Wishlist ABC

IJsland, Yucatan & Yokohama – Wishlist ABC

15 december 2016
Shutterstock Tulum, Mexico

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer IJsland, Yucatan & Yokohama. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Shutterstock IcelandLand – IJsland

Is IJsland met een IJ of Y? Ik heb het laatste maar besloten. Stiekem heb ik IJsland al eens eerder opgenomen in mijn Wishlist ABC. Ik koos namelijk voor het moeilijk uitspreekbare pareltje Jökulsárgljúfur National Park. Naast dit park wil ik gewoon onwijs veel moois van IJsland ontdekken. De ring rondrijden, de vele watervallen bewonderen, papegaaiduikers ontdekken en volop genieten van het ruige afgezonderde landschap. En me natuurlijk verbazen over de bovennatuurlijke krachten van geisers en pools, net als in Yellowstone en Rotorua. Ja, dat lijkt me een heerlijke reis! Hij staat enorm hoog in onze wishlist voor 2017, en het lijkt er op dat onze plannen best wel eens concreet gaan worden! Zodra ik meer weet, breng ik je uiteraard op de hoogte!

Wil je rondreizen in Amerika? Neem dan absoluut Yellowstone National Park mee in je route! Inspiratie vind je in mijn Route West-Amerika!

Shutterstock Tulum, MexicoRegio – Yucatan

Toevallig weer eentje van mijn wishlist voor 2017: Mexico. Ik roep al jarenlang dat ik wil roadtrippen door Mexico. Wat me zo aantrekt aan dit land? De indrukwekkende Maya cultuur, kleurrijke stadjes, lekker eten, paradijselijke stranden en zwemmen en snorkelen in felblauwe cenotes. Ik wil vooral rondreizen over het schiereiland Yucatan, en na een roadtrip relaxen in een fijn huisje bij het fonkelwitte strand. En daar ’t liefst schildpadden spotten. Klinkt perfect toch?!

Shutterstock Yokohama, JapanStad – Yokohama

Qua steden heb je niet zoveel opties met een Y, en dus koos ik voor Yokohama. Dit is de een na grootste stad van Japan met bijna 4 miljoen inwoners. Het reuzenrad doet me denken aan de pier van Santa Monica en het hoge gebouw aan de Burj Khalifa in Dubai. Bij de bezienswaardigheden vind ik hippe, moderne gebouwen. Maar ook de historische Soji-ji Temple en Kuan Ti Miao Temple. Ik zou in de stad willen slapen met uitzicht op de oceaan. Japan lijkt me hoe dan ook een belevenis op zich waar ik best nieuwsgierig naar ben. Daar wil ik zéker eens doorheen reizen! Bron foto’s: Shutterstock

En ja, ik heb na mijn Wishlist bestemmingen met een W besloten om de X maar over te slaan. Dat werd niet zo’n heul inspirerend lijstje…

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
30 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra

Yucatan is zo mooi! Mijn zus is daar een keer geweest en die foto’s daarvan zijn zo prachtig. Echt een paradijsje! Naar IJsland wil ik ook nog een keer. Staat best hoog op mijn lijstje. 🙂

Anne - Ditisanne.nl

Leuk! Ik zie de laatste tijd veel over IJsland langskomen, ook in de laatste FLOW stonden prachtige foto’s.
Ik zou er best wel eens heen willen, al staat het niet bovenaan mijn bucketlist maar een beetje in de middenmoot… 🙂

Japan heb ik niet zoveel mee, maar Jeroen zou er wel graag eens naar toe willen, dus wie weet…
Mooi lijstje in ieder geval weer!

Merel

Naar IJsland en yucatan gaan lijkt me super leuk! Door mijn rondreis door Europa heb ik een IJslands meisje leren kennen. Super leuk! Lijkt me ook heel leuk om haar dan te bezoeken 🙂

Ilona

Ik weet zeker dat 2017 voor jou bestemming Ijsland brengt. Ijsland met IJ, ik durf daar zelfs om te wedden 😉 Ik heb geen glazen bol maar durf stiekem wel een gokje te wagen. En jemig, alweer bij de Y. Gaat snel!

Sabine

IJsland staat echt heel hoog op mijn lijstje! Lijkt me zo prachtig de natuur daar. Zo schoon en groen. Hoop er echt eens heen te gaan.

Elisa | Lies rond de wereld

IJsland staat zo hoog op mijn wensenlijst, lijkt mij zo mooi en bijzonder. Wat zou het tof zijn om daar een roadtrip te doen! Over Japan kan ik je in april meer vertellen 😉 Helaas niet over Yokohama, die slaan we over. Keuzes maken is ook altijd zo’n ding hé?!

Elisa | Lies rond de wereld

Klopt inderdaad, we zouden eerst voor IJsland gaan :-). We gaan twee weken en reizen inderdaad per trein. De route staat bijna helemaal vast, maar kiezen blijft lastig 😉

Marcel

Weer een leuke inspirerende lijst Marcella! Ik begreep heel goed dat Mexico hoog op je wishlist staat, ik vond het erg indrukwekkend al die Maya tempels. IJsland staat nog steeds hoog op mijn wishlist maar zoals het er nu voor staat zal deze bestemmingen doorschuiven naar 2018 want in 2017 hebben we andere plannen.

Stéphanie

Tof dat jullie plannen hebben om naar IJsland te gaan! Stiekem wil ik in juni héél graag naar IJsland gaan, want dan zijn we twee weken vrij. Maar dan wil ik ook graag een stukje Franse natuur ontdekken en daar heb ik ook al een paar gave ideeën voor.. Lastig.

Stéphanie

Ja, we waren inderdaad tegelijkertijd in West Canada en bijna in Oost Canada haha. Nu overwegen we om eerst naar Frankrijk te gaan voor 10 dagen, en de vakantie af te sluiten met een paar dagen IJsland. Ik wil er al zo lang zo onwijs graag heen. Het zou wel héél toevallig zijn als we dezelfde dagen in IJsland belanden 😉

Maud

Whaaaah, ik hoop echt dat IJsland doorgaat voor jullie 😀

Sascha

Wij zijn net terug uit Yucatan en dat was inderdaad mooi! We hebben een roadtrip gemaakt langs Mayatempels, een combinatie van het binnenland en het strand. IJsland is ook prachtig, een van de mooiste landen in Europa wat mij betreft. Onze volgende grote reis gaat naar Zuidwest-Amerika, volgend jaar mei 🙂

Sascha

Mexico (of nouja, Yucatan, verder ben ik niet geweest) vond ik inderdaad mooi. Al kon het wat mij betreft echt niet tippen aan Zuid-Afrika en Canada, de 2 bestemmingen die ik hiervoor had bezocht. Maar als je gaat voor een combinatie van oude Mayaruines, typisch Zuid-Amerikaanse stadjes en lekker relaxen aan het strand, dan zit je er goed. Ik heb nog wat blogs in mijn hoofd over onze reis, nu alleen nog even de tijd vinden om ze uit te werken :-p Had inderdaad al een beetje zitten lezen op je site over West-Amerika inderdaad, al bij het samenstellen van… Lees verder »

Sascha

Winkels en comfort vind je zeker in Yucatan, maar wel vooral langs de kust (Tulum, Playa del Carmen, Merida). In het binnenland zijn er ook plaatsjes die uit 5 huizen bestaan en kun je uren rijden zonder een benzinestation tegen te komen. Die combinatie vond ik wel charmant. Yellowstone heb ik lang over getwijfeld, maar uiteindelijk toch uit de route gelaten. Dat lijkt mij zó bijzonder dat ik daar echt goed de tijd voor wil nemen. En dat paste dus (helaas!!) niet in de huidige route, omdat we die ook een beetje relaxt willen houden met hier en daar een… Lees verder »

Sascha

Ja precies, de insteek is om wel veel te zien, maar wel op een beetje een relaxt tempo. Het is alsnog iets van 3000 kilometer geloof i. We gaan in mei 😀

30
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x