Wishlist ABC

Zuid-Afrika, Zermatt & Zagreb – Wishlist ABC

4 januari 2017
Shutterstock Zermatt

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer mijn laatste bestemmingen: Zuid-Afrika, Zermatt & Zagreb. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Shutterstock South AfricaLand – Zuid-Afrika

Dit land staat niet voor niets in mijn Travelwishlist voor 2017. Een onrealistisch lijstje voor slechts één jaar, maar een vrouw mag toch dromen? Ik hoop dat we over niet al te lange tijd Zuid-Afrika kunnen ontdekken. Ik ben gék op dieren, en kan in Zuid-Afrika mijn Wildlife-Tag flink aanvullen. Superleuk! Ik zou er willen rondrijden met een auto, mooie wandelingen willen maken, wildlife spotten tijdens gamedrives en genieten van de ruige kust. Natuurlijk wil ik me ook verdiepen in de cultuur. Mijn tante woont lange tijd in Zuid-Afrika, dus ik heb veel meegekregen van het bijzondere land. Misschien kunnen we haar ook nog opzoeken, zou tof zijn!

Shutterstock ZermattGebied – Zermatt

Bij de Z hoort wat mij betreft Zuid-Afrika én Zwitserland. Zo kon ik Zwitserland stiekem toch nog opnemen, bij het gebied Zermatt. Het dorp Zermatt wordt omringd door de hoogste toppen van de Zwitserse Alpen, waaronder de Matterhorn. Dat geeft het een magisch tintje. Het is een eeuwig wintersportgebied, dus ik denk dat ik er niet lang blijf. Ik wil er juist wandelen zónder sneeuw. Dat was jaren geleden in Oostenrijk ook zo onwijs fijn!

Ik ging afgelopen zomer op wandeltrip naar de Dolomieten. Ook zo’n aanrader!

Shutterstock ZagrebStad – Zagreb

Kroatië heb ik al eerder opgenomen in mijn Wishlist ABC. Toch noem ik ‘m nog eens bij de Z van Zagreb. Deze stad in het noorden ligt vlakbij de grens met Slovenië. Zagreb bestaat uit een boven- en een benedenstad. Het kleinste kabelbaantje ter wereld brengt je naar het andere stadsdeel. Ik zou rondslenteren door het kleurrijke stad, lekker eten en heel wat foto’s maken. Zagreb ziet er onwijs fotogeniek uit! En dan zou ik vooral gaan rondreizen. Door schattige dorpjes, mooie natuur en weidse landschappen. Zullen we morgen vertrekken? Bron alle foto’s: Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tjapke | Tjapke Op Reis

Wauw, dit is al je laatste letter! Prachtige bestemmingen trouwens. Zuid-Afrika staat ook echt zoooo hoog op mijn verlanglijstje, Zermatt is echt prachtig en Zagreb wil ik ook wel eens bezoeken. Je geeft me weer veel reiskriebels met je artikel! 😉

Tjapke | Tjapke Op Reis

Ooh, spannend, ik ben al benieuwd naar die top 5 of 10! 😀
Voorlopig nog geen concrete plannen! Ik zou deze zomer graag willen genieten van Toscane en ik wil een vriendin bezoeken in Genève en een andere vriendin in Firenze, dus we zien wel! 😉

Reizen & Reistips

Zagreb is ene stad die ik ook graag nog eens zou willen bezoeken. Sowieso lijkt Kroatië mij een mooi land. Qua land had ik eerder voor Zimbabwe gekozen. Zeker vanwege Mana Pools. Volgens mijn zus is dit de mooiste plek van Afrika, zeker vanwege de wildlife. Gezien haar lovende verhalen, zou ik al eens naar Zimbabwe willen.

Wanda

Zermatt is zo fijn! Ik ben er in december geweest en heb er heerlijk gewandeld, grotendeels zonder sneeuw. Alleen op 3 km hoogte ligt sneeuw buiten het seizoen. Ik wil in de zomer nog een keer terug om nog meer te wandelen.

De laatste alweer, dat gaat snel! Zuid-Afrika en Zwitserland staan beide op mijn lijstje en Zuid-Afrika stiek bijna bovenaan. In zagreb ben ik geweest, maar dat is niet zo bijzonder. Leuk voor een ochtendje

Anne - Ditisanne.nl

Zermatt staat ook wel hoog op mijn lijst, behalve dat ik een beetje bang ben voor grote toeristenmassa’s daar…
We hebben afgelopen zomer overwogen om in Zermatt te overnachten op weg naar Toscane, maar zijn uiteindelijk in Locarno terechtgekomen.

Tja, Zuid-Afrika stond ook altijd hoog bij mij maar dat staat gelukkig al vast voor dit jaar!

Sabine

Zuid-Afrika lijkt me ook zo mooi! Zwitserland ook trouwens haha. Ach ja te veel op je lijstje: dromen mag toch! 😀

Ilona

Mooi overzicht 😉 Onze eerste grote reis was afgelopen november naar Zuid-Afrika; wat een prachtig land en absoluut een aanrader! Zagreb lijkt me ook bijzonder, nog niet geweest 😉

Marcel

De laatste was dit 😢 Zuid-Afrika is geweldig, wij waren er vorig jaar. Fantastisch land waar jij je helemaal thuisvoelt met de wildlife, ruige kust en de prachtige natuur. Ik ben benieuwd wanneer je gaat 😉 Zagreb lijkt me een mooi stad voor een stedentrip!

Marjolein

Zuid Afrika lijkt mij ook gaaf! Die staat ook nog bij mij op de bucketlist. Zagreb kan ik je zeker aanraden. Leuke stad waar je voor weinig geld kun verblijven. Jammer dat dit alweer de laatste ABC is 🙁

Sheelagh

Ha, fijne bestemmingen, wil ik ook allemaal wel heen. Voor Zuid-Afrika stata hoog op mijn lijstje…

Marlies

Een vriendin van mij heeft oud en nieuw in Zagreb gespendeerd. Blijkbaar echt aan te raden. Ik denk, als het allemaal goed mee zit, dit eind van het jaar ook ga doen. Het ziet er zo prachtig uit in de winter! Dus deze stad staat zeker op mijn lijstje!
Daarnaast blijft het nog altijd mijn droom om de west kust van Amerika te doen. Het doel is momenteel 2018 zodat ik goed kan sparen! 🙂

Elisa | Lies rond de wereld

Heerlijke wishlist! Zuid Afrika is zo mooi! Zagreb lijkt mij ook erg leuk, hoor er veel positieve verhalen over. Jammer dat dit de laatste is, vond het altijd erg leuk om te lezen 🙂

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x