Happylists

Happylist mei 2018 – Mijn eerste werkmaand & nieuwe reisplannen

1 juni 2018

Mijn eerste werkmaand zit er alweer op, de tijd gaat snel! Ons reisjaar breidden we uit met nóg een aantal mooie reizen én we deden nog veel meer leuks. Kijk je mee naar mijn afgelopen maand?

Mei in ‘t kort op mijn blog

Ik startte de maand mei met mijn Happylist april waarin ik mijn nieuwe baan aankondigde. Omdat ik tijdens een reis vaak op een boot zit, besloot ik om onze ervaringen te verzamelen in 3x Op reis met een boot. Met dit keer ver(de)re bestemmingen, maar er komt zeker nog een tweede deel! Nu het een jaar geleden is dat we naar IJsland reisden werd het hoog tijd voor onze route roadtrip IJsland. Ik schreef eens niet over reizen, maar over onze ervaringen met een kat uit het asiel. Voelt heel goed om te delen!

Wandelen in Teutoburgerwald is heel leuk, ik schreef over de wandelingen die wij liepen. Ook schreef ik Wandelen in Dalarna, over de routes die we liepen tijdens onze geweldige reis in Zweden. Portugal kwam ook weer voorbij, met dit keer het sprookje Sintra. Prima te combineren met Lissabon, dus zeker een aanrader! Onze reisplannen deelde ik al eens eerder, maar omdat we ze uitgebreid hebben met nóg een aantal reisjes, schreef ik Travel 2018 – My next trips. Omdat ik al behoorlijk veel kilometers heb gefietst, schreef ik een fietsupdate. In kamperen met een camper in Canada verzamelde ik al mijn tips in één artikel. Tot slot schreef ik over 5 rededen om Leeuwarden te bezoeken.

Mons Klint, Denmark

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen:

Mijn top 5 van mei met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Møn, het leuke eiland van Denemarken

Vorig jaar bezochten we eind april in een lang weekend het eiland Møn in Denemarken. De belangrijkste bezienswaardigheid zijn de prachtige krijtrotsen van Møns Klint. Wat je verder kunt verwachten van het eiland Møn? Knusse dorpjes met gekleurde huizen, iconische bruggen, mooie weidse gebieden en een prachtige kustlijn. En omdat het Zuid-Denemarken is kan je er prima naartoe in een lang weekend weg. Lees onze ervaringen in Møn, het leuke eiland van Denemarken en Route roadtrip Duitsland en Denemarken.

4 – Travel 2018 – My next trips #2

Natuurlijk zijn we dit jaar al in Lissabon en Sintra geweest en we hebben een korte roadtrip Portugal gemaakt. Ook gingen we wandelen in Teutoburgerwald en genoten we volop. Voor de rest van het jaar stonden al een aantal mooie reizen gepland, maar we hebben ons reisjaar uitgebreid met nóg een aantal mooie trips. Lees Travel 2018 – My next trips als je nieuwsgierig bent!

3 – Feestdagen in het buitenland

Mijn artikel Feestdagen in het buitenland werd in mei opeens heel goed gelezen. Vrije dagen kan je natuurlijk heel goed gebruiken om een weekendje weg te gaan of een vakantie te plannen. Wij deden dat al verschillende keren! Ik zal het artikel binnenkort updaten 😉

Canyon Blick Teutoburgerwald Germany

2 – Wandelen in Teutoburgerwald

Eind april gingen wij wandelen in Teutoburgerwald. Ik ben echt verrast door dit prachtige gebied! Op de foto zie je Canyon Blick, een oude steengroeve die nu gevuld is met knalgroen water. Heel tof om dit na Canada ook eens in Duitsland te zien! Ook kwamen we nog op een aantal andere mooie plekken met veeeel bloemen, dus lees vooral mijn artikel wandelen in Teutoburgerwald!

Binnenkort komt de video van Teutoburgerwald online. Volg je mij al op Youtube?

1 – 7x Doen op Borkum

Het best gelezen artikel van mei is 7x Doen op Borkum. Heel leuk, want ik ben vorig jaar echt verrast door dit leuke Duitse waddeneiland!

Dennis Cookingplace GroningenDe eerste werkmaand zit er op!

Ik ben inmiddels alweer 6 weken aan het werk als communicatieadviseur bij een gemeente, mijn eerste volle werkmaand zit er op. Het was best wennen om weer in het ritme te komen. Ik nam de werkzaamheden over van een collega die er al 27 jaar werkt, dus daar moest ik even inkomen. Inmiddels heb ik mijn draai al goed gevonden, dus dat is best snel gegaan. Ik heb een aantal erg leuke collega’s waar ik fijn mee samenwerk. Gisteren had ik een teamuitje met mijn communicatiecollega’s en kookte ik met hen bij Dennis Cookingplace in Groningen een 3-gangendiner wat we natuurlijk met z’n allen opaten. Het werd een heerlijke en erg gezellige avond!

Nutz mei 2018Hoe is het nu met Nutz?

Met Nutz ging het een tijdje goed, het speciale voer leek te werken en de plekken in haar nek en op haar oor verbeterden. Toch kwamen ze na een tijdje terug, en lijkt ze dus toch geen voedselallergie te hebben. Wat voor allergie ze dan wel heeft, dat blijft de vraag. Bij katten kan je geen allergietest doen, dus het blijft proberen om te ontdekken wat goed werkt tegen al die jeuk. We geven inmiddels voer van Ecostyle en als dat niet voldoende werkt moeten we haar dagelijks medicatie gaan geven…

Godafoss IcelandWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Omdat het nu een jaar geleden is dat we met een camper door IJsland reisden, vond ik het tof om een artikel te kunnen maken over de te gekke route die wij gereden hebben! Ik heb een jaar lang geschreven over al onze avonturen in dit geweldige land, en dit kon ik nu samenvoegen in het artikel Route roadtrip IJsland. In het artikel lees je wat ik de mooiste plekken vind, wat bijzonder was en wat tegenviel. Ook licht ik onze route in het zuiden, oosten, noorden én westen met de mooiste highlights. Tot slot kan je natuurlijk alle losse avonturen lezen zodat je goed voorbereid op reis kan gaan.

Bekijk ook: Video roadtrip IJsland en Voorbereiding roadtrip IJsland

Teutoburgerwald GermanyTwix en Nutz mei 2018Moraine Lake Canada

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van mij in het Teutoburgerwald heel leuk. Ten eerste omdat ik vind dat ik er leuk op sta, maar ook omdat mijn haar sinds jaren niet meer kort is. Ik was opeens klaar met dat korte haar en heb het laten groeien. Ik kom intussen op een aardige lengte en kan zelfs weer een mini staartje dragen. Dat had ik op deze foto, maar zoals je ziet valt bijna alles bij het elastiekje 😉

Ook de foto met Twix en Nutz vind ik erg leuk. Ze liggen zelden zo schattig bij elkaar, dus mooi dat we dit lieve beeld hebben kunnen vastleggen. In mei was ex straatkat Twix alweer een jaar in huis én vierden we de 1e verjaardag van Nutz. Een mooie maand met mijlpalen!

Ook interessant: mijn ervaringen met een kat uit het asiel.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met de meeste likes (247 stuks!) is gemaakt bij het geweldige Moraine Lake in West-Canada. Toen we bij dit meer in de buurt waren troffen we anderhalve dag vol regen. Door de Johnston Canyon lopen ging wel, maar het leek erop dat we geen blik konden werpen op Lake Louise en Moraine Lake. Toen het ’s avonds opklaarde zijn we meteen die kant op gereden en genoten we volop van dit natuurpracht. Vooral van Moraine Lake kon ik geen genoeg krijgen… Wauw!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar?

2 jongens uit Groningen Stek LeeuwardenWat was de lekkerste ontdekking?

Op 5 mei gingen Jan en ik spontaan uit eten in het centrum van Groningen. We hadden een plekje op het terras van eetcafé 2 jongens uit Groningen waar ik genoot van een heerlijke quiche. De pannenkoeken met banaan, walnoten en chocolade at ik bij STEK in Leeuwarden, een leuke nieuwe hotspot in onze oude stad. Ook at ik gezond, want ik ben dól op aardbeien en watermeloen. Prima seizoen voor mij dus!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik fietste 394,2 kilometer in mei, dus ik heb goed mijn best gedaan! Ik haalde zelfs al de eerste 1.000 kilometer van 2018. Meestal fietste ik met Jan in de provincies Groningen en Drenthe, maar we fietsten ook samen op de Veluwe. Erg leuk om met ons fietsenrek op pad te gaan en eens in een ander gebied te fietsen!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Eind juni gaan we fietsen in Duitsland. Erg leuk om eens met mijn eigen fiets in een ander land te fietsen! Ook heb ik ons aangemeld voor een leuke persreis om een onbekend stukje Nederland te ontdekken. Verder hebben we nog geen concrete plannen We genieten we natuurlijk van de zon en zoeken we vaak een fijn terrasje op. Alleen dat is al heerlijk!

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Betsie

Leuk Marcella, wat jullie allemaal doen.
Dichtbij en wat verder.
Leuk om te lezen.
Geniet er samen van.

Diana

Wat een fijne maand waar je vooral het naar je zin hebt op je nieuwe werk. Dat is fijn om te horen.
En dat het met Nutz iets beter gaat is ook fijn maar dat het weer terug is gekomen wat minder. Is het niet iets om ander speciaal voer te gebruiken? Bij mijn katten helpt dat ook.

Jenny

Fijn dat je nieuwe werk goed bevalt! Ik kan me voorstellen dat dat toch wel een beetje spannend is.

Ben je al hard aan het aftellen tot Duitsland? Echt, ik kan me er altijd prima vermaken.

Wanda

Super joh dat je nieuwe baan je zo goed bevalt. Het is toch altijd even afwachten hoe het uitpakt. En na het wandelen in Duitsland nu dus het fietsen in Duitsland! Ik ben benieuwd! Mijn maand mei was vrij rustig voor ons doen, vooral doordat ik de hele maand aan het kwakkelen was en daarnaast waren de laatste twee weken mega druk op mijn werk. Gelukkig heb ik nu dan 3 weken vakantie!

Lizette

Wat een heerlijke maand! Ik ben blij voor je dat je het goed naar je zin hebt op je werk! Arme Nutz, ik hoop dat je snel uitvindt wat werkt voor het beestje. Fijne juni!

Sabine

Zo wat gaat de tijd snel, dat je alweer 6 weken aan het werk bent! En IJsland alweer een jaar geleden. Bij ons ook dus… lijkt helemaal niet zo lang geleden haha.

Shamira | Wander Rebel

Altijd even spannend een nieuwe job, maar fijn dat je het naar je zin hebt! Hopelijk gaat het met Nutz zometeen ook weer beter. Ik ben benieuwd hoe het Ecostyle voer bevalt.

Wat fijn dat het leuk is op je nieuwe werk! Ik vind het knap dat je dan nog zoveel artikelen kunt schrijven.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x