Wishlist ABC

Hawaii, Highlands & Hongkong – Wishlist ABC

4 mei 2016
Hongkong

Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 delen met je deel in een heus Wishlist ABC. In dit artikel lees je over de ruige kleurrijke natuur van Hawaii en het glooiende landschap van de Highlands. En wist je dat Hongkong ook voor de helft uit natuur bestaat? Ik vertel je er meer over!

Kauai, Karlijn TravelsLand – Hawaii

Tsja, Hawaii hoort natuurlijk gewoon bij Amerika, maar omdat het zo afgelegen ligt, reken ik het stiekem gewoon als land. Bij Hawaii dacht ik aan een surfersparadijs met witte bounty stranden en hoge golven. Mooi, maar niet persé iets voor mij. Tot Karlijn mij de prachtige natuur liet ziet. Tijdens haar wereldreis bezocht ze Hawaii, een van de grootste verrassingen tijdens de reis. Ik leerde dat Hawaii prachtige, bijna onnatuurlijk mooie landschappen heeft. Haar filmpje van de helikoptertour boven het eiland Kauai heb ik dan ook meerdere keren bekeken. Maar je kunt ook prachtige hikes maken op de eilanden. Dus nu staat Hawaii ook absoluut op mijn wishlist! Karlijn heeft onlangs een artikel geplaatst met haar route, praktische tips en highlights. Inclusief budget, dus zeker even checken als je een tripje Hawaii aan het plannen bent! Bron foto: Karlijn Travels

Orkney & HighlandsRegio – Highlands

Vier jaar geleden bezocht ik Edinburgh, een ontzettend leuke stad in Schotland. Een geweldige stedentrip, wat een leuke stad! Schotland smaakte naar meer. De natuur is er werkelijk prachtig, en daarvoor keer ik graag eens terug naar Schotland! De Schotse Hooglanden bestaan geografisch uit twee delen, de Grampian Mountains in het zuidoosten, de Northwest Highlands in het noordwesten. Ik zou willen wandelen door de valeien, met laten verrassen door schattige dorpjes en absoluut een kijkje nemen bij Loch Ness. En natuurlijk staat een tripje naar Skye ook op mijn wishlist! Bron foto: Nordic Visitor

HongkongStad – Hongkong

En na al dat natuurgeweld past een wereldstad ook prima in dit rijtje. Hongkong bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen maar ruim 7 miljoen (!) mensen. Uniek aan Hongkong is dat eeuwenoude tradities actueel blijven in de ultramoderne steden. Wist je trouwens dat de helft van Hongkong uit natuur bestaat? Daar lees ik zelden over, dus het maakt me eigenlijk alleen maar meer nieuwsgierig! Ik wil niet speciaal naar Hongkong reizen, maar ik wil de stad graag bezoeken als een stopover van een paar nachten naar bijvoorbeeld Australië. Ik zou me laten verrassen door de dynamiek van de stad. En voor het mooiste uitzicht ga ik natuurlijk naar The Peak, het hoogste punt van Hongkong-eiland. Bron foto: Wikipedia

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Karlijn 4 mei 2016 at 09:42

  Dit is wel een hele mooie wishlist! Hongkong en Hawaii zijn geweldig en de Highlands staan ook hoog op mijn lijstje 🙂 Bedankt voor het vermelden van mijn blogs!

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 20:24

   Graag gedaan Karlijn! Je hebt me echt mega nieuwsgierig gemaakt naar Hawaii! Eentje op mijn lijstje voor ‘ooit’ 😉 Leuk dat Hongkong en de Highlands ook op jouw lijstje staan! Benieuwd welk tripje wel als eerste gaan plannen 😉

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 4 mei 2016 at 09:50

  Ik blijf dit zo’n leuke rubriek vinden! 🙂 Hawaii en de Highlands staan ook op mijn lijstje! Hong Kong spreekt me dan weer minder aan. Wat er dan wel weer op staat zijn Hongarije, het Kroatische eiland Hvar en Heraklion op Kreta.

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 20:26

   Tof dat je mijn rubriek zo leuk vindt Tjapke! Jij hebt mooie toevoegingen met een H! Hongarije was inderdaad voor de hand liggend om op te nemen, maar ik had al voor Boedapest gekozen bij de B. Verder weet ik nu weinig van Hongarije, dus ik heb niet meer doelen in het land. Vandaar ik hem niet opgenomen hebt. Van het eiland Hvar heb ik nooit gehoord, en Heraklion ken ik ook niet. Dat maakt nieuwsgierig! 😉

 • Reply Yvon 4 mei 2016 at 10:21

  Mooi lijst! Hawaii is bij mij ook op de lijst gekomen vanwege de ruige natuur, niet zozeer vanwege de stranden.
  En Hong Kong, ook een mooie bestemming! Onlangs nog geweest en binnenkort wellicht weer naar toe. Vergeet er overigens ook het eten niet!

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 20:27

   Goeie toevoeging, het lekkere eten in Hongkong! Ik heb een artikel van jou over Hongkong gezien. Zag er erg goed uit! En lekker inderdaad 🙂

 • Reply Sandra 4 mei 2016 at 12:49

  De natuur op Hawaii lijkt mij ook geweldig mooi! Ik heb pas nog iets op tv gezien over Hawaii, echt prachtig was dat. Ik dacht ook altijd alleen maar aan zon, zee en strand als ik aan Hawaii dacht, maar dat is echt onterecht. Er is zo veel meer, dat blijkt wel. 🙂

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 20:28

   Jammer genoeg zag ik laatst in een uitzending van 3 op Reis weinig van de mooie natuur op Hawaii. Daar bleef Dennis vooral in één van de steden. Wat ik op foto’s van Karlijn zag, heb ik daar niet gezien. Jammer, want juist de ruige natuur spreekt me juist ontzettend aan! Heb jij al nieuwe reisplannen Sandra?

 • Reply Rowan 4 mei 2016 at 20:42

  Mooie (droom) bestemmingen weer! Hawaii en Highlands staan ook zeker op mijn lijstje!

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 21:46

   Er is nog zoveel moois te ontdekken Rowan! Leuk dat Hawaii en Highlands ook jouw wishlist staan!

 • Reply Eva 4 mei 2016 at 21:16

  De highlands en hawaii lijken mij ook prachtig! Hamburg staat daarnaast op mijn lijstje, maar daar ga ik in september naartoe 😀

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 21:46

   Leuk dat je naar Hamburg gaat Eva! Ik ben er volgend weekend, erg benieuwd naar de stad! Ik ben er maar kort, maar er komt sowieso een fotoblog online. Voorpret voor jou 😉

 • Reply Stéphanie 4 mei 2016 at 21:27

  Mooie wishlist weer! Schotland daar ben ik ook zo niewsgierig naar! En Hawai, inderdaad voor de ruige natuur!

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 21:47

   Thanks Stéphanie! Schotland moet zo mooi zijn, ik wil er graag rondreizen. Hawaii is duur, dus erg hoog staat ie nog niet op mijn lijstje. Maar toch, wat een gave foto’s van Karlijn hé!

 • Reply Katie | Trends 4 Travel 5 mei 2016 at 23:40

  Allemaal mooie bestemmingen! Dat Hawaii toch echt wel meer is dan zon, zee en strand vind ik wel verrassend eigenlijk. Ik vloog naar Vietnam via Hongkong maar heb helaas geen tijd gehad om te stad te verkennen. Jammer, want daar ben ik ook wel benieuwd naar!

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 09:49

   Hawaii is echt zoveel meer! Ik wist het ook niet, dus Karlijn verraste me enorm met haar foto’s & artikelen. Wat een onwijs mooie bestemming <3 Jammer dat jij geen tijd had om Hongkong te ontdekken. Goeie reden om nog eens terug te gaan!

 • Reply Sabine 6 mei 2016 at 06:20

  Alle drie staan ze ook bij mij op de lijst!! Hongkong lijkt me geweldig! De Highlands zo mooi en Hawaii gewoon heel bijzonder. Hoop het allemaal eens te bezoeken.

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 09:58

   Leuk dat deze bestemmingen ook op jouw wishlist staan Sabine! Benieuwd welke we als eerste gaan ontdekken! 😉

 • Reply Michelle | Travellifestyle.nl 13 mei 2016 at 08:56

  Jaaa Hawaii en Hong Kong lijken mij ook te gek. Heb ook zitten genieten bij 3 op reis haha! En Schotland heeft mijn hart. Volgende maand mogen we weer 🙂

  • Reply Marcella 13 mei 2016 at 12:20

   Zo tof dat je terug gaat naar Schotland! Ik heb alleen Edinburgh gezien, maar wil er graag op ontdekking in de natuur. Zie er zo onwijs mooooie foto’s van! <3

  Leave a Reply