Witte krijtrotsen die tientallen meters hoog afsteken tegen het felblauwe water. Dat vind je bij Møns Klint in Denemarken. Ik laat je zien hoe mooi het daar is!

Mons Klint, Denmark
Jan en Marcella, Mons Klint, Denmark
Mons Klint, Denmark
Holgers kig, Mons Klint, Denmark
Mons Klint, Denmark
Mons Klint, Denmark

Møns Klint, de imposante rotsen

De klippen van het Deense eiland Møn worden Møns Klint genoemd. Over een lengte van acht kilometer eindigen de bossen van Møn abrupt bij de krijtrotsen. Dit vormt Møns Klint. De hoogste rotsen zijn wel 143 meter. Het kiezelstrand aan de Oostzee is bereikbaar via een aantal steile trappen met enkele honderden treden. Het strand betreden is niet geheel zonder risico, want regelmatig breken er grote stukken krijtrots af.

Mons Klint, Denmark

Bezoekerscentrum en GeoCenter

De laatste kilometers naar Møns Klint rij je over een onverhard pad. Je komt bij een slagboom met een groot parkeerterrein. Je betaalt 45 DKK parkeerkosten (2024), verder is Møns Klint gratis toegankelijk. Vervolgens loop je naar het bezoekerscentrum waar je ook het GeoCenter vindt. Voor het GeoCenter moet je toegang betalen, maar je hebt wel gewoon toegang tot de toiletten, de winkel en het restaurant.

Het was voor een lang weekend te ver, maar vanuit Møn rij je ook zo naar Kopenhagen. Blogger Judith geeft je haar tips voor 36 uur in Kopenhagen.

Stairs, Mons Klint, DenmarkMarcella, Mons Klint, DenmarkStairs, Mons Klint, DenmarkHonderden trappen op en af

Vanaf het bezoekerscentrum heb je drie opties om Møns Klint te verkennen: links met de trappen omhoog, in het midden met de trappen naar beneden of rechts via een pad het bos in. Wij kozen eerst voor het midden, en liepen de trappen af. Deze kronkelen tussen de bomen door, heel fotogeniek. Eenmaal beneden bleek het water te hoog te staan. Vanaf de trap konden we langs de rots zo’n 10 meter door een strookje modder lopen, om zo verderop op een strand te komen. Wij besloten dat niet te doen, omdat we vanaf onderaan de trap ook mooi uitzicht hebben. We maken wat foto’s, en beginnen aan de klim omhoog. Onderweg zagen we dat er getallen op de trap geschreven zijn die het aantal treden bij houdt. Het blijkt om zo’n 500 treden te gaan. Dat is naar boven toch een stuk pittiger dan naar beneden…

Nog niet genoeg van de krijtrotsen? Bewonder dan ook de krijtrotsen van Stevns Klint!

Mons Klint, Denmark
Mons Klint, Denmark
Mons Klint, Denmark
Marcella, Mons Klint, Denmark
Stones, Mons Klint, Denmark
Mons Klint, Denmark

Het strand op bij Møns Klint

Als we weer boven zijn kiezen we het pad rechts (gezien vanaf het bezoekerscentrum), wat tussen de bomen slingert. We lopen eerst een stukje zonder stijging (fijn na al die traptreden omhoog!) gaan dan een eindje omhoog, weer naar beneden en weer omhoog. Veel zien we niet van de krijtrotsen, maar net als we besluiten terug te gaan zien we een trap. Ik wil graag het strand op, dus we besluiten nóg een keer naar beneden (en dus weer omhoog) te lopen. Nu komen we op het strand met een geweldig uitzicht op de krijtrotsen. Met z’n tweetjes lopen we er en genieten van het natuurspektakel. Wat een bijzondere plek is Møns Klint!

Op naar Møns Klint!

4791 Borre, Denemarken
Website Visit Møns Klint

Wij vaarden vanuit Rostock naar het eiland Møn. We sliepen bij het schattige Ølholm Cottage B&B. Een onwijs fijne plek!

Meer leuks in Denemarken:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Møns Klint Denmark

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

34 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabriëlle

Prachtig! Dit is een goede plek om eens aan te doen onderweg naar mijn ouders 😉 Denemarken blijft altijd geweldig. Zelf ben ik nog nooit in Mons geweest, dus het komt op mijn lijstje 🙂

Elisa

Dit ziet er prachtig uit, daar zou ik zeker heen willen!!

Linda | travellersoftheworld

Ik heb eigenlijk het beeld bij Denemarken dat het helemaal niet boeiend is, maar dit ziet er wel echt heel erg mooi uit! Prachtige foto’s!

chucky1012

Wauw…. zo mooi 😉

Rowan

Dit ziet er echt prachtig uit! Ik hou van dit soort plekjes! Kan meteen op mijn wishlist! 😉

Caro

Wauw dat water! Het doet me een beetje denken aan Slovenië op de een of andere manier… Het ziet er in ieder geval ontzettend mooi uit!

Marjolein

Heel herkenbaar weer om alle rotsen terug te zien. Het blijft een mooie plek. Jullie hebben mooie foto’s gemaakt!

Sanne

Nooit geweten! Vond wel de krijtrotsen bij Dover ook prachtig! Heb t gelijk eens opgezocht waar het was, maar het lijkt me een mooie bestemming voor een korte trip.

Jenny

Wow, wat een prachtig gebied! En niet al te moeilijk bereikbaar met eigen vervoer.

Stéphanie

Wat een schitterende plek! Als ik ooit die kant op ga, dan zet ik Mons Klint zeker op mijn lijstje. Goed dat jullie op het laatst die trap naar beneden hebben genomen. Je moet toch wat doen voor mooie plaatjes 😉

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Wat is het mooi daar! En relatief dichtbij, super leuk! Hij staat genoteerd hoor 😉

Sanne

Mooi zeg! Door de witte rotsen lijkt het water ook super blauw, nice!!

Wanda

Prachtig joh! Ja, zou echt een plek voor ons zijn. Ik had er weleens van gehoord maar ik heb me er tot nu toe nog nooit in verdiept maar ik hou het zeker in gedachten. Altijd heerlijk om dat soort mooie plekken te ontdekken!

ivonne

Ik zag al het e.e.a .voorbij komen op jouw Instagram, mooi hoor. Wij zagen ook van die prachtige kliffen in Engeland. Ik zou er wel naartoe willen, ik houd er wel van!

Yvonne

Ziet er super uit! Ik zag je mooie foto’s op Instagram al voorbij komen. 🙂 Wat bijzonder dat er dan een ander bedrag voor parkeren wordt afgeboekt dan er stond… ach… klein meevallertje! In Noord-Frankrijk heb je ook krijtrotsen en we willen misschien in september die kant op, maar volgens mij zien die er toch weer heel anders uit… minder fotogeniek?! 🙂

Ester

Wat een prachtige plek! En mooie foto’s Marcella!

Loes

Ben benieuwdnof ons kleine hondje mee mag naar de klif en strand van mons

34
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x