Midden-Amerika

De Vakantievragen-tag – Terug uit Mexico!

18 november 2018
Bacalar Mexico

Van palmbomen naar herfstbladeren. Na 3 weken genieten in de tropen zijn we met een heleboel ervaringen rijker thuis gekomen. Hoe onze reis was, dat vertel ik je in het kort!

Wat waren onze plannen in Mexico?

Wij hadden onze roadtrip voor vertrek niet volledig voorbereid. Het plan was om ter plekke onze route te bepalen en onze overnachtingen vast te leggen bij Booking.com. We vlogen via een tussenstop met overnachting in Philadelphia naar Cancun en reisden toen direct door naar de kust. We sliepen de eerste 3 nachten op Isla Holbox, een erg relaxte start van onze reis. Vervolgens vaarden we terug naar het vasteland en hebben we een rondje gemaakt via onder andere Chichen Itza, Merida, Campeche, Calakmul, Bacalar, Akumal en Playa del Carmen. Het was goed te doen om een hotel te boeken voor de komende nachten. Wel boekten we vaak wat vooruit zodat we wat minder vaak hoefden te plannen.

Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Vastomlijnde plannen hadden we niet, maar we hadden wel een Google Maps vol mooie bezienswaardigheden. De meeste plekken uit dit lijstje hebben we wel bezocht. Zo waren we op Isla Holbox, zagen we het knalroze meer van Las Colorados, hebben we maar liefst 10 Maya tempels bewonderd (waarvan eentje met de fiets!), bezochten we de steden Valladolid, Mérida, Campeche en genoten we van het mooie meer met de vele tinten blauw: Bacalar. Ook zijn we gaan snorkelen, maar helaas is het niet gelukt om schildpadden te spotten. Wel zagen we prachtige vissen en koraal. Ook zeer de moeite waard!

Wat is je grootste aanrader?

Het is even een eindje rijden, maar de Maya-tempel Calakmul vond ik zo onwijs de moeite waard! Calakmul was één van de grootste en machtigste steden van het Maya-rijk. Dit complex ligt verscholen in de jungle en is zelfs nog grotendeels verstopt onder alle groen. Vanaf onze accommodatie deden we er bijna 2,5 uur over om er te komen, waarbij we de laatste anderhalf uur reden over een slechte weg met zeer veel gaten. Maar als je eenmaal het enorme terrein van Calakmul op loopt, zie je dat het onwijs de moeite waard is. Het is zo’n andere plek dan de Maya tempels die we eerder bezocht hadden. Ons bezoek werd begeleid met brulapen en een stel apen die door de boomtoppen slingeren. Wauw, kippenvel!

Marcella Playa del Carmen Mexico

En wat raad je juist af?

We waren eigenlijk al van plan om Playa del Carmen te ontwijken, maar toch paste de bestemming logisch in onze route. Waar we echter niet rekening mee hadden gehouden, is dat je er maar beter een hotel aan de kust kunt boeken omdat je dan tenminste bij het strand kunt komen. Werkelijk álles is er volgebouwd, dus ‘even naar het strand’ is er vrij lastig. Het is een raar contrast, maar in een stad met veel voorzieningen kan je soms langer zoeken dan in een klein plaatsje. Uiteindelijk hebben wij onze laatste dag in Mexico in een Xcaret – een soort pretpark – doorgebracht, en dat was wél weer een dikke aanrader!

Wat is je favoriete vakantiefoto?

Oef, dat weet ik nog echt niet. Ik moet alle foto’s nog uitzoeken! Ik heb veel mooie foto’s van knusse kleurrijke straatjes, maar ook de tempels en stranden zijn zeer fotogeniek in Mexico. En dan het knalroze meer en al die blauwtinten in Bacalar… Ik blijf dus nog wel een tijdje foto’s posten op Instagram, dus hou me daar vooral in de gaten!

Benieuwd naar meer foto’s? Volg mij op Instagram!

Wat heeft het meeste indruk gemaakt?

Ik wist niet goed hoe we de Maya tempels zouden vinden, maar we bleken er dól op! In 3 weken hebben we maar liefst 10 tempels bezocht. Op 1 dag bezochten we zelfs 4 tempels van de Puuc route. Het intrigerende is dat elke tempelcomplex weer anders is, en dat je verschillen ziet in de regio’s die we bezocht hebben. De ene tempel is meer versierd dan de ander, en de versieringen zijn gericht op verschillende goden. Soms zie je bij een complex het leven van vroeger duidelijk voor je met een centraal pleintje of een hoofdstraat. En dan heb je nog de tempels verstopt in het oerwoud. Ja, wij zijn fan van deze geweldige historie!

Wil je nog eens terug naar Mexico?

In 3 weken hebben we een heleboel gezien van het schiereiland Yucatan. Je kunt altijd nog meer zien en doen, maar ik denk dat we niet veel gemist hebben. Als we terug gaan naar Mexico, dan zal dat zijn om een heel andere hoek van het land te ontdekken. Wie weet maken we Jan’s droom nog eens werkelijkheid en zijn we nog eens aanwezig bij de wedstrijd van de Formule 1 in Mexico stad. Of we reizen vanuit Cancun door naar Belize of Guatemala. Want ja, we gaan zéker nog eens vaker op reis in Midden-Amerika!

Ben jij benieuwd naar Mexico?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Shirley 18 november 2018 at 08:34

  Mexico lijkt me een hele gave bestemming. Leuk dit eerste inkijkje in je reis. Het lijkt erop dat jullie het heerlijk hebben gehad. Gaaf al die tempels! Ik ben benieuwd naar de rest van je foto’s en verhalen.

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 19:23

   We hebben absoluut een heerlijke reis door Mexico gehad. Het is zo’n mooi land Shirley! Vandaag is mijn tweede Mexico blog online gekomen, en er volgt meer! 🙂

 • Reply Co | Op reis met Co 18 november 2018 at 09:31

  Klinkt als een heerlijke reis! Ik zie al je blogs over Mexico graag verschijnen, extra inspiratie voor mijn reis volgend jaar 😊

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 19:24

   Het was zeker een mooie reis! Mijn tweede Mexico blog staat online, dus je kunt weer fijne inspiratie op doen 🙂

 • Reply Saskia 18 november 2018 at 10:07

  Wat een prachtige foto’s in deze tag! Vooral tof die vlinder foto<3
  Mexico lijkt me zeker prachtig om te zien! Ben erg benieuwd naar de rest!

  Fijne Zondag!

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 19:59

   Dankjewel Saskia! Ik vind de vlinderfoto ook erg goed gelukt 🙂 Meer tropische foto’s volgen!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 18 november 2018 at 11:09

  Dit klinkt als een fijne en mooie reis. Prachtige fotos! Mexico lijkt mij een geweldig mooi en gevarieerd land

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:06

   Dankjewel Linda! Mexico is zeker een mooie en gevarieerd land. Echt wat voor jullie ook!

 • Reply Denise 18 november 2018 at 12:34

  Of ik benieuwd ben naar Mexico? Ja en nee. Maar ‘nee’ is omdat ik er al geweest ben, dus dat tet niet. Tegelijkertijd ben ik wel benieuwd naar het deel van Mexico dat ik nog níet gezien heb.
  Volgens mij hebben jullie het prachtig gehad. Calakmul kende ik niet.

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:06

   Wij hadden zeker een prachtige reis! Calakmul was absoluut één van de hoogtepunten, dus daar maak ik nog een blog over!

 • Reply Elisa 18 november 2018 at 22:00

  Klinkt als een heerlijke reis! Wel jammer dat Palya del Carmen tegenviel. Het is juist zo fijn als je een reis op een prettige plek kunt afsluiten. Maar verder: het ziet er echt top uit allemaal!

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:08

   Wij hadden verwacht dat we ons wel zouden redden in Playa, maar omdat alles was volgebouwd, was er niet zoveel aan. Onze laatste dag in pretpark Xcaret was wel echt heel tof!

 • Reply Betsie 18 november 2018 at 22:05

  Prachtige reis hebben jullie gemaakt.
  En die tempels, wat mooi.
  Mooie foto’s zag ik al.

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:10

   Mexico is echt heel mooi, we hebben volop genoten van onze reis. Ik laat je snel meer foto’s zien mam!

 • Reply Yvonne 19 november 2018 at 09:27

  Ik heb je op social media een beetje gevolgd en de foto’s die ik zag waren super. Ik wil zelf ook graag een keer naar Mexico, maar het is lastig, omdat we alleen in het orkaanseizoen lang genoeg weg kunnen. Calakmul lijkt me ook heel erg de moeite waard en ga ik zeker onthouden voor als het ervan komt.

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:11

   Ik vind Mexico ook echt een tof land voor jullie. Jammer dat het orkaanseizoen niet handig valt. Misschien is dat bij een ander land in Midden-Amerika beter te doen? Calakmul is een afgelegen tempel complex en absoluut één van de hoogtepunten van onze reis!

 • Reply Jessica 20 november 2018 at 21:56

  Wat fijn dat Mexico zo goed is bevallen 🙂 En wat hebben jullie goed weer gehad! Knap trouwens dat jullie zo veel tempels hebben gezien, toen ik in Midden-Amerika was had ik het na een paar tempels wel gezien en ik nog niet eens in Mexico geweest haha ;p

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:13

   Haha, wij hebben echt 10 tempels gezien. Ze zijn allemaal anders, en daarom bleef het fascinerend. Een nieuwe verslaving 😉 Wij hebben een paar keer een heel dikke regenbui gehad, maar over het algemeen troffen we prima weer! 32 graden of meer. Dus best wel erg wennen hier weer 😉

 • Reply Jenny 23 november 2018 at 20:27

  Ik ben heel benieuwd naar de Maya Tempels. Die lijken me zo fascinerend!

  De overgang van de tropen naar het koude Nederland valt hier ook best zwaar. Vooral omdat het zo snel donker is…

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:30

   Ja, de Maya tempels zijn absoluut fascinerend. Wij kregen er geen genoeg van, en dus hebben we er 10 bewonderd. Echt wat voor jou ook!
   Ja, zal voor jullie ook flink wennen zijn! Het was in Mexico om half 7 donker, maar het was wel de hele dag warm. Dat is hier wel anders…

 • Reply Janet | thatonetime 23 november 2018 at 20:50

  Oeh wat een heerlijke reis hebben jullie gehad! Ik ben benieuwd naar meer van je verhalen en foto’s natuurlijk!

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:35

   We hadden zeker een mooie reis! Nieuwe blog staat online, over onze relaxte start op Isla Holbox! Met veeeeeel foto’s!

 • Reply Saskia 25 november 2018 at 10:36

  Wat ontzettend gaaf zeg. Wist niet dat Mexico zo mooi is! Ik ben benieuwd naar de rest van de mooie verhalen en vooral foto’s.

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:35

   Mexico is echt heel tof! Nieuw artikel staat vanochtend online, over het relaxte eiland Holbox. Met veeeeeel foto’s!

 • Reply Judith 25 november 2018 at 14:43

  Leuk om te lezen Marcella! Mexico lijkt me prachtig. En dat je er soms wat voor over moet hebben om iets moois te zien heb ik op Cuba ook weer ervaren. We moesten een flinke klim maken naar een waterval, en dus ook weer terug. Het was zwaar maar zeer de moeite waard. Ben benieuwd naar de rest van je verhalen (en foto’s).

  • Reply Marcella 25 november 2018 at 20:37

   Ook wij hebben op Cuba een flinke tocht gedaan naar de waterval, dus dat zou wel dezelfde kunnen zijn 😉 Vanochtend nieuw blog online gezet over onze reis door Mexico 🙂

 • Reply Martin 30 november 2018 at 21:11

  Prachtig land Mexico. Ik vond de tempels ook indrukwekkend, maar was aan het eind van de reis wel een beetje tempel-moe! Ik zou zeker nog een keer terug gaan en dan de F1 meepikken…geweldig als Max dan wint 😁

  • Reply Marcella 30 november 2018 at 22:41

   Wij waren na 10 tempels nog niet klaar met alle Maya pracht. Nieuwe verslaving 😉 Jaaa, wat moet dat gaaf zijn: erbij zijn in Mexico als Max wint!

  Leave a Reply