Instagram Outdoor

Instagram pareltjes #13 – Dolomieten

9 augustus 2016
Instagram pareltjes, Dolomieten

Ik vind Instagram ontzettend leuk, maar het is ook vluchtig. Als ik nog dolenthousiast ben over die ene te gek gave foto, zijn er intussen al zoveel meer toffe foto’s geplaatst. Ik besloot om af en toe wat Instagram pareltjes op mijn blog in de spotlight te zetten. Gewoon omdat ze het waard zijn. Ik deel vandaag mijn mooiste foto’s van de Dolomieten!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Uitzicht op de bergen

Vorige maand vlogen we naar Venetië, maar we verlieten direct de stad met onze huurauto. Het was ongeveer 3 uur rijden om in het kleine plaatsje Lajen te komen. Hier overnachtten we bij Unterkehrhof in een knus appartement op de bovenste verdieping. Het enige nadeel was dat we geen balkon hadden, dat was toch relaxt geweest op de warme hete avonden.

Instagram pareltjes, Dolomieten

Het mooiste uitzicht vanuit onze slaapkamer

Vanuit ons appartement hadden we een geweldig uitzicht vanuit onze slaapkamer! ’s Ochtends kon ik niet wachten om de gordijnen open te doen. Op één ochtend hebben we gewoon een half uur liggen kijken naar de bergen. Zo mooi!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Wandelen op hoogte

Op de eerste dag wilden we direct een wandeling maken. Een ritje over de Raschötz kabelspoorweg bracht ons in slechts 8 minuten bijna een kilometer hoger. We liepen nog een stukje hoger en genoten van ’t mooie uitzicht bij Raschötz. Wat een geweldig mooi gebied! Ik kreeg er geen genoeg van. Toch wachtte er nog een afdaling op ons, deze was wel iets pittiger dan verwacht…

Instagram pareltjes, Dolomieten

Een steenmannetje

Ik heb ze intussen op aardige wat plekken in verschillende landen gezien, maar het blijft een mooi icoon. Wist je trouwens dat de naam voor zo’n stapeltje een steenmannetje is? Leuk weetje! Dit steenmannetje vond ik bij Raschötz vlakbij de kapel.

Instagram pareltjes, Dolomieten

Diepe dalen…

Tsja, dit uitzicht op het dal verveelt toch zeker niet? Wauww! De wolken hangen er ook zo mooi bij!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Lago di Carezza

Dit pareltje heet Lago di Carezza. In de Dolomieten vind je een aantal van deze blauw-groene meren, maar een aantal keer troffen we een overvolle parkeerplaats. De derde keer was het raak, en namen we een kijkje bij Lago di Carezza. Ik vond het wel wat hebben van het knalblauwe Peyto Lake in Canada, alleen vind je dit meer een stuk dichterbij huis. Deze foto werd zó vaak geliket, dat hij mijn 10 populairste foto’s op Instagram heeft gehaald.

Instagram pareltjes, Dolomieten

Over de tolweg

Op de tweede dag begonnen we met flink wat spierpijn aan de wandeling bij de Drei Zinnen, hét icoon van de Dolomieten. Je kunt er op verschillende manieren naartoe, wij kozen voor de tolweg. Met dit soort uitzichten is alleen al het rijden over die weg helemaal te gek!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Het begin van de wandeling

En dan kom je hier, het begin van de wandeling rondom de Drei Zinnen. Ik was meteen verliefd op alle bergmassieven en bleef maar foto’s maken. Maar ik moest ook af en toe doorlopen, want ik had nog wel wat uurtjes te gaan!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Op slag verliefd

Wat een natuurpracht! Ik heb echt al tientallen keren tegen Jan gezegd dat we vaker wandelvakanties moeten maken. Naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, om te beginnen. Ik was op slag verliefd op al die gave bergmassieven! Tips voor gave (dag)wandelingen zijn uiteraard welkom!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Lunchen met ’t mooiste uitzicht

Halverwege de hike vind je de Drei Zinnen Hütte. Vanaf hier heb je ’t allermooiste uitzicht op de drie bergmassieven. We lunchten hier met ’t allermooiste uitzicht ‘ever’. Vlakbij de hutten vind je deze bergmeren, die zo’n mooi uitzicht hebben tussen de bergtoppen. Prachtig!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Mijn favoriet!

Mijn persoonlijke favoriet, deze foto van mij bij Raschötz! Ik had al een tijdje naar dit uitzicht zitten staren, zo fascinerend! Deze foto vind ik erg goed gelukt en ik denk dat je ‘m nog regelmatig voorbij ziet komen in een artikel.

Instagram @marcellamolenaar!

Regelmatig plaats ik een foto van een mooie bestemming in binnen- of buitenland, maar ook zonsondergangen zijn favoriet. Binnenkort kan je foto’s van een weekend Gelderland en onze bijzondere reis door Amerika & Canada verwachten! Benieuwd naar nog meer Instagram pareltjes? Volg mij dan op @marcellamolenaar!

Meer over de Dolomieten!

Welke foto vind jij ’t allermooiste?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Karlijn Travels 9 augustus 2016 at 10:56

  De moeite van het delen waard! Echt prachtige foto’s van een heel mooi gebied 🙂

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:27

   Dankjewel Karlijn! Ik hoop dat ik deze bestemming op heel wat wishlists heb gezet. Het is zó ongelofelijk mooi in de Dolomieten! <3

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 9 augustus 2016 at 13:16

  Prachtige foto’s Marcella! 🙂 Ik word er helemaal nostalgisch van! 😉

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:28

   Voor jou echt een trip down memorylane Tjapke! Wat vond jij ’t allermooiste in de Dolomieten? Lastige vraag natuurlijk 😉

 • Reply Sabine 9 augustus 2016 at 17:52

  Ik vind ze allemaal prachtig! 😀 Vooral dat uitzicht vanaf het hotel. Daar zou ik dus zo al lekker een dag willen zitten en werken hahaha

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:47

   Dat uitzicht hadden we vanuit onze slaapkamer. Dat wordt werken met laptop op bed dus, ook wel relaxt!

 • Reply Rowan 9 augustus 2016 at 20:11

  Mooie foto’s! Fijn om je foto’s van de Dolomieten op deze manier weer even terug te zien! Instagram is inderdaad erg vluchtig.

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:48

   Dankjewel Rowan! Vooral nu Instagram verandert is, ziet niet iedereen meer alle foto’s. Best jammer! Maar in zo’n blog kan ik er ook nog wat bij vertellen, dus dat is extra leuk!

 • Reply Maudgeniet.nl 9 augustus 2016 at 20:33

  Ik vind het echt jaloersmakende foto’s Marcella! Wat een prachtige natuur daar!

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:48

   Dankjewel Maud! Het is echt te gek in de Dolomieten! Zet ’t gebied vooral op je wishlist!!

 • Reply Jessica 10 augustus 2016 at 19:39

  Prachtige natuur (en foto’s natuurlijk hihi), mijn favoriet is die van dat meer. Wat een kleuren!

  • Reply Marcella 11 augustus 2016 at 20:12

   Geweldige kleuren hé Jessica! Ik heb zo’n kleurenpracht ook in West-Canada gezien, maar ook een stuk dichterbij huis vind je dus een hoop moois! <3

 • Reply Nicetobeout 11 augustus 2016 at 12:38

  Door jouw foto’s wil ik ook een keer naar de Dolomieten!!

  • Reply Marcella 11 augustus 2016 at 20:12

   Groot gelijk, prachtig gebied! <3

 • Reply Marcel 11 augustus 2016 at 20:42

  Prachtige foto’s! Mijn favoriet is de foto van Lago di Carezza Alto Adige. De weerspiegeling van de bergen en de bomen in het water is geweldig.

  • Reply Marcella 14 augustus 2016 at 21:29

   Ik ben ook fan van de foto van Lago di Carezza, gaaf die kleuren!

 • Reply ivonne 11 augustus 2016 at 21:37

  Ja, ik geniet weer helemaal mee. Zoals je weet ben ik fan van de Dolomieten en jouw foto’s bewijzen weer helemaal waarom!

  • Reply Marcella 14 augustus 2016 at 21:30

   Wij waren echt te kort in de Dolomieten joh, het is er zo geweldig mooi! Ik wil er graag eens naar terug!

 • Reply Angela 14 augustus 2016 at 13:44

  wauw, wat een mooie foto’s! Door jou staat ie op mn travellist en deze foto’s bevestigen maar weer dat het een goede keuze is! 🙂

  • Reply Marcella 14 augustus 2016 at 21:31

   Heel goed dat je de Dolomieten op je wishlist hebt Angela. Een terechte aanrader!!

 • Reply Janneke 15 augustus 2016 at 16:18

  Ik waan me een beetje in Nieuw-Zeeland met deze foto’s. Echt heel mooi. Wij willen volgend jaar graag naar Italië, dus wie weet kom ik daarna ook thuis met zulke prachtige foto’s.

  • Reply Marcella 15 augustus 2016 at 19:43

   Oh, dat kom je vast en zeker! Geweldig mooi land is het, met indrukwekkende natuur!

 • Reply Yvonne 16 augustus 2016 at 04:32

  Jij hebt me echt overtuigd dat de Dolomieten nodig bezocht moeten worden, haha. De laatste tijd veel buiten Europa geweest, omdat dit nu nog betaalbaar is met de kids klein… de komende tijd gaan we meer van Europa zien en ik zet deze hoog op het lijstje. Prachtige foto’s!

  • Reply Marcella 16 augustus 2016 at 15:42

   Ik ben ook aardig veel buiten Europa te vinden. Eigenlijk jammer, als je ziet hoe mooi het dichtbij huis is. En daar neem ik dan structureel te weinig tijd voor, want een lang weekend is níks in een geweldig mooie regio als de Dolomieten!!

   • Reply Yvonne 16 augustus 2016 at 17:32

    Ja, echt zonde hè?! We gaan er gewoon werk van maken! Meer Europa!! 😉

 • Reply Gabriëlle ~ GlobeGirl 16 augustus 2016 at 09:39

  Ik kan echt niet kiezen welke foto het mooist is! Echt te gekke foto’s, de Dolomieten staan ineens hoog op mijn lijstje 😛

  • Reply Marcella 16 augustus 2016 at 15:41

   Goedzo Gabriëlle, zeker eens van je wishlist afstrepen! 😉

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 18 augustus 2016 at 20:26

  Wat een prachtige foto’s Marcella! Volgens mij hebben jullie een topvakantie gehad 🙂 . Misschien moet ik ook wat vaker in Europa blijven.

  • Reply Marcella 19 augustus 2016 at 20:16

   Wij waren nu maar ‘slechts 5 dagen’ in de Dolomieten, echt veels te kort eigenlijk! Ik zou toch graag eens wekenlang willen rondreizen in Europa, en dan ’t liefst in Noorwegen en/of Zweden. Welk Europees land staat hoog op jouw wishlist?

  Leave a Reply