Italië

Instagram pareltjes – Dolomieten

9 augustus 2016
Instagram pareltjes, Dolomieten

Ik vind Instagram ontzettend leuk, maar het is ook vluchtig. Als ik nog dolenthousiast ben over die ene te gek gave foto, zijn er intussen al zoveel meer toffe foto’s geplaatst. Ik besloot om af en toe wat Instagram pareltjes op mijn blog in de spotlight te zetten. Gewoon omdat ze het waard zijn. Ik deel vandaag mijn mooiste foto’s van de Dolomieten!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Uitzicht op de bergen

Vorige maand vlogen we naar Venetië, maar we verlieten direct de stad met onze huurauto. Het was ongeveer 3 uur rijden om in het kleine plaatsje Lajen te komen. Hier overnachtten we bij Unterkehrhof in een knus appartement op de bovenste verdieping. Het enige nadeel was dat we geen balkon hadden, dat was toch relaxt geweest op de warme hete avonden.

Instagram pareltjes, Dolomieten

Het mooiste uitzicht vanuit onze slaapkamer

Vanuit ons appartement hadden we een geweldig uitzicht vanuit onze slaapkamer! ’s Ochtends kon ik niet wachten om de gordijnen open te doen. Op één ochtend hebben we gewoon een half uur liggen kijken naar de bergen. Zo mooi!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Wandelen op hoogte

Op de eerste dag wilden we direct een wandeling maken. Een ritje over de Raschötz kabelspoorweg bracht ons in slechts 8 minuten bijna een kilometer hoger. We liepen nog een stukje hoger en genoten van ’t mooie uitzicht bij Raschötz. Wat een geweldig mooi gebied! Ik kreeg er geen genoeg van. Toch wachtte er nog een afdaling op ons, deze was wel iets pittiger dan verwacht…

Instagram pareltjes, Dolomieten

Een steenmannetje

Ik heb ze intussen op aardige wat plekken in verschillende landen gezien, maar het blijft een mooi icoon. Wist je trouwens dat de naam voor zo’n stapeltje een steenmannetje is? Leuk weetje! Dit steenmannetje vond ik bij Raschötz vlakbij de kapel.

Instagram pareltjes, Dolomieten

Diepe dalen…

Tsja, dit uitzicht op het dal verveelt toch zeker niet? Wauww! De wolken hangen er ook zo mooi bij!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Lago di Carezza

Dit pareltje heet Lago di Carezza. In de Dolomieten vind je een aantal van deze blauw-groene meren, maar een aantal keer troffen we een overvolle parkeerplaats. De derde keer was het raak, en namen we een kijkje bij Lago di Carezza. Ik vond het wel wat hebben van het knalblauwe Peyto Lake in Canada, alleen vind je dit meer een stuk dichterbij huis. Deze foto werd zó vaak geliket, dat hij mijn 10 populairste foto’s op Instagram heeft gehaald.

Instagram pareltjes, Dolomieten

Over de tolweg

Op de tweede dag begonnen we met flink wat spierpijn aan de wandeling bij de Drei Zinnen, hét icoon van de Dolomieten. Je kunt er op verschillende manieren naartoe, wij kozen voor de tolweg. Met dit soort uitzichten is alleen al het rijden over die weg helemaal te gek!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Het begin van de wandeling

En dan kom je hier, het begin van de wandeling rondom de Drei Zinnen. Ik was meteen verliefd op alle bergmassieven en bleef maar foto’s maken. Maar ik moest ook af en toe doorlopen, want ik had nog wel wat uurtjes te gaan!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Op slag verliefd

Wat een natuurpracht! Ik heb echt al tientallen keren tegen Jan gezegd dat we vaker wandelvakanties moeten maken. Naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, om te beginnen. Ik was op slag verliefd op al die gave bergmassieven! Tips voor gave (dag)wandelingen zijn uiteraard welkom!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Lunchen met ’t mooiste uitzicht

Halverwege de hike vind je de Drei Zinnen Hütte. Vanaf hier heb je ’t allermooiste uitzicht op de drie bergmassieven. We lunchten hier met ’t allermooiste uitzicht ‘ever’. Vlakbij de hutten vind je deze bergmeren, die zo’n mooi uitzicht hebben tussen de bergtoppen. Prachtig!

Instagram pareltjes, Dolomieten

Mijn favoriet!

Mijn persoonlijke favoriet, deze foto van mij bij Raschötz! Ik had al een tijdje naar dit uitzicht zitten staren, zo fascinerend! Deze foto vind ik erg goed gelukt en ik denk dat je ‘m nog regelmatig voorbij ziet komen in een artikel.

Instagram @marcellamolenaar!

Regelmatig plaats ik een foto van een mooie bestemming in binnen- of buitenland, maar ook zonsondergangen zijn favoriet. Binnenkort kan je foto’s van een weekend Gelderland en onze bijzondere reis door Amerika & Canada verwachten! Benieuwd naar nog meer Instagram pareltjes? Volg mij dan op @marcellamolenaar!

Meer over de Dolomieten!

Welke foto vind jij ’t allermooiste?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
29 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Karlijn Travels

De moeite van het delen waard! Echt prachtige foto’s van een heel mooi gebied 🙂

Tjapke | Tjapke Op Reis

Prachtige foto’s Marcella! 🙂 Ik word er helemaal nostalgisch van! 😉

Sabine

Ik vind ze allemaal prachtig! 😀 Vooral dat uitzicht vanaf het hotel. Daar zou ik dus zo al lekker een dag willen zitten en werken hahaha

Rowan

Mooie foto’s! Fijn om je foto’s van de Dolomieten op deze manier weer even terug te zien! Instagram is inderdaad erg vluchtig.

Maudgeniet.nl

Ik vind het echt jaloersmakende foto’s Marcella! Wat een prachtige natuur daar!

Jessica

Prachtige natuur (en foto’s natuurlijk hihi), mijn favoriet is die van dat meer. Wat een kleuren!

Nicetobeout

Door jouw foto’s wil ik ook een keer naar de Dolomieten!!

Marcel

Prachtige foto’s! Mijn favoriet is de foto van Lago di Carezza Alto Adige. De weerspiegeling van de bergen en de bomen in het water is geweldig.

ivonne

Ja, ik geniet weer helemaal mee. Zoals je weet ben ik fan van de Dolomieten en jouw foto’s bewijzen weer helemaal waarom!

Angela

wauw, wat een mooie foto’s! Door jou staat ie op mn travellist en deze foto’s bevestigen maar weer dat het een goede keuze is! 🙂

Janneke

Ik waan me een beetje in Nieuw-Zeeland met deze foto’s. Echt heel mooi. Wij willen volgend jaar graag naar Italië, dus wie weet kom ik daarna ook thuis met zulke prachtige foto’s.

Yvonne

Jij hebt me echt overtuigd dat de Dolomieten nodig bezocht moeten worden, haha. De laatste tijd veel buiten Europa geweest, omdat dit nu nog betaalbaar is met de kids klein… de komende tijd gaan we meer van Europa zien en ik zet deze hoog op het lijstje. Prachtige foto’s!

Yvonne

Ja, echt zonde hè?! We gaan er gewoon werk van maken! Meer Europa!! 😉

Gabriëlle ~ GlobeGirl

Ik kan echt niet kiezen welke foto het mooist is! Echt te gekke foto’s, de Dolomieten staan ineens hoog op mijn lijstje 😛

Kelly | Dutchie on the Road

Wat een prachtige foto’s Marcella! Volgens mij hebben jullie een topvakantie gehad 🙂 . Misschien moet ik ook wat vaker in Europa blijven.

29
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x