Wishlist ABC

IJsland, Yucatan & Yokohama – Wishlist ABC

15 december 2016
Wishlist Y

Vaak lees ik op een travelblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 artikelen met je deel in een heus Wishlist ABC. Met dit keer IJsland, Yucatan & Yokohama. Ik vertel je wat ik daar graag wil zien & doen!

Shutterstock IcelandLand – IJsland

Is IJsland met een IJ of Y? Ik heb het laatste maar besloten. Stiekem heb ik IJsland al eens eerder opgenomen in mijn Wishlist ABC. Ik koos namelijk voor het moeilijk uitspreekbare pareltje Jökulsárgljúfur National Park. Naast dit park wil ik gewoon onwijs veel moois van IJsland ontdekken. De ring rondrijden, de vele watervallen bewonderen, papegaaiduikers ontdekken en volop genieten van het ruige afgezonderde landschap. En me natuurlijk verbazen over de bovennatuurlijke krachten van geisers en pools, net als in Yellowstone en Rotorua. Ja, dat lijkt me een heerlijke reis! Hij staat enorm hoog in onze wishlist voor 2017, en het lijkt er op dat onze plannen best wel eens concreet gaan worden! Zodra ik meer weet, breng ik je uiteraard op de hoogte!

Wil je rondreizen in Amerika? Neem dan absoluut Yellowstone National Park mee in je route! Inspiratie vind je in mijn Route West-Amerika!

Shutterstock Tulum, MexicoRegio – Yucatan

Toevallig weer eentje van mijn wishlist voor 2017: Mexico. Ik roep al jarenlang dat ik wil roadtrippen door Mexico. Wat me zo aantrekt aan dit land? De indrukwekkende Maya cultuur, kleurrijke stadjes, lekker eten, paradijselijke stranden en zwemmen en snorkelen in felblauwe cenotes. Ik wil vooral rondreizen over het schiereiland Yucatan, en na een roadtrip relaxen in een fijn huisje bij het fonkelwitte strand. En daar ’t liefst schildpadden spotten. Klinkt perfect toch?!

Shutterstock Yokohama, JapanStad – Yokohama

Qua steden heb je niet zoveel opties met een Y, en dus koos ik voor Yokohama. Dit is de een na grootste stad van Japan met bijna 4 miljoen inwoners. Het reuzenrad doet me denken aan de pier van Santa Monica en het hoge gebouw aan de Burj Khalifa in Dubai. Bij de bezienswaardigheden vind ik hippe, moderne gebouwen. Maar ook de historische Soji-ji Temple en Kuan Ti Miao Temple. Ik zou vlak buiten Yokohama willen slapen in Kamakure Prince Hotel met uitzicht op de oceaan. Japan lijkt me hoe dan ook een belevenis op zich waar ik best nieuwsgierig naar ben. Daar wil ik zéker eens doorheen reizen! Bron foto’s: Shutterstock

En ja, ik heb na mijn Wishlist bestemmingen met een W besloten om de X maar over te slaan. Dat werd niet zo’n heul inspirerend lijstje…

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Sandra 15 december 2016 at 12:29

  Yucatan is zo mooi! Mijn zus is daar een keer geweest en die foto’s daarvan zijn zo prachtig. Echt een paradijsje! Naar IJsland wil ik ook nog een keer. Staat best hoog op mijn lijstje. 🙂

  • Reply Marcella 15 december 2016 at 20:18

   Ik zie ook alleen geweldige foto’s van Yucatan! Lijkt me zo tof, de combi van de Maya cultuur, kleurige steden en fijne stranden. Heerlijk om de winter in NL te ontvluchten!

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 15 december 2016 at 13:17

  Leuk! Ik zie de laatste tijd veel over IJsland langskomen, ook in de laatste FLOW stonden prachtige foto’s.
  Ik zou er best wel eens heen willen, al staat het niet bovenaan mijn bucketlist maar een beetje in de middenmoot… 🙂

  Japan heb ik niet zoveel mee, maar Jeroen zou er wel graag eens naar toe willen, dus wie weet…
  Mooi lijstje in ieder geval weer!

  • Reply Marcella 15 december 2016 at 20:19

   IJsland lijkt inderdaad hip, ik zie het ook regelmatig voorbij komen. Het lijkt me echt een magisch landschap. Jan heeft mijn enthousiasme over Japan ook aangewakkerd. Ben er nu best benieuwd naar!!

 • Reply Merel 15 december 2016 at 14:10

  Naar IJsland en yucatan gaan lijkt me super leuk! Door mijn rondreis door Europa heb ik een IJslands meisje leren kennen. Super leuk! Lijkt me ook heel leuk om haar dan te bezoeken 🙂

  • Reply Marcella 16 december 2016 at 14:47

   Helemaal leuk om iemand in IJsland te ontmoeten die je kent. Ik hoop dat je dat binnenkort kunt gaan doen Merel!

 • Reply Ilona 15 december 2016 at 16:28

  Ik weet zeker dat 2017 voor jou bestemming Ijsland brengt. Ijsland met IJ, ik durf daar zelfs om te wedden 😉 Ik heb geen glazen bol maar durf stiekem wel een gokje te wagen. En jemig, alweer bij de Y. Gaat snel!

  • Reply Marcella 16 december 2016 at 14:49

   Ik denk dat je best wel eens gelijk gaat krijgen Ilona 😉 En IJsland begint inderdaad niet met een Y, maar ik kreeg hem wel tevoorschijn met landen die beginnen met een Y. Net als Jemen. Dus ja, dat wordt het toch IJsland! Ik ben inderdaad al bijna rond met mijn Wishlist ABC!

 • Reply Sabine 15 december 2016 at 17:08

  IJsland staat echt heel hoog op mijn lijstje! Lijkt me zo prachtig de natuur daar. Zo schoon en groen. Hoop er echt eens heen te gaan.

  • Reply Marcella 16 december 2016 at 14:49

   Snap dat IJsland op je lijstje staat Sabine, het lijkt mij ook echt een onwijs tof land!

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 15 december 2016 at 23:48

  IJsland staat zo hoog op mijn wensenlijst, lijkt mij zo mooi en bijzonder. Wat zou het tof zijn om daar een roadtrip te doen! Over Japan kan ik je in april meer vertellen 😉 Helaas niet over Yokohama, die slaan we over. Keuzes maken is ook altijd zo’n ding hé?!

  • Reply Marcella 16 december 2016 at 14:50

   Jij hebt IJsland overgeslagen, en gaat nu voor Japan. Ook daar ben ik benieuwd naar, dus ik kijk uit naar je verhalen vanaf april. Hoe lang gaan jullie naar Japan? En gaan jullie er rondreizen met de trein?

   • Reply Elisa | Lies rond de wereld 18 december 2016 at 22:04

    Klopt inderdaad, we zouden eerst voor IJsland gaan :-). We gaan twee weken en reizen inderdaad per trein. De route staat bijna helemaal vast, maar kiezen blijft lastig 😉

    • Reply Marcella 19 december 2016 at 21:15

     Leuk, rondreizen met de trein in Japan! Dat zou ik daar ook gaan doen, lijkt me een beleving op zich. Ga je de route nog wel vastleggen, of laat je iets over aan de spontaniteit ter plekke?

 • Reply Marcel 16 december 2016 at 18:30

  Weer een leuke inspirerende lijst Marcella! Ik begreep heel goed dat Mexico hoog op je wishlist staat, ik vond het erg indrukwekkend al die Maya tempels. IJsland staat nog steeds hoog op mijn wishlist maar zoals het er nu voor staat zal deze bestemmingen doorschuiven naar 2018 want in 2017 hebben we andere plannen.

  • Reply Marcella 16 december 2016 at 19:14

   Mexico staat zeker hoog op mijn wishlist, lijkt me echt een intrigerend land wat ik binnen nu en 1-2 jaar hoop te bezoeken. Het mooie weer spreekt me ook erg aan, echt zo’n bestemming om in de winter te bezoeken 🙂 Maar we zijn nu meer concreet met een andere bestemming. Binnenkort vertel ik meer!

 • Reply Stéphanie 16 december 2016 at 20:27

  Tof dat jullie plannen hebben om naar IJsland te gaan! Stiekem wil ik in juni héél graag naar IJsland gaan, want dan zijn we twee weken vrij. Maar dan wil ik ook graag een stukje Franse natuur ontdekken en daar heb ik ook al een paar gave ideeën voor.. Lastig.

  • Reply Marcella 16 december 2016 at 20:38

   Haha, dan kunnen we dus tegelijkertijd in IJsland belanden in juni. Waren we dat ooit ook niet in West-Canada en bijna in Oost-Canada? 😉 Ik wil volgend jaar ook graag wandelen in Frankrijk. Nu nog kiezen waar 😉

   • Reply Stéphanie 24 december 2016 at 12:22

    Ja, we waren inderdaad tegelijkertijd in West Canada en bijna in Oost Canada haha. Nu overwegen we om eerst naar Frankrijk te gaan voor 10 dagen, en de vakantie af te sluiten met een paar dagen IJsland. Ik wil er al zo lang zo onwijs graag heen. Het zou wel héél toevallig zijn als we dezelfde dagen in IJsland belanden 😉

    • Reply Marcella 27 december 2016 at 21:22

     Ik ben benieuwd, kijk uit naar jouw boeking voor IJsland. En Frankrijk, daar willen we graag een wandeltripje plannen. Lijkt me geweldig om wat meer te ontdekken in jouw lievelingsland!

 • Reply Maud 16 december 2016 at 20:30

  Whaaaah, ik hoop echt dat IJsland doorgaat voor jullie 😀

 • Reply Sascha 17 december 2016 at 21:19

  Wij zijn net terug uit Yucatan en dat was inderdaad mooi! We hebben een roadtrip gemaakt langs Mayatempels, een combinatie van het binnenland en het strand. IJsland is ook prachtig, een van de mooiste landen in Europa wat mij betreft. Onze volgende grote reis gaat naar Zuidwest-Amerika, volgend jaar mei 🙂

  • Reply Marcella 18 december 2016 at 21:25

   Gaaf dat je net terug bent uit Mexico Sacha. Lijkt me echt een geweldig mooi land! Ik hoop het volgend jaar te bezoeken. IJsland staat sowieso al op de planning inmiddels, heel benieuwd naar! Gave plannen voor volgend jaar joh, supertof! Ik heb best wat geschreven over West-Amerika, als je nog inspiratie zoekt! http://www.marcellamolenaar.nl/tag/west-amerika/

 • Reply Sascha 19 december 2016 at 21:03

  Mexico (of nouja, Yucatan, verder ben ik niet geweest) vond ik inderdaad mooi. Al kon het wat mij betreft echt niet tippen aan Zuid-Afrika en Canada, de 2 bestemmingen die ik hiervoor had bezocht. Maar als je gaat voor een combinatie van oude Mayaruines, typisch Zuid-Amerikaanse stadjes en lekker relaxen aan het strand, dan zit je er goed. Ik heb nog wat blogs in mijn hoofd over onze reis, nu alleen nog even de tijd vinden om ze uit te werken :-p

  Had inderdaad al een beetje zitten lezen op je site over West-Amerika inderdaad, al bij het samenstellen van mijn route. We gaan naar best wat plaatsen die jullie ook hebben bezocht. Overigens hebben we, mede doordat we bij jou en veel anderen lazen dat Monument Valley best een tegenvaller is, besloten dat park over te slaan. Maar o.a. San Francisco, Sequoia, Bryce en Zion zitten in de route 🙂

  • Reply Marcella 19 december 2016 at 21:31

   Canada is geweldig, daar heb ik jouw blog ook over gezien. Zuid-Afrika staat hier ook nog onwijs hoog op mijn wishlist. Net als Mexico. Ik kan me voorstellen dat het anders is, het zal hier en daar wel wat Cubaanse invloeden hebben. Al hoop ik op wat meer winkels en comfort 😉 Ik kijk uit naar je Mexico artikelen!
   Monument Valley vond ik best indrukwekkend, maar het was ook niet de wauw-factor voor mij. Het raakte me niet, zoals andere plekken dat wel deden. Daarnaast is het ook een fiks eind (om)rijden, dus op zich prima als je andere keuzes maakt. Ga je ook naar Yellowstone? Dat is echt SUPER TE GEK!!

 • Reply Sascha 21 december 2016 at 13:13

  Winkels en comfort vind je zeker in Yucatan, maar wel vooral langs de kust (Tulum, Playa del Carmen, Merida). In het binnenland zijn er ook plaatsjes die uit 5 huizen bestaan en kun je uren rijden zonder een benzinestation tegen te komen. Die combinatie vond ik wel charmant.

  Yellowstone heb ik lang over getwijfeld, maar uiteindelijk toch uit de route gelaten. Dat lijkt mij zó bijzonder dat ik daar echt goed de tijd voor wil nemen. En dat paste dus (helaas!!) niet in de huidige route, omdat we die ook een beetje relaxt willen houden met hier en daar een extra overnachting. Dus we weten eigenlijk nu al dat we nog een keer terug willen en dan een rondreis om Yellowstone heen bouwen 😉 Wij gaan in 3 weken San Francisco – Yosemite – Sequoia – Death Valley – Las Vegas – Zion – Bryce – Page – Grand Canyon – Los Angeles doen.

  • Reply Marcella 21 december 2016 at 21:10

   Klinkt als een prima afwisseling in Yucatan, top! Ik zie vaak foto’s van witte stranden, hangmatten en mooie cenotes voorbij komen. Echt super aantrekkelijk!
   Yellowstone moet echt in je route passen ja. Daarom begonnen we juist ‘hoog’ in Seattle, zodat we via Yellowstone naar San Francisco konden rijden. Maar jouw route klinkt ook erg goed! Omdat je minder kilometers rijdt, heb je ook wel wat meer tijd voor al die prachtige natuurparken en steden. Leuk joh, geniet er volop van! Wanneer ga je eigenlijk?

 • Reply Sascha 22 december 2016 at 13:07

  Ja precies, de insteek is om wel veel te zien, maar wel op een beetje een relaxt tempo. Het is alsnog iets van 3000 kilometer geloof i. We gaan in mei 😀

  • Reply Marcella 27 december 2016 at 21:24

   Fijn vooruitzicht! #aftellen

  Leave a Reply