je niet om het vakantiegevoel vast te houden? Dan zit er maar één ding op en boek je een nieuwe reis. Niets is fijner dan het hebben van voorpret om weer het vakantiegevoel te ervaren. Nieuwe ervaringen en fijne herinneringen maken. Ik bezocht al veel verschillende plekken en deelde onze mooie avonturen. Veel plezier met inspiratie op doen én boeken!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda

Ik droom vaak thuis over onze volgende reis en maak fotoboeken van onze reizen! Dan houd ik dat reisgevoel lekker lang vast. Bloggen helpt ook