Here and Now-update Katten

Here and Now #44 – Dag lieve Cheetah

12 december 2017

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet en waar ik naar uit kijk. Het is weer tijd voor een update, want we namen afscheid van Cheetah…

CheetahHoezo, je nam afscheid van Cheetah?

Vorige week vertelde ik op Instagram en Facebook dat Cheetah niet meer bij ons is. Velen vroegen zich af wat er met het beestje was, want ik heb niet verteld dat ze ziek was, zoals bij Puma. Cheetah had eigenlijk al jarenlang de nodige problemen. Toen ze 10 weekjes oud was kreeg ze problemen met haar darmen, met als resultaat dat haar urinewegen flink beschadigd zijn geraakt. We hebben alles geprobeerd, maar er was geen oplossing voor helaas. In de eerste jaren zorgde dit maar heel af en toe voor incontinentie problemen. Hoe ouder ze werd, hoe meer gedoe ze ermee kreeg. Haar huid raakte beschadigd, ze had jeuk en pijn. Ze lag ook niet altijd meer fijn.

Toen ze sinds de zomer steeds meer brokjes at, juist maar afviel, was dat voor ons een teken dat we hier iets mee moesten. Toch stelden we het nog eventjes uit, en dus lieten we Cheetah pas vorige week inslapen. De afspraak hadden we twee weken eerder gemaakt, dus we konden er naar toe leven. Toch was het lastig, moeilijk. Het lieve beestje is 10,5 jaar oud geworden. Dat had ik nooit gedacht toen ze 10 weekjes oud was, en serieuze problemen kreeg… Het is beter voor haar zo, dat zeker. Maar dat maakt het er zeker niet makkelijk op. Het waren 10 heel fijne jaren met Cheetah <3

Dat ik dit jaar Puma & Cheetah moest laten inslapen had ik nooit verwacht…

Nutz december 2017En hoe is het nu met Twix en Nutz?

Ik merk dat Twix wel wat van slag is. Zij is een ex straatkat en voor ons nog steeds een beetje bang (we kunnen haar nog niet aaien), maar ze is wel heel sociaal naar haar zusjes. Ze zocht Cheetah regelmatig even op om te snuffelen en een kopje te geven. Ook al moest Cheetah er niet veel van hebben, Twix bleef dat doen. De eerste ochtend zonder Cheetah was Twix echt van slag, ze rende miauwend trappen op en af. Nutz is en blijft ons boefje, aan haar merk ik niet zoveel. Gelukkig kunnen Twix en Nutz het erg goed met elkaar vinden. Ze spelen én knuffelen veel. Dat is fijn!

Lezen met NutzWelk boek lees ik?

Na het steengoede boek Jager van Lars Kepler ben ik begonnen aan de reeks ‘De Noordzeemoorden’ van Isa Maron. Ik heb Galgenveld net uit en lees nu Ritueel. Van het eerste naar het derde boek in de serie, het bleek dat ik deel 2 een paar jaar geleden al heb gelezen. En dit boek opnieuw lezen heeft weinig zin, doorgaans ken ik de hele verhaallijn nog te goed 😉

Letterbord Tuinland SalontafelsNew in!

Ik had het opeens in mijn hoofd: ik wilde een letterbord! Ik zie ze vaak voorbij komen op Instagram, en opeens wilde ik er ook eentje. Na wat gezoek vond ik er eentje bij Tuinland, dus we gingen er op zaterdagmiddag naartoe. In het stampvolle tuincentrum bemachtigde ik mijn gewilde letterbord. Ik zette er een gave quote op, zette ‘m bij ons nieuwe bordje met Scrabble ‘travel’ letters en de lamp uit Marrakech. Gaaf hoekje hé!

Afgelopen weekend kochten we 3 nieuwe salontafeltjes. We wilden ons oriënteren, maar kwamen direct met een set thuis. Als het eenmaal raak is… We kochten eind augustus een ronde eettafel, en vonden dat daar prima ronde salontafeltjes bij passen. En dat past inderdaad prima! Leuke set hé! Tegelijkertijd is het dag steigerhout, hallo mangohout! Iets met een nieuwe fase 😉

Marcella BorkumWaar kijk ik naar uit?

Rond Kerst verkennen we Zeeland, een voor ons onbekend gebied. We hebben een knus huisje met een kachel en keukentje waar we heerlijk willen relaxen. Oh zo degelijk, maar wel waar we nu behoefte aan hebben. Uitwaaien aan de kust, Middelburg ontdekken en heerlijk spelletjes spelen en boeken lezen. Fijn. We gaan sowieso een dagje naar Antwerpen, dé stad waar we ons eerste weekendje weg vierden. Nu al zin in!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

26
Reageer op dit artikel

avatar
13 Reacties
13 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
14 Auteurs van reacties
DianaCarolienKellyYvonneLizette Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jessica
Reiziger

Awh wat rot dat Cheetah er nu ook niet meer is 🙁 Sterkte, het zit niet mee dit jaar! Het letterbord is wel tof trouwens, lekker creatief mee aan de slag gaan de komende tijd 🙂

Linda| travellersoftheworld
Reiziger

Wat rot van ceetah, sterkte! Dat letterbord is super leuk, leuk hoekje 🙂 veel plezier alvast in Zeeland en antwerpen, super leuk

Caro
Reiziger

Wat rot van Cheetah, heel veel sterkte ermee!
En wat een lekkere plannen heb je voor de kerst! Soms is niet veel doen, uitwaaien en door een stad slenteren precies wat je nodig hebt 🙂

Jenn
Reiziger

Ah wat verdrietig, sterkte!

Aniek
Reiziger

Ah nee, wat erg van Cheetah. Maar voor het beestje zelf waarschijnlijk het beste 🙁

Sabine
Reiziger

Zo triest meid dat Cheetah is overleden. Voor haar wellicht het beste, maar dat soort dingen blijven toch moeilijk. Je letterbord is echt te gek, heel inspirerend die quotes ook altijd! Nu kun je er elke dag naar kijken 😀

Karlijn
Reiziger

Wat verdrietig van Cheetah! Ook al is het voor haar het beste, het blijft toch heel moeilijk. Sterkte!

Shamira | Kompas 24
Reiziger

Wat verdrietig van Cheetah! Altijd moeilijk om huisdieren ‘los te laten’ ook al is het beter voor ze en weet je dat die dag er een keer komt. De liefde van huisdieren wordt nog weleens onderschat, ze zijn doorgaans echt een aanvulling op het gezin. Sterkte!

Lizette
Reiziger

Zo verdrietig dat je in één jaar afscheid moest nemen van twee poezenkinderen. Gelukkig doen de andere twee het goed.
Zeeland wordt vast leuk!

Yvonne
Reiziger

Wat een verdrietig nieuws over Cheetah, maar inderdaad wel beter zo. Mooie tafeltjes hebben jullie gekocht.. staat goed bij de kleur van jullie muur ook. Wij kochten ook iets nieuws voor de woonkamer, maar dat was meer noodgedwongen. Er ging een kop koffie over ons net 1 jaar oude (en best wel dure) vloerkleed… zucht.. na alles geprobeerd te hebben maar geaccepteerd dat de vlek er niet meer uit gaat en een nieuwe gehaald.. een iets minder dure.. haha

Kelly
Reiziger

Wat naar dat jullie afscheid hebben genomen van Cheetah. Twee in één jaar lijkt me echt vreselijk. Ik vind de tafeltjes en het letterbord erg leuk. Die letters zag ik laatst bij een tuincentrum en heb ze toen ook bijna gekocht, maar ik had geen idee waar ik ze neer moest zetten 🙂

Carolien
Reiziger

Zo triest altijd om afscheid te nemen van je katten… ik ken het 🙁 Blijft verdrietig.
Wat fijn dat je naar Zeeland komt! Dat kan alleen maar een leuk weekendje weg worden natuurlijk haha. Je hebt al wat tips van me gehad en je hebt vast ook al wel wat gelezen op mijn blog. Als je je nog verveeld, kunnen we elkaar wellicht nog ergens ontmoeten, misschien een (korte) wandeling samen? Anyway, hele fijne vakantie alvast!

Diana
Reiziger

Pfff krijg altijd zo brok in mijn keel. Moet er niet aan denken om die beslissing ooit te moeten maken bij mijn poezen. Hopelijk heeft lieve Cheetah nu rust en geen pijn mee. Sterkte. Want twee in 1 jaar is echt niet leuk.