Glacier National Park wilden we ook verkennen, maar dat was even spannend. Dit nationaal park vol ijs is pas laat in het seizoen toegankelijk, en wij waren eind mei best vroeg in het seizoen. De campings waren nog dicht, maar toch waagden we een gokje.

Glacier National Park, CanadaAlbert Canyon, Canada

Het Glacier National Park is voor 12% bedekt met ijs, er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een 8 kilometer lange tunnel onder het bergmassief door. Bron: Exit Reizen

Na de prachtige Albert Canyon reden we vanuit Revelstoke National Park zo Glacier National Park in. Met afzetlint waren er veel afritten afgesloten, dat beloofde niet veel goeds… Toen uiteindelijk alle wandelingen die wij wilden lopen niet toegankelijk bleken, besloten we eens te informeren naar de mogelijkheden bij het Information Centre.

Overstekende grizzlyberen

Hier hoorden we dat de wandelingen niet alleen afgesloten waren vanwege de dikke laag sneeuw en ijs, maar ook omdat de grizzlyberen van het ene gebied naar het andere trokken. Het risico op ongelukken was hierdoor te groot. Wij kregen het advies om een deel van een lange wandeling te lopen. Na een pittige klim zouden we dan op een geweldig uitzichtpunt komen.

Glacier National Park, CanadaGlacier National Park, Canada

Wandelen op de Balu Pass Trail

Vanuit het Information Centre liepen we een stuk van de Balu Pass Trail. Al snel ging het pad stijl omhoog, het was pittig en we waren al snel buiten adem. Stiekem vond ik het ook best spannend. Wat als we een beer troffen op ons pad? Er waren toch zoveel grizzly’s in het gebied? Ik vond het dan ook fijn dat er een stel achter ons aan liep. Als er dan wat gebeurt, dan ben je tenminste met z’n vieren.

Glacier National Park, Canada

Sneeuw in mei

En toen liepen we opeens in een dik pak sneeuw. Best bijzonder, sneeuw eind mei! Op de open plaats was het echt genieten. We waren omringd door bergen met een prachtige laag sneeuw. Heel bijzonder! Ik probeerde nog beren te spotten, maar die heb ik niet gezien. Misschien maar goed ook, dan waren ze in elk geval niet dichtbij. Het advies van de ranger was briljant, de wandeltocht was echt genieten! Echt een aanrader om advies te vragen dus, als een gebied redelijk afgesloten blijkt.

Lees ook: 7x Hiken in Canada

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sieds | Sieds My Travels

Gaaf Marcella! Heel slim om toch even te vragen, anders hadden jullie dit mooie uitzicht moeten missen. En geen toerist te bekennen (op het andere stel na dan..), het hele park voor jullie alleen, dat heeft ook wel wat!!

Bianca

Leuk om te lezen! Wel spannend met zo’n camper en dan ook nog beren op de weg! Wij bezoeken ook altijd even een visitor’s Centre voor advies. Zo wilde ik vorig jaar een waterval bezoeken maar die bleek droog te staan volgens een ranger. Was zonde geweest als we daar naartoe waren gereden 😉

Sandra

Wat gaaf Marcella! Ik heb Glavier ook heel hoog op mijn lijst staan. Ik herken je angst voor beren enorm, vind het echt niks haha. Ik ga dit jaar naar iets minder druk berengebied, maar nog steeds niet helemaal berenvrij. En sneeuw eind mei, bijzonder hè? Vorig jaar gingen in mei alle skiliften weer open vanwege de sneeuwval en hadden we een sneeuwstorm in Utah half mei. In Yellowstone zelfs half juni nog sneeuw gehad! Heel bijzonder.

Nathalie

Prachtig! Grote kans dat we deze meenemen in onze route. Grappig: ik wil juist heel veel beren zien! Misschien komt het door mijn vele Afrikareizen, dat ik zo gewend ben geraakt aan grote beesten 😉 Insecten, dáár ben ik pas bang voor. Heb je last van muggen gehad trouwens?

Lindada

Jeetje wat een prachtig uitzicht! En wat fijn dat jullie niet helemaal alleen waren, zou het ook wel een beetje spannend vinden als ik hoorde dat er beren in het gebied rondliepen…

Puck

Mooi zeg! En blij dat je geen schuivend ijs en grizzlies bent tegengekomen! En heerlijk rustig daar, zo buiten het seizoen. Geeft je volgens mij echt zo’n nietig gevoel, dat de wereld heel groot is en wij heel klein…

Kimber - Reisgenie

Wat is het daar toch prachtig. Super grappig dat je daar in een t-shirtje staat terwijl de bergen achter je vol met sneeuw liggen!

ikbenirisniet

Wauw!! Ik heb geen wilde vakantieplannen maar ik zou heel graag ooit een keer Canada willen bezoeken. Lijkt me zo mooi. Op jouw foto’s ziet het er ook fantastisch uit. Dat uitzicht! Wel spannend met die beren hoor, ik weet niet of ik er dan nog wel zou durven te wandelen haha!

antonette - we12travel

Mooi zeg! Wij hadden hier helaas slecht weer, maar des te meer reden om nog eens terug te gaan 🙂

esterdekoning

Prachtig uitzicht! Hoe klein je je kan voelen in die overweldigende natuur, hè? Als kind was ik in Noorwegen en kwamen we voor uren niemand tegen; maar dit is nog wel een stapje verder 🙂

Mandy- All Lovely Things.nl

Gaaf en wat een prachtige foto’s! De beren lijken me ook wel een dingetje, vooral omdat het zo onverwachts is en dat je niet weet wat je moet doen.

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x