Happylists

Happylist december 2018 – Een nieuwe baan!

4 januari 2019

Nog één keer kijk ik met je terug naar december. Ik kreeg een nieuwe baan, ging naar een tof concert én ging gourmetten in de kou met honderden onbekenden. En er was nog veel meer leuks!

LeCuq Groningen December in ’t kort

  • Samen met Jan at ik in het gloednieuwe restaurant LeCuq in Groningen. Het werd een avond vol heerlijk eten en drinken in een knus en sfeervol restaurant. Een dikke aanrader waar ik je snel meer over vertel!
  • We vierden twee keer Sinterklaas, met onze beide families.
  • Ik stapte weer op mijn racefiets die nu op mijn tacx in huis staat. Fijn om weer te fietsen in de virtuele wereld van Zwift!
  • Voor 2019 kocht ik de nieuwe Passion Planner, hij beviel me in 2018 erg goed!
  • Samen met vrienden aten we bij restaurant Look in Rotterdam. Vervolgens genoten we van het concert van Bløf, wat een gave en gezellige avond!
  • Ook zaten Jan en ik met 500 onbekende mensen aan de langste gourmettafel van Nederland. Een toffe actie van Appie!
  • En we vierden het weekend met een broodje brie van Brasserie Groen. Toch wel een favoriet in Groningen!
  • Met Kerst waren we bij onze families. We gingen gourmetten en kaasfonduen. Gelukkig zijn we op beide dagen ook even in beweging geweest!
  • Tot slot gingen we een dagje shoppen in onze oude woonplaats Leeuwarden. Het was een druilerige dag, maar we zijn beide goed geslaagd met wat aankopen!

Valladolid MexicoMijn 5 meest gelezen artikelen

Deze recente artikelen werden ’t meest gelezen in november:

5 – Weetjes van Mexico

Tijdens onze roadtrip Mexico zagen we zo onwijs veel moois! Over al onze avonturen schrijf ik een artikel, dus hou mijn blog in de gaten als je nieuwsgierig bent naar dit prachtige land. Toch zijn er ook dingen die ons opvielen in het land, de mensen en gebruiken en die té leuk zijn om niet te vertellen. Dit bundelde ik in het het artikel weetjes van Mexico. Erg leuk om te lezen!

Drei Zinnen, Südtirol4 – Wandelen in de Dolomieten bij de Drei Zinnen

De állermooiste hike die ik tot nu toe maakte liep ik in de Drei Zinnen in de Dolomieten in Italië. Tijdens de hike loop je om het imposante bergmassief heen en dit blijft intrigeren. Wauw! Dit jaar hoop ik weer zo’n gave hike-ervaring op te doen, de Preikestolen in Noorwegen en een gave hike in Zwitserland staan op mijn travel wishlist voor 2019!

3 – Mijn reisjaar 2018

Natuurlijk keek in in december terug op mijn reisjaar 2018. Een topjaar vol geweldige ervaringen! We bezochten 8 landen waarvan 3 ‘nieuwe landen’ waar we niet eerder waren geweest. Benieuwd waar ik allemaal was? Lees over mijn reisjaar 2018!

Fjadarglufur, Iceland2 – Sevilla vs Valencia

Wist je dat Sevilla en Valencia erg fijne steden zijn om te bezoeken in januari of februari? Je pikt er de eerste lentezon op en kunt je winterjas uit laten. Ik bezocht beide steden, maar heb wel een absolute favoriet. Benieuwd welke stad dat is? Dit lees je in Sevilla vs Valencia.

1 – Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland

Grappig genoeg doet de kloof met de moeilijkste IJslandse naam het erg goed op mijn blog. Begrijpelijk, want de Fjaðrárgljúfur is echt een kloof die je móet zien. Wij reden er een uur voor om, maar dat was zó de moeite waard! Staat IJsland al op jouw wishlist?

Lees ook: Budget roadtrip IJsland en bekijk de video van onze roadtrip IJsland!

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vind het altijd erg leuk om aan het einde van het jaar terug te kijken met een aantal jaaroverzichten. Maar mijn állermooiste blog in deze serie is 365 dagen van 2018 in een lijstje. In dit artikel kijk ik onder andere terug naar mijn mooiste momenten van het jaar, waarin ik faalde, wat mijn beste aankoop is en mijn favoriete serie en film. Het is echt een moment om te reflecteren op het jaar. Erg leuk om te doen én ik krijg er altijd veel reacties op. Leuk!

Een nieuwe baan?

Ja! Ik had een contract tot 31 december omdat de gemeente waar ik werkte nu niet meer bestaat. Ik had gesolliciteerd op een toffe functie, maar helaas waren er kandidaten met meer ervaring. Op de valreep hoorde ik dat ik toch nog even mag blijven in de nieuwe gemeente. Ik werk de komende 3 maanden als vervanger van een collega die met zwangerschapsverlof is en daarnaast werk ik voor een ander onderdeel van de nieuwe organisatie. Een mooie nieuwe uitdaging die hopelijk nog verlengd wordt!

Cancun MexicoCampeche MexicoWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van het knusse straatje in Campeche in Mexico heel sfeervol. Deze stad vind je in het westen van het schiereiland Yucatan. De stad is goed bewaard gebleven en flink opgeknapt waardoor de stad nu op de lijst van Werelderfgoed van Unesco staat. De kleurige vlaggetjes hingen er voor de nationale feestdag Dia de Muertos waar ik binnenkort meer over vertel!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de kust bij Cancun kreeg de meeste likes en belande daardoor zelfs in mijn ‘best nine’ met mooiste foto’s van 2018. Terecht, want dit uitzicht is toch ook echt een heeeerlijk begin van je reis door Mexico! Dat knalblauwe water is op zo’n grijze dag als vandaag zó magisch mooi!

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

En ben ik weer lekker actief geweest?

Ja! Ik ben weer gaan fietsen op mijn racefiets die nu binnen op mijn tacx staat. Ik reed in december een aantal korte ritten want fietsen op een tacx is altijd even wennen vanwege het stijgingspercentage. Groningen is tenslotte vrij plat 🙂 Maar goed, ik reed in december 5 keer en zette daarmee 86 kilometer op mijn teller. Een mooi begin! Ik fietste zelfs met de kerstman in New York, een geinig effect in de virtuele wereld van Zwift. Daarnaast heb ik elke week 60 baantjes gezwommen én ik liep bijna elke dag minstens 10.000 stappen. Goed bezig dus!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Januari ligt leeg voor ons. We gaan eten met een vriendin, maar verder hebben we eigenlijk geen plannen. Ja, eentje waar ik je binnenkort meer over vertel. Het begint bij mij wel te kriebelen om weer op reis te gaan, maar waarschijnlijk lukt dat in maart op z’n vroegst. Misschien kunnen we nog eens een leuk dagje weg doen. Mijn Wishlist Nederland is tenslotte nog lang! Ik wens je een fijne eerste maand van het nieuwe jaar!

Lees ook: Happylist november – Roadtrip Mexico, mijn verjaardag & Nutz onder het mes

Hoe was jouw december?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisanne.nl

Fijn om te horen dat je baan verlengd is! Mooie lijst en foto’s hoor!

Mijn januari begint wel goed met een weekje skiën binnenkort. Verder druk bezig met het plannen van onze reizen dit jaar dus genoeg leuks in de planning! 🙂

Anne - Ditisanne.nl

We gaan in Frankrijk skiën, in Le Grand Massif. Nog een beetje spannend want in tegenstelling tot Oostenrijk ligt er momenteel in Frankrijk nog niet zoveel sneeuw… Hopelijk valt er deze week nog een beetje bij en anders moeten we het er maar mee doen! Succes in je job!

Die passion planner ziet er inderdaad erg leuk uit! Ik heb voor het eerst een bullet journal gekocht, als deze niet werkt voor me ga ik denk ik over op de passion planner 🙂

Shirley

Wat goed dat je baan verlengd is en er een nieuwe onderdeel bij komt. De onzekerheid daarover lijkt me energie kosten, dus fijn dat het nu weer voor even duidelijk is. Mijn december was heel fijn met tien dagen vakantie en niet te veel feestdagenverplichtingen.

Saskia

Wat fijn dat je toch nog een nieuwe baan hebt zo op de valreep voor 2019<3
Heel erg veel succes met deze nieuwe uitdaging… Lekker sportief ook bezig geweest, dit jaar was het jaar waarin ik de meeste kilometers maakte op mijn skates, heerlijk van genoten! Tevens wil ik in 2019 gaan kijken of ik het zwemmen kan oppakken en regelmatiger doen…

Sanne

Happy new year en gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Sarah

Veel succes met je nieuwe job! Veel reizen en hopen geluk gewenst in 2019!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x