Here and Now-update

Here and Now #53 – Terug uit Kopenhagen!

Nyhavn Denmark

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik (niet) van geniet en waar ik naar uit kijk. Met dit keer een update over ons weekend Kopenhagen!

Groot Wetsinge GroningenWat is leuk?

  • Ik ben weer lekker aan het racefietsen: wat is dat toch heerlijk! Het was zeker nog niet altijd fijn weer, maar als het zonnetje erbij komt geniet ik volop. Kijk dit knusse dorp nou!
  • Mijn 4G abonnement is vorige zomer al verlopen, dus ik moet nog een nieuwe afsluiten. Ik overweeg een sim only abonnement, want dat houdt mijn maandelijkse kosten lekker laag. Mijn roze iPhone 7 werkt prima, dus sim only is dan een goede optie. Maar ook een abonnement met een nieuwe(re) iPhone is aantrekkelijk. Keuzes keuzes!
  • Samen met een vriendin genoot ik van een smoothiebowl bij een leuk restaurant in Groningen. Yum!
  • Ik heb mijn MacBook eindelijk kunnen updaten! Kennelijk had ik nogal een verouderde versie waardoor ik steeds meer problemen kreeg. Gelukkig is dit met de installatie van macOS Mojave helemaal verholpen. Jeej!
  • Mijn moeder kwam op bezoek en met z’n drietjes lunchten we in de stad. Gezellig!
  • Ik heb meegewerkt aan de organisatie van een groot evenement waar 165 mensen aanwezig waren. Het was een pittige klus met strakke deadlines, maar het resultaat mag er zijn. En dat voelt goed!

Stevens Klint DenmarkEerst een stukje natuur

Jeej, we hebben een heerlijk lang weekend achter de rug! Woensdag reden we de eerste etappe naar Noord-Duitsland waar we een nachtje sliepen in een hotel vlakbij Lübeck. Donderdagochtend reden we de boot op en besloten vrij spontaan een kijkje te nemen bij de krijtrotsen die een uurtje onder Kopenhagen liggen. Een paar jaar geleden bewonderden we Møns Klint en die mooie kustlijn wilden we ook wel graag bewonderen bij Stevns Klint. Daar kan je binnenkort dus een blog over verwachten!

Marcella Copenhagen Denmark

Genieten van Kopenhagen

Na dit stukje natuur kwamen we ’s middags aan in Kopenhagen. Na een rondje stad kozen we ervoor om bij de foodhallen van Tivoli te eten. Dit is een onwijs mooie hal vól leuke eettentjes! Op vrijdag regende het helaas de hele dag, maar het viel gelukkig mee toen we bovenop de toren van Christiansborg genoten van het uitzicht over de stad. Een bezoek aan Tårnet is gratis en een dikke aanrader! Het concert van Mumford en Sons was trouwens ook erg tof. In de Royal Arena is een rond podium middenin de zaal en dat zorgt voor een gave ervaring! Zaterdag zijn we gaan fietsen in de stad. Eerst met een fietstour waarbij we de hoogtepunten van de stad bekeken, en vervolgens maakten we een ritje met z’n tweeën. Zo kwamen we bij het park Superkilen waar we de foto met de lijnen maakten. Het is zo leuk daar! Kopenhagen is een dikke aanrader, wat een leuke stad! Kortom: updates volgen!

Welk boek lees ik?

Ik lees nu Ten noorden van het paradijs van Thomas Engström. Dit is deel 3 uit de serie Ludwig Licht. Ik vond het eerste deel even wennen, maar deel 2 en 3 zijn meteen leuk en lezen lekker weg. Dit is alweer mijn 13e boek van 2019 wat ik lees. Ik ben nog steeds dol op mijn e-reader!

Welke Netflix serie kan ik je aanraden?

Jan en ik zitten tegen de ontknoping aan van de serie Undercover. Het was even wennen omdat het verhaal een beetje traag op gang komt en ook het Belgische accent is even anders. Maar intussen zijn we zeer benieuwd hoe het afloopt met de undercover agenten en de grote drugsbaas. Spannende serie!

Marcella in de bergen in Oostenrijk

Waar kijk ik naar uit?

Over een maand vliegen we naar Zwitserland om een week lang de bergen te ontdekken. Op de foto zie je de regio Salzburgerland in Oostenrijk, maar we hopen in Zwitserland net zo hard te genieten van alle bergen. Wij zijn nooit eerder in Zwitserland geweest, dus zijn benieuwd hoe het ons daar gaat bevallen. We vliegen naar Basel, slapen een nachtje buiten de stad, rijden naar het zuiden en hebben een aantal overnachten in de buurt van Interlaken. We eindigen met een nachtje in Basel. Ik ben benieuwd naar het land en heb erg veel zin in deze roadtrip! Ook wel fijn: na deze reis heb ik nog een lang weekend vrij!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Kopenhagen staat al zo lang op mijn lijstje, maar zoals zo vaak het is er nog niet van gekomen. Wel een paar keer in Denemarken geweest met mijn ouders, maar helaas ook nog nooit in de buurt van die kliffen, dus zeker nog een land waar nog een hoop valt te ontdekken voor ons. Kom maar op die blogs dus! En ja, Zwitserland, prachtig land, ruiger dan Oostenrijk, maar ook echt een plaatje. Wij zaten toen ook in de buurt van Interlaken met uitzicht op de Thünersee, echt een prachtige regio waar jullie je ongetwijfeld prima zullen vermaken!

Saskia

Kopenhagen is zeker een plek waar ik nog eens heen zou willen. Alleen M. trekt het niet zo, mij lijkt het echt een prachtige stad. Maargoed, we willen nog zoveel zien 😉

Gelmer

De omgeving van Interlaken is echt mooi. Toevallig is 3 op reis daar afgelopen zondag geweest, dus een aanrader om nog te kijken. De Trümmelbachfälle bij Lauterbrunnen is zeker een aanrader. Wil je de bergen in en niet honderden euro’s kwijt zijn aan treintickets dan zijn Wengen en Mürren (je kunt een rondje lopen door vanaf Lauterbrunnen de kabelbaan te nemen en terug via Stechelberg te gaan) aanraders! Ook de Gletscherschlucht in Grindelwald is leuk! Interlaken zelf is ook leuk!

Gelmer

Eigen huurauto scheelt inderdaad al veel in de kosten. Maar als je echt wilt wandelen in de bergen zul je ook gebruik moeten maken van kabelbanen of (kabel)treinen. Die zijn helaas niet goedkoop in Zwitserland. Wengen en Mürren zijn dan leuke en goedkope alternatieven. De bekendste (en waarschijnlijk mooiste) optie in de regio is de Jungfraujoch, maar prijzen lopen dan op dik boven de €100,- pp. Volgens mij is het ook mogelijk een meerdaags goedkoper ticket te kopen, maar de exacte kosten/voordelen weet ik niet uit mijn hoofd.

Linda

Zo leuk dat jullie naar Zwisterland gaan, dat lijkt me echt enorm mooi en toch vergeet ik het vaak als ik over mooie bestemmingen met bergen droom. Kopenhagen staat niet echt op mijn lijstje, toch klinkt het altijd wel heel erg leuk. Leuk dat jullie weer zijn gaan fietsen in de stad!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x