Here and Now-update

Here and Now #47 – Een nieuwe baan! & Nutz heeft een voedselallergie

18 april 2018

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet en waar ik naar uit kijk. Het is weer tijd voor een update, want ik heb een nieuwe baan!

Bloemen april 2018Ik heb een nieuwe baan!

Jeej, het is me gelukt om een nieuwe baan te vinden! Vanaf januari ben ik op zoek naar een nieuwe baan omdat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik verstuurde tientallen brieven en kreeg evenveel standaard afwijzingen zonder enige feedback. Ik voerde een aantal gesprekken, maar werd meerdere keren nét niet gekozen. Totdat ik slechts op basis van mijn CV geselecteerd werd voor een gesprek, een heel leuk gesprek voerde en anderhalf uur later al hoorde dat ik een nieuwe baan heb. Yes! Ik ga tot eind dit jaar als communicatieadviseur werken bij een gemeente in de provincie Groningen. Ik ga aan de slag met de website en intranet, social media en een aantal leuke projecten. Past perfect bij mij! Maandag start ik met werken, dus ik geniet nog even volop van het mooie weer en ga dan weer lekker aan de slag!

Van Jan kreeg ik die mooie bloemen!

Nutz met kap april 2018Hoe is het met Nutz?

Toen ik in mijn happylist van maart vertelde dat het beter gaat met Nutz kreeg ik veel lieve reacties omdat jullie het fijn vonden dat ze op knapt. Helaas, een paar dagen later zagen we het weer slechter gaan… Toen we zo’n 5 weken geleden op zondagochtend bij de dierenarts belandden met 41 graden koorts en een flinke ontsteking kreeg mevrouw een stevige antibioticakuur en een injectie tegen de jeuk. Daar knapte ze aardig van op, tot de kuur en de injectie uitgewerkt waren. De jeuk kwam terug en Nutz maakte vol enthousiasme haar nek en oor weer kapot. Ze loopt dus al een tijdje voornamelijk met een kap op (en kan daar heel passief, maar ook flink eigenwijs mee zijn).

Intussen zijn we (al)weer bij de dierenarts geweest en is het vrijwel zeker dat Nutz een voedselallergie heeft. Ze eet intussen hypo allergeen voer waardoor de jeuk moet afnemen. Dat doet ie tot nu toe vrij minimaal, maar we moeten het nog zeker 4 weken volhouden om het effect te merken. En dan mag Nutz de rest van haar leven alleen dat (dure!) voer eten om nieuwe jeukaanvallen te voorkomen…

Fietsen Groningen Fietsen Groningen Voortuin Groningen Lunch Zondag GroningenWat was leuk?

 • Jan en ik fietsten alweer 3x samen een rondje, gister ging ik alleen op pad. Heerlijk om weer buiten te fietsen!
 • Tijdens één van onze fietstochten kwamen we een weiland met alpaca’s tegen, briljant!
 • Ook heb ik intussen heel wat schattige donzige lammetjes gespot.
 • Met een vriendin lunchte ik bij Zondag Noorderplantsoen, we zaten heerlijk op het terras in de zon!
 • Samen met Marjolein werkte ik een ochtend bij The Pool.
 • We haalden een rijtje stenen uit onze voortuin zodat we nu een border met plantjes hebben. Veel vrolijker!
 • En in de achtertuin haalden we een dorre struik weg en plantten we een magnoliaboompje.
 • Ook genieten we met het mooie weer van onze fijne loungeset.

E-reader met NutzWelk boek lees ik?

Ik ben al bijna door mijn 11e boek van dit jaar heen, dus ik ben lekker aan het lezen. Ik lees vooral veel boeken van Tess Gerritsen uit de serie Rizzoli & Isles. Het laatste boek uit die serie wat ik las is Het aandenken. Omdat het volgende boek uit die serie niet gratis is met mijn Kobo Plus abonnement ben ik tussendoor even een ander boek gaan lezen. Ik lees nu Voltooid van Mariska Overman. Heel spannend!

Welke serie kan ik je aanraden?

De afgelopen weken keken we op Netflix naar Seven Seconds en Grenseland. Vooral Grenseland is favoriet!

 • In Seven Seconds rijdt een blanke agent een zwarte tiener aan. Dit heeft niet alleen een grote impact op de betrokken politieman en de familie van het slachtoffer, ook rassenrellen, een doofpotaffaire en een geruchtmakende rechtszaak volgen.
 • Grenseland gaat over rechercheur Nikolai die een moordzaak moet onderzoeken waarbij zijn familie is betrokken. Om zijn familie te beschermen probeert Nikolai een aantal bewijzen over deze moordzaak af te dekken. Uiteindelijk raakt hij verstrikt waarbij de grens tussen goed en kwaad steeds meer aan het vervagen is.

Waar kijk ik naar uit?

Komend weekend gaan we naar Duitsland. We verblijven in Bad Iburg, net over de grens. We willen vooral veel wandelen en een stukje van het Teutoburgerwald ontdekken. Ontzettend veel zin in, want ondanks dat we jaarlijks in Duitsland komen, ontdekken we er eigenlijk alleen steden. Zo waren we al in Berlijn, Bremen, Hamburg en Rostock. Hoog tijd voor meer natuur in Duitsland! Je kunt onze avonturen volgen op Instagram, en uiteraard zal ik ook een aantal artikelen schrijven als ik weer terug ben. Stay tuned!

We bewonderden al wel Natuurpark Eifel in Duitsland. Prachtig!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply Shirley 18 april 2018 at 07:53

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Het klinkt als een leuke functie. Succes alvast. Maar eerst: heel veel plezier in Duitsland!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 14:29

   Thanks Shirley! Het was heerlijk in Duitsland én de eerste werkweek zit er alweer op. Gaat zo snel 😉

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 18 april 2018 at 08:46

  Leuk om te lezen en natuurlijk super dat je een nieuwe baan hebt! Klinkt als een hele leuke functie!
  Hier gaat het goed: bezig met het plannen van wat reizen voor de komende maanden dus dat is altijd leuk! 😊

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 14:29

   Heerlijk dat je reizen voor de komende maanden aan het plannen bent. Ik ben erg benieuwd welke bestemmingen het worden!

 • Reply Saskia 18 april 2018 at 09:13

  Wat fijn om te horen dat (hopelijk) de oorzaak van ’t ziek zijn Nutz is ontdekt. Wij hadden dat toen met Ozzie, onze dikke kater vriend, moest vanwege zijn blaasgruis problemen voor altijd aan het dure voor. De lieverd is er uiteindelijk 18 en een beetje mee geworden.

  En super dat je een nieuwe baan hebt gevonden. Gefeliciteerd! Zo’n baan zou ik ook nog wel eens willen. Ben al aan het kijken voor wat scholing/opleiding die mij misschien wat meer die kant op kant leiden.

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 14:37

   Woensdag waren we weer bij de dierenarts, Nutz is nu 3 weken aan het speciale voer. Hij was niet enthousiast over haar huid (lees plekken) dus ik hoop dat het de komende weken beter gaat. Liever aan het speciaal voer dan aan de medicijnen…
   Wat leuk dat jij ook een baan zoekt in de communicatie. Ik kan het je zeker aanraden, vind het een erg interessant en leuk vakgebied!

 • Reply Jenn 18 april 2018 at 09:38

  Volgens mij had ik het ergens al gezegd, maar gefeliciteerd met je baan! En fijn dat de oorzaak is gevonden bij Nutz.

 • Reply Kelly 18 april 2018 at 12:36

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Super leuk voor je 🙂 Fijn voor jullie en Nutz eindelijk gevonden is. Hopen dat het nu snel beter gaat want ze ziet er toch wel sneu uit met haar ‘lampenkap’.

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 14:52

   Dankjewel Kelly! Nutz loopt gelukkig al meer dan een week niet meer met zo’n kap. Gisteren krabte ze wel weer een korst van haar nek, dat is wat minder. Het moet wel genezen natuurlijk! Hopelijk is het een voedselallergie, dat weten we over een week of 3 pas zeker…

 • Reply Daphne de Vries 18 april 2018 at 12:52

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Echt fijn dat het, na alle time en effort die je erin hebt gestopt, gelukt is en je een hele leuke nieuwe baan gevonden hebt. En wat een gedoe met Nutz zeg! Hoop voor jullie dat het nu klaar is en ze straks helemaal opgeknapt is! En ja dat dure voer is minder leuk, maar je hebt toch altijd het beste met je beestje voor he 🙂

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 14:53

   Ja, heel fijn dat het gelukt is om een baan te vinden! Mijn eerste week zit er alweer op, dus dat gaat snel. Het is wennen joh, maar lijkt een leuke en veelzijdige functie. Veel communicatiecollega’s heb ik niet om me heen, dat is wel jammer. Ik moet ze maar zoveel mogelijk opzoeken 😉

 • Reply Amanda 18 april 2018 at 13:33

  Wat fijn dat je een nieuwe baan hebt, gefeliciteerd! Klinkt als een hele leuke baan ook.

 • Reply Laura 18 april 2018 at 14:53

  Ja, wat super fijn Marcella. Heel veel succes met je nieuwe baan! Super tof.

 • Reply Janet | thatonetime 18 april 2018 at 20:02

  Yay gefeliciteerd met je nieuwe baan! Geduld is een schone zaak.. 🙂 Have fun in Duitsland! Ik ga over drie weken ook naar Duitsland.. een weekendje chillen aan de Moezel!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:04

   Thanks! Het was heerlijk in Duitsland, echt een fijn weekend. Jij alvast veel plezier aan de Moezel. Daar willen wij ook graag eens naartoe!

 • Reply Nienke 18 april 2018 at 20:28

  Yes! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Klinkt als iets wat het achteraf waard was om oo te wachten 🙂 en fijn dat Nutz zich weer beter voelt, arme met die kap op 🙁 Geniet van jullie reisje naar Duitsland!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:05

   Dankjewel Nienke! Ons weekend Duitsland en mijn eerste week zit er alweer op ook. Was wennen, maar ook een leuke week. Nutz heeft de kap al een ruime week niet meer op gelukkig, maar ze heeft nog wel plekken bij haar oor en nek. Hopelijk werkt het voer goed zodat ze er binnenkort vanaf is. Het kan ook nog een ander soort allergie zijn namelijk, en dan moet ze aan de medicijnen…

 • Reply Doortje 18 april 2018 at 21:11

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En arme Nutz, ik hoop dat het snel echt beter gaat.

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:07

   Dankjewel Doortje! Het gaat nu redelijk met Nutz. Ze heeft gisteren weer een plek bij haar oor open gekrabt. Hopelijk gaat het over 3 weken beter met haar, dan moet dat speciale voer werken. Ze kan ook nog een ander soort allergie hebben, dan moet ze aan de medicijnen.

 • Reply Danique 18 april 2018 at 21:23

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, superfijn! En wat vervelend dat Nutz zo rommelt met haar gezondheid. Hopelijk gaat het nieuwe voer werken!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:08

   Dankjewel lady! Ja, ik hoop ook dat het nieuwe voer gaat werken. Het gaat nu nog niet helemaal geweldig, maar ze heeft nog 3 weken voordat het voer moet werken. Ik duim dat het lukt, want anders heeft ze een ander soort allergie en moet ze aan de medicijnen…

 • Reply Lotte 19 april 2018 at 10:36

  Echt zo’n fijn nieuws seg! Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging en veel succes en plezier ermee!

 • Reply Dewi 19 april 2018 at 12:02

  Wauw, van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Klinkt als een hele leuke functie. Heel veel succes volgende week en voor nu nog even genieten van het mooie weer! Wel heel vervelend dat Nuts een voedselallergie heeft, dat kan zoveel jeuk veroorzaken. Hopelijk neemt dat met het nieuwe voer snel af.

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:20

   Thanks Dewi! Mijn eerste werkweek zit er alweer op. Was wennen aan het ritme, maar ook een prima week met leuke mensen. Nutz had zeker veel jeuk door die allergie, erg naar. Ze eet nu ruim 3 weken speciaal voer, maar het is nog niet helemaal weg. We houden het nog zeker 3 weken vol en dan moeten we zien of het weg gaat. Het kan ook een ander soort allergie zijn, en dan moet ze medicijnen slikken. Hoop dat speciaal voer voldoende is!

 • Reply Britte 20 april 2018 at 10:00

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, fijn dat je een nieuwe uitdaging hebt gevonden die goed bij je past. En dat je dit mooie weer nog even kunt meepakken voordat je weer aan de slag gaat 😉 Oh wat vervelend dat je kat een voedselallergie heeft, ik wist niet eens dat dat kon! Maar ook wel fijn dat jullie eindelijk weten wat er aan de hand is, in ieder geval duidelijkheid 🙂

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:38

   Dankjewel Britte! Mijn eerste week zit er alweer op, het was een prima eerste week. Leuke mensen ontmoet en al wat mooie dingen opgepakt. Het is wennen, maar het ritme komt er wel weer in. Ik wist ook niet dat een kat een voedselallergie kon hebben, al helemaal niet zo jong. Ze is nog geen jaar oud. Het kan ook een ander soort allergie zijn, dan moet ze aan de medicijnen. Dus ik hoop dat het speciale voer z’n werk gaat doen in de komende weken!

 • Reply Caro 20 april 2018 at 20:39

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat fijn dat je hem hebt gevonden en hij klinkt ook erg leuk! Geniet nog maar even lekker van je weekend in Duitsland 🙂 Wat een mooie foto trouwens in het lavendelveld en de boeken van Tess Gerritsen zijn inderdaad heel leuk!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:42

   Dankjewel lady! Dat zijn paarse lupinen in IJsland. In juni staat het hele eiland er vol mee. Mooi hé!

 • Reply Yvonne 21 april 2018 at 08:57

  Wat super dat je een leuke nieuwe baan gevonden hebt. Wie weet wat er nog uit voort komt als de periode tot eind dit jaar voorbij is. Jeetje, een kat met een allergie.. ik had er echt nog nooit van gehoord.. echt heel flauw, maar ik kreeg gelijk het beeld van notenallergie. 😉 Gelukkig weten jullie dan nu wat het is en kan je daar rekening mee houden. Hopelijk dat het dit dan echt is en het goed blijft gaan! Veel plezier in je nieuwe baan Marcella.

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:43

   Dankjewel Yvonne! Ik had ook nog nooit gehoord van een kat met een allergie, maar ik hoor nu dat het vaker voorkomt dan ik dacht… Het kan voedsel zijn, maar ze geneest volgens de dierenarts nog niet snel genoeg. Gelukkig hebben we nog 3 weken voordat we het zeker moeten weten, dus hopelijk gaat het de komende weken beter. Als ze een andere allergie heeft, dan moet ze aan de medicijnen… liever niet!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 21 april 2018 at 12:05

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En heel veel succes 🙂 Hopelijk voelt Nutz zich snel beter met dat nieuwe voer. Veel plezier in Duitsland! Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s 🙂

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:44

   Dankjewel Linda! Blogs en foto’s van ons fijne weekend in Duitsland volgen!

 • Reply Saskia 22 april 2018 at 11:25

  Wat tof zeg, een nieuwe baan. van harte gefeliciteerd en veel succes & plezier gewenst<3
  Awwwh. Zo naar te horen van Nutz joh. Heel erg veel beterschappies… Hoop dat het snel opgelost is met de jeuk, nooit leuk om je beestje zo te zien (bij Yara is de korst nu helemaal weg, geen idee wat het is geweest…)

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:45

   Dankjewel Sas! Het ging wel aardig met Nutz, al heeft ze gisteren de korst weer open gehaald. Overal bloedspetters… De dierenarts twijfelde woensdag wel of het echt wel een voedselallergie is, ze had al sneller moeten genezen. Ik hoop dat dat het wel is, anders moet ze aan de medicijnen…

 • Reply Sabine 22 april 2018 at 21:18

  Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat balen van Nutz zeg, zo zielig! Ook lastig voor jullie met het voer. In ieder geval hopen dat de jeuk af gaat nemen!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:46

   Dankjewel lady! Ja, niets aan voor Nutz. Het ging iets beter, tot ze gisteren weer een dikke korst heeft weggehaald. We moeten nog zeker 3 weken speciaal voer geven om te ontdekken of het door de voeding komt. Er kan ook een andere oorzaak van de allergie zijn, en dan moet ze aan de medicijnen… Liever niet dus!

 • Reply Evelyn 23 april 2018 at 01:51

  Goed, goed. Genieten van China. En wat een fijn nieuws van je baan! Gefeliciteerd. En mehh voor de kattenvoer, maar ja als je kat er beter van wordt dan moet dat maar hè. Waar fiets jij voornamelijk trouwens? In de provincie Groningen?

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:47

   Ik ben erg benieuwd naar je avonturen in China! Dankjewel voor je felicitatie! Ik fiets vooral in provincie Groningen of Drenthe. Ik wissel het wat af 😉

 • Reply Lizzie | Globalizious 23 april 2018 at 19:10

  Wat fantastisch dat je een nieuwe bent hebt gevonden! Zalig. Hopelijk bevalt het!! En ach die Nutz, wat een moppeke! 🙂

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:48

   Dankjewel lady! Ja, arme Nutz. Ze krabt nog wel regelmatig, dus hopelijk knapt ze de komende weken verder op!

 • Reply Shamira | Wander Rebel 3 mei 2018 at 14:23

  Zielig voor Nutz! Ik zou nog even kijken naar alternatieven voor kattenvoer, misschien hoeft het niet zo duur. Wij hebben het ook gehad met onze poes Saartje en kregen ook super duur voer mee van de dierenarts. Het hielp wel iets, maar ook weer niet echt noemenswaardig. Toen kreeg ik de tip voor Ecostyle Care, dat zijn natuurlijke brokken met kruiden zonder al te veel commerciële poespas (leuke woordspeling =p). Geen idee of het voor Nutz ook werkt, maar er zijn vaak nog wel betaalbare alternatieven beschikbaar 🙂

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:16

   Bedankt voor de tip Shamira! Ik neem aan dat je Vitaalspeciaal Care van Ecostyle bedoelt? Ik wil het zeker wel eens proberen, vooral omdat de plekken in Nutz haar nek en op haar oor nog niet helemaal genezen. Het is toch lastig uit te vinden waar ze allergisch voor is. Dat dure voer van de dierenarts (Hills Z/D) bestellen we trouwens gewoon online bij Zooplus voor een tientje minder per zak 😉

   • Reply Shamira | Wander Rebel 19 mei 2018 at 19:49

    Die bedoel ik inderdaad! Wij zijn uiteindelijk ook overgestapt van Hills naar deze, maar met alle webwinkels tegenwoordig is het gelukkig makkelijker om goedkoper in te kopen 🙂

    • Reply Marcella 2 juni 2018 at 20:44

     Wij hebben nu een zak voer van Ecostyle in huis, ze deed het niet goed genoeg op Z/D van Hills, de plekken kwamen terug…

  Leave a Reply