Sinds ik een e-reader kocht lees ik weer lekker veel. Ik verslind minstens 30 boeken per jaar, en dus heb ik voor jou heel wat aanraders voor spannende boeken (series). Ideale ontspanning tijdens een reis, of gewoon lekker op de bank!

Ritueel Isa Maron

De Noordzeemoorden van Isa Maron

Op de laatste dag van 2017 las ik Eindspel uit, het laatste deel van 4 boeken uit de serie De Noordzeemoorden van Isa Maron. Echt, zo’n razend spannende en bizarre reeks! Je blijft geboeid hoofdstuk na hoofdstuk verslinden, van cliffhanger tot cliffhanger tot je opeens uitgelezen bent. Deze serie is er absoluut niet 1 in een dozijn, maar is uniek in zijn soort. En gruwelijk.

Deze reeks draait om studente Kyra Slagter en rechercheur Maud Mertens. Kyra droomt van een carrière bij de recherche en dus kruist ze regelmatig het pad van de politie. Ze wil maar wat graag betrokken zijn bij elke nieuwe zaak. Ondanks dat haar hulp niet welkom is, kan ze de politie vaak een handje helpen. En dan doet ze ook nog zelf onderzoek omdat haar zus jaren geleden plotseling verdwenen is. Zal er een verband zijn tussen een moordzaak en haar verdwenen zus?

Lees deze spannende boeken: 

 1. Galgenveld
 2. IJskoud
 3. Ritueel
 4. Eindspel

Börjlind Zwarte Dageraad

De serie van Börjlind

Met Springvloed heb je direct een uiterst spannende en intrigerende binnenkomer. Het plot is bizar, maar intrigerend. Langzaam werkt het schrijversduo Börjlind zich op naar de volgende series, waarvan Zwarte dageraad het absolute hoogtepunt is. Tot nu toe dan, want ik ben halverwege het laatste boek: Wiegelied. Alhoewel ik net zag dat je in 2019 deel 5 kunt verwachten. Leuk! Met deze serie heb je stuk voor stuk absolute knallers te pakken!

In deze 4 5-delige serie ‘Röning & Stilton’ lees je over de Tom Stilton, rechercheur Mette Ölstater en Olivia Röning. Ze leveren elk hun bijdrage aan ingewikkelde moordzaken die ze tot de bodem uitzoeken. Verhaallijnen worden vakkundig neergezet en uitgewerkt, met af en toe een leuke knipoog. Een mooie mix in een retespannende verhaallijn!

Lees deze spannende boeken:

 1. Springvloed
 2. De derde stem
 3. Zwarte dageraad
 4. Wiegelied

Ideaal met je e-reader: met een Kobo Plus abonnement lees je voor 10 euro per maand onwijs veel verschillende boeken zonder bijbetaling!

De Millennium trilogie van Stieg Larsson

Dit zijn echt dikke pillen, maar zulke goede verhalen! Laat je niet misleiden door het soms wat slepende verhaal: alle details dienen een doel en worden vakkundig terug gebracht in de verhaallijn. Per hoofdstuk wordt elk boek spannender, dus uiteindelijk wil je in sneltreinvaart alle boeken verslinden. De Millennium trilogie is geschreven door Stieg Larsson en pas na zijn (plotselinge) dood gepubliceerd. Deel 4 en 5 vallen formeel buiten de trilogie, en zijn geschreven in opdracht van de nabestaanden geschreven door David Lagercrantz.

‘Mensen hebben altijd geheimen. Het is alleen de vraag hoe je daarachter komt.’ – Lisbeth Salander

In de Millenniumboeken draait het om twee tegenpolen: Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man, kritische journalist en verantwoordelijk uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw door de trauma’s waarmee ze te maken heeft gehad in haar jeugd. Met haar 1,5 meter, zwartgeverfde haar en piercings en tatoeages is ze een opvallende verschijning. Haar bijzondere capaciteiten als researcher én hacker brengen haar in contact met de journalist en zij raken verwikkeld in diverse duistere zaken. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Lees deze spannende boeken:

 1. Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson
 2. De vrouw die met vuur speelde
 3. Gerechtigheid
 4. Wat ons niet zal doden
 5. De man die zijn schaduw zocht

Nog meer aanraders:

Welke spannende boeken raad jij aan?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Klinkt goed! De milleniumtrilogie staat al langere tijd op mijn lijstje om te lezen, maar de andere twee zet ik er nu ook op!

Kelly

Ik lees echt veel te weinig, ondanks dat ik een e-reader heb. In Marokko heb ik voor het eerst sinds lange tijd eindelijk weer een boek gelezen. Zelf ben ik een liefhebber van waargebeurde verhalen, maar de milleniumtrilogie staat ook op mijn lijstje.

Martin

Ik heb de eerste twee gelezen en de laatste als serie gezien (het origineel). Top series! Ik hou zelf van Scandinavische thrillers van bijvoorbeel Jo Nesbo of Samuel Bjork.

Jessica

Oeh leuke lijst! Die Noordzeemoorden lijkt me wel een interessante reeks, dus die ga ik binnenkort eens in de bieb zoeken 🙂

Saskia

Thanks voor de tips. De serie van Börjlind staat nog in mijn kast om gelezen te worden<3

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x