Groningen Hotspots

17x Restaurants in Groningen

5 februari 2017
Restaurants in Groningen

Groningen is dé perfecte stad voor een fijne stedentrip. Omdat een stedentrip hongerig maakt vertel ik je waar je moet zijn voor een drankje en hapje. Ik zet maar liefst 17 restaurants in Groningen voor je op een rij!

Pernikkel Groningen

1 – Pernikkel

Ontbijt, lunch, diner & taart

Als je voor het restaurant staat, lijkt het een klein pand, maar er is een groot zitgedeelte in de linkerhoek waar je relaxt kunt kletsen. Pernikkel heeft een wisselende menukaart zodat ze elke week een aantal verrassende gerechten kunnen serveren. Zo at ik er al een heerlijke freekeh salade en een burger van zoete aardappel (vast op de kaart). Pernikkel werkt met duurzame, onbewerkte gerechten voor een prima prijs. Echt de moeite waard!

Website Pernikkel, Aweg 2, 9718 CS Groningen

Bakkerij Blanche, Groningen2 – Bakkerij Blanche

Ontbijt, lunch & taart

Ik heb bij Bakkerij Blanche bijgekletst met een drankje, maar ik moest me inhouden om niet iets lekkers te bestellen. De menukaart staat bomvol lekkers om je dag goed door te komen. Ik kom er graag eens terug voor de watermeloen salade, sandwich oude kaas en avocado en de chocoladetaart. Yum!

Website Bakkerbij Blanche, Brugstraat 28, 9711 HZ Groningen

De Uurwerker, Groningen3 – De Uurwerker

Lunch & diner

De lekkerste pizza’s van Groningen eet je bij De Uurwerker. Ik at er eentje met gorgonzola, peer, vijg, walnoten en rucola. Yum! Geen zin in pizza? Er staan ook genoeg andere lekkere gerechten op de menukaart. Zo is de cheesecake ook een echte aanrader. De warme chocolademelk is er trouwens goddelijk, met echte stukjes chocolade.

Website Uurwerker, Uurwerkersplein 1, 9712 EJ Groningen

News Café Groningen4 – News Café

Ontbijt, lunch & diner

Bij het News Café kan je terecht voor een diversiteit aan gerechten. Er staat een groot aantal sandwiches, bagels, uitsmijters, soepen en salades op de menukaart. En ook aan lekkere ontbijtjes en een goddelijk diner is gedacht. Bij News Café is het eigenlijk altijd gezellig druk. Je zit er fijn middenin het centrum. De perfecte plek om even bij te komen tijdens je stedentrip/shopsessie in Groningen.

Website News cafe, Waagplein 5, 9712 JZ Groningen

Feel Good, Groningen5 – Feel Good

Ontbijt & lunch 

Bij Feel Good kan je prima terecht voor een gezond ontbijtje of lunch. Ik genoot er van een goddelijke speltpannenkoek met een berg fruit en wat granola. Yum! De perfecte lunch samen met een gezonde juice of smoothie. Er staan ook goede maaltijdsalades en sandwiches op de menukaart. Ik wil er graag weer eens lunchen!

Website Feel Good, Oude Kijk in Het Jatstraat 29, 9712 EB Groningen

The Pool, Groningen6 – The Pool

Ontbijt, lunch & diner

Dit restaurant ligt iets minder centraal in het centrum, maar is het absoluut waard om ernaar toe te lopen. De inrichting van The Pool is industrieel en lekker speels. De menukaart staat vol met small dishes, zodat je vanalles wat kunt proeven. Van pita’s met humus en Baba Ganoush tot pizza, een salade met appel en freekeh met champignons en frisse yoghurt dip. Echt een leuke plek, en je kunt er nog slapen ook!

Website The Pool, Boterdiep 9, 9712 LH Groningen

Diner by Flinders

7 – Flinders Café

Lunch, taart & diner

In het voorjaar en de zomer kan je ’s middags genieten van de zon op het terras van Flinders Café. Binnen kan je ook fijn zitten, met heerlijk eten! Flinders Café heeft een wisselende kaart, want de lekkere burger die ik had staat er inmiddels niet meer op. Wel genoeg anders lekkers. Ik zou er alleen voor de pure chocolademousse van Tony’s Chocolonely wel eens naar terug willen!

Website Flinders Café, Nieuweweg 2, 9711 TD Groningen

Mr Mofongo, Groningen8 – Mr Mofongo

Lunch & diner

Het restaurant van de mysterieuze wereldreiziger Mr Mofongo vind je middenin het centrum van Groningen. De menukaart is opgemaakt als een Nederlands paspoort, inclusief personalia en uitleg over het ontstaan van het restaurant. De kaart staat vol wereldse gerechten, zoals Kangaroo biefstuk, Tabouleh, Pad Thai, Moussaka en Falafel. Het is gezellig én lekker bij Mr Mofongo.

Website Mr Mofongo, Oude Boteringestraat 26, 9712 GJ Groningen

De Theefabriek

9 – De Theefabriek

Lunch & taart

Als je met een auto naar Groningen komt, dan raad ik je aan om ook even naar De Theefabriek te rijden. Dit restaurant met museum én winkel vind je in het plaatsje Houwerzijl, op ongeveer 25 kilometer van de stad Groningen. Je smaakje thee kiezen is er een heuse uitdaging met een kaart waar 300 (!!) soorten op staan (je kunt al die smaken ook kopen in de winkel). Ook is er veel lekkers te eten. Probeer eens een goddelijk taartje, de Groningse poffert of een heerlijk broodje.

Website De Theefabriek, Hoofdstraat 15-25, 9973 PD Houwerzijl

Wadapartja10 – Wadapartja

Ontbijt, lunch, diner & taart

Bij Wadapartja staat de beleving centraal. Je kunt er heerlijk eten en drinken, maar ook unieke items kopen. Ik heb er genoten van een heerlijke kaasfondue, echt een aanrader. Ik wil graag eens terug naar Wadapartja voor een vers sapje met huisgemaakte zoetigheid en chocolade. Op Facebook zie ik vaak de lekkerste taartjes voorbij komen. Daar wil ik ook wel eens van genieten!

Website Wadapartja, Gedempte Zuiderdiep 39-41, 9711 HB Groningen

De Soepwinkel, Groningen11 – De soepwinkel

Lunch, donderdag open tot 20 uur

Bij de Soepwinkel geniet je van een heerlijk versgemaakte soep. Of gewoon drie verschillende soorten, als een heuse proeverij. Het is weer eens wat anders dan een broodje kaas of een salade. Ik weet niet meer welke soorten soep ik had, maar alle drie waren ze absoluut lekker. Heerlijk met een stuk brood erbij!

Website De Soepwinkel, Oude Kijk in Het Jatstraat 12, 9712 EG Groningen

Vega clubsandwich, Brasserie Groen12 – Brasserie Groen

Lunch & diner

Een fijn terras middenin het centrum, dat vind je bij Brasserie Groen. Hier draait alles om puur, eerlijk en gezond eten. Het is jammer dat de overheerlijke vegetarische clubsandwich van de kaart is, maar gelukkig zijn er genoeg smakelijke alternatieven. Van de prachtig opgemaakte gerechten op Instagram krijg ik alleen maar honger!

Website Brasserie Groen, Carolieweg 16, 9711 LS Groningen

Carrotcake, Bij Britta

13 – Bij Britta

Lunch & taart

De lekkerste taart van Groningen eet je Bij Britta! Vers gebakken, en de keuze is er reuze. De ene taart ziet er nog goddelijker uit dan de ander. Je wilt ze ’t liefst allemaal proberen. Misschien moet je dat gewoon maar doen door er af en toe terug te komen. Als theeleut kies je jouw smaakje losse thee uit een wand vól thee. Dubbele keuzestress! Bij Britta heeft geen website, je moet er gewoon naartoe gaan!

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27, Groningen

No25, Groningen

14 – No 25

Ontbijt, lunch & taart

Bij No 25 kan je terecht voor een uitzonderlijke lunch. En dat merkte ik toen ik er een salade at. Mijn lunch was anders met een speelse twist. Bij No 25 gaan gezond en lekker naadloos samen. Als ik op zoek zou zijn naar restaurants in Groningen voor een lekker ontbijtje, dan zou ik N0 25 zeker aanraden!

Website No 25, Oude Kijk in Het Jatstraat 25, 9712 EA Groningen

Het Concerthuis in Groningen

Het Concerthuis

15 – Het concerthuis

Ontbijt, lunch & taart

Bij Het Concerthuis vind je ultieme ontspanning voor echte levensgenieters. Ze doen aan foodsharing zodat je van verschillende gerechten wat kunt uitproberen. Leuk concept natuurlijk! Je kunt bij Het Concerthuis terecht tot ’s avonds laat, en op zondag is er een brakke brunch. Echt een leuke hotspot met een fijne speelse inrichting.

Website Het Concerthuis, Poelestraat 30, 9712 KB Groningen

Wereldburgers Groningen16 – Wereldburgers

Late lunch & diner

Onze eerste ontdekking sinds we in Groningen wonen. Bij Wereldburgers vind je een kaart vol lekkere burgers: beef, lamb, veggie, pork & chicken. Er zit voor iedereen wel wat lekkers bij. On the side kan je kiezen voor overheerlijke patato wedges of een salade. Wereldburgers is een prima plek voor een lekkere hap voor een goeie prijs.

Website Wereldburgers, Akerkhof 43, 9712 BC Groningen

Kaap Hoorn, Groningen

Kaap Hoorn

17 – Paviljoen Kaap Hoorn

Lunch, diner & taart

Tot slot in mijn lijstje restaurants in Groningen eentje buiten het centrum. Maar wél op een heel mooie plek aan het Hoornse meer. Bij Paviljoen Kaap Hoorn heb je gegarandeerd een mooi uitzicht, of je nu in het restaurant of op het terras zit, of op een ligbedje ligt. De perfecte plek om de drukte van de stad te ontvluchten, en je bent er zó! Het natuurgebied De Onlanden is hier trouwens vlakbij. Mooie combi!

Website Kaap Hoorn, Kaapse Baan 1, 9752 XP Haren (Groningen)

Zoek een hotel in Groningen!

Meer Groningen:

Wat is jouw favoriet van mijn lijst met leuke restaurants in Groningen?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Shirley 5 februari 2017 at 10:51

  Nu heb ik trek! Wat ziet het er allemaal lekker uit. Geen idee wat mijn favoriet zou zijn, ik ben al veel te lang niet in Groningen geweest namelijk.

  • Reply Marcella 5 februari 2017 at 16:05

   Goede reden om eens terug te komen naar Groningen Shirley! Mocht je in de buurt zijn, thee’tje doen? 🙂

   • Reply Shirley 5 februari 2017 at 21:24

    Lijkt me gezellig! Als ik die kant op kom, zal ik het je laten weten.

 • Reply Rowan 5 februari 2017 at 12:00

  Wauw wat een indrukwekkende lijst aan restaurants! Ik vind Pernikkel en News Café er heel erg leuk uit zien!

  • Reply Marcella 5 februari 2017 at 16:05

   Goeie keuze voor je favorieten Rowan!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 5 februari 2017 at 12:25

  Leuke lijst! Ik heb ze bíjna allemaal gehad 😉 Mijn favoriet? Moeilijk! Dab ga ik voor 2: Bakkerij Blanche en Pernikkel 🙂

  • Reply Marcella 5 februari 2017 at 16:06

   Ik ben echt fan van Pernikkel! Maar Bij Britta is de taart ’t lekkerste. En die speltpannenkoek van Feel Good is goddelijk. Oh, en mijn lijst met hotspots die ik nog wil ontdekken is láng!

 • Reply Simone 5 februari 2017 at 15:41

  O haha… Best knap dat dan de restaurants waar wij gaan eten niet erbij staan… 🙂 Nou ja Bij Britta gaan we natuurlijk taart eten (we zijn er op mijn verjaardag dus taart is een must!) en donderdag avond diner bij Voila. Vrijdag gaan we voor een lunch bij Vive la Vie enne… ik ga nog eens even naar je lijstje kijken voor lunch op donderdag… Of we moeten nog een keer terug. Dat kan natuurlijk ook!

  • Reply Marcella 5 februari 2017 at 16:13

   Over Voila heb ik goeie verhalen gehoord, Vive la Vie ken ik niet. Ik heb ook nog een hoop te ontdekken in Groningen 😉 Bij Britta is een goeie voor jouw verjaardagstaart. Je gaat er ongetwijfeld van genieten! Benieuwd welke lunchspot je kiest. Ik raad je Feel Good aan, en dan de speltpannenkoek. Yum!

 • Reply Danique 6 februari 2017 at 00:31

  Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik heb vorig jaar een keer gegeten bij Mr Mofongo maar toen waren we met een flinke groep, dus kregen we een iets kleiner menu ;). Maar wel heerlijk gegeten daar!

  • Reply Marcella 6 februari 2017 at 19:46

   Leuk dat je bij Mr Mofongo at Danique. Leuke plek hé! Ik had er de falafel, maar dat had van mij wel iets meer mogen zijn. Volgende keer vraag ik een dubbele portie 😉

 • Reply Co 6 februari 2017 at 08:18

  Leuk lijstje! Ik ken er maar 3, toen ik in Groningen woonde kwam ik regelmatig bij News Café, Mr. Mofongo en Kaap Hoorn (daar woonde ik vlakbij), maar de afgelopen 10 jaar zijn er behoorlijk wat nieuwe tentjes bij gekomen. Binnenkort maar weer eens naar Groningen om ze uit te proberen 🙂

  • Reply Marcella 6 februari 2017 at 19:47

   Leuke favorieten had je toen je in Groningen woonde! Ik had de lijst met gemak langer kunnen maken, en ik wil ook nog flink wat restaurants ontdekken. Er is zoveel leuks & lekkers!

 • Reply Lizette 6 februari 2017 at 15:10

  Ik moet echt een keer naar Groningen! Wat een keuze, super! De theefabriek lijkt me leuk, ik hou van thee. En van kaasfondue, dus dan zit ik bij Wadapartja ook goed. Fijn dat je zoveel vega opties deelt 🙂

  • Reply Marcella 6 februari 2017 at 19:48

   Ik eet meestal vega, vandaar 😉 De Theefabriek is echt leuk, ik wil er graag eens naar terug. Leuke plek om eens naartoe te fietsen op een zomerse dag!

 • Reply Marjolein 6 februari 2017 at 20:07

  Leuk lijstje! De meeste heb ik inderdaad al wel bezocht. Feel Good en Brasserie Groen staan nog op mijn lijstje 🙂

  • Reply Marcella 6 februari 2017 at 20:34

   Ik wil wel met je mee naar Feel Good, lekker een speltpannenkoek eten! 🙂

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 8 februari 2017 at 10:24

  Mooie lijst Marcella! Ik heb al best wat gehad, mijn toppers zijn Mr. Mofongo, De Uurwerken en Paviljoen Kaap Hoorn.. 🙂

  • Reply Marcella 8 februari 2017 at 20:17

   Mooie top 3 Sieds! En ze staan allemaal in mijn lijst 😉 Ik heb ook nog een lange wishlist, dus ik denk dat ik over een tijdje gewoon nog eens een post met 17 restaurants maak!

 • Reply Maud - Maudgeniet.nl 8 februari 2017 at 14:34

  Wat een mooi artikel, Marcella! Voor een weekendje weg of zelfs een weekje weg heb jij de leukste tips al bij elkaar gezocht, fijn! Welk restaurant is zelf jouw favoriet!? 🙂

  • Reply Marcella 8 februari 2017 at 20:18

   Ik ben fan van de speltpannenkoek van Feel Good, maar vind het sfeertje bij Pernikkel erg fijn. Mooie aanraders!

 • Reply Jan 8 februari 2017 at 23:46

  Mooie lijst, maar kan nog veel langer. Mijn favorieten zijn Moro, Mediterraan en erg gezellig en gastvrij, en Thai Jasmin, authentiek Thais en heel bijzonder.

  • Reply Marcella 9 februari 2017 at 08:49

   De lijst kan altijd langer Jan! Ik heb nog een hoop restaurants op mijn wishlist staan waar ik nog niet geweest ben. Ik maak over een tijdje gewoon weer zo’n lange lijst met restaurants!

 • Reply Jan 9 februari 2017 at 15:13

  Was niet bedoeld als kritiek hoor, vond het een erg leuke lijst, maar meer als aanvulling en vooral als tip! Ga je blog verder volgen

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:26

   Goeie tips, thanks! Leuk dat je mij blijft volgen!

 • Reply Marianne 16 november 2018 at 00:37

  Als rasechte Groninger heb ik de behoefte de lijst nog even aan te vullen met goede restaurants.
  Uit de Buurt aan de Verlengde Hereweg, Houdt van Eten aan de Herestraat, Proevens aan de Gelkingestraat, Vive la Vie aan de Oosterstraat. Ze mogen echt niet ontbreken aan dit lijstje. Dus als je nog een keer naar Groningen komt….

  • Reply Marcella 23 november 2018 at 16:03

   Goede aanvullingen Marianne! Ik woon zelf in Groningen, dus ik zal er zeker vaker uit eten gaan 🙂 Jouw aanraders wil ik dus zeker ontdekken!

  Leave a Reply