Wishlist ABC

Hawaii, Highlands & Hongkong – Wishlist ABC

4 mei 2016
Hongkong

Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 delen met je deel in een heus Wishlist ABC. In dit artikel lees je over de ruige kleurrijke natuur van Hawaii en het glooiende landschap van de Highlands. En wist je dat Hongkong ook voor de helft uit natuur bestaat? Ik vertel je er meer over!

Kauai, Karlijn TravelsLand – Hawaii

Tsja, Hawaii hoort natuurlijk gewoon bij Amerika, maar omdat het zo afgelegen ligt, reken ik het stiekem gewoon als land. Bij Hawaii dacht ik aan een surfersparadijs met witte bounty stranden en hoge golven. Mooi, maar niet persé iets voor mij. Tot Karlijn mij de prachtige natuur liet ziet. Tijdens haar wereldreis bezocht ze Hawaii, een van de grootste verrassingen tijdens de reis. Ik leerde dat Hawaii prachtige, bijna onnatuurlijk mooie landschappen heeft. Haar filmpje van de helikoptertour boven het eiland Kauai heb ik dan ook meerdere keren bekeken. Maar je kunt ook prachtige hikes maken op de eilanden. Dus nu staat Hawaii ook absoluut op mijn wishlist! Karlijn heeft onlangs een artikel geplaatst met haar route, praktische tips en highlights. Inclusief budget, dus zeker even checken als je een tripje Hawaii aan het plannen bent! Bron foto’s: Karlijn Travels

Highlands ScotlandRegio – Highlands

Vier jaar geleden bezocht ik Edinburgh, een ontzettend leuke stad in Schotland. Een geweldige stedentrip, wat een leuke stad! Schotland smaakte naar meer. De natuur is er werkelijk prachtig, en daarvoor keer ik graag eens terug naar Schotland! De Schotse Hooglanden bestaan geografisch uit twee delen, de Grampian Mountains in het zuidoosten, de Northwest Highlands in het noordwesten. Ik zou willen wandelen door de valeien, met laten verrassen door schattige dorpjes en absoluut een kijkje nemen bij Loch Ness. En natuurlijk staat een tripje naar Skye ook op mijn wishlist!

HongkongStad – Hongkong

En na al dat natuurgeweld past een wereldstad ook prima in dit rijtje. Hongkong bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen maar ruim 7 miljoen (!) mensen. Uniek aan Hongkong is dat eeuwenoude tradities actueel blijven in de ultramoderne steden. Wist je trouwens dat de helft van Hongkong uit natuur bestaat? Daar lees ik zelden over, dus het maakt me eigenlijk alleen maar meer nieuwsgierig! Ik wil niet speciaal naar Hongkong reizen, maar ik wil de stad graag bezoeken als een stopover van een paar nachten naar bijvoorbeeld Australië. Ik zou me laten verrassen door de dynamiek van de stad. En voor het mooiste uitzicht ga ik natuurlijk naar The Peak, het hoogste punt van Hongkong-eiland. Bron foto’s Highlands en Hongkong: Shutterstock 

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
20 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Karlijn

Dit is wel een hele mooie wishlist! Hongkong en Hawaii zijn geweldig en de Highlands staan ook hoog op mijn lijstje 🙂 Bedankt voor het vermelden van mijn blogs!

Tjapke | Tjapke Op Reis

Ik blijf dit zo’n leuke rubriek vinden! 🙂 Hawaii en de Highlands staan ook op mijn lijstje! Hong Kong spreekt me dan weer minder aan. Wat er dan wel weer op staat zijn Hongarije, het Kroatische eiland Hvar en Heraklion op Kreta.

Yvon

Mooi lijst! Hawaii is bij mij ook op de lijst gekomen vanwege de ruige natuur, niet zozeer vanwege de stranden.
En Hong Kong, ook een mooie bestemming! Onlangs nog geweest en binnenkort wellicht weer naar toe. Vergeet er overigens ook het eten niet!

Sandra

De natuur op Hawaii lijkt mij ook geweldig mooi! Ik heb pas nog iets op tv gezien over Hawaii, echt prachtig was dat. Ik dacht ook altijd alleen maar aan zon, zee en strand als ik aan Hawaii dacht, maar dat is echt onterecht. Er is zo veel meer, dat blijkt wel. 🙂

Rowan

Mooie (droom) bestemmingen weer! Hawaii en Highlands staan ook zeker op mijn lijstje!

Eva

De highlands en hawaii lijken mij ook prachtig! Hamburg staat daarnaast op mijn lijstje, maar daar ga ik in september naartoe 😀

Stéphanie

Mooie wishlist weer! Schotland daar ben ik ook zo niewsgierig naar! En Hawai, inderdaad voor de ruige natuur!

Katie | Trends 4 Travel

Allemaal mooie bestemmingen! Dat Hawaii toch echt wel meer is dan zon, zee en strand vind ik wel verrassend eigenlijk. Ik vloog naar Vietnam via Hongkong maar heb helaas geen tijd gehad om te stad te verkennen. Jammer, want daar ben ik ook wel benieuwd naar!

Sabine

Alle drie staan ze ook bij mij op de lijst!! Hongkong lijkt me geweldig! De Highlands zo mooi en Hawaii gewoon heel bijzonder. Hoop het allemaal eens te bezoeken.

Jaaa Hawaii en Hong Kong lijken mij ook te gek. Heb ook zitten genieten bij 3 op reis haha! En Schotland heeft mijn hart. Volgende maand mogen we weer 🙂

20
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x