Nationaal Park Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Glacier National Park in Canada

14 juli 2015
Glacier National Park, Canada

Glacier National Park wilden we ook verkennen, maar dat was even spannend. Dit nationaal park vol ijs is pas laat in het seizoen toegankelijk, en wij waren eind mei best vroeg in het seizoen. De campings waren nog dicht, maar toch waagden we een gokje.

Glacier National Park, Canada

Glacier National Park, Canada

Albert Canyon, Canada

Het Glacier National Park is voor 12% bedekt met ijs, er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een 8 kilometer lange tunnel onder het bergmassief door. Bron: Exit Reizen

Na de prachtige Albert Canyon reden we vanuit Revelstoke National Park zo Glacier National Park in. Met afzetlint waren er veel afritten afgesloten, dat beloofde niet veel goeds… Toen uiteindelijk alle wandelingen die wij wilden lopen niet toegankelijk bleken, besloten we eens te informeren naar de mogelijkheden bij het Information Centre.

Overstekende grizzlyberen

Hier hoorden we dat de wandelingen niet alleen afgesloten waren vanwege de dikke laag sneeuw en ijs, maar ook omdat de grizzlyberen van het ene gebied naar het andere trokken. Het risico op ongelukken was hierdoor te groot. Wij kregen het advies om een deel van een lange wandeling te lopen. Na een pittige klim zouden we dan op een geweldig uitzichtpunt komen.

Wandelen op de Balu Pass Trail

Vanuit het Information Centre liepen we een stuk van de Balu Pass Trail. Al snel ging het pad stijl omhoog, het was pittig en we waren al snel buiten adem. Stiekem vond ik het ook best spannend. Wat als we een beer troffen op ons pad? Er waren toch zoveel grizzly’s in het gebied? Ik vond het dan ook fijn dat er een stel achter ons aan liep. Als er dan wat gebeurt, dan ben je tenminste met z’n vieren.

Sneeuw in mei

En toen liepen we opeens in een dik pak sneeuw. Best bijzonder, sneeuw eind mei! Op de open plaats was het echt genieten. We waren omringd door bergen met een prachtige laag sneeuw. Heel bijzonder! Ik probeerde nog beren te spotten, maar die heb ik niet gezien. Misschien maar goed ook, dan waren ze in elk geval niet dichtbij. Het advies van de ranger was briljant, de wandeltocht was echt genieten! Echt een aanrader om advies te vragen dus, als een gebied redelijk afgesloten blijkt.

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis. Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Glacier National Park, Canada

Glacier National Park, Canada

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 14 juli 2015 at 08:39

  Gaaf Marcella! Heel slim om toch even te vragen, anders hadden jullie dit mooie uitzicht moeten missen. En geen toerist te bekennen (op het andere stel na dan..), het hele park voor jullie alleen, dat heeft ook wel wat!!

  • Reply Marcella 14 juli 2015 at 19:51

   Ja, echt heel blij dat we het gevraagd hebben Sieds! Anders hadden we niet veel meer dan bergtoppen en afzetlint gezien. Nu hebben we echt genoten van de ruige natuur ook. En lekker rustig zonder andere toeristen bevalt me wel! 😉

 • Reply Bianca 14 juli 2015 at 10:29

  Leuk om te lezen! Wel spannend met zo’n camper en dan ook nog beren op de weg! Wij bezoeken ook altijd even een visitor’s Centre voor advies. Zo wilde ik vorig jaar een waterval bezoeken maar die bleek droog te staan volgens een ranger. Was zonde geweest als we daar naartoe waren gereden 😉

  • Reply Marcella 16 juli 2015 at 21:27

   Maar goed dat jullie om advies gevraagd hebben Bianca! Wij waren er nu ook erg blij mee, want anders hadden we maar weinig gezien van Glacier National Park. En ik had deze gave wandeling niet willen missen. Ik vond het eng om beren te treffen, maar wat was het bijzonder!

 • Reply Sandra 14 juli 2015 at 11:51

  Wat gaaf Marcella! Ik heb Glavier ook heel hoog op mijn lijst staan. Ik herken je angst voor beren enorm, vind het echt niks haha. Ik ga dit jaar naar iets minder druk berengebied, maar nog steeds niet helemaal berenvrij. En sneeuw eind mei, bijzonder hè? Vorig jaar gingen in mei alle skiliften weer open vanwege de sneeuwval en hadden we een sneeuwstorm in Utah half mei. In Yellowstone zelfs half juni nog sneeuw gehad! Heel bijzonder.

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 10:01

   Dankjewel Sandra! Het probleem met de beren is dat je niet weet wat je zult doen, als je opeens oog in oog staat met zo’n groot dier. Want wegrennen is juist niet handig, maar wat zegt je instinct? Het lijkt me vooral heel angstig. En juist dat zorgt ervoor dat ik niet heel relaxt door zo’n gebied loop. Al hebben we het juist wel meerdere keren gedaan, om de grote groepen toeristen te ontwijken 😉

   Wij hebben geen sneeuwval gehad, maar troffen wel meerdere keren een dik pak sneeuw op een deel van onze wandelroute. En de bergtoppen waren gehuld in een mooie laag sneeuw. Maar koud was het grappig genoeg dan weer niet! 😉

   • Reply Nathalie 17 juli 2015 at 16:48

    Prachtig! Grote kans dat we deze meenemen in onze route. Grappig: ik wil juist heel veel beren zien! Misschien komt het door mijn vele Afrikareizen, dat ik zo gewend ben geraakt aan grote beesten 😉 Insecten, dáár ben ik pas bang voor. Heb je last van muggen gehad trouwens?

 • Reply Lindada 14 juli 2015 at 12:49

  Jeetje wat een prachtig uitzicht! En wat fijn dat jullie niet helemaal alleen waren, zou het ook wel een beetje spannend vinden als ik hoorde dat er beren in het gebied rondliepen…

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 10:03

   Echt onwijs mooi hé, dat uitzicht! Als we een stukje alleen liepen, dan lieten we onze bearbells rammelen en we praatten/zongen zodat de kans dat een beer ons opzocht nogal klein werd. Maar toch voelde het wel erg spannend hoor!

 • Reply Puck 14 juli 2015 at 14:54

  Mooi zeg! En blij dat je geen schuivend ijs en grizzlies bent tegengekomen! En heerlijk rustig daar, zo buiten het seizoen. Geeft je volgens mij echt zo’n nietig gevoel, dat de wereld heel groot is en wij heel klein…

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 10:06

   Het werd wel steeds wat drukker, hoe verder we in juni kwamen. Maar dat is natuurlijk niets vergeleken met de drukte die er nu vast in Canada is. Ik ben dan ook blij dat wij het gebied voor die drukte hebben kunnen bezoeken. De derde foto (met mij) laat inderdaad goed zien hoe groot de wereld is en hoe klein ik ben. Wat een onwijs natuurgeweld achter mij!

 • Reply Kimber - Reisgenie 17 juli 2015 at 09:35

  Wat is het daar toch prachtig. Super grappig dat je daar in een t-shirtje staat terwijl de bergen achter je vol met sneeuw liggen!

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 10:07

   Grappig hé Kimber, maar koud was het gek genoeg niet! Heel apart contrast 😉

 • Reply ikbenirisniet 17 juli 2015 at 12:44

  Wauw!! Ik heb geen wilde vakantieplannen maar ik zou heel graag ooit een keer Canada willen bezoeken. Lijkt me zo mooi. Op jouw foto’s ziet het er ook fantastisch uit. Dat uitzicht! Wel spannend met die beren hoor, ik weet niet of ik er dan nog wel zou durven te wandelen haha!

 • Reply antonette - we12travel 23 juli 2015 at 20:27

  Mooi zeg! Wij hadden hier helaas slecht weer, maar des te meer reden om nog eens terug te gaan 🙂

  • Reply Marcella 24 juli 2015 at 16:25

   Voor ons ook, om nog veel meer te ontdekken! Want al die afgesloten wandelpaden zijn vast ook onwijs prachtig!

 • Reply esterdekoning 27 juli 2015 at 08:38

  Prachtig uitzicht! Hoe klein je je kan voelen in die overweldigende natuur, hè? Als kind was ik in Noorwegen en kwamen we voor uren niemand tegen; maar dit is nog wel een stapje verder 🙂

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 09:21

   Ik voelde me ook heel klein in Yellowstone met alle pools en geisers om me heen. Maar deze enorme bergen in Canada hadden ook een magische uitwerking. Prachtig zeg! Naar Noorwegen ben ik nog ontzettend benieuwd, wil het land erg graag ontdekken!

 • Reply Mandy- All Lovely Things.nl 29 juli 2015 at 09:40

  Gaaf en wat een prachtige foto’s! De beren lijken me ook wel een dingetje, vooral omdat het zo onverwachts is en dat je niet weet wat je moet doen.

 • Leave a Reply