Als je langs Luik rijdt ziet de omgeving er wat grauw uit. Toch is het centrum juist kleurrijk en erg gezellig, dus ga zeker voor een stedentrip Luik!

Luik, Belgie
Luik, België

Stedentrip Luik

Velen kennen Luik of Liège in het Frans vooral van de borden. Onderweg naar de Ardennen kom je langs Luik, maar ook op je route naar Frankrijk kan je langs deze stad komen. Als je langs Luik komt voelt de stad niet heel aantrekkelijk. Langs de rondweg oogt het grauw. Dat is iets waar je even doorheen moet kijken, want Luik heeft een sfeervol centrum. Luik is in ontwikkeling en heeft een mooie mix tussen oude historie en toffe nieuwe gebouwen. Ik vertel je over onze stedentrip Luik!

Stedentrip Luik: gezellig centrum

We slenterden door het gezellige centrum van Luik vol terrasjes en gezellige pleinen. Keken rond in een groot winkelcentrum en we bezochten de Belgische Hema waar ze wel stroopwafels (maar geen rookworst) verkochten. Jan kocht een geinige broodtrommel bij een toffe winkel vol gadgets. We zaten een tijdje op een pleintje om simpelweg te observeren en de sfeer van de stad te proeven. Rond de middag lunchten we heerlijk bij EXKi.

Montagne de Bueren, Luik

De 374 treden van Montagne de Bueren

Een absolute aanrader in Luik is Montagne de Bueren. Deze trap heeft 374 treden en is aangelegd tussen 1875 en 1880. De trap werd aangelegd als directe weg voor de soldaten naar het centrum van Luik. De naam van de trap verwijst naar Vincent van Bueren, een van de leiders van de couppoging van de 600 Franchimontezen. De straat heeft een totale lengte van 260 meter en een hellingsgraad van 28%. Langs de trap vind je twee monumenten: een oude brandweerkazerne en een huis uit de 18e eeuw. Leuk detail: ieder jaar op de eerste zaterdag van oktober wordt de trap verlicht met 3.000 kaarsen vanwege de wijkfeesten.

Montagne de Bueren, Luik

Leuk voor een dagje

Luik is een leuke stad in België wat zeker een bezoekje waard is. In een paar uurtjes heb je een prima beeld van de stad, maar je kunt je er met gemak ook langer vermaken. Luik ligt maar 30 kilometer vanaf Maastricht en vlakbij Duitsland, dus je kunt het goed combineren met een andere stad of de prachtige natuur in België of Duitsland. Ga in Luik sowieso de 374 trappen van Montagne de Bueren op want zo krijg je een mooi uitzicht over de stad. En een stukje historie van de Luik mee pakken is altijd goed.

Luik, België
Uitzicht vanaf Montagne de Bueren, Luik

Slapen tijdens je stedentrip Luik

Wil je langer verblijven in Luik? Dan slaap je heerlijk in een eigen appartement met keuken en zithoek bij Chez Lambert. Zoek je een hotel, dan kan je terecht bij Premiere Classe Luik of Hotel Neuvice. De leukste plek om te slapen in Luik vind ik B&B The Street Lodge met de sfeervolle styling.

Boek je activiteit!


Meer leuks in België:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruurdje

Die trap is echt steil zeg! Flinke uitdaging om te beklimmen lijkt me.

Sheelagh

Luik ziet er tof uit, had er een heel ander beeld bij! Gaat op mijn lijstje 🙂

Wanda

Vroeger kwam je langs Luik als je naar Spanje reed en was het echt zo’n grauwe viesruikende stad, tegenwoordig is dat gelukkig heel anders. Vijf jaar geleden zijn we er ook voor een paar uurtjes geweest en hebben ons er toen best wel vermaakt, die trap hebben we toen niet gedaan want dat zag ik niet zitten maar nu zou ik me daar wel aan wagen…

Nathalie -worldly treasury-

Goed dat je er ook over hebt geblogt. Altijd leuk om te zien als tips goed uitpakken 🙂 Vond de trappen wel het enige echt leuke aan Luik…

Michelle | Travel lifestyle.nl

In de zon ziet het er super leuk uit! Ik vond Luik grauw haha. Maar dat kan ook door het weer komen 😉

Klasine

Gaaf!!

alllovelythingsnl

Leuke foto’s! Ik ben er ooit een keer geweest, maar het is zo lang geleden dat ik het bijna niet kan herinneren.

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x