Here and Now-update

Here and Now #47 – Een nieuwe baan! & Nutz heeft een voedselallergie

18 april 2018

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet en waar ik naar uit kijk. Het is weer tijd voor een update, want ik heb een nieuwe baan!

Bloemen april 2018Ik heb een nieuwe baan!

Jeej, het is me gelukt om een nieuwe baan te vinden! Vanaf januari ben ik op zoek naar een nieuwe baan omdat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik verstuurde tientallen brieven en kreeg evenveel standaard afwijzingen zonder enige feedback. Ik voerde een aantal gesprekken, maar werd meerdere keren nét niet gekozen. Totdat ik slechts op basis van mijn CV geselecteerd werd voor een gesprek, een heel leuk gesprek voerde en anderhalf uur later al hoorde dat ik een nieuwe baan heb. Yes! Ik ga tot eind dit jaar als communicatieadviseur werken bij een gemeente in de provincie Groningen. Ik ga aan de slag met de website en intranet, social media en een aantal leuke projecten. Past perfect bij mij! Maandag start ik met werken, dus ik geniet nog even volop van het mooie weer en ga dan weer lekker aan de slag!

Van Jan kreeg ik die mooie bloemen!

Nutz met kap april 2018Hoe is het met Nutz?

Toen ik in mijn happylist van maart vertelde dat het beter gaat met Nutz kreeg ik veel lieve reacties omdat jullie het fijn vonden dat ze op knapt. Helaas, een paar dagen later zagen we het weer slechter gaan… Toen we zo’n 5 weken geleden op zondagochtend bij de dierenarts belandden met 41 graden koorts en een flinke ontsteking kreeg mevrouw een stevige antibioticakuur en een injectie tegen de jeuk. Daar knapte ze aardig van op, tot de kuur en de injectie uitgewerkt waren. De jeuk kwam terug en Nutz maakte vol enthousiasme haar nek en oor weer kapot. Ze loopt dus al een tijdje voornamelijk met een kap op (en kan daar heel passief, maar ook flink eigenwijs mee zijn).

Intussen zijn we (al)weer bij de dierenarts geweest en is het vrijwel zeker dat Nutz een voedselallergie heeft. Ze eet intussen hypo allergeen voer waardoor de jeuk moet afnemen. Dat doet ie tot nu toe vrij minimaal, maar we moeten het nog zeker 4 weken volhouden om het effect te merken. En dan mag Nutz de rest van haar leven alleen dat (dure!) voer eten om nieuwe jeukaanvallen te voorkomen…

Fietsen Groningen Fietsen Groningen Voortuin Groningen Lunch Zondag GroningenWat was leuk?

  • Jan en ik fietsten alweer 3x samen een rondje, gister ging ik alleen op pad. Heerlijk om weer buiten te fietsen!
  • Tijdens één van onze fietstochten kwamen we een weiland met alpaca’s tegen, briljant!
  • Ook heb ik intussen heel wat schattige donzige lammetjes gespot.
  • Met een vriendin lunchte ik bij Zondag Noorderplantsoen, we zaten heerlijk op het terras in de zon!
  • Samen met Marjolein werkte ik een ochtend bij The Pool.
  • We haalden een rijtje stenen uit onze voortuin zodat we nu een border met plantjes hebben. Veel vrolijker!
  • En in de achtertuin haalden we een dorre struik weg en plantten we een magnoliaboompje.
  • Ook genieten we met het mooie weer van onze fijne loungeset.

E-reader met NutzWelk boek lees ik?

Ik ben al bijna door mijn 11e boek van dit jaar heen, dus ik ben lekker aan het lezen. Ik lees vooral veel boeken van Tess Gerritsen uit de serie Rizzoli & Isles. Het laatste boek uit die serie wat ik las is Het aandenken. Omdat het volgende boek uit die serie niet gratis is met mijn Kobo Plus abonnement ben ik tussendoor even een ander boek gaan lezen. Ik lees nu Voltooid van Mariska Overman. Heel spannend!

Welke serie kan ik je aanraden?

De afgelopen weken keken we op Netflix naar Seven Seconds en Grenseland. Vooral Grenseland is favoriet!

  • In Seven Seconds rijdt een blanke agent een zwarte tiener aan. Dit heeft niet alleen een grote impact op de betrokken politieman en de familie van het slachtoffer, ook rassenrellen, een doofpotaffaire en een geruchtmakende rechtszaak volgen.
  • Grenseland gaat over rechercheur Nikolai die een moordzaak moet onderzoeken waarbij zijn familie is betrokken. Om zijn familie te beschermen probeert Nikolai een aantal bewijzen over deze moordzaak af te dekken. Uiteindelijk raakt hij verstrikt waarbij de grens tussen goed en kwaad steeds meer aan het vervagen is.

Waar kijk ik naar uit?

Komend weekend gaan we naar Duitsland. We verblijven in Bad Iburg, net over de grens. We willen vooral veel wandelen en een stukje van het Teutoburgerwald ontdekken. Ontzettend veel zin in, want ondanks dat we jaarlijks in Duitsland komen, ontdekken we er eigenlijk alleen steden. Zo waren we al in Berlijn, Bremen, Hamburg en Rostock. Hoog tijd voor meer natuur in Duitsland! Je kunt onze avonturen volgen op Instagram, en uiteraard zal ik ook een aantal artikelen schrijven als ik weer terug ben. Stay tuned!

We bewonderden al wel Natuurpark Eifel in Duitsland. Prachtig!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

48
Reageer op dit artikel

avatar
23 Reacties
25 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
24 Auteurs van reacties
MarcellaShamira | Wander RebelLizzie | GlobaliziousEvelynSabine Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Het klinkt als een leuke functie. Succes alvast. Maar eerst: heel veel plezier in Duitsland!

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Leuk om te lezen en natuurlijk super dat je een nieuwe baan hebt! Klinkt als een hele leuke functie!
Hier gaat het goed: bezig met het plannen van wat reizen voor de komende maanden dus dat is altijd leuk! 😊

Saskia
Reiziger

Wat fijn om te horen dat (hopelijk) de oorzaak van ’t ziek zijn Nutz is ontdekt. Wij hadden dat toen met Ozzie, onze dikke kater vriend, moest vanwege zijn blaasgruis problemen voor altijd aan het dure voor. De lieverd is er uiteindelijk 18 en een beetje mee geworden.

En super dat je een nieuwe baan hebt gevonden. Gefeliciteerd! Zo’n baan zou ik ook nog wel eens willen. Ben al aan het kijken voor wat scholing/opleiding die mij misschien wat meer die kant op kant leiden.

Jenn
Reiziger

Volgens mij had ik het ergens al gezegd, maar gefeliciteerd met je baan! En fijn dat de oorzaak is gevonden bij Nutz.

Kelly
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Super leuk voor je 🙂 Fijn voor jullie en Nutz eindelijk gevonden is. Hopen dat het nu snel beter gaat want ze ziet er toch wel sneu uit met haar ‘lampenkap’.

Daphne de Vries
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Echt fijn dat het, na alle time en effort die je erin hebt gestopt, gelukt is en je een hele leuke nieuwe baan gevonden hebt. En wat een gedoe met Nutz zeg! Hoop voor jullie dat het nu klaar is en ze straks helemaal opgeknapt is! En ja dat dure voer is minder leuk, maar je hebt toch altijd het beste met je beestje voor he 🙂

Amanda
Reiziger

Wat fijn dat je een nieuwe baan hebt, gefeliciteerd! Klinkt als een hele leuke baan ook.

Laura
Reiziger

Ja, wat super fijn Marcella. Heel veel succes met je nieuwe baan! Super tof.

Janet | thatonetime
Reiziger

Yay gefeliciteerd met je nieuwe baan! Geduld is een schone zaak.. 🙂 Have fun in Duitsland! Ik ga over drie weken ook naar Duitsland.. een weekendje chillen aan de Moezel!

Nienke
Reiziger
Nienke

Yes! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Klinkt als iets wat het achteraf waard was om oo te wachten 🙂 en fijn dat Nutz zich weer beter voelt, arme met die kap op 🙁 Geniet van jullie reisje naar Duitsland!

Doortje
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En arme Nutz, ik hoop dat het snel echt beter gaat.

Danique
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, superfijn! En wat vervelend dat Nutz zo rommelt met haar gezondheid. Hopelijk gaat het nieuwe voer werken!

Lotte
Reiziger

Echt zo’n fijn nieuws seg! Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging en veel succes en plezier ermee!

Dewi
Reiziger

Wauw, van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Klinkt als een hele leuke functie. Heel veel succes volgende week en voor nu nog even genieten van het mooie weer! Wel heel vervelend dat Nuts een voedselallergie heeft, dat kan zoveel jeuk veroorzaken. Hopelijk neemt dat met het nieuwe voer snel af.

Britte
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, fijn dat je een nieuwe uitdaging hebt gevonden die goed bij je past. En dat je dit mooie weer nog even kunt meepakken voordat je weer aan de slag gaat 😉 Oh wat vervelend dat je kat een voedselallergie heeft, ik wist niet eens dat dat kon! Maar ook wel fijn dat jullie eindelijk weten wat er aan de hand is, in ieder geval duidelijkheid 🙂

Caro
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat fijn dat je hem hebt gevonden en hij klinkt ook erg leuk! Geniet nog maar even lekker van je weekend in Duitsland 🙂 Wat een mooie foto trouwens in het lavendelveld en de boeken van Tess Gerritsen zijn inderdaad heel leuk!

Yvonne
Reiziger

Wat super dat je een leuke nieuwe baan gevonden hebt. Wie weet wat er nog uit voort komt als de periode tot eind dit jaar voorbij is. Jeetje, een kat met een allergie.. ik had er echt nog nooit van gehoord.. echt heel flauw, maar ik kreeg gelijk het beeld van notenallergie. 😉 Gelukkig weten jullie dan nu wat het is en kan je daar rekening mee houden. Hopelijk dat het dit dan echt is en het goed blijft gaan! Veel plezier in je nieuwe baan Marcella.

Linda | travellersoftheworld
Reiziger

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En heel veel succes 🙂 Hopelijk voelt Nutz zich snel beter met dat nieuwe voer. Veel plezier in Duitsland! Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s 🙂

Saskia
Reiziger

Wat tof zeg, een nieuwe baan. van harte gefeliciteerd en veel succes & plezier gewenst<3
Awwwh. Zo naar te horen van Nutz joh. Heel erg veel beterschappies… Hoop dat het snel opgelost is met de jeuk, nooit leuk om je beestje zo te zien (bij Yara is de korst nu helemaal weg, geen idee wat het is geweest…)

Sabine
Reiziger

Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat balen van Nutz zeg, zo zielig! Ook lastig voor jullie met het voer. In ieder geval hopen dat de jeuk af gaat nemen!

Evelyn
Reiziger

Goed, goed. Genieten van China. En wat een fijn nieuws van je baan! Gefeliciteerd. En mehh voor de kattenvoer, maar ja als je kat er beter van wordt dan moet dat maar hè. Waar fiets jij voornamelijk trouwens? In de provincie Groningen?

Lizzie | Globalizious
Reiziger

Wat fantastisch dat je een nieuwe bent hebt gevonden! Zalig. Hopelijk bevalt het!! En ach die Nutz, wat een moppeke! 🙂

Shamira | Wander Rebel
Reiziger

Zielig voor Nutz! Ik zou nog even kijken naar alternatieven voor kattenvoer, misschien hoeft het niet zo duur. Wij hebben het ook gehad met onze poes Saartje en kregen ook super duur voer mee van de dierenarts. Het hielp wel iets, maar ook weer niet echt noemenswaardig. Toen kreeg ik de tip voor Ecostyle Care, dat zijn natuurlijke brokken met kruiden zonder al te veel commerciële poespas (leuke woordspeling =p). Geen idee of het voor Nutz ook werkt, maar er zijn vaak nog wel betaalbare alternatieven beschikbaar 🙂