Fotoblogs Nederland

Fotoblog Amsterdam

24 februari 2017
Amsterdam canals

Amsterdam, daar waren we al jarenlang niet geweest. Nu we er terug kwamen wilde ik juist onbekende plekken ontdekken. En dus liepen we door de 9 Straatjes en genoten we van de mooiste uitzichten over de grachten. Benieuwd geworden? Ik neem je mee in mijn fotoverslag Amsterdam!

Marcella, AmsterdamDe 9 straatjes

We parkeerden de auto, checkten in bij het Qbic Hotel, en reden met de tram naar het centrum. We stapten uit in de buurt van de 9 Straatjes. Ik had al regelmatig gehoord dat dit dé place to be is, maar ik was er nog nooit geweest. In de 9 Straatjes vind je leuke boetiekjes en monumentale panden. Op de foto zie je mij bij Ko, een winkel vol leuke interieurspulletjes. De 9 Straatjes is een heerlijk gebied om lekker rond te slenteren. Op de website van de 9 Straatjes vind je hier meer over, en zie je ook welke winkels je hier kunt vinden.

Apple cake, Café NielsenLunchen met appeltaart

We hadden onderweg al een bolletje gehad, maar konden de appeltaart bij Café Nielsen niet weerstaan. En dat was maar goed ook, want dit was de lekkerste appeltaart die ik in tijden heb gehad! Ook voor de lunch kan je hier prima terecht. En je zit middenin één van de 9 Straatjes, dus het is de perfecte uitvalsbasis!

AmsterdamAmsterdam canalsAmsterdam canalsDe grachten

Elke keer als we een brug over liepen bleef ik maar foto’s maken. En als je Amsterdam goed kent, dan weet je hoeveel van dit soort bruggen met fotogenieke grachtenpandjes er zijn. Jan bleef geduldig wachten, en maakte zelf ook wat mooie plaatjes. Echt, Amsterdam is zó fotogeniek! Vooral omdat we ook een laagje sneeuw troffen. Het is eigenlijk raar dat ik jarenlang meestal slechts in de Kalverstraat kwam. Dit deel van onze hoofdstad is zoveel mooier!

Amsterdam canalsAmsterdam canalsEn nog meer foto’s van grachten

Ik heb er nog veel meer, haha. Maar ik zal het bij een paar mooie plaatjes houden.

Marcella, AmsterdamMuseum plein, AmsterdamSlenteren door het centrum

Eigenlijk slenterden we vooral door het centrum. Zonder specifiek doel, en dat was heerlijk. Amsterdam kenden we al een beetje, en het was fijn om zo op de bonnefooi op ontdekking te gaan. Het brengt je op plekken waar je nog nooit geweest ben. Af en toe liepen we ergens naar binnen. Voor een drankje, om rond te kijken, en lastminute kochten we nog een stedengids Sevilla. We liepen de dam en de Kalverstraat snel voorbij, en liepen over een lege Albert Cuypmarkt (bizar!). Natuurlijk keken we nog wel even bij het Rembrandtplein en bij het Museumplein.

Qbic HotelSlapen bij Qbic Hotel

Slapen deden we bij het Qbic Hotel vlakbij het WTC. Een prima uitvalsbasis, want met lijn 5 ben je zo in het centrum. Het hotel is hip en modern met een speelse twist. Lekker verrassend! De kamers zijn netjes, functioneel en hebben een heerlijk groot bed. Wij hadden een teckel boven ons bed, hoe geinig! Je kunt bij Qbic Hotels al slapen voor €52,-. Het ontbijt kan je bijboeken voor €12,- per persoon, en dat is zeker de moeite waard. Het buffet is niet groot, maar alle producten zijn heerlijk. Het enige nadeel op zondag was dat er bijna geen restaurant in de buurt geopend was. Eet dus liever in het centrum, dan heb je alle keus!

Benieuwd naar artikelen over Nederland?

Wat vind jij van Amsterdam?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Sarah 24 februari 2017 at 15:49

  Oeh, zo mooi met die sneeuw die er toen nog lag. En haha, ik ben ook zo… bij elke gracht een nieuwe foto trekken. Moet gewoon kunnen.

  • Reply Marcella 24 februari 2017 at 15:59

   Zeker weten! Dat is wel ’t leuke van steden die je al vaker bezocht hebt. De belangrijkste plekken ken je al, dus je kunt lekker rond slenteren en maar zien waar je terecht komt!

 • Reply Co 24 februari 2017 at 19:08

  Leuk om mijn eigen stad een keer door de ogen van iemand anders te zien 🙂 Klinkt alsof je je goed hebt vermaakt in Amsterdam! En mocht je nog een keer ‘langskomen’ dan gaan we ff een koffiedate plannen 🙂

  • Reply Marcella 24 februari 2017 at 20:06

   Ik kan me voorstellen dat dat leuk is! Vind ik ook altijd als iemand Groningen bezoekt. Lijkt me zeker leuk om met je te komen kennismaken!

 • Reply Shere 24 februari 2017 at 20:21

  Ik was regelmatig in Amsterdam voor mij werk, meestal bleef ik een nacht per maand slapen en zo heb ik wat restaurantjes geprobeerd (in de avond kunt je niet zo veel rond kijken ). Zo heb ik mijn favoriete Spaanse pintxos restaurant ontdekt 😍

  • Reply Marcella 26 februari 2017 at 19:50

   Leuk dat je regelmatig in Amsterdam was en restaurantjes kon ontdekken. Ik vind het echt een leuke stad!

 • Reply Shirley 24 februari 2017 at 20:50

  Gezellig met de sneeuw! Ik heb dubbele gevoelens over Amsterdam. Ik vind het heel erg leuk, maar ik ken ook mensen die er middenin het centrum wonen. Ik zie er wel de charme van in hoor, maar dat zou voor mij dan weer niet hoeven.

  • Reply Marcella 26 februari 2017 at 19:52

   Nee joh, ik zou zeker niet in Amsterdam willen wonen! Ik woon nu aan de rand van Groningen, en dat vind ik heerlijk. Ik woon best weids, maar toch in de stad. Ik ben in een kwartier op de fiets in het centrum. Prima!

 • Reply Max 24 februari 2017 at 22:30

  Hey Macella,

  Misschien herken je me van instagram ( @maxfphotography)
  Deze website is geweldig. Er zit van alles op en aan. Heb je hiervoor plug-ins nodig?

  Groeten van Max

  • Reply Marcella 26 februari 2017 at 19:52

   Ik herken je zeker van Instagram Max! Ik gebruik WordPress en heb ook een aantal plug-ins. Die kan je heel makkelijk gebruiken met WordPress.

 • Reply Ilona 25 februari 2017 at 09:34

  Amsterdam is moooiii met zijn grachten en iconische bouwwerken. Met het Leidsche Plein en het Rembrandt Plein. Super. Alleen ik zie het niet op de foto’s maar Amsterdam kan ook héél druk zijn. Vol met toeristen. Als ik dan thuiskom dan denk ik toch, aha, rust.

  • Reply Marcella 26 februari 2017 at 19:54

   We hebben heel bewust de drukte ontweken. We zijn niet naar de drukste straten gegaan. Vooral omdat we eigenlijk alleen daar kwamen in de afgelopen jaren, en nu wel eens wat anders wilden zien. Gelukt, want ik heb echt genoten van de 9 Straatjes en al die fotogenieke grachten!

 • Reply Rowan 25 februari 2017 at 15:21

  Wat is Amsterdam toch prachtig! De sneeuw maakt het nog mooier en gezelliger! Nu heb ik ook zin gekregen in een dagje Amsterdam! 😉

  • Reply Marcella 26 februari 2017 at 19:55

   Zeker doen Rowan, ik vond het echt superleuk om er weer eens terug te zijn!

 • Reply Eva 25 februari 2017 at 19:17

  Ik ga binnenkort ook weer terug voor een weekendje, heerlijke stad is t!

 • Reply Merel 25 februari 2017 at 20:17

  Toevallig ben ik gisteren nog met mijn broertje. Wij gingen de Jordaan in. Eigenlijk is dan een dag veel te kort om Amsterdam te ontdekken. Het hotel lijkt me fijn om in te slapen. Ga ik onthouden!

  • Reply Marcella 26 februari 2017 at 19:55

   Ohja, de Jordaan is ook erg leuk! Leuk dat jij ook in Amsterdam was! Ik vind af en toe een dagje Amsterdam prima qua tijdsduur. Het is toch een stad waar ik terug blijf komen 😉

 • Reply Sabine 27 februari 2017 at 18:09

  Leuk om te zien! Ik vond Amsterdam altijd zo leuk! Jimmy woonde in Amsterdam Noord dus ik kwam er vaak, maar kende het niet op mijn duimpje hoor haha. Ik vond fietsen in Amsterdam altijd nogal eng. Nu blijkt dat het vergeleken met Bogotá echt een eitje is hahaha

  • Reply Marcella 28 februari 2017 at 21:40

   Geinig dat je fietsen in Amsterdam eng vond, maar het nu een eitje is vergeleken met Bogotá. Mooie relativering 🙂

 • Reply Wanda 2 maart 2017 at 18:50

  Ik krijg gewon spontaan zin om weer eens naar Amsterdam te gaan! In de 9 straatjes ben ik nog nooit geweest, maar dat staat al jaren op mijn lijstje maar op de één of andere manier denk ik bij een weekendje weg niet direct aan Amsterdam. Daar moet dus duidelijk eens verandering in komen!

  • Reply Marcella 3 maart 2017 at 23:18

   De 9 Straatjes zijn echt leuk Wanda! Ik zie jou je ook prima vermaken bij alle bruggetjes. Zó fotogeniek! Een heel andere ervaring dan shoppen in de Kalverstraat. Veel leuker zo! 😉

 • Reply Sandra 12 juni 2018 at 12:51

  Schitterende foto´s! Leuke blog!

 • Leave a Reply