Recepten

Zomers drankje voor tropische dagen

19 juli 2014

Op dagen met meer dan 30 graden en slechts een zuchtje wind drink ik vooral erg veel. Eén drankje ontdekte ik vorig jaar en is m’n absolute favoriet voor wat verkoeling. Simpeler kan bijna niet, maar een groot succes is het zeker!

Water met frambozen en citroen

Wat je nodig hebt voor een zomers drankje:

 • handje bevroren frambozen
 • partjes citroen, ik gebruik meestal een halve citroen
 • een kan die in de koelkast past zodat het drankje nog wat kouder wordt (ik kocht mijn glazen kan bij Ikea voor slechts 1 euro)

Mijn ervaring is dat het lekker is om even te wachten tot het water de smaak van framboos en citroen heeft geabsorbeerd. Het water wordt dan roze en de citroenschijfjes ook. Als ik veel dorst heb, gebruik ik frambozen en citroen wel eens opnieuw voor een tweede kan.

Geniet van je verkoeling!

Water met frambozen en citroen

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Laura 19 juli 2014 at 17:26

  Ah, dat klinkt lekker! Ik heb het zo warm vandaag. Heb heerlijk gezwommen in het meer, maar lig nu met hoofdpijn in bed. Kan wel wat koels gebruiken !

  • Reply Marcella 21 juli 2014 at 09:40

   Zwemmen op zo’n warme dag is heerlijk! Toch heb ik zelfs dat niet eens gedaan. Balen dat je met hoofdpijn in bed lag. Het was dan ook wel té warm… Nu regent het in Leeuwarden, ik voel het steeds koeler worden!

 • Reply roxxy84 19 juli 2014 at 17:53

  Bedankt voor de tip, ik vind het erg lekker. Ik kan door mijn operatie niet veel verschillende drankjes meer drinken en nu kan ik door fruit te gebruiken toch weer varieren in de smaak van mijn water.

  • Reply Marcella 21 juli 2014 at 09:42

   Je kunt er ook munt, sinaasappel, aardbei of komkommer bij doen. Smaakvariaties zat, al is dit mijn absolute favoriet. Leuk dat je er ook een blog over hebt geschreven Rox!

 • Reply Wanda 19 juli 2014 at 18:25

  Dat ga ik zeker uitproberen! Ben op dit moment erg van de citroen met munt variant maar met frambozen lijkt me ook erg lekker!

 • Reply maudgeniet 19 juli 2014 at 17:39

  Jamm. Dat klinkt lekker! Ik schreef vandaag ook een blog over een verkoelend drankje. Haha!

  • Reply Marcella 19 juli 2014 at 17:41

   Verkoeling is welkom vandaag! Ben benieuwd naar jouw verkoelende drankje!

 • Reply Water with a fruity flavor | Screaming for my supper 19 juli 2014 at 18:12

  […] other drink is best to drink at home. My friend Marcella wrote about the drink she made with (frozen) raspberries and lemon added to a glass of water. I […]

 • Reply Sandraschrijftenleest 19 juli 2014 at 19:27

  Dat ziet heerlijk uit! Het lijkt een beetje op de verfrissende drankjes die ik vorig jaar in Praag dronk (34C, 5 dagen lang), door het bevroren fruit drinkt het heerlijk weg. *noteert recept* dankjewel!

  • Reply Marcella 21 juli 2014 at 09:44

   Dat is wel érg warm voor een stedentrip… Ik was vorig jaar ook in Praag, toen was het wel wat draaglijker qua temperatuur. In Salzburg was het toen wel zo extreem heet… Gelukkig zijn er dit soort drankjes! Wat was dé tip van de drankjes in Praag?

   • Reply Sandraschrijftenleest 21 juli 2014 at 22:08

    Ja inderdaad erg warm, het was mijn eerste stedentrip en eerste vlucht (qua vliegen ben ik een laatbloeier), dus maakte ondanks de warmte zeer veel indruk, ik wil zeker terug naar Praag. De tip van de drankjes? Ik weet alleen maar dat er veel citrusvruchten in zaten en wat kersen, de rest, geen idee, het was zeer verfrissend en goedkoop haha (omgerekend € 0,80 voor halve liter kan).

 • Reply Miss Sentinelli 19 juli 2014 at 19:49

  Klinkt zeer lekker, deze ga ik ook eens maken. Kan zeker wel verkoeling gebruiken op zulke dagen :).

 • Reply CrazyGreatLife 19 juli 2014 at 21:15

  Ga ik morgen ook maar eess doen 🙂

 • Reply Evey 19 juli 2014 at 21:28

  Ahh lekker lijkt me die! Kan ik wel gebruiken, wat is het heeeeet!

 • Reply Suzanne 20 juli 2014 at 09:10

  Heerlijk met dit warme weer

 • Reply Mieke 20 juli 2014 at 15:11

  Dat klinkt lekker. Ga ik ook eens proberen.

 • Reply Babs 21 juli 2014 at 10:23

  Heerlijk drankje! Ik pers vaak een citroen, water erbij en in de koelkast met dit benauwde weer!

 • Reply iliveformydreams.com 22 juli 2014 at 10:11

  Lijkt me heerlijk met dit weer!

 • Leave a Reply