Wishlist ABC

Uruguay, Salar de Uyuni & Ushuaia – Wishlist ABC

2 november 2016
Ushuaia, Argentinia

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer alleen maar bestemmingen in Zuid-Amerika: Uruguay, Salar de Uyuni & Ushuaia. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Punta del Diablo, UruguayLand – Uruguay

Tsja, veel keus heb ik niet met de letter U. Het enige land wat tevoorschijn komt als ik Google op ‘landen met een U’ is Uruguay.

Uruguay is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika. Het heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier. Uruguay grenst in het westen en zuiden aan Argentinië en in het noorden aan Brazilië. Aan de oostkant ligt de Atlantische Oceaan. Het land heeft een oppervlakte van 175.016 km² en ca. 3,5 miljoen inwoners.

Uruguay heeft een gevarieerd landschap, van heuvels tot laagland én een prachtige kustlijn. Ik zou de hoofdstad Montevideo verkennen, even willen kijken bij Punta del Este met het bizarre Monumento al Ahogado, met een bootje naar Isla de Lobos varen, willen wandelen in National Park Santa Teresa en willen relaxen in zo’n gaaf huisje als op de foto. We vermaken ons vast prima in Uruguay!

Salar de Uyuni, BoloviaRegio – Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 km2 de op een na grootste zoutvlakte van de wereld (de grootste zijn de Makgadikgadizoutvlaktes). Het bevindt zich in het departement Potosí, in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3650 meter op het Hoogland van Bolivia, in de Andes nabij de stad Uyuni. Er wordt geschat dat het meer dan 10 miljard ton zout bevat, waarvan ongeveer 25.000 ton jaarlijks weggehaald wordt. Tijdens de maand november is Salar de Uyuni ook de broedplaats van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Bron: Wikipedia

De eerste keer dat ik een foto zag van Salar de Uyuni dacht ik dat het Photoshop was. Ik zag een enorme spiegelende vlakte met bijzondere kleurstellingen. Ik was direct gefascisineerd en zocht op waar ik dit spektakel kan bewonderen. Bolovia, daar vind je Salar de Uyuni. Ik wil er zeker eens rondlopen en genieten van zoveel natuurschoon. En gekke foto’s maken natuurlijk, zoals alle toeristen.

Ushuaia, ArgentiniaStad – Ushuaia

De meest zuidelijke stad ter wereld, dus alleen daarom al onwijs bijzonder. In het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad op het eiland Vuurland opgebouwd rond een gevangenis voor zware criminelen, zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenis werd in 1947 gesloten. Wat resteert is El Tren del fin del Mundo ofwel ‘De Trein aan het eind van de wereld’. De spoorlijn werd gebouwd voor de gevangenis maar is na het sluiten hiervan niet meer in gebruik. Het is opgeknapt en reizigers kunnen het traject van zeven kilometer afleggen in wagons. Ook kan je vanuit de stad de boot nemen naar Antartica. Ik heb wel eens gehoord dat voor de oversteek fikse bedragen worden gevraagd. Vlakbij Uhuaia vind je nationaal park Tierra del Fuego. Bron foto’s: Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Joyce rdt

Prachtige bestemmingen, schitterend. Liefs.x

Anne - Ditisanne.nl

Gaaf! Salar de Uyuni staat bij mij ook hééél erg hoog! Die zoutvlaktes lijken me echt prachtig!

Marlies

Wow prachtige foto’s! Ik wil nog zoveel bezoeken dat ik niet weet waar te beginnen! haha.

Tessa - Dazzling Travels

Mooie bestemmingen, ik heb me nog niet echt eerder verdiept in Zuid-Amerika, maar mijn bucket list is op dit moment weer een stukje langer geworden 😉

Elisa | Lies rond de wereld

Dat is weer een hoop mooie reisinspiratie! Ben gek op dit soort lijstjes, al wordt mijn eigen lijst er steeds langer van 😉

Co

Mooi lijstje Marcella! Salar de Uyuni lijkt mij ook heel gaaf om een keertje te zien.

Sabine

Oe ja die laatste twee wil ik ook heen! Ben eerder in Uruguay geweest en ook in Argeninië, maar niet naar Patagonië. Lijkt me zo mooi!

Sabine

Argentinië is mooier, maar het is zeker leuk om een paar dagen in Uruguay door te brengen. Zeker in hun zomer denk ik 🙂

Angela

Ik leer iedere keer weer over nieuwe bestemmingen door jouw ABC, Marcella! Alleen Uruguay ken ik (en dan eigenlijk ook alleen maar van naam..). Mooie bestemmingen, al staan ze (door andere favorieten) nog niet direct hoog op mijn lijstje.

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x