Europa Stedentrips

Stedentrip Luik in België

6 juli 2014
Luik

In het Hemelvaartweekend zaten wij in Monschau in Duitsland. We zaten vlakbij het Natuurpark de Eifel waar we een aantal lange wandelingen maakten. Dat hadden we dagenlang kunnen doen, maar we besloten voor de afwisseling een stedentripje naar Luik te maken. We zaten toch dichtbij de Belgische grens. Toen we de stad binnen reden zag het er vooral grauw en grijs uit. Maar eenmaal in het centrum is het er juist erg gezellig.

Luik, Belgie

Luik, België

Luik, België

Gezellig centrum met een EXKi

We slenterden door het gezellige centrum vol terrasjes en gezellige pleinen. Keken rond in een groot winkelcentrum en we bezochten de Belgische Hema waar ze wel stroopwafels (maar geen rookworst) verkochten. Lief kocht een geinige broodtrommel bij een toffe winkel vol gadgets. We zaten een tijdje op een pleintje om simpelweg te observeren en de sfeer van de stad te proeven. Rond de middag lunchten we heerlijk bij EXKi.

Montagne de Bueren, Luik

De 374 treden van Montagne de Bueren

Een absolute aanrader in Luik is Montagne de Bueren. Deze trap heeft 374 treden en is aangelegd tussen 1875 en 1880 ter herinnering aan de slachtoffers die omkwamen tijdens de slag om Luik in 1468. De straat heeft een totale lengte van 260 meter en een hellingsgraad van 28%. Langs de trap vind je twee monumenten: een oude brandweerkazerne en een huis uit de 18e eeuw. Leuk detail: ieder jaar op de eerste zaterdag van oktober wordt de trap verlicht met 3.000 kaarsen vanwege de wijkfeesten.

Montagne de Bueren, Luik

Leuk voor een dagje

Luik is een leuk stadje in België wat zeker een bezoekje waard is. Al vind ik dat je er niet specifiek hoeft te overnachten. In een paar uurtjes heb je een prima beeld van de stad. Luik ligt maar 30 kilometer vanaf Maastricht en vlakbij Duitsland, dus je kunt het goed combineren met een andere stad of de prachtige natuur in België of Duitsland. Ga in Luik sowieso de 374 trappen van Montagne de Bueren op want zo krijg je een mooi uitzicht over de stad. En een stukje historie van de Luik mee pakken is altijd goed.

Uitzicht vanaf Montagne de Bueren, Luik

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Ruurdje 6 juli 2014 at 09:57

  Die trap is echt steil zeg! Flinke uitdaging om te beklimmen lijkt me.

  • Reply Marcella 7 juli 2014 at 12:19

   Stapje bij stapje kom je er wel. Gewoon rustig aan doen. Er was een man die de trap gebruikte als training en hij rende hem meerdere keren op en af. Dat is heftig!

 • Reply Sheelagh 6 juli 2014 at 15:00

  Luik ziet er tof uit, had er een heel ander beeld bij! Gaat op mijn lijstje 🙂

  • Reply Marcella 7 juli 2014 at 12:21

   Mijn man was jaren geleden eens geweest en vond het toen wat tegenvallen. Nu kregen we er een heel ander beeld bij. Absoluut een leuke stad en zeker een aanrader om even rond te struinen! En die trappen op te klimmen natuurlijk!

 • Reply Wanda 7 juli 2014 at 20:29

  Vroeger kwam je langs Luik als je naar Spanje reed en was het echt zo’n grauwe viesruikende stad, tegenwoordig is dat gelukkig heel anders. Vijf jaar geleden zijn we er ook voor een paar uurtjes geweest en hebben ons er toen best wel vermaakt, die trap hebben we toen niet gedaan want dat zag ik niet zitten maar nu zou ik me daar wel aan wagen…

  • Reply Marcella 8 juli 2014 at 16:53

   Die trap is leuk én geeft je een heel tof uitzicht over de stad. Zeker de moeite waard!

 • Reply Nathalie -worldly treasury- 8 juli 2014 at 18:34

  Goed dat je er ook over hebt geblogt. Altijd leuk om te zien als tips goed uitpakken 🙂 Vond de trappen wel het enige echt leuke aan Luik…

  • Reply Marcella 8 juli 2014 at 20:15

   Iedereen die de stad kende raadde de trappen aan, hoorde het van alle kanten, geinig. Jan was er ooit geweest met z’n ouders en dus gingen we nu ook samen omhoog. Prachtig uitzicht! 🙂

 • Reply Michelle | Travel lifestyle.nl 8 juli 2014 at 22:13

  In de zon ziet het er super leuk uit! Ik vond Luik grauw haha. Maar dat kan ook door het weer komen 😉

  • Reply Marcella 10 juli 2014 at 09:57

   Als je er nog eens in de buurt bent gewoon een nieuwe kans geven 😉

 • Reply Klasine 9 juli 2014 at 11:09

  Gaaf!!

 • Reply alllovelythingsnl 9 juli 2014 at 14:51

  Leuke foto’s! Ik ben er ooit een keer geweest, maar het is zo lang geleden dat ik het bijna niet kan herinneren.

 • Reply Merin Veronique 10 juli 2014 at 10:34

  Die trap is echt enorm gaaf! Ik ben wel eens in Luik geweest en het heeft inderdaad een sfeervol en mooi centrum. Helaas de trap niet beklommen. Mooie reden om weer een keer terug te gaan! 🙂

 • Leave a Reply