Tag-lijstjes

De Travelconfessions tag

23 februari 2018
Marcella, Mechelen

Ik kwam laatst de Travelconfessions tag tegen van Travellers of the World. Hij bleek al een tijdje te bestaan, maar het leek me leuk om ‘m alsnog in te vullen. Zo leer je mij weer wat beter kennen als reiziger!

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?

Veel mensen willen heel erg graag door India reizen. Ik niet. India staat echt onderaan mijn bucketlist. De armoede, het gebrek aan hygiëne en de algehele rauwheid van het land vind ik te pittig. Ik denk dat ik er niet gelukkig van word om er rond te reizen. Ik hoor/lees wel vaker dat mensen ‘bang’ zijn voor het land, en dat het hen meevalt en ze dol zijn op het land. Tsja, dat kan. Mijn Wishlist ABC is echter nog zó lang, dat ik liever een ander Aziatisch land bezoek.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

Jeetje, wat een lastige vraag! Ik denk juist aan alle steden die ik nog wil bezoeken! Als ik er dan toch eentje moet kiezen, dan denk ik dat ik minder heb met Milaan. Dit is toch een modestad, en ik ben niet zo’n modemeisje. Daarom denk ik dat ik me er minder op mijn plek voel. Maar ja, dat kan ik ook mis hebben uiteraard.

Auckland, New ZealandWelke stad is je tegen gevallen?

Nieuw-Zeeland is een land vol onwijs mooie, ruige natuur. Het draait er niet om de steden, en dus zijn ze niet allemaal leuk. Ik had zelf heel weinig met Auckland, de stad waar we onze reis startten. Na een nachtje op de luchthaven reden we eerst de stad uit voor een bezoekje aan Cape Reinga en de Bay of Islands. Even opladen in de natuur na die lange vluchten. Hierna hadden we een paar dagen om Auckland te verkennen, maar ik heb niet zoveel met de stad. We hebben nog wel een uitstapje gemaakt naar een eiland en dat was wel heel tof.

Havana, Cuba

Welk land viel je tegen?

Ik heb geen land wat mij echt tegenviel, maar ik hoef niet terug te gaan naar Cuba. Ik wist dat het voor ons een uit-the-comfort-zone bestemming is, dus in die zin viel het ons niet tegen. Het is er nou eenmaal anders dan in Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland. Toch waren die 2 weken goed zo, ik heb het er nu wel gezien. Dat we er beide ziek werden was wel extra naar natuurlijk. Maar ik vond het ook gewoon een dure reis waar we zeer weinig comfort voor terug kregen. Ik vond onze roadtrip Cuba een zeer waardevolle en leerzame ervaring. Ook wil ik nu graag meer van Midden-Amerika ontdekken, maar terug naar Cuba gaan we niet.

Vancouver Island, CanadaWat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

Ik had nooit slechte verhalen gehoord over Vancouver Island, maar ik wilde de Rocky Mountains niet verlaten omdat ik het er zó fijn vond. Knalblauw Peyto Lake, ruig Moraine Lake, de prachtige Maligne Canyon en de gave Icefields Parkway. Na de ruige bergen had ik niet verwacht dat er iets mooiers zou zijn in West-Canada. Vancouver Island is totaal anders en zéker een aanvulling op de berglandschappen die we al gezien hadden. De ruige kustlijn met knalblauw water heeft een geweldige aantrekkingskracht op mij. Dat wij daar orka’s zagen zwemmen was natuurlijk mooi meegenomen!

Benieuwd naar Alberta? Lees: 7x De mooiste natuur van Alberta

Marcella, Camper Cruise Canada

Welke gekke gewoonte heb je op reis?

Ik vind het heerlijk om zonder internet te reizen. Mobiele data overal in Europa, voor mij had dat niet persé gehoeven. Ik vond het juist fijn om tot rust te komen tijdens onze camperreis Canada en roadtrip Cuba. In beide landen was er soms amper netwerk, dus waren we echt helemaal onbereikbaar. Prima joh, het updaten van alle social media kanalen komt thuis wel weer. Bloggen ook, dat doe ik sowieso maar weinig live tijdens een reis.

Waar ben je stiekem best trots op?

Ik ben best trots op alle mooie reizen die we al samen hebben gemaakt. Verre reizen naar Amerika en Canada, maar Nieuw-Zeeland was absoluut een ultieme droomreis. De afgelopen jaren hebben we ook best veel trips binnen Europa gemaakt. Stedentrips naar bijvoorbeeld Mechelen en Sevilla, maar vaak probeerden we ook een stukje natuur te ontdekken zoals de mini roadtrip Duitsland & Denemarken. Onze roadtrip IJsland (met een camper!) was echt onwijs tof. Dit was de tweede keer dat we twee weken op reis zijn gegaan binnen Europa. Dat kunnen we best vaker doen.

Nutz en TwixWat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?

Ik mis mijn katten als we op reis zijn. Jarenlang hadden we Puma & Cheetah bij ons in huis, vorig jaar hebben we helaas afscheid van hen moeten nemen. Ons nieuwe setje is zwarte ex straatkat Twix en cypers katje Nutz. Op reis zit knuffelen met onze donsjes er even niet in. En vooral in landen waar veel straatkatten zijn, zoals op Chios, mis ik ze ontzettend. Gelukkig passen de buren altijd goed op onze meisjes!

Mouraki Boulders, New ZealandWat mis je thuis het meeste aan het reizen?

De vrijheid om te doen wat je wilt. Op roadtrip kan je altijd je eigen plan trekken. Vooral met een camper heb je zoveel mogelijkheden, je kunt staan waar je wilt, heerlijk! Ook ben je thuis weer veel binnen (op kantoor) en dus mis ik het buiten zijn. Na onze eerste langere reis van 5 weken door West-Amerika voelde ik me gewoon opgesloten op kantoor. Ik besloot toen voortaan een eindje te gaan wandelen in de pauze. Toch minder fijn, op een industrieterrein, maar toch is de frisse lucht fijn.

Icecream, Mackinac Island

Wat is je grootste guilty pleasure?

Ik snoep teveel op reis. Een ijsje hier, een taartje daar. Allemaal is het maar ‘gezellig’ omdat we toch op vakantie zijn. Ik ga vaker per jaar op reis, dus dan moet ik echt niet zoveel snoepen. Ik loop veel, maar zoveel calorieën kan ik maar lastig weg werken… De salades op Chios waren erg lekker en een stuk gezonder, dus daar moet ik voortaan gewoon vaker voor kiezen.

En… welke travelconfession heb je nu nog niet opgebiecht?

Ik heb een serie blogs in het leven geroepen die Behind the scenes heet. Zo kan je mij als reiziger nog beter leren kennen. Als je nog meer over mij wilt weten, dan kan je deze artikelen leze:

Vul jij de travelconfessions tag ook in?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply chucky1012 23 februari 2018 at 08:28

  Leuke tag en fijne antwoorden!

  Fijne dag 😉

 • Reply Carolien 23 februari 2018 at 09:29

  Leuke tag, misschien vul ik ‘m ook nog in. India staat bij mij ook onderaan de lijst. Wat dat betreft lijken we op elkaar 😊

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 09:42

   Qua favoriete bestemmingen lijken we inderdaad wel op elkaar Carolien! Leuk!

 • Reply Jenn 23 februari 2018 at 10:50

  Leuke tag!

 • Reply Sarah 23 februari 2018 at 11:42

  Ik mis mijn huisdieren ook altijd het meest op reis. Ik vind het altijd een beetje pijnlijk als ik de beestjes moet achterlaten, ook al weet ik dat ze thuis in goede handen zijn. En dat van dat snoepen heb ik dus ook. Ik wil op vakantie altijd alles geproefd hebben wat we thuis niet hebben. In een supermarkt in een ander land grijp ik dan ook snel naar al het snoepgoed dat ik niet ken, omdat we toch ‘maar één keer op die plek zijn en dus maar één keer de kans hebben’. Stom excuus, zeker als je meerdere keren per jaar reist. Haha. Maar oké, we leven ook maar één keer natuurlijk 😉

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 10:11

   Onze katjes worden ook altijd goed verzorgd door de buurvrouw, maar ik mis ze wel enorm. Iets met loslaten 😉 Sinds we in Groningen wonen hebben we geen kattenluik en dus zitten ze altijd binnen. Dat vind ik ook niet ideaal.
   We leven zeker maar een keer, maar iets minder snoepen is voor mij wel gezonder. Ik wil graag gave hikes maken en dan is iets fitter zijn wel zo handig 😉

 • Reply Simone 23 februari 2018 at 14:36

  Heel leuk om te lezen Marcella! En ja ik blijf het altijd een naar moment vinden als we de deur dicht doen en de katten zitten ons dan na te staren (doen ze niet echt natuurlijk, maar zo voelt het altijd wel)

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 10:12

   Precies dat, het voelt voor mij ook altijd alsof de katten sip kijken als wij weg gaan… Ik heb vorig jaar 2 katten moeten laten inslapen en ik heb toen getwijfeld om geen nieuw beestje in huis te nemen. Intussen heb ik weer twee nieuwe meisjes in huis. Het is toch wel erg fijn, zo’n harige thuisbasis 😉

 • Reply Linda | travellersoftheworld 23 februari 2018 at 17:13

  Wat leuk dat je hem hebt ingevuld 🙂 Leuk om je antwoorden te lezen. Reizen zonder internet vind ik zo nu en dan ook echt heerlijk. Een hele reis zonder vind ik lastig, omdat wij geen reisgidsen meenemen en alles opzoeken op het internet, maar zo nu en dan een tijdje echt even offline is super fijn. Wij hebben geen huisdieren, maar dat je je katten mist kan ik me best goed voorstellen. Snoepen op reis doen wij juist heel weinig, wij kopen het wel eens en vaak ligt het er op de laatste dag nog. Alleen ijsjes gaan er altijd wel in, maar dat eet je gelijk op

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 10:14

   Je hebt ook een erg leuke tag gemaakt! Ik hoop dat meer bloggers ‘m overnemen, altijd leuk om te lezen bij anderen ook. Tijdens je reis iets opzoeken op internet is inderdaad ook wel erg handig. Tijdens een reis komen we vaak nog leuke plekken tegen op Pinterest en/of Instagram of we lezen nog even een blogje. Ook nemen we reisgidsen mee, altijd handig om even wat op te zoeken ook!

 • Reply Marcel 23 februari 2018 at 17:30

  Leuke tag Marcella! Milaan is echt een toffe stad, ook als je geen modemeisje bent. En snoepen op reis mag best hoor, daar is het vakantie voor. Het strenge regime komt daarna wel weer.

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 10:15

   Je maakt me nieuwsgierig naar Milaan Marcel! 😉 Ik had geen idee welke stad ik moest kiezen om niet te bezoeken, dus leek Milaan de beste keuze. Ik ben na Portugal weer in het strenge regime 😉

 • Reply Martin 23 februari 2018 at 19:06

  Leuk om te lezen! Ik heb altijd het idee dat mensen denken dat reisbloggers alle bestemmingen maar leuk (moeten) vinden…niets is minder waar, je komt soms op plekken die heel erg tegen vallen! Ik vind India super gaaf, maar als het je niks lijkt dan is er nog genoeg ander moois op de wereld….als je je hele bucketlist hebt afgewerkt kun je er altijd nog heen…haha

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 10:18

   Bestemmingen kunnen altijd tegenvallen. Het lastige is alleen wel dat je als blogger vaak enthousiast schrijft over de plekken waar je geweest bent. Je leest weinig negativiteit. Ik vond dat destijds best lastig omdat Cuba niet echt ons ding bleek… Maar goed, eerlijkheid duurt het langst!

 • Reply Wanda 23 februari 2018 at 22:40

  Leuke tag! Ik neem hem zeker weten van je over hoor! Altijd leuk om zoiets bij anderen te lezen en over mijn eigen antwoorden na te denken. Wat Milaan betreft… ja, die stad vond ik echt tegenvallen, we waren er na een paar uurtjes wel al klaar mee, had het niet echt voor ons.

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 12:20

   Wat leuk dat jij de tag ook gaat invullen Wanda! Ik ben nu al benieuwd naar jouw artikel! Hm, nu heb ik nog minder zin om Milaan te gaan ontdekken. Misschien komen we er met een roadtrip nog eens langs, maar ik ga er zeker niet naartoe vliegen!

 • Reply Diana 23 februari 2018 at 22:50

  Wat een goede tag om in te vullen vooral omdat niet alle plekken leuk zijn. Moet zeggen dat ik het niet snel heb. Wel ben ik het helemaal met je eend over de katten. Ik mis mijn draakjes ook altijd, je kan ze dan toch even niet knuffelen.

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 12:21

   Ga jij de tag invullen Diana? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!
   Ja, dat is toch altijd een dingetje hé, je katjes missen…

 • Reply Sabine 24 februari 2018 at 02:54

  Leuk ingevuld! Mij trekt Thailand me echt totaal niet. Zul je me niet snel tegenkomen dus. Grappig wat je zegt over Milaan: dat is serieus de enige plek in Italië waar ik ooit geweest ben. Ik ben ook echt TOTAAL geen modemeisje, maar het was wel echt een leuke stedentrip met mijn moeder. Al zal er in andere steden wel meer te zien zijn 😀

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 12:22

   Grappig dat Thailand jou totaal niet trekt. Dat is juist het land in Azië waar ik wél geweest ben 🙂
   Leuk dat Milaan jou en je moeder wel beviel. Ik heb geen heel negatief beeld van Milaan hoor, maar ik wilde toch wat kiezen 😉 Ik geef eerst een heleboel andere bestemmingen in Italië voorrang!

 • Reply Saskia 24 februari 2018 at 10:09

  Leuk ingevuld, altijd tof om meer over reizen te lezen. Ik mis onze katten ook altijd als we op reis zijn<3
  Hoe doe je dat qua oppas als jullie eigenlijk langer van huis weg zijn ??

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 12:24

   Wij reizen van minimaal 2-3 dagen in een weekend tot maximaal 5 weken. Wel zijn we dus vaker per jaar op reis. In de 2x 5 weken dat we weg zijn geweest paste onze buren op de katten. We woonden toen nog in Leeuwarden en hadden een kattenluik. Dat is wel zo handig hoor, nu moeten ze echt binnen blijven als we weg zijn… De laatste jaren reisden we trouwens vaak 2 weken, dat is toch fijner ook voor onze diertjes!

 • Reply Lizette 25 februari 2018 at 12:15

  Leuk om te lezen! India is het land dat me het meest tegen is vallen dus ik begrijp ook waarom het onderaan je lijstje bungelt. Ik zal de tag ook eens invullen.

  • Reply Marcella 1 maart 2018 at 12:25

   Oh, dan laat ik India zéker onderaan mijn lijstje staan. Het is me er echt te rauw…

 • Reply De travelconfessions tag. 22 september 2018 at 14:09

  […] de reisblog van Marcella Molenaar kwam ik de Travelconfessions tag van Travellers of the world tegen. Een leuke vragenlijst waarin […]

 • Leave a Reply