Here and Now-update

Here and Now #36 – Back home & Demain Tout Commence

21 februari 2017
Here and Now 36

In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update! Met dit keer een korte terugblik op onze vakantieweek en de geweldige film Demain Tout Commence.

Canals Amsterdam

Hoe was Amsterdam?

Ik had een dagje Amsterdam voor ons weekje Spanje geplakt. We waren al vier jaar (!) niet in Amsterdam geweest, dus ik vond het hoog tijd voor een nieuw tripje. Dit keer gingen we juist níet naar de Kalverstraat, maar naar de 9 Straatjes. Al had ik stiekem meer oog voor alle grachtenpandjes aan het water, want die zijn super fotogeniek. Het laagje sneeuw gaf Amsterdam een extra mooie uitstraling.

Marcella, Zaanse Schans

Waar staan die klompen?

Op maandag vlogen we aan ’t einde van de middag naar Sevilla, dus we besloten ’s ochtends naar de Zaanse Schans te rijden. Mijn vader is daar in de buurt opgegroeid, en heeft mij vroeger vol trots de omgeving laten zien. Dit was járen geleden, dus het was erg leuk om er eens terug te zijn. We liepen langs de molens, keken af en toe even naar binnen, bezochten een bakkersmuseum en genoten van een verse wafel. En tsja, die klompen, dat is nostalgie. Daar ben ik vroeger ook mee op de foto gezet, dus ik moest er een recente foto van hebben!

Metropol Parasol, Seville

Hoe vond je Sevilla?

Maandagavond landden we op de luchthaven van Sevilla. Na een goeie nachtrust startten we onze eerste volle dag met een fietstour. Een goeie manier om meteen veel van de stad te zien! En wat we zagen beloofde veel goeds! Op de foto zie je Metropol Parasol, een enorm kunstwerk middenin het centrum. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ik zit vol verhalen en heb honderden foto’s gemaakt. Dus je kunt binnenkort een aantal artikelen over Sevilla verwachten! Nu al nieuwsgierig? Kom me dan volgen op Instagram!

Ronda, Spain

En hoe was Ronda?

Na twee volle dagen in Sevilla haalden we onze huurauto op. We reden rechtstreeks naar Ronda, het stadje met de enorme kloof van honderd meter diep. Het was heel bijzonder om dat natuurverschijnsel te bewonderen. Het is een magisch stadje. En een koud stadje, want het is Ronda op jaarbasis gemiddeld 15 graden. De straffe wind zorgt ervoor dat je alle laagjes die je mee hebt over elkaar heen aan moet trekken. Maar de kou is het waard! Op de terugweg naar Sevilla reden we langs twee schattige witte dorpen, wandelden we in een geweldig natuurgebied en ontdekten we een helderblauw meer. Ik vertel je er binnenkort alles over!

Favoriete film?

Onze vakantieweek sloten we af bij de bios. Onze Pathé Unlimited Card is nog een maandje geldig, dus daar wilden we nog even van profiteren. En dus werden we verrast door de geweldige film Demain Tout Commence. Echt, wat een pareltje. Ik zal niks verklappen, als jij beloofd dat je ‘m gewoon gaat zien!

Welk boek lees ik?

Ik heb Slaap van Lars Kepler uitgelezen. Wauww, wat een boek! Vol onverwachte plotwendingen en spannend tot het einde. Echt knap geschreven! Ik ben trouwens middenin een serie begonnen met lezen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, dan kan je beter de hele serie van Lars Kepler lezen. Ik ga nu verder met het vervolg van mijn boek: Jager.

Apple cake, Café NielsenFavoriete eten & drinken?

Laatst zocht ik bewust naar de perfecte appeltaart in Groningen. Ik vond ‘m niet. Nu struinden we door de 9 Straatjes in Amsterdam en liepen we toevallig tegen dé lekkerste appeltaart aan. En we kregen er ook nog een megagroot stuk van. Yum! Honger gekregen? Bij Café Nielsen moet je zijn!

Heb ik die calorieën ook weer verbrand?

We hebben elke dag zo’n 20.000 stappen gezet, dus het was een best actieve week! Helaas was de weegschaal minder enthousiast, dus ik zal weer braaf mijn baantjes zwemmen. Dat is vanwege de griep en onze vakantieweek helaas alweer even geleden!

Insight Guide IJslandWaar kijk ik naar uit?

In juni gaan we rondreizen door IJsland, dus het is hoog tijd om uit te zoeken waar we allemaal naartoe willen! Ik heb nog een aantal boeken vol inspiratie om te lezen. Heerlijk! Oh, en we hebben tussendoor nog andere leuke reisplannen, maar daar vertel ik je binnenkort meer over!

Op naar de volgende Here and Now! Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

24
Reageer op dit artikel

avatar
12 Reacties
12 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
13 Auteurs van reacties
MarcellaSarahRowanWandaLotte - scratchingmymap Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ilona
Reiziger

Sevilla was dus fijn, vooral gecombineerd met Ronda. Nu is het aftellen voor Ijsland begonnen. Hoe gaaf! Maar tussendoor leuke dingen gedaan. Amsterdam is goed bevallen als ik dat zo lees; maar dat kan ook niet anders met de 9 straatjes. En van die appeltaart krijg ik ook gelijk trek 😉

Shirley
Reiziger

Ronda ziet er heel mooi uit. Ik vond Sevilla ook superleuk, misschien wel sfeervoller dan Valencia, al zijn de steden eigenlijk niet echt te vergelijken. Ze hebben beide een eigen charme. Wat vond je de leukste van de twee steden? Ik ben op dit moment druk met werk en aan het aftellen naar mijn vakantie naar Jordanië.

Joyce rdt
Reiziger

Oh IJsland lijkt me echt schitterend, wat een geweldig vooruitzicht. Sevilla hoor ik heel veel goede verhalen over, dus hier zou ik zeker nog een keertje heen willen. Cafe Nielsen ga ik even opschrijven, ik ben gek op appeltaart haha. Liefs.x

Sieds | Sieds My Travels
Reiziger

Fijn dat jullie zo genoten hebben in Sevilla en Ronda. Wat een mooi plaatje van Amsterdam met de grachtenpanden, het blijft een mooie stad, ik moet er ook nodig weer eens naar toe.. Ik wil nog dolgraag een keer naar het Rijksmuseum en de negen Straatjes wil ik dan ook wel weer een keer zien, de grachtenpanden zal ik dan ook zeker niet overslaan! 😉

Sabine
Reiziger

Die film wil ik ook graag zien! Is helaas (nog) niet hier uitgekomen. Leuk de Zaanse Schans! Ik ben daar geweest tijdens mijn laatste bezoek in Nederland, ook in de winter. Was de eerste keer en zo leuk!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Sevilla en Ronda zien er geweldig uit, ben benieuwd naar je verhalen! En de film lijkt me ook leuk, ik beloof dat ik hem zal zien 😉

Marcel
Reiziger

Wat een leuke plekken zijn Sevilla en Ronda, ben benieuwd naar je verhalen! Leuk dat jullie Amsterdam en de Zaanse Schans nog bezocht hebben. Amsterdam is meer dan 10 jaar geleden dat ik er geweest ben, en de Zaanse Schans nog nooit. Terwijl het voor ons erg dichtbij is, wellicht komende zomer een keer. De boeken van Lars Kepler zijn geweldig, ik ben wel bij het eerste deel begonnen 😉

Simone | Paper Travels
Reiziger

Ijsland lijkt me echt zo magisch mooi! En grappig dat jullie naar Amsterdam zijn geweest en wij naar Groningen.. 🙂 De negen straatjes blijft leuk inderdaad en Amsterdam in de sneeuw natuurlijk altijd goed. En die appeltaart… die ga ik binnenkort zeker uitproberen!

Lotte - scratchingmymap
Reiziger

Zo leuk om al een snelle update te krijgen over hoe jullie reis was! Ook leuk dat jullie Sevilla gecombineerd hebben met een uitstapje met de auto. Welkom terug zou ik zo zeggen en ik moet zeggen dat het bij mij ook kriebelt voor Ijsland!

Wanda
Reiziger

Heerlijk, ik verheug me nu al op je blogs over Sevilla en Ronda! En ja, Amsterdam… dat is inderdaad alweer een tijdje geleden. De 9 straatjes wil ik zeker nog eens zien, net als de Zaanse Schans waar ik nog nooit ben geweest. Die serie van Kepler is geweldig he? Ik heb Jager ook op mijn lijstje staan want de andere delen heb ik al gelezen. En ook die film staat nog op mijn lijstje, die acteur speelde ook in Intouchables, ook zo’n geweldige mooie film.

Rowan
Reiziger

Ik word nu wel heel nieuwsgierig naar de boeken van Lars Kepler!!

Sarah
Reiziger

Oh, ik ben gelijk al super benieuwd geworden naar die film waar je het hier over hebt. Die komt op mijn lijstje. En goh, Ijsland… Ik ben jaloers. Kon ik maar mee 😉