Happylists

Happylist oktober 2020 – Druk met tof project & op paddestoelenjacht

3 november 2020
Evertsbos Drentsche Aa

In oktober was ik erg druk met organiseren van online bijeenkomsten voor het werk. De eerste 3 afleveringen zijn geweest en we hebben wat moois neer gezet. In het weekend maakte ik wandelingen in het bos en ging ik op paddestoelenjacht. En zo vloog oktober om!

Paddestoel Evertsbos Drenthe
Dhana Chocolate Groningen
Flowers at home
Twix vogeljacht

Wat was leuk?

  • De geweldige bos bloemen die we in september kregen had nog een aantal goede bloemen en dus maakte ik er een schattig klein bosje van.
  • In onze vernieuwde tuin branden ’s avonds gekleurde lampen van Philips Hue. Heel vrolijk en sfeervol!
  • Tijdens een bellend werkoverleg voerde ik wat aardappelschillen aan de varkens die dichtbij mijn huis staan. Even lekker de natuur in!
  • Poes Twix ging op jacht naar de vogels op tv. Schatje.
  • Mijn moeder kwam op bezoek en met z’n drietjes gingen we wandelen in het bos in Drenthe. Ook aten we samen een appeltaartje, want toen was de horeca nog gewoon open…
  • Samen met een vriendin deed ik een workshop raw chocolate maken. Was leuk!
  • Jan en ik lieten onze ogen opmeten en zochten een nieuwe bril uit. Bijna niemand die het ziet, maar we gaan nu dus beide met twee nieuwe brillen door het leven. Jammer dat de nieuwe zonnebril nog niet op kan!
  • Ohja, mijn nieuwe profielfoto is gemaakt met mijn nieuwe bril. Ik had ‘m toen nét opgehaald.
  • In oktober zijn de eerste 3 online voorlichtingen die we organiseerden op het werk een feit. Hoewel het onwijs druk is om alles te regelen, geeft het ook veel energie. Leuk om te doen met een fijne club collega’s!
  • Tijdens een herfstwandeling in het prachtige Evertsbos ging ik op paddestoelenjacht. Ik heb ze bijna allemaal op de foto gezet. Love them!

Mijn 5 meest gelezen artikelen in oktober

In oktober had ik een dieptepunt wat betreft bezoekers die mijn website wisten te vinden. Het thema reizen is duidelijk niet actueel. Gelukkig heb ik wel een leuke top 5 met artikelen die goed gelezen werden.

5 – Mijn ervaringen met een kat uit het asiel

Puma was mijn eerste kat uit het asiel, een paar maanden erna volgde Cheetah. Toen we Puma moesten laten inslapen haalden we Twix uit het asiel en Nutz was de eerste kat die we haalden uit een nestje wat we vonden via Marktplaats. Mijn ervaringen met onze katten uit het asiel deelde ik in een artikel wat deze maand weer vaak gelezen werd.

Moraine Lake, Canada

4 – 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes

Ondanks dat de grenzen nog wel even gesloten blijven werd mijn artikel over de mooiste routes in Amerika goed gelezen. Wij hebben 3 roadtrips gemaakt: in Florida, het westen en het noorden. Maar er staan nog meer reizen in Amerika op mijn wishlist, onder andere met een camper. Je leest over deze routes in mijn artikel.

3 – Budget camperreis Canada

Nu sparen, later reizen. Voor een roadtrip Canada is dat onwijs de moeite waard. In oktober werd dit artikel goed gelezen, dus velen vinden het leuk om nu een reis voor te bereiden. Je budget camperreis Canada bepalen, de mooiste routes uit stippelen en de gaafste must sees op zoeken is ook absoluut leuke voorpret! Laten we hopen dat we volgend jaar weer door Canada kunnen reizen!

Land van Kokanje Groningen

2 – 20x Leuke uitjes in Nederland

Hoewel reizen nu vrij lastig is, kan je altijd nog een uitje doen in Nederland. Want ook dichtbij huis vind je veel moois. 20x Leuke uitjes in Nederland heeft 10 uitjes in de natuur en 10 in steden. Voor ieder wat wils dus! Wij gaan binnenkort weer een weekendje de natuur in, even lekker loskomen van werk.

1 – 10x Eten afhalen in Groningen

Nu de horeca gesloten is besef ik des te meer hoe vaak we ergens wat gaan eten en/of drinken. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken met eens wat anders dan je boodschappen van de supermarkt. In 10x Eten afhalen in Groningen lees je waar je terecht kunt voor de lekkerste gerechten. Superleuk dat dit artikel zo vaak gelezen is in oktober. Ik ga binnenkort weer wat lekkers bestellen!

De patiënt Sebastian Fitzek

Welke boeken las ik in oktober?

31De patiënt van Sebastian Fitzek – ‘Om de waarheid te vinden, moet hij zijn verstand verliezen…’ is de aankondiging van dit boek. Het begin van een spannend verhaal vol intrigerende verwikkelingen. De vader van Max neemt een drastische besluit om meer te weten te komen over zijn verdwenen zoon. Ik vloog door dit boek heen!
32Stoel 7a van Sebastian Fitzek – Ik las maar meteen een tweede boek van dezelfde auteur. In dit boek neemt psychiater Mats ondanks zijn vliegangst het vliegtuig van Buenos Aires naar Berlijn. De problemen ontstaan wanneer blijkt dat Mats’ ex-patiënt ook aan boord is. Deze dame heeft hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën en dit moet hij onder dwang weer forceren…

En nu ben ik over de helft in DNA van Yrsa Sigurdardottir. Mijn eerste boek van een IJslandse auteur en meteen een heel spannende. Het boek begint direct spannend en continue zorgt het verhaal ervoor dat je nieuwsgierig bent naar het vervolg. Het enige nadeel is dat de hoofdstukken vrij lang zijn, dus je bent meteen een tijdje aan het lezen. Maar ach, met zo’n verhaal is dat geen enkel probleem.

Lunersee Austria

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Onze roadtrip startte met een paar dagen Duitsland. Hier bezochten we onder andere kasteel Neuschwanstein. We moesten er drie kwartier (!) voor in de rij staan zodat we het kasteel konden bewonderen. Maar hé, dat ziet er gaaf uit! Ik zal binnenkort een blog schrijven over de toffe wandeling die we er maakten.

En welke foto kreeg de meeste likes?

Ik ben echt dol op de Lunersee en bleef er volop foto’s maken tijdens onze wandeling. Omdat ik zoveel foto’s heb, deelde ik in oktober best veel foto’s op Instagram van dit knalblauwe pareltje. De foto met de paarse bloemetjes op de voorgrond werd onwijs veel geliket. Leuk!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar? Doen!

Evertsbos Drentsche Aa

Ben ik weer lekker actief geweest?

Spieroefeningen @ home – 10x een workout van 23 tot 46 minuten via de app Freeletics
Wandelen – Vanwege de regen ben ik minder vaak gaan wandelen, dus ik haalde zeker niet elke dag de 10.000 stappen. Wel ben ik vaker gaan fietsen omdat ik 1-2 keer per op kantoor ben geweest.

Drie keer per week sporten zit er nog niet in, maar na een drukke werkdag of werkweek pakte ik soms ook juist wat extra rust. Mijn trainingen met Freeletics zijn nu vaak tussen de 30 en 40 minuten, dus je moet er ook wel met wat energie mee van start gaan. Grappig genoeg sport ik in het weekend liever in de ochtend en doordeweeks ’t liefst na werktijd.

Wandelen doe ik tussen de regenbuien door en ook nog steeds al bellend met collega’s. Vooral dat laatste vind ik de ideale combinatie. Natuurlijk kan dit niet bij elk onderwerp, maar vaker is het prima te doen. Ik kan het je aanraden!

Nationaal Park de Veluwezoom

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Ik ben morgen jarig, dus november heeft voor mij een feestelijk tintje. Al is een feestje vieren nu natuurlijk vrij lastig met alle maatregelen, maar we maken er wel wat van. Ook gaan we 1 of 2 nachtjes slapen op de Veluwe, dus dat vooruitzicht is heerlijk. Hopelijk spotten we er dieren, op de Hoge Veluwe spotten we in de zomer zwijntjes en dat is zo schattig. Ach, we vermaken ons sowieso prima met fijne lange wandelingen in de natuur! En ik natuurlijk weer op paddestoelenjacht!

Lees ook: Happylist september 2020 – Reizen in Oostenrijk & Duitsland

Hoe was jouw oktober?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte

Kon het dan natuurlijk niet laten om even te piepen naar je nieuwe profielfoto en die vind ik héél leuk hoor!

Yvonne

Is je profielfoto ook met de nieuwe bril? Ik vind dat een leuke, nieuwe foto in elk geval, viel me op Instagram al op. En ik vind dat je best veel gedaan hebt afgelopen maand.. die chocolade workshop lijkt me ook wel wat!

Jacoba

Leuke foto en een toffe bril! Ik ben zo slecht met brillen, had je die ook al op toen we gingen wandelen? In ieder geval happy birthday en ik hoop dat november ook nog een leuke maand wordt, ondanks de lockdown 🙂

Kelly

Wat een leuke bril! Ik heb ook net een nieuwe bril maar ik moet nog heel erg wennen, meer dan bij mijn vorige brillen. Leuk dat je een chocolade workshop gevolgd hebt. Ik volg ook regelmatig workshops…superleuk om te doen. Gefeliciteerd met je verjaardag in ieder geval 🙂

Saskia

Leuk overzichtje! De patiënt wil ik nog hebben van Fitzek.

Cindy | Backpackfever

Misschien ben ik de enige die het niet kent, maar wat is raw chocolate? En wat moet ik me voorstellen bij zo’n workshop? Ben benieuwd!

Cindy | Backpackfever

En dan is het nog steeds net zo lekker?

Gundi

Jij bent ook wel een bezige bij he zeg. Reisblogs in deze tijden is inderdaad niet het meest ideale he.

Linda

Wow, 45 minuten in de rij staan voor dat uitzicht, wat lang!! Ik wil er heel graag eens heen, dat wordt dus vroeg komen haha. Wat een leuke maand! En leuke bril + profielfoto!

Lizette

Wat schattig die varkentjes dicht bij je huis! Dat is wel gezellig om even naar toe te wandelen. Leuke terugblik op je maand. Ondanks dat je je sport doelen niet altijd haalt, ben je echt super goed bezig!

Maaike

Wat een toffe workshop heb je gedaan! En supergoed dat je zo vaak hebt gesport. Ik moet er ook écht aan beginnen, maar zo’n hekel aan haha. Nog happy bday!!

Diana

Als eerste wat een leuke nieuwe profielfoto – nieuwe bril staat je goed. Vind Twix altijd zo leuk en geniet altijd van alle verhalen die voorbij komen om Instagram.

Marcha

Je klinkt als een bezig bij! Die varkentjes zijn wel heel lief, en een dier uit het asiel is sowieso de beste keuze. Maar goed, hier kwam zelfs de hamster uit het asiel. Ik lees dat je een nieuwe profielfoto hebt, ik vind de foto iig erg leuk!

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x