Happylists

Happylist augustus 2019 – Jan jarig & een heerlijke picknick

1 september 2019

In augustus was Jan jarig en vierden wij daarom 3x een feestje. Ook ging ik een aantal keer uit eten/lunchen met als topper de picknickmand vól lekkers bij de Kruidhof. Kijk je mee naar mijn augustus?

Wat was leuk?

  • Poes Twix leefde 2 jaar op straat en kan ik na 2,5 jaar bij ons thuis nog niet aanraken. Wél geeft ze mij sinds kort een paar keer per week een kopje als ik haar eten geef. Dus ja, er is vooruitgang! Ze deed ook kiekeboe met mij 🙂
  • Na alle huidproblemen gaat het trouwens prima met poes Nutz. Ze slikt nu 5x per week een pilletje prednison en daar doet ze het goed op. Het is dan wel een paardenmiddel (en slecht op de lange termijn), maar het werkt in ieder geval goed. Mevrouw is jeukvrij en dat is ’t belangrijkste.
  • Ik ben nu dól op frambozen. Waarom kocht ik dat nooit eerder?
  • Op mijn werk leverde ik een mooi aantal folders en posters af in concept. Klaar om te testen met onze doelgroepen zodat we ze nóg beter kunnen maken. Ik ben trots op het mooie resultaat wat er nu al ligt!
  • We kochten de Lamzac XXXL van Fatboy. Ideaal voor op de campings tijdens onze roadtrip Australië!
  • Ik ging een aantal keer uit eten: Poké Spot in Groningen en Grand Café Lübeck in Zwolle.
  • … en uit lunchen bij: Happy Italy in Groningen, Dilemma in Groningen, Tuincafé in Buitenpost, Lunchcafé Blom in Amsterdam en Stadscafé Double A.
  • In augustus was Jan jarig en dat vierden we met een weekend vol visite én een dagje Amsterdam op zijn verjaardag. We bekeken de stad vanaf de 100 meter hoge Amsterdam Tower en namen een kijkje in het Rijksmuseum. Gezellig, het was een mooie dag!

Ninglinspo BelgiumMijn 5 meest gelezen artikelen in augustus

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t meest gelezen in augustus:

5 – Wandelen in de Ardennen: Ninglinspo

De Ninglinspo is een prachtige bergrivier in België die je kunt ontdekken tijdens een leuke wandeling. Wij liepen ‘m in april en in mijn blog over wandelen bij de Ninglinspo kan je lezen én zien hoe mooi het er is. En als je er dan toch bent, is er natuurlijk nog veel meer moois te ontdekken in de Ardennen!

Huurauto Mexico

4 – Roadtrip Mexico – 3 weken op schiereiland Yucatan

Vorig jaar ontvluchtten we de Nederlandse herfst voor een gave roadtrip Mexico. Ik deel onze route zodat ook jij een te gekke reis kunt maken. Wil je weten hoe dat eruit ziet in bewegend beeld, bekijk dan ook onze video roadtrip Mexico. En in budget roadtrip Mexico lees je wat onze reis kostte.

3 – Kamperen met een camper in Canada

Rondreizen met een camper in Canada vond ik echt heel tof. Lekker volop in de natuur en elke dag de vrijheid om de camper neer te zetten op een camping naar keuze. Meestal kozen we voor zeer kleinschalig met amper faciliteiten omdat dit de mooiste plekken zijn. Omdat ik veeeel vragen kreeg over deze reis heb ik in kamperen met een camper in Canada de meeste vragen proberen te beantwoorden. Lees vooral ook mijn blog over onze route roadtrip West Canada en budget camperreis Canada.

Bekijk ook: VIDEO roadtrip West Canada

Drei Zinnen, Südtirol

2 – Wandelen in de Dolomieten: Drei Zinnen

Nog steeds mijn allermooiste tocht: wandelen bij de Drei Zinnen in de Dolomieten! Een reisje van een lang weekend voelde als een dikke week. Zó genoten we alle moois om ons heen. Echt, ik wil vaker zo’n toffe wandeling lopen. En terug naar de Dolomieten om er nog veel meer te ontdekken.

1 – 7x Doen op Borkum

Mijn meest gelezen artikel van augustus gaat over het Duitse waddeneiland Borkum. Hier vierde ik een paar jaar geleden mijn verjaardag. Borkum is leuk en erg veelzijdig. Zeker een bezoekje waard, ook in het najaar!

Dubbel zes Daphne Deckers

Welke boeken las ik in augustus?

19. Zomerzin van Jet van Vuuren – Prima vermaak, al is het boek een tikje langdradig
20. De experimenten van Marion Pauw – Geweldig intrigerend boek! Op haar sterfbed begint Alma te vertellen over het leven in een concentratiekamp en de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. En hoe dat haar gevormd heeft.
21. Pinnen in Mongolië van Liesbeth Rasker – Omdat ik veel reis las ik niet veel nieuws. Toch leest het boek lekker weg.
22. Zomerhuis van Linda van Rijn – Op zich best spannend, maar dat komt pas laat op gang. Wel leuk vermaak.
23. Dubbel zes van Daphne Deckers – Absoluut van favoriet! Annabel raakt haar erfenis, vriend én huis kwijt. Noodgedwongen maakt ze een nieuwe start die haar veel goeds lijkt te brengen tot het noodlot blijft toeslaan. Soms vrij onwerkelijk, maar je wilt blíjven lezen want Daphne schrijft erg goed. En het boek is spannend!

Plaza de la Virgen, ValenciaGiesenbach Switzerland

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Tijdens onze roadtrip Zwitserland namen we een kijkje bij de Giesenbach waterval. Het leuke was dat we achter de waterval langs konden lopen. Dat leverde deze mooie foto op met het watergeweld, een mooi (duur) hotel, de Brienzersee en de bergen rondom het meer. Prachtig!

Lees ook: Een kijkje achter de waterval Seljalandsfoss

En welke foto kreeg de meeste likes?

Ik deed een leuke winactie op Instagram en omdat daar veeeel mensen aan mee deden kreeg de foto van Valencia een heleboel likes. Samen met Verrassend Valencia gaf ik aan 2 personen een fietstour en een reisgids cadeau. Inmiddels heb ik 2 personen heel erg blij mogen maken! Wij zijn zelf ook gaan fietsen in Valencia, dus we weten hoe leuk dat is.

Volg mij op Instagram @Marcellamolenaar!

Wat is het lekkerste dat ik gegeten heb?

Samen met een vriendin genoot ik van een poké bowl bij Poké Spot in Groningen. Ik koos voor de Very Veggie bowl, de rechter op de foto. Met als basis rijst en sla en on top avocado, tofu, mango, zeewiersalade, komkommer, kokos flakes en nog veel meer! En jeej, wat was het allemaal lekker! Ik wil er zeker vaker eten én ik wil gaan experimenteren met zelf poké bowls maken. Lekker & gezond!

Vorige week ben ik samen met mijn moeder en zus een dagje weg geweest. Eerst hebben we een wandeling gedaan en na 7 kilometer eindigde onze route bij De Kruidhof in Buitenpost. Hier vind je een museum en prachtige thematuinen waar je je urenlang kunt vermaken. Wij hadden bij het Tuincafé een picknickmand gereserveerd en jeej, wat zat daar veel lekkers in! Urenlang hebben wij in een leuk hoekje genoten van broodjes, een amuse, salades, brood met smeersels, toetjes en taartjes. Yum!

Fietsen Groningen aug 2019Fietsen Groningen aug 2019En ben ik weer lekker actief geweest?

In 6 ritten fietste ik precies 200 kilometer bij elkaar. Ik had liever meer kilometers willen rijden, maar hitte én regen zorgde ervoor dat ik niet altijd kon fietsen wanneer ik kon. Wél heb ik de 1.000 kilometer van dit jaar gehaald, een mooie mijlpaal! Ik merk dat de dagen weer korter worden en het ’s avonds vroeger donker wordt. En dus fietste ik laatst met de zonsondergang (en mijn zonnebril) de laatste kilometers naar huis. Weer even wennen! Jan en ik sluiten ons ‘fietsjaar’ volgend weekend af met een tourtocht van 80 kilometer. Zin in!

shutterstock_Vuokatti FinlandEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Onze volgende bestemming van 2019 komt eraan! In september zijn we 2 weken vrij en gaan we 1 week op ontdekking in Finland. Een onbekende bestemming voor ons en dat vind ik extra leuk! We vliegen naar de woonplaats van de kerstman in het noordelijke Rovaniemi en maken een roadtrip door Fins Lapland. Ik ben heel erg benieuwd naar het uitgestrekte landschap en kan niet wachten om mijn avonturen te delen. Tijdens de reis plaats ik updates op Facebook en Instagram. Stay tuned!

Lees ook: Happylist juli – Reizen met een camper in Nederland

Heb jij genoten van augustus?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Finland lijkt me een hele mooie bestemming. Fijn dat het (weer) goed gaat met je katten. Maak er een mooie maand van!

Amy

Wat een fijn lijstje.. en een heerlijk vooruitzicht, op avontuur door Finland. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat ervaren! Geniet van de voorpret én alvast een fijne vakantie gewenst!

Kelly

Die foto van Twix is echt geniaal, haha. Fijn dat dat ze toch af en toe kopjes komt geven. Langzame progressie…maar het is progressie toch? Finland lijkt me een hele mooie bestemming. Veel plezier!

Co | Op reis met Co

Klinkt als een heerlijke maand! Ik ben ooit wel eens in de Kruidhof geweest (mijn oma woont in Buitenpost en ik zat er op school), wist niet dat het nog steeds bestond, haha!

Janet

Nog gefeliciteerd! Je hebt weer een heerlijke maand achter de rug… die picknick ziet er wel hemels uit hoor, goed geregeld! Op naar de volgende maand!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x