Fotoblogs Outdoor

Wandelen in Natuurpark Eifel in Duitsland

13 juni 2014

In het weekend na Hemelvaart hadden wij een lang weekend in Duitsland en België. Na een autorit van 4 uur besloten we de omgeving van Monschau te verkennen. Lopend, we hadden al zo lang stil gezeten. We maakten direct een tocht van 10 kilometer. Een eerste goede oriëntatie. Een dag later liep ik mijn langste tocht ooit van 19 kilometer. Wat een geweldige omgeving! We hadden de route gevonden in de ANWB Actief wandelgids Eifel. Een sfeerimpressie van de prachtige omgeving in Natuurpark Eifel in Duitsland.

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Griesstreusel küche in Duitsland

We liepen door bossen en langs eindeloze groene vlaktes met koeien, zagen opgravingen uit de Middeleeuwen en kwamen door een klein dorpje. We kwamen zo’n 4 mensen onderweg tegen. Op een tocht van 4 uur exclusief pauzes. Zo ongeveer op de helft van de tocht liepen we een stukje om naar een knus bakkertje. We aten er beide een gebakken ei en vonden dat we ook een stuk taart verdiend hadden. Dat werd Griesstreusel küchen, een soort kruimeltaart met griesmeelvulling. Het smaakte ons goed en we waren verrast over het lage bedrag wat we moesten afrekenen. Voor een berg eten. Het gaf ons de energie om de 19 kilometer vol te lopen. Ik vond het heerlijk en wil absoluut vaker zo’n eind lopen. Afgezonderd van alle prikkels en heerlijk genieten in de pure natuur. Like!

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply iliveformydreams.com 13 juni 2014 at 16:10

  Lijkt me een erg mooie omgeving!

  • Reply Marcella 15 juni 2014 at 20:20

   Is het ook! Echt een aanrader voor een fijn weekendje weg.

 • Reply Mieke 14 juni 2014 at 08:04

  Wauw, wat een eind!!
  Prachtige foto’s weer.

  • Reply Marcella 15 juni 2014 at 16:43

   Het was inderdaad een flink eind lopen, maar al die uren in de mooie natuur waren heerlijk. Echt genieten! Snel weer es over doen.

 • Reply Henry Eifel Info 15 juni 2014 at 17:16

  Leuk artikel en mooie foto’s weer over de Eifel! En zo zie je maar dat de Eifel niet alleen een mooi gebied is om te wandelen (en je blijft telkens nieuwe mooie plekjes ontdekken) maar dat je er ook prima een (goedkope) vakantie kan hebben. De prijzen zijn in vergelijking met Nederland zeer aantrekkelijk!

  Het Nationaal Park Eifel is zeker een aanrader voor wat betreft wandelingen en bezienswaardigheden. Kijk ook maar eens bij ons artikel: http://www.eifelinfo.nl/wandelen-in-het-nationaal-park-eifel/

  Leuke blog!

  Groet,
  Henry, Eifel Info
  http://www.eifelinfo.nl

 • Reply alllovelythingsnl 16 juni 2014 at 18:40

  Een taartje heb je dan zeker verdient! Mooie foto’s heb je gemaakt.

 • Reply Marlisa 24 juli 2017 at 10:23

  Gaaf! Ik ben van plan om deze zomer naar Zwitserland te gaan. Naar deze parken: https://chezjan.com/nl/natuurparken-in-zwitserland-en-frankrijk-2/ Hebben jullie daar ervaring met?

  Groeten,

  Marlisa

  • Reply Marcella 24 juli 2017 at 11:57

   Hai Marlisa,
   Helaas zijn we daar nog nooit geweest. We willen zeker vaker wandelen in de mooiste gebieden, dus onze wishlist is nog lang. De parken die jij noemt kunnen er zo bij op de lijst. Ziet er geweldig mooi uit! Daar wil ik graag naartoe!
   Groeten, Marcella

  Leave a Reply